Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

güle güle kullan sofikaya ek yapayım küçük parmağınla bebişin dudaklarına özellikle dudak kenerına dokun o zaman ağzını açar en büyük açtığı zaman memeyi ver...:))

ben de nereye gitti sahba dedim:)) küstü topiğe:)
benim serklajım bundan. canım normalde 3 kesi var bikini bölgesi göbek hizasından sağ ve sol yanlar ama benim mesanede sorun varmış bir de göbek deliğimin 3 cm üstünden kesim var...
o kesilerden kamerayla girilip rahimağzı en üst noktadan dikiliyor...

canım bizim 13 gün önce hala 5 ti ve sarydı. şimdi düzeldi rengi. dr normal dedi ama istanbulda üsküdar devlette(mustafa bey var- bu arada eylülgülü tavsiye ederim iyi her şeyine bakıyor. bir kez medipole götürdüm çocuğa elini bile sürmeyecekti nerdeyse. tahlilde çok tutuyor. hem kalça filmini de üsküdar devlette çektirdik çok iyiydi.)uzun sürdü...

ben burdayım...hepinizi ara ara takip ediyorum...okumakla bitmiyor burda o kadar çok kişi yazıyorki... ve hafıza sorunu var kim kimdi burda hangisi ankaraydı istanbuldu..hepinizi unuttum :)) ..hikayelerinizi unuttum hepi.... zaman ayıramıyom ne yalan söyliim...herkes takma adla yazdığı için.....

BU ARALAR ATAMA İŞLERİM VAR..1 AY İÇİNDE...SEÇECEĞİM ŞEHİRLER BELLİ...TERCİH YAPACAĞIM 15TANE SIRF AİLE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞINA ÖĞRETMEN OLARAK....ÇOCUK YUVASINDA...SANA 3-5 TANE ÖĞRENCİ VERİYOLARMIŞ ONLARIN KAYITLARI NI OKULLARINI ÖDEVLERİNİ TAKİP EDİYOMUŞSUN GEZDİRİYOMUŞSUN HARÇLIKLARINI VERİYOMUŞSUN FALAN ..ANNELİK YAPIYOMUŞUN YANİ...GÜZEL DİMİ...DUA EDİN DE OLSUN....ZİHİNSEL ENGELLİLERE 7 YIL ÖĞRETMENLİK YAPTIM ŞİMDİ YETİMLERE ANNELİK YAPAYIM :)

BİDE BİLİYOMUSUN KURAN KURSUNA BAŞLADIM...NE KADAR ZEVKLİYMİŞ...MAKAMLI ÖĞRENİYORUM..BENDE BİDE SES GIRTLAK VAR. PERFORMANSIMI SÜPER BULUYORLAR SEN BUNU ÖĞREN MEVLÜD YAP DİNLEMEYE GELİRİM DİYOLAR....NEDEN OLMASIN DİMİ :) İLMİHAL BİLGİM DE YETERSİZDİ..HEP KİTAPLARDAN ÖĞRENDİMDİ NAMAZ NASIL KILINIR FELAN...5 VAKİTLİ DEĞİLİM AMA HİÇ KILMAYAN BİRİ OLARAK 3 GECEDİR YATSI KILIYORUM..MANEVİ BOŞLUĞUM DOLDU..ASLINDA PANİK ATAK STRES BAHANEYMİŞ...VE ALLAHIM SINAMIŞKİ BUNLARLA BENİ BİGÜN BENİ FARKETSİN DİYE..İBADETİ FARKEDEYİM DİYE...VE ADAĞIMI KESECEĞİM BU AY İNŞALLAH...MALESEF 8 AY ÖNCE KESİLMELİYDİ..BELKİDE O ADAK YÜZÜNDEN DE KAYBETTİM BEBEĞİMİ..
VE ARAŞTIRMAYA BAŞLADIM ..HZ MUHAMMEDİN HAYATINI ONDAN ÖNCE NASIL DI DÜNYA FALAN FİLAN....CDLER FİLMLER ALICAM SET HALİNDE...:)

HAA BİDE YILLARDIR MİDEMDEN ÇEKİYORUM..AŞIRI GASTRİT VAR BENDE..VE KALBİ SIKIŞTIRIYO RİTİM BOZUKLUĞU OLUYOR HER AKŞAM GECELERİ....KAÇ KERE ENDOSKOPİ OLDUM İLAÇLAR VERDİLER NAFİLE..ANTRAL GASTRİT ÇIKIP DURUYO...ÖYLE ÜLSER FELAN YOK ŞÜKÜR...AMA YILLAR SONRA BULDUM ÇARESİNİ...KUDRET NARI....YENİ BAŞLADIM YEMEĞE..VE 3 GÜNDÜR HAFİFLEDİKİ ANLATAMAM....ÇARPINTIDA OLMUYOR ARTIK...İĞRENÇ BİR KOKUSU VAR SABAH AKŞAM AÇ KARNINA YEMEKTEN YARIM SAAT ÖNCE 1 TATLI KAŞIĞI YİYORUM...ÇİĞNEYEMİYORUM KUSAR GİDERİM ÇÜNKÜ..HEMEN SUYLA YUTUYORUM ...ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM MİDEDEN ÇEKENLERE...

