Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canım 26aralıkta perinatologa gittim bakmadı doktor 40in cikmamis dedi ama bebegi kaybettikten sonra takibimi yapan doktor baktı hiçbir test herhangi birşey yapmadan rahim agzi yetmezligi dedi birde vajinanın içine baya mantar yayılmış onu söyledi tedaviye başladı ben ilk bebegi kaybettikten sonra adetim çok azaldı canım şimdide hiç gelmiyor ınan canım çok sıkkın gerçi ikinci bebeğe hamile kaldığım ayda hiç gelmemişti ama yumurtlamam olmuştuki hamile kalabilmistim simdi mart gibi korunmayi birakicam yine inşallah yine yumurtlamam iyi olur birde senin laparoskopik serklaj di sanırım alttan dikmislermiydi hiç daha once bende alttan dikmek gerekiyor derse doktor birdahaki hamileligimde ben riske atmayip direk senin gibi laparoskopik serklaj mı yaptirsam diyorum 3.kere ayni acilari yaşamak istemiyorum

Göğüs üçüm cok az var emzirirken çıkıyor sanki,bende silokon ucundan şüpheleniyorum tam cekemiyor demekki,iki gündür çıplak veriyorum emıyor aslında cekigni hissediyorum ama yoruluyor uyuya kalıyor zamanla onada alisir sütümü sagip vermeyi dusunuyorum mahrum kalmasın,mama istemesmd mecburum vücudunda su kaybı cok olmuş en azından kendini toparlayana kadar destek yapicam,ya benim anlamadığım ac kalan bebek aglamazmi emziriyordum uyuyordu kilosu 2814 den 2372 düşmüş,hiç beslenmedi şaşırdım simdi emmeden sonra 10-20 cc alıyor mamayı
Yeni topikten bahsetmişsinz nerde kaçırmışım

Canım acil almam lazım. Mümkünse bugün insallah açıktır magza

Eylulgulu oglus toparlayana kadar mama ver bence de
Ben hastanede ilk gece ve ikinci gece 30 cc verin dedim
Hemsireler vermek istemedi, sekeri iyi cikmis, dusmemis diye
Ama dedim sariligi basladi beslenmezse hizli artar, dedim dotora soyleyin aile verilmesini istiyor deyin dedim verdiler
Ama masallah kizikom emmeyi de birakmadi

Birde mamayi ara ara birakiyorlar, 30 cc bitirmeden vazgecme, kesinlikle 30 cc alti bebegi tatmin etmez, arada gazini al gene dene, uyursa ayaklarinin altina hafif hafif vur, cene altinda gidikla ittir, uyaniyorlar

Sofikacım güzel bilgilerinizi okuyorum..Bizede gerekecek inşallah bir gün:) ben 4 aydan önce bebeğe su bile verilmez diye izledim tvde.Şakerli bişey,reçel falan vermeyin.Hatta şöyle hatırlıyorum emziği şekere bandırıp çocuk sussun diye ağzına dayamayın diyordu.Şimdi senden duyunca şaşırdım.Annem falan biz hep su verdik diye anlatıyor.Yanlış biliyorum demekki.Nasıl oluyor bu iş?

gramların hayırlı olsun paşam...

Allahın izniyle sen de o günleri göreceksin...

Hayırlı pazarlar arkadaşlar.Yarın ameliyatım var.Dualarınızı eksik etmeyin.

Allah yardımcın olsun inşallah güzelce atlatrsın...

canım kayıplarında çok ağrın sancın oldu mu, olaylar aniden mi gelişti? çok ağrın olmadysa genelde r.a.y deniyor. doğumunu yaptıran belki olaylara göre belki de tedbiren serklaj diyordur. bazen ileri hafta kaybı olana tedbiren serklaj yapıyorlar... canım yaşın kaç bilmiyorum benim de çok azaldı amh denen yumurta rezervi testi yaptırdım menopoz sınırı çıktı ailede var çünkü bizde. sizde yoksa endişe etme ama. dr n normal mi diyor adet olamamana?
yok canım benim önceden serklajım hiç olmadı. 12. haftada 1.8 diye öyle dikiş attı. dr n kim? laparoskopiki herkes yapamaz. istanbula yakınsan Arda beye görün derim. teşhis için ayrıca cemil hoca da çok iyidir benim ilk o koydu teşhisimi. bir de serklaj şekline dr karar verir senin için uygununu. laparoskopik çok zor hele hamileyken. benim başka sorunlar da oldu serklajım çok zor geçti. senin doğumların normal miydi? belki konuştuk bu aralar yeni arkadaş çok o yüzden hikayeleri unutuyorum...

canım emzirmeden önce elinle göğüs ucunu uyar ver memeyi. silikon bence kullanma tutar yavaş yavaş. biberon içmiyorsa az kaşıkla da ver. 2 saatte bir ayağını sık uyandır.
telefon et istersen açık mı?

