- Konu Sahibi hidennisko
-
- #38.521
REgrete alakasiz olacak ama senin altta ismin gorunuyor ya yaninda +var o ne demek oluyor :26:
iyiyim cnm sizler nasılsınız
kontrolumuz perşembe günü henüz kimseye söylemedik gittiği yere kadar söylemeyelim diyorum eşime
söylemeyerk doğru mu yapıyorum onuda bilmiyorum ama ya düşerse kimse gelip ay geçmiş olsun gibi tesellileri yasamak istemıyorum
fırtınalarımı içimde yaşamak daha kolay
yeğenımın düğününde cümle alem duyacak o günlere gelirsek
ya chnb sen hiç bu topikten gitme bilgilerıne çok ihtıyacımız var
Canım ya yüzdün kuyruğuna geldin inşallah 38 haftanı sağlıkla dolduracaksın ve bebeğini kucağına alacaksın :)) az daha dayan uykusuzluk en dayanamadığım şeydir( en kısa sürede şöyle deliksiz bir uyku çekmen dileklerimle :))
Sağolasın canım benim,meleklerinden bana da gönder,ben de tam bir karamsarlık ve kötümserlik timsaliyimdir
ismin yanındaki + işareti o kişinin kk da arkadaş listende ekli olduğunu gösteriyor
iyiyim cnm sizler nasılsınız
kontrolumuz perşembe günü henüz kimseye söylemedik gittiği yere kadar söylemeyelim diyorum eşime
söylemeyerk doğru mu yapıyorum onuda bilmiyorum ama ya düşerse kimse gelip ay geçmiş olsun gibi tesellileri yasamak istemıyorum
fırtınalarımı içimde yaşamak daha kolay
yeğenımın düğününde cümle alem duyacak o günlere gelirsek
ya chnb sen hiç bu topikten gitme bilgilerıne çok ihtıyacımız var
ne zaman olacak program biz de seyredelim...
Canım balonu kesip bebeği alınca o esnada rahim ağzındaki dikişi de alıyorlar...
bilmiyorumki gerçekten davetlimiyim değilmiyim onuda bilmiyorum yarın arayacam işte 3-4 gibi bakalım ne dicekler...
Ama bak yanılıyorsun orda...ne yazmış iyi oku..bebeği aldılar ama dikişe dokunmadılar dikiş durdu demiş o bayan...bende ona şaşırdım zaten..dikiş durup rahmin herhangi bi yerinimi kestiler dedim ...ondan sordum ya sana..rahimdemi kesiliyor yani dedim..
he he eşim ingilizce çalışıyor büyük oğlanı ders çalıştırdım, uyuttum şimdi arda kucağımda ben de netteyim...:126:
bilmiyorumki gerçekten davetlimiyim değilmiyim onuda bilmiyorum yarın arayacam işte 3-4 gibi bakalım ne dicekler...
Ama bak yanılıyorsun orda...ne yazmış iyi oku..bebeği aldılar ama dikişe dokunmadılar dikiş durdu demiş o bayan...bende ona şaşırdım zaten..dikiş durup rahmin herhangi bi yerinimi kestiler dedim ...ondan sordum ya sana..rahimdemi kesiliyor yani dedim..
chnb nin balon benzetmesi cok guzel,aslında tam olarak da anlatmış nasıl oldugunu,normal dogumda bebek rahim agzından dogar,yani serklaj ile dikilen kısımdan
sezeryanda rahim agzından cekip cıkarmazlar bebegi,ustten bir yerden kesi atarlar oyle cıkarırlar.Serklaj dikişini bir yeri kesip dikmekle karıştırma,serkalj dikişten cok bir torbanın agzını kese gibi buzmeye benzer,sezeryan ise bir ameliyattır.abdominal serklaj yapıldıgında yine aynı sey yapılır sadece rahim azgı bebege daha yakın yerden buzulur.
anladıgım kadarıyşa sen diyorsun ki sezeryanda başka bir yeri keseceklerine serklaj atılan alt kısımdan alıversinler,ne yazık ki bu mumkun degil,sezeryan ile bebegi ordan dogurtman tıbben mumkun mu emin degilim,cok riskli bir duruma benziyor mumkun olsa bile,sancı olmadan rahim azgını bebegi cıkartacak kadar nasıl acacaksın o ayrı mevzu.