ONUN DIŞINDA DÜN AKŞAM EŞİMLE PEK EĞLENDİK EVDE... :) ÇOCUKLAR GİBİ ŞAŞIRTMACALAR OYNADIK KENDİMİZİ VİDEOYA ÇEKTİK FELAN... :) CANIM KOCACIM.. O ÖYLE GÜÇLÜ Bİ İNSANKİ..ONUN SAYESSİNDE UNUTUYORUM HERŞEYİ...DOĞUMA GİDERKEN BİLE ÜZÜLME TAMAM GEÇER ALLAHIN TAKDİRİ DİYE BAŞIMI OKŞUYARAK AMELİYATHANEYE GÖNDERDİ HEPSİNDE.. HEP YANIMDA KALDI BENİ HİÇ YALNIZ BIRAKMADI EVE GELDİĞİMİZDE BİLE GİTMEDİ HİÇ İŞE...KİMSEM YOKTU AİLEMİ BİLE ÇAĞIRMAMA GEREK KALMADI GELMEYİN DEDİM GELKELEİM DİE TUTURDULAR YOK GEREK YOK DEDİM...ALLAH ONLARI BAŞIM EKSİK ETMESİN.... ANNEM BABAMDA ÖYLE...AYNI EŞİM GİBİ ÖYLE RAHATTILARKİ SOĞUK KANLILAR...ÇOCUK DÜNYANIN SONU DEĞİL..SAĞLIĞIN ÖNEMLİ DEYİP DURDULAR.. AMA KAYIN VALİDEMDE ÇOCUKLAR GİBİ AĞLADI KARŞIMDA AĞLAMA GÜÇLÜ OLKİ BEN AĞLAMAYIM DEMİ AMA :) ÇOK ÇOCUK YA ŞU KAYINVALİDEM..HERŞEYE AĞLIYO... :)

DOĞUM YAPANLAR OLMUŞ...ALLAH SAĞLIKLA BEBEKLERİNİ BÜYÜTMEYİ NASİP ETSİN İNŞALLAH...VE HAMİLE ARKADAŞLAR KARAMASARLIĞI BIRAKIN MUTLU OLUN OLUMLU DÜŞÜNÜN OLUMLU OLSUN PANİK YAPMAYIN OLUR MU..BAKIN GÖRÜN ELBET DOĞACAK BEBİŞLERİNİZ... :)

ya beni faceden eklesenize..... basakmustafayakali@hotmail.com

bişi daha sorcaadım .... şimdi kaç tane rahim ağzı var..alttan diktikleri yerimi aynı yerimi dikiyorlar bunda...üstten karında girince hani alttan dikilen altta kalıyo ama üstten kesilerek girilince üstte biyer dikiyolar herlade diyorum...ve kesiyolar ya biyerleri kestikleri şey ne ..kesilen yerler öyle kalıyo mu...anladıysam arab olim :)

ya bide bu serklajdan sonra da bebek tutmazsa düşerse nolucak acil ameliyatta karnımızımı kesicekler..alttan dikiş kolaY alınıyor onu anladım.. ama bu dikiş...çok riskli heralde...

Ne güzel canım inşallah işin olur...
O zor zamanlarda maneviyat ayakta tutuyor. Tam isyan noktasına ramak kala sen kimsin ki diyorsun. Peygamberimiz bile evlat acısı yaşamış ki tek bir evladı kendinden sonra vefat etmiş. Allah cennet için belki de vesile kıldı belki de bu dünyada hakedemyecektik vs.