Canim ben cumartesi gunuydu kendimi halsiz kotu hissetmeye basladim doktoruma gittim sadece bebege odaklanmisti bakti bebege hersey normal dedi pazartesi gunu iyice kotu oldum ateslendim buzamana kadar bir sancim agrim olmadi sali sabahi uyandim tuvalete girdim kanli akintim geldi hemen doktoru aradim gittim yine hersey normal dedi eve gonderdi beni ama bizler hissediyoruz canim bir terslik vardi hissediyordum sonra aksama dogru 2 dk bir sanci vurmaya basladi aradim yine hemen hastaneye gectim 5 cm acilmis dedi bakti serklaj olabilir aslinda ama dedi yaparsam acilmaya devam ederse rahim rahim agzi parcalanabilir dedi yapmadi bebegin dogmasini bekledi o gece butungece sanci cektim olaylar bu sekilde gelisti yani ray nasil birsey pek bilgim yok canim bu arada yasim 31 bende yumurtlama testi yaptirmistim 6. 45 cikmisti cokta iyi sayilmaz aslinda canim doktorumu degistiricem ben iki doktora gittim izmirdeyim biri atilla erlerdi hic memnun kalmadim muayeneside hic hijyenik degil bana ilk kurtajda o enfeksiyon kaptirdi sonra benden 2ay para almadilar hatalarini biliyorlar tabi simdi namik demire gidicem sali gunu tum sikayetlerimi ona soyleyecegim aralikta gitmistim namik demire bakmadi lohusayim diye testler yapicakmis oyle dedi gerekirse istanbulada gelirim ama benim ilk hamilelikte 4. Haftada kurtaj oldum 2. Hamilelikte normal dogum oldu canim plasentayi kurtajla aldilar ben seni takip ediyorum canim sizler umut oluyorsunuz bize

Canım gerçekten çok üzücü şeyler yaşıyoruz. Ateşim var demişsin hiç test yaptılar mı? İdrar kültürü, vajinal kültür kanda crp, wbc gibi. Ateşin de varsa bence enfeksiyondan açılma olabilir. Serklaj da çok masum değil şayet r. a. y değilse de bir süre takip de edilebilir. namık beyin soğuk olduğu yazıldı ama alanında çok iyi olduğunu da çok okuduk. çok kritik hamilel,kleri devam da ettirdiğini duyduk. Gitmende fayda var beğenmezsen de değiştirirsin. izmirdeki arkadaşların dr lerini de araştır istersen...

mesela benim doğuştan r.a. uzunluğum kısa cemil hoca söylemişti. Arda bey takip dedi ama çok erken kısalınca serklaj yaptı. gerçi doğuştan kısa olup vakitli doğum yapan da oluyormuş...

Bende silikonsuz alistirmaya çalışıyorum uyariyorum meme ucunu ucundan emıyor hemşireler kahverengi kısmının yarısını alması lazım diyor onda zorlanıyor bazen alıyor bazen alamıyor,biboronla veriyorum mamayı hemşireler alışmasın memeden kesilir dedi,kadehle vermesini gösterdiler evde denedim ama korktum kontrolsüz geldi bana mecbur biboranla veriyorum,

Bu arada femical yesim hanima 3 kez mail attim arda beyin resimleri icin geri donmediler
kız gidelim dövelim yavruyu ne dersin
sagol bebem sizlere layık olmaya çalışıyorm iştebir daha kaçamak yok beni aşure ayı maffettikendimimi kandırıyorm ney işallah 7 görücem yine b sefer kaçmaz
gel yavrum ben seni misafir ederim rabbim herşeyin hayırlısını versin işşallah
mesela benim doğuştan r.a. uzunluğum kısa cemil hoca söylemişti. Arda bey takip dedi ama çok erken kısalınca serklaj yaptı. gerçi doğuştan kısa olup vakitli doğum yapan da oluyormuş...

canım banada kendi doktorm kızı dogurdugumda kontürole gittim bana 2.5 cm dedi rahim boyu kızıma dikiş atıldıgı zamanda 3.2 di:44::44:anlamadıgım dogum ettimde rahim boyudamı kısıldı:44::44:arda bey normal serklaş yapar degilmi abdominal serklaj yapsaydı derdi degilmi:18::18:aslında abdominal çare olursa altan olucagına üsten dikse olmazmı korkyorum gene yavrma birşey olur diye
yemkeleri yaptım beyazlıları atıcam makinaya evi dip köşe temizlicem eşim evde giremem bgün galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…