Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canım büyük geçmiş olsun. Rabbim güç kuvvet versin. Oğluşun biraz daha kalmayı Rabbim nasip etsin

Canım benim.
Dayan canım biliyorumbaşkalarına muhtaç olmak zor. Yavrunu düşün kendini yıpratma. Hastane ortamında insanı yıpratıyor.
Deki kendine kim ne derse desin ben yavrunun sağlığı için buradayım. Kim ne derse desin takma canım. Sen Allah'a sığındın canım gerisi boş. Rabbim yar ve yardımcın olsun canım

Canlar hepinize hayırlı geceler.
Bu gece Allah nasip ederse hastanedeki son gecemiz.
Ben hamd olsun iyiyim. Malesef en fazla 3-4 dak ayakta kalabiliyorum. Oğluşun altını değiştiriyorsanız kıyafetini giydirmiyorum. Bütün sırt kaslarım ağrıyor. Rabbim yardımcımız olsun.
Oğluşum hala kilo alamadı. 2714 den2380 düştü. Hamd olsun sütüm şimdilik yetiyor. Zaten çok da alamıyor. Biboranla emmeyi hafif hafif alıyor. Benide buğün bir iki kere denedik. Rabbimîn izniyle oda olur inşallah. Bu gece fototarapi alacak. Daha öncede almıştı. Sarılğı15,5 olmuş. Eğer yarınki tm kontrolleri iyi olursa sarılık değerinde düşerse taburcu olabileceğiz. Rabbim hayırlısını nasip etsin.

Canım sor hem de rahimağzı yetmezliği forumundan yönlendirdiler de. Bu forumdan haberdar. sigortaya bildirmeseydin keşke...

Canım sofika bir ara buraya video koymuştu laparoskopik serklaj videosu ama sayfayı hatırlamıyorum mayıs sonu haziran başıydı serklajımdadn önceydi. 3 saate yakın sürdü. sutanesine de yapıldı hamile değilken onun da hemen hemen o kadar sürdü. geçen bahsettim aralıkta Arda beyin cine 5 teki programında rahim ağzı uzunluğu olmayanlara genelde yapılıyor. programda bilgi verdi bak o videoya canım. 3 yerden kesi yapılıyor(benim 4 yerden) sezaryen gibi zor geçti benim. sonrasında zorlandım...

normal atılabilecekse normal daha iyi bence gerekliyse bu yapılmalı...

Duyaydın çok geçmiş olsun canım..Hayırlısıyla müdahaleyi yapmışlar..Canını sıkma arkadaşım..Allah şifanı versin inşallah..İçini ferah tutmaya çalış canım..Dualarımız seninle.

Gurbetçi,canım ne olur moralini bozma..Demesi kolay biliyorum..Ama arkadaşım ne yapacaksın katlanıcaz..Bebeğini kollarına aldığında herşeyi unutacaksın canım..Eşinde ne yapsın,destek yok bişey yok..Oda bunaldı belki..Sen zaten hastane ortamındasın kaç gündür..İçin sıkıldı,bunaldın..Allah sabrınızı versin canım..Rabbim içini ferahlatsın..geçecek inşallah..her şey geride kalacak..Güzel hayaller kur..İnşallah hepsi gerçek olacak..

Gözünüz aydın canım..Sonunda yuvanıza döneceksiniz..Fizik tedavi falanmı denesen acaba metalcim..

Ne yazikki uiversite hastanelerinin durumu bu ama ben dogumhanede yatarken odalar tek kisilikti allahtan.
Insallah bir hafta heraey yolunda giderde hastaneden cikar ve zamaninda diledigin yerde yaparsin dogumunu

Yinde Bebegin ve senin sagligin icin en hayirlisi neyse ve neresiuse onu kiamet etsin rabbim.

Ay canim ilk okudugumda korktum baya, neyseki ikiniz de iyiymissiniz
Melek81 de de olmustu boyle kanama, ama cok sukur o da bebegi de iyi simdi

Universite hastaneleri malesef boyle, senin de moralini bozmuslar yok yere
Sıkma canini sakin
Gecmis olsun

Canim memorialda bana cok guzel anlatti kadin 3-3-3 kurali dedi
Disarda 3 saat, dolapta 3 gun, buzlukta 3 ay :)))))

Ozel ne olursa olsun bnce de fark ediyor

Ah hadi hayirlisi ile cikin insallah
Sende yavas yavas alisacaksin hareket etmeye, cok yorma kendini

Gurbetci cnm sen de cok uzme kendini can tasiyorsun

Canim sakin kendini uzme bebeginide
Eminim esin istiyerek soylememistir o sozleri ne yazikki onlar bizim kadar guclu degiller ama bizler
Niye bebegini kaybedicek gibi davraniyorsun inan hersey iyi olacak
Bak herkes sirasiyla dogum yapiyor sende sirani bekliyceksin allahin izniyle ve senin dogum haberinede sevinicez
ne olur toparla kendini