abdominal serklajda da normal serklajda da dikişi almadan sezeryan dogum gercekleştirilebilir,bir sonraki gebelik icin kasten bırakılabilecegi gibi,chnb gibi etle kaynaştıgından dolayı mecburekn de bırakılabilir.sezeryanda kat kat yag kas tabakasından sonra rahime de kesi atılır ve bebek dogurtulur,ardından da daha altta olan serkalj dikişi alınır(torbanın agızını buzen ipin alınması gibi),sonra sadece sezeryan kesisi dikilir.Sancı kasılma olmadıgı icin serkalj atılan yerde yani rahim agzında zaten acıklık yoktur ve bebegi ordan cıkaramazsın,e rahim azgını da kesemeyecegine gore ...İlk dogumu sezeryan yapmış bir bayana ikinciyi işte bu sebepten sezeryan tavsiye ediyorlar,rahimde üstte oldukca buyuk bir kesik ve dikiş vardır ve eger ikiniciyi normal dogurmak isterse şiddetli rahim kasılmalarında dogum esnasında onceki sezeryan kesisi yırtılabilir kan kaynı olabilir ve annein hayatı riske girebilir.İsmail bey bana Sezeryan sonrası normal dogum istendiginde bir cok on hazırlıgın yapılması gerektigini,ve bir cok doktorun hali hazırda ameliyathanede bekliyor olmaları gerektigini soylemişti.Oysa serkalajda kesik yoktur,sadece dikiş vardır ve bir bayan defalarca serklajla normal dogum yapabilir.
umarım anlatabilmişimdir :)
benim bildiğim rahimi balona benzettik ya. şişirilen 2-3 cm lik kısmı da rahimağzı uzunluğuna. normal serklajda balonun ağıza alınan kısmına yakın atılıyor dikiş laparoskopikte rahime yakın yani üstkısmına. sezaryende de balon gibi genişlemiş rahimden bebek çıkarılıyor ben böyle düşündüm...
Canım aysetahayi diyisun Asyetolgam diye değiştirmiş adını bende ekliydi en son dün aksam yazmış ve son yazdığı bebeği çıkmış kuvezdn evdeymis:)Arkadaslar 26. Haftada erken dogum yapan bir arkadas vardi eski ismiAYSELTHA miydi yanlismi hatirliyorum
Uzun suredir yazmiyor haberi olan varmi
insallah iyilerdir
AYOL KORKTUM SİZDEN...DOKTOR GİBİ OLMUŞUNUZ MAŞALLAH....ANLADIIM ANLADIIMDA.....KİMSİN SEN...basakmustafayakali@hotmail.com..faceden ekler misin yoksa bir sakıncası... :)
BEN HEP ŞUNU DİYODUM KENDİMCE...MESELA BENİM RAHİMDE SEPTUM VARDI.KALP GİBİYDİ..HİSTERESKOPİYLE KESE KESE YUMURTANIN UCU KADAR VAR ŞİMDİ..ONDAN Bİ ZARAR GELMEZMİŞ..DEDİM NEDEN TAM DÜZLEŞTİRMEDİNİZ...DOKTOR DEDİKİ DAHA FAZLA KEERSEM ALLAH KORUSUN RAHİM DELİNİR DEDİ...EE YANİ O ZAMANDA ÇARESİ VAR ANLADIĞIM KDARIYLA DELİNİRSE ORAYI DİKERLER MADEM BEBEKTE SEZERYANDA RAHİM KESİLİYOR....VE AYRICA 5 YIL ÖNCE RAHİM İÇİNDE 2 TANE 5-6 CMLİK BÜYÜK MİYOMLARIM VARDI...NASIL ADET OLURDUM O ZAMANLAR PIHTII PIHTII AŞIRI KANAMA ..O PIHTILAR ELİM KADAR DI RESMEN VARYA...ORKİDE YETİŞEMEZDİM...MEĞER MİYOMLARDANMIŞ...İŞTE ONLARI ALDIRDIM AYNI SEZERYAN GİBİ..O ZAMAN RAHMİMİ AYNI DEDİĞİN GİBİ KESİP ALMIŞLAR VE RAHMİ TEKRAR DİKMİŞLER DOĞRUMU...PEKİ O DİKİLEN RAHİM SAĞLAM OLUYOMU YANİ ETRAFİ NASIL ETTEN DUVARSA...AYNI O HALE TEKRAR DÖNÜYOMU...SONRA O DİKİLEN YERİN İLERDE HAVA KAÇIRMASI YIRTILMASI FELAN OLUYORMUKİ ACABA..