Canım sesin de güzelmiş belki dinleriz biz de seni kuran okurken. ben güzel sesli okuyanlardan çok etkilenirim zaten...

face tıkladım verdiğin ismi bilgisayarım açmadı özelden göndereyim ismimi ekle sen beni resmim de taçlı kucağımda bebek var...

canım beni anladığım şu. Rahimi balon gbi düşün biraz şişik. Bebek büyüdükçe şişecek. Balonun şişirilen 2-3 cm lik kısmı da rahim ağzı uzunluğu. Bebek büyüdükçe o kısım aşağı doğru açılıyor şayet yetmezlik varsa. laparoskopik de bence o 2-3 cm lik kısmın en üst noktasından yani şişen kısma en yakın noktasından dikiliyor. bence sezaryen gibi olur...

rabbaim yardımcın olsn canım benim dualarıms eninle seninle 2 kere konştuk zaten bir kusurum olduysa affolahaftalarım maşşallah geçmiş işşallah dogsada birşey olmaz bebegimize
İyiyim canım yeni hayatıma alışmaya çalışıyorum sen nasılsın?
vallahi ne yapıyım bebem sırtım tutulduyd çok şükür eskisi gibi agrımıyorharıl harıl dantem yapıyorm kardeşimin kızına 4 şubata ne kaldı heyecan doruktaişallah 8 şubattada ablamlara annemler geliyor eymenimi görücem allahın izniyleişin kötüsü öle her kezin kucagına gitmiyormuş aglıyormuş ya bendede aglarsa ben ne yaparım onu hele bir buluym sevgi manyagı yapıcem 8 ay 25 günlük oldu asker gibi gün sayıyorm 4 aylık yoktu ayrıldıgımızdaallahım ömrüne ömür katsın işallah maşşallah var dedi gelin abla yerinden kalkmıyor topilik olmş yere koyuyoruz hop devriliyor dedi hayal ettimde gözümdeallah razı olsun ay ay erkek kardeşim resimlerini yolladı faceden sizlere göstermek çok isterdim ama kızıyor nazara gelir diye:18::18:
vallahi sen bana yakın olsan sana bebegim gibi bakardım adamı parasal deyilde manevi yönden çökmesi çok kötü bebem yaistersen gel ben sana bakarım dogum edene kadar 40 çıkıncada postalarım evinesen o bu gelmemiş diye üzülme ne yaparsan kendine yapıyorsun ben üzüldümde ne oldu
o kocana sinir oldm çok pis dalarım ona öle söyleadam olsnda bacısı akrabası yokmu gelsin çok biliyorsa allahım sinirlerim tavan etti yeminleafedersin o bebegi tek başına yapmadınya birlikte yaptınız üstüne düşen görevi yapmak zornda işte o kaaaa

paşam

sagol canım bunca gribe ragmen cok şukur gelişimi iyi İnci tanemin ,5 ayda iki defa bronşit oldu 2 şişe antibiyotik aylardır da makineyle ilaclı hava solutuyoruz,buna şukur Allah beterinden saklasın diyoruz

paşam bilmiyorum adet sonrası bazen leke oluyor ondandır belki...

mesaj tekrarı...

canım benim ablamın oglu öksürükten kurtulmuyord nemlendirici aldı birde ederece evin isisini nemini ölçüyormş sende al buhar makinesi yattı odada hep duryor ama gene hasta olmuş ksm ya dün diyorm oglm yigit gel bana diyorm diyorki 3 yaşında daha teyteycim yani teyzehava çok soguk sen gel beni görmeye ben üşüyorm diyor minnacık boyyla üşümeyide biliyor sıpam şimdiki bebelre maşşallah çok akıllı ya bir konuşması var şaşar kalırsın geçen cüzdanımı çıkardım ablama birşey göstericem dediki teyze para ver bana ablam yemin ediyor ilk defa gördüm dedimki oglm insanlardan para istemek ayıp bir daha isteme olrm dedinm biri sana para veirisede annene sor al dedim tamam dedi birdahaki gitmeme dedim yigit al sana para vericem çükülata alırsın dediki teyze anneme sorym dedi annecim alıyımmı dedi ablamda yok alma oglm dedi bu sefer teyze annem kızıyor sen o parayı verme bana o parayla çukulata getir ozaman annem kızmaz dedianlıcagın ölede böylede işi götürüyor sıpam oraya gittigimde kapıyı o açıyor teyteyim gelmiş diyim atlıyorya kucagıma bitiyorm ona yawhelede namaz kılarken yanımdan ayrılmıyor öpüyor seviyor sırtıma çıkıyor alem sıpam benim işşallah havalar gzüel olrsa yarın oraya gitmem lazım ablamda valiz var orta boy on alıcam bendeki büyük küçük valiz bulamadım bebeklere baksanda hastalanıyorlar en azından bakmıcenki hasta olmasınlar

paşam bilmiyorum adet sonrası bazen leke oluyor ondandır belki...