Haatane ortami zordur gariptir bilirim ama sen bebegin icin ordasin sakin unutma

canım 2564. sayfada sofika link vermiş laparoskopik serklaj videosu bak istersen o araştırmıştı o mesajını buldum alıntılıyorum:

anladıgım kadarıyla oldukca basarılı bir yontemmis fakat cogunlukla gebelik oncesi yapılması tercih ediliyormus.Tam da seninki gibi garip,cok zarar gormus,birden fazla gecmis serklaj oykusu olan yada rahim agzı cok kısalmıs hastalarda ve vajinal serklajın basarılı olamadıgı durumlarda uygulanıyormus.İki farklı yontemden bahsedilmis-klasık ve Soo diye fakat arastırmalar ikisinin arasında dramatik bir fark olamdıgını ortaya koymus.Bir cok avantajının yanında dezavantajlarından da bahsedilmis.Bir cok yerde serklajın dogumdan sonra da kaldıgını okudum fakat omur boyu mu kalacak onu anlamadım,doktorun acıklama yapacaktır bu konuda sanırım.genel anestezi altında sonda vs gibi klasik islemlerden gectikten sonra yapılan ve 40-50 dk suren bir islemmis.Genelde iyilesme suresi kısa diyor ama okudukklarım yine genelde gebelik oncesi yapılan islemler.Gebelik esnasında yapıldıgında sanırım biraz daha zor olabilir.Daha farklı bir gorus yada bilgi okursam paylasırım yine.Laparoskopi oldukca hassas bir islem ve basarısı bir cok seyden once doktorun tecrubesine ve uzmanlıgına baglı,bazen oldukca riskli de olabiliyor.Her doktor laporoskopi egitimi almıs olmuyor zaten ve uygulamıyor da bu yuzden.Arda bey cok idealist ve cesur bir doktor ve senin icin insallah en dogru uygulamayı secmis olacak.Bu arad bu 25 yıldır dunyada uygulanan bir yontemmis ve ulkemizde uygulanmamam sebebi yine sanrım doktorların yeterli deneyimi ve egitimi olmadıgı icin,yani cok da yeni bir sey degil ve yabancı kaynaklarda tonla materyal var bununla alakalı.Canını sıkma ve su crp ni kontol altına alın simdilik.Bence her sey guzel olacak,Arda beyin yaklasımı benim hosuma gidiyor ve senin durumunla ozel olarak ilgilendigini dusunuyorum,bunun avantajlarını gorurusun insallah,senin basarin onun da basarısı nihayetinde ve adam bu sayfada enine boyuna tartısıldıgının ve afise edildiginin de farkında,oyle kendine guvenmese yapalım demez.Dualarım senin ve hepimiz icin.

metallllll çok sevindimm.............

Diger topikte okudum faydili seyler yazıyor,Medala canım bugün pazar diye dediğin yere gitmedi muhtemelen kapalidir,hellobaby den 199tl aldı her 250 tl alışverişe 100 tl para puan veriyolar ayrıyetten 100tl miz var orda harciyabilcegmiz

ankarada olsaydım inancın olsun yanına gelirdim refakat ederdim...... üzüldüm şimdi bak....ailen neden böyle yapıyorki

Iyi olmaniza sevindim

Insallah yarinda hersey yoluna gider ve hasan basri ile yuvaniza kavuaursunuz.

canım biz de oyle biliyorduk ve ablam yegenime 6 ay hic bir sey vermedi ne yazık ki kimse de bizi uyarmadı ve aylarca sarılıgını atamadı yavrum,oysa su gerekliymiş,hatta eksikligi tehlikeliymiş bile.Şekerli seyler verilmemeli elbette,sadece sarılık oldugu durumlarda suya azcık seker katılması faydalı oluyor,ben <inciye su anda cok az su veriyorum ama Filize her beslenme sonrası verdim ve icerdi,İnci hic istemiyor kaşıkla ne kadar icirebilirsem iciriyorum.İnşallah bir gun siz de kafa yoracaksiniz su mu versem ne versem diye :)

canım emziriyorum uyuyor demişsin yeni dogan ac da olsa uyur hele hele sarılıgı varsa uyuyorsa doymuştur ilkesi daha ilerleyen aylarda gecerli şimdi degil
sen meme ucunu verirken yardımcı olacaksın surekli,elinle meme ucunu sıkıştırıp bebegin de agzını tam actıgı anda ittireceksin ve mumkun oldugu kadar geniş meme ucunu agzına almasına dikkat edeceksin,bu şeklide emerse tam emer,aksi halde tam boşaltamaz memeni.ilk 1 ay zorlanabilr sonra alışacaktır zaten surekli emzirdikce senin gogus ucun da cıkacaktır.
kuzun cok sıvı kaybetmiş,sarılıgınız ilk 24 saatte mi yukseldi yoksa daha sonra mı,ve sebep ne gosterildi,İncinin sarılıgınıın sebebi kan grubu uyuşmazlıgı dendi benim 0+ onun A+,ama Filizde de aynıydı ve sarılıgını cok hafif atlattı,demek ki her bebek farklı tepki veriyor
su anda degeriniz kac
biberonla vereceksen geniş agızlı ve cok az akanlardan ver ki lıkır lıkır icmeye alışmasın,memden gelen sut oyle tazzikli ve kolay gelmiyor cunku
avent 0+ tavsiye ederim

ah be canım korkuttun bizi,Allah´ın izniyle saglıcakla doguracaksin bebegini az kaldı
Bulgaristanda kaldıgım riskli gebelikler bolumunde seker hastası anne adaylarını 37.haftada sezeryana alıyorlardı,daha gec hic bırakmıyorlardı,senin de 1 haftan kaldı hatırladıgım kadarıyla
en hayırlı zamanda dogsun yavrun saglıcakla inşallah amin!

kışın oda sıcaklıgında 6 saat kadar saklarsın ,yazın 3-4 saat,buzdolabında 24 saat

ne yazık ki oyle,ben Filizi dogururken resmen doktorumun bana yardımcı oldugunu hissediyordum,adam işini yapıyordu,ama İncide yardımcı olmak bir yana sanki kasıtlı işkence ediyrolardı gibi Allah butun bu yolda olanların yardımcısı olsun

metalcim cok sukur hersey iyiye gidiyor,Allah´ın izniyle gunden gune iyi olacak yavrun ve hersey cok guzel olacak.Hep hakkınızı helal edin diyorsun ya burda,sen de helal et canım
Allah´a emanet olun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…