chnb nin balon benzetmesi cok guzel,aslında tam olarak da anlatmış nasıl oldugunu,normal dogumda bebek rahim agzından dogar,yani serklaj ile dikilen kısımdan
sezeryanda rahim agzından cekip cıkarmazlar bebegi,ustten bir yerden kesi atarlar oyle cıkarırlar.Serklaj dikişini bir yeri kesip dikmekle karıştırma,serkalj dikişten cok bir torbanın agzını kese gibi buzmeye benzer,sezeryan ise bir ameliyattır.abdominal serklaj yapıldıgında yine aynı sey yapılır sadece rahim azgı bebege daha yakın yerden buzulur.
anladıgım kadarıyşa sen diyorsun ki sezeryanda başka bir yeri keseceklerine serklaj atılan alt kısımdan alıversinler,ne yazık ki bu mumkun degil,sezeryan ile bebegi ordan dogurtman tıbben mumkun mu emin degilim,cok riskli bir duruma benziyor mumkun olsa bile,sancı olmadan rahim azgını bebegi cıkartacak kadar nasıl acacaksın o ayrı mevzu.
abdominal serklajda da normal serklajda da dikişi almadan sezeryan dogum gercekleştirilebilir,bir sonraki gebelik icin kasten bırakılabilecegi gibi,chnb gibi etle kaynaştıgından dolayı mecburekn de bırakılabilir.sezeryanda kat kat yag kas tabakasından sonra rahime de kesi atılır ve bebek dogurtulur,ardından da daha altta olan serkalj dikişi alınır(torbanın agızını buzen ipin alınması gibi),sonra sadece sezeryan kesisi dikilir.Sancı kasılma olmadıgı icin serkalj atılan yerde yani rahim agzında zaten acıklık yoktur ve bebegi ordan cıkaramazsın,e rahim azgını da kesemeyecegine gore ...İlk dogumu sezeryan yapmış bir bayana ikinciyi işte bu sebepten sezeryan tavsiye ediyorlar,rahimde üstte oldukca buyuk bir kesik ve dikiş vardır ve eger ikiniciyi normal dogurmak isterse şiddetli rahim kasılmalarında dogum esnasında onceki sezeryan kesisi yırtılabilir kan kaynı olabilir ve annein hayatı riske girebilir.İsmail bey bana Sezeryan sonrası normal dogum istendiginde bir cok on hazırlıgın yapılması gerektigini,ve bir cok doktorun hali hazırda ameliyathanede bekliyor olmaları gerektigini soylemişti.Oysa serkalajda kesik yoktur,sadece dikiş vardır ve bir bayan defalarca serklajla normal dogum yapabilir.
umarım anlatabilmişimdir :)
mumu neden olmasınMumu canım senin rumuz böyle daha iyi sanırım :)) diğeri biraz zor yazılıyor :)) hamilelik işini söylemek bir türlü söylememek bir türlü zor ama sen içinden nasıl geçiyorsa öyle yap ama nedeni, bişey olursa ihtimali olmasın lütfen.. Ben inanıyorum bebeğin sana sonuna kadar tutunacak sen buraya doğum yaptım bebeğim sağlıkla kucağımda yazacaksın dualarım seninle cnm
İnşallah düşmeyecek canım inşallah. Canım gücüm yettiğnce sizi yalnız bırakmam ben bunu kendime görev edindim. bu çok biliyuorum der gibi ukalalık algılanmaz inşallah. Tek hafızama güveniyorum. kolay unutmuyorum...
Arda bey demişti çider gibi denekler var çocuklar biraz büyüsün gönüllü olarak o gibi derneklerde görev al:) belki yapamam ama burada elimden geldiğince destek olurum...elimden geldiğince birçok arkadaşla telefonda iletişim kurmaya çalışıyorum...
canım dr ile bir yol haritası çiz neler yapılacak. laparoskopiki de sor serklaj yapıp tutmayanlara genelde laparoskopik öneriliyormuş de. fikrini sor.
ve 16. haftanın önemi. neden bu haftalarda suyun geliyor (umarım doğru hatırlamışımdır) neden olabilir şimdi ne önlem alınacak?
pıhtılaşman heterozigot değer varsa bile iğnede ısrarcı ol.
progestanı ihmal etme canım.
sirkeli suya da başlamışsındır inşallah:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?