adet omamdım canım ben daha 2 gün geçti acaba diyorm olucamda olamiyormym akıntı canımı sıktı vallahi beynim bir dünya ols köye gidiyim geliyim hem kan idrar hem kültür hemde smir veriyim diyorm kültürle smir aynımı:44::44:nasıl olyor

Arkadaslar ben söylediniz gibi 0,500 lt suya biraz sirke damlattim böyle azıcık suyun rengi dondü onla susta vajinamimi dıştan yıkadım ay inşallah şifa olur siz surekli yenimi yapıyorsunuz yoksa bir iki günlük durmuştu kullaniyormusunuz . Acaba bi zararı olmaz dımı Dr gidince soruyummi acaba . Kızmasın bana ! Yeni enfeksiyon testleri yaptı bir enfeksiyona neden olmaz dımı ?

bitene kadar kullan bebem birşey olmaz
tek üzüntüm memlekete gidince sizlerden haber alamıcam kime ne olmş vs diye ne yapsak haftada bir arayım rapor verenim olurmuki acep

buldum galiba...yolladım istek .. :)

o nasıl resim yaaa... vallahi ağladım dayanamadım.... belli doktoru kulaklarından tanıdım.. kucağında senin oğlun ahmet arda :) çok duygulandım çook

demin arkadaşım faceye kııznın resmini koymuş 900 gram dogd allahım nede minik kaç ay küvezde akdlı şimdi kocaman olmuş ay ne agladım onn resimelirini görünceiçimden dedim allahım benim yavrlarımdami ondan küçüktü allahım bir daha evlat acısı yaşatmasın hiç birimize çok zor onu anladım her dogumumdan sonra evlatlarım bir tarafımı götürdüler en acı olanda sütlarım boşa gitti kocaman karnımla o kahrolası hastaneden tek çıkmak herkez evlatlarıyla çıktı ben gene elelri boş kızım ölünce eşinme dedimki hadi paşa gene kaldıjk 2 kişi sonrasını hiç sormayın eşimle koptuk aglamaktan bebegimin baddaniyesini aldım yattım yagata kokladım drdm okadar hayal ettimki o baddaniyey sarıcaktım evimize gelicektik eşim çok agladı yapma paşa diye ama elimden birşey gelmedi yavrm ömürüm dedim annem evde sen hastanede daha geçen gün tekmelerini hissettirdin çok erken gittin be annem artık aglamak istemiyorm üzülmekte hiç istemiyorm allahım diyorm ne olucak benim bu halim içimde anlatılmaz tarif bir acı nasıld esem yarama tuzmu basmışlar kalbimi sökmüşler öle bir duygu işte sabah eşimi yrken seyrettim allahım dedim ne zaman baba yapıcam ben bu adamı geçebn dügüne gittik dünyanın resimlerini çektirdim resimlere baktıkça agladım neden baba yapamadım diye geçen dedim seni bir baba yapaydım ban dediki paşa sen beni zaten 3 kere baba yaptım dayan canım rabbim mu çektiklerimizin mükafatını vericek dedi millet bana hep allah sanada versin diyorya o laf bile koyyor bana inanın sizler dogrn hamile kalın kısmkanmıyormda bebkelri kucagınıza alın ksıkanmıyorm neden başkalarını kıskanıyorum anlamış degilim
tek istedigim insanlar acımasız olmasınlar okadar agırıma gidiyorki hamile kalınca birine muhtaç olmak başka zaman evimden çıkmayanlar şimdi hamile kalınca gene gelmicekler pokadar arkadaşım dogurd hasta oldum ben koştum allah rızası için bir allahın klu arayıpta nasıl oldun işin vardı demedi neden hayat böle acımasızokadar isterdimki bir ablam olsun haftada bir ban yardıma gelsin ama yok yolu bahane eder belini bahane eder çocugu bahane eder kızımı dogrdum 2 gün kaldımda hastanede gelmedi öle kapıya baktım afedersiniz köpek sahibini bekler gibi hastaneden çıktık ogünde ban gelriler diye rahat otramayız diye gelmedi ertesi gün geldi oda 3 saat oturmadı
gurbetim
sen diyorsunki aile inan benim varda ne oluyor kızımda nnem baktı allah var ama ablam bir kere gelmedi evime demedi kardeşim giidyim bir dolanıyım abla karnım aç canım çorba istiyor deidgimde kocan yapar kaynanam görümcem gelicek vs dedi atlattı beni ben ne yaptım ikizleri öldü gittim hastanede baktım çıktı gene baktım 40 çıkana kadar gittim geldim ogluna hamile kaldı gittim yemek ev işi bebekle ilgilen oglan dogd hastanede bak laf etmiyorm ben allah rızası için baktım allah biliyor ama kullanılmak nede zor allahım neden benim insanlara deger verdigim gibi insanlarda ban deger vermiyorondan canım acıyor el elken beni düşünüp deli oluyor bulup buluştrup para ilaç veriyorlar allah hepsinden razı olsun ama çok canım acıyor elin düşündügünü neden ailem düşünmez anname diyorm anne hamile kalınca bakarssın ban kızım gelin bana bırakmıyor sen hamile kal o bakıcak bana gerek yok dediben anladımki ben bu yolda yanlızım onu anladım mart diye diyorm ama işşallah marta ben çoktan kornmayı bırakırdımda maddi ve manevi çöküntüdeyim
kimsenin kimseye faydası yok onu anladım grbetim nede olsa kötüde iyide olsa kocana muhtaç olucan gerisi boiş işşallahhamile kalıyım ne aileme nede eşimin ailesine demicem istemiyorm saklabildigim kadar saklıcam kimsenin istemiyorum parasını bu yola kimseye güvenip çıkamyıda düşünmüyorm çıkmıcamda işşallah sende öle yap yoksa çok yıpranırsın herkez iyi gün dost git eve çeşitli şçeyler yap çagır gelmezlerse şeref... evladıyım ben ama aramadan gelsinler desinler ne yaptın ne olur ama yok sen benim yanımda olsan inan bakardım sana bebegim çocugm gibi ben çok çektim dilerim rabbimden evladının acısını göstermesin yaradan sana 40 haftaları görürüsün işşallah ben kene koptum biri baglasın beni

Canım hastaneden çıkarken degeri 10 dü bol bol emzir dediler bende bol bol emzirdim doymadigni anlayamadım ac kalan bebek ağlar emir cok memeden sonra ağlamıyordu kilo kaybı cok oldu 2814kg doğdu 2372kg düştü zayıfladın icin sarilig yükselmiş 19 a çıktı vücudu su kaybetmiş kilo kaybetmeye devam ederşe yogumbakima girer dediler bugün kontrolü var insallah yolundadir hersey

bu topikte varya en çokta seni tanıyorum..HEP BUNALIM TAKILIYORSUN ...TAMAM OLAN OLDU GEÇTİ...BÖYLE DÜŞÜNME...ÇOCUK DÜNYANIN SONU DEĞİL...ÇOCUĞU OLYUP NE DERDİ OLANLAR VAR BİLİYOMUSUN..HAYIRSIZKİ NE HAYIRSIZ EVLATLAR VAR...YARIN BİGÜN EVLENİP YUVADAN UÇUNCA O ÇOCUKLAR, KALIYO ANALAR BABALAR ARTIK BİR BAŞINA..... ÇEVRENDE HİÇ YOK MU ÇOCUĞU OLMAYAN..BENİM 2 DAYIM 50 KÜSÜR YAŞINDA HALA BEKAR..1 TEYZEMDE 55 YAŞINDA HALA BEKAR...AKRABAMIZ VAR ÇOCUKLARI YOK OLMASI İMKANSIZIN ÖTESİNDE..ÖYLE HAYATLARINI SÜRÜYOR İNSANLAR...VALLA SENİ OKUDUKÇA GERİLİYORUM ÇOK PAŞA...OFF ÇEKTİRİYORSUN BANA DERİNDEN...BU KADAR KARAMSAR OLMA...OLUCAK ELBET OLUCAK...OLMASADA DÜNYANIN SONU DEĞİL...ÜZÜLME LÜTFEN..NE MUTLU SANAKİ EŞİN SENİ SEVİYOR HERŞEYE RAĞMEN DESTEKÇİ... BEN AYRILMAYA KALKTIM BU YÜZDEN ..SENİ YAKMAYA HAKKIM YOK DEDİM AMA EŞİM BIRAKMADI NE OLURSA OLSUN İSTERSE HİÇ ÇOCUĞUM OLMASIN BEN SENSİZ NAPARIM DEDİ... YAA ŞANSLIYIZKİ KOCALARIMIZ İYİ.... seni faceden eklemek istiyorum..sen eklermisin beni basakmustafayakali@hotmail.com...tabi sakıncası yoksa ...

ne güzel evinize çıkacaksınız....

oğluşunda iyi gidiyor maşallahhh..inşallah toparlayacak kısa zamnda...

allahım bizede nnasip etsin inşallah kucağımızda bebeğimizle eve dönmeyi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…