- Konu Sahibi hidennisko
-
- #38.541
amin cnm hepimiz için RABBİM en hayırlısını nasip etsinMrb arkadaşlar.Lekelenmeler azaldı.Sadece wc için kalkıyorum yerimden.antibiyotik,vajinal antiseptik ve 8 saatte bir progesteran kullanıyorum.Onun dışında yememem gereken şeyler var mı?Mumu inşallah keseyi görür kalp atışlarını duyarsın.Rabbim vaktinde sırayla doğurmayı bize naip etsin:)Herkese bol slm.öptüm.
benim bildiğim rahimi balona benzettik ya. şişirilen 2-3 cm lik kısmı da rahimağzı uzunluğuna. normal serklajda balonun ağıza alınan kısmına yakın atılıyor dikiş laparoskopikte rahime yakın yani üstkısmına. sezaryende de balon gibi genişlemiş rahimden bebek çıkarılıyor ben böyle düşündüm...
chnb nin balon benzetmesi cok guzel,aslında tam olarak da anlatmış nasıl oldugunu,normal dogumda bebek rahim agzından dogar,yani serklaj ile dikilen kısımdan
sezeryanda rahim agzından cekip cıkarmazlar bebegi,ustten bir yerden kesi atarlar oyle cıkarırlar.Serklaj dikişini bir yeri kesip dikmekle karıştırma,serkalj dikişten cok bir torbanın agzını kese gibi buzmeye benzer,sezeryan ise bir ameliyattır.abdominal serklaj yapıldıgında yine aynı sey yapılır sadece rahim azgı bebege daha yakın yerden buzulur.
anladıgım kadarıyşa sen diyorsun ki sezeryanda başka bir yeri keseceklerine serklaj atılan alt kısımdan alıversinler,ne yazık ki bu mumkun degil,sezeryan ile bebegi ordan dogurtman tıbben mumkun mu emin degilim,cok riskli bir duruma benziyor mumkun olsa bile,sancı olmadan rahim azgını bebegi cıkartacak kadar nasıl acacaksın o ayrı mevzu.
abdominal serklajda da normal serklajda da dikişi almadan sezeryan dogum gercekleştirilebilir,bir sonraki gebelik icin kasten bırakılabilecegi gibi,chnb gibi etle kaynaştıgından dolayı mecburekn de bırakılabilir.sezeryanda kat kat yag kas tabakasından sonra rahime de kesi atılır ve bebek dogurtulur,ardından da daha altta olan serkalj dikişi alınır(torbanın agızını buzen ipin alınması gibi),sonra sadece sezeryan kesisi dikilir.Sancı kasılma olmadıgı icin serkalj atılan yerde yani rahim agzında zaten acıklık yoktur ve bebegi ordan cıkaramazsın,e rahim azgını da kesemeyecegine gore ...İlk dogumu sezeryan yapmış bir bayana ikinciyi işte bu sebepten sezeryan tavsiye ediyorlar,rahimde üstte oldukca buyuk bir kesik ve dikiş vardır ve eger ikiniciyi normal dogurmak isterse şiddetli rahim kasılmalarında dogum esnasında onceki sezeryan kesisi yırtılabilir kan kaynı olabilir ve annein hayatı riske girebilir.İsmail bey bana Sezeryan sonrası normal dogum istendiginde bir cok on hazırlıgın yapılması gerektigini,ve bir cok doktorun hali hazırda ameliyathanede bekliyor olmaları gerektigini soylemişti.Oysa serkalajda kesik yoktur,sadece dikiş vardır ve bir bayan defalarca serklajla normal dogum yapabilir.
umarım anlatabilmişimdir :)
Mrb arkadaşlar.Lekelenmeler azaldı.Sadece wc için kalkıyorum yerimden.antibiyotik,vajinal antiseptik ve 8 saatte bir progesteran kullanıyorum.Onun dışında yememem gereken şeyler var mı?Mumu inşallah keseyi görür kalp atışlarını duyarsın.Rabbim vaktinde sırayla doğurmayı bize naip etsin:)Herkese bol slm.öptüm.
Aaa bilmiyorum ki :)) regrete pozitif biridir anlamın da olabilir mi ki :))))))) cnm telefondan yazıyorum alttakileri göremiyorum telden yazdığım için olabilir mi acaba ? Ay beni de merak ettirdin neden acaba sadece bende mi var ?
he he eşim ingilizce çalışıyor büyük oğlanı ders çalıştırdım, uyuttum şimdi arda kucağımda ben de netteyim...:126:
ne zaman olacak program biz de seyredelim...
canım balonu kesip bebeği alınca o esnada rahim ağzındaki dikişi de alıyorlar...
kzılar femicale gidenlerin yardımına ihtiyacım var
http://www.femical.com.tr/images/stories/femicalden_goruntuler/femicalden_goruntuler_04.jpg
bakın burda rafta ne var
Merak ettim, bu benim yaptırmak istediğim hediyeden mi
sanki değil gibi, yani arda beyin yüzü değil de başka bir doktor biblosu gibi geldi bana
var mı femicale gidenlerden dikkat eden
ben 2 haftada bir gitmeme ragmen hiiiiç dikkat etmemişim
resimleri zorla kabul ettirmek üzereydim bobbleheads a ama şimdi de bunu gördüm resimleri mail atarken moralim bozulduu
iyiyim cnm sizler nasılsınız
kontrolumuz perşembe günü henüz kimseye söylemedik gittiği yere kadar söylemeyelim diyorum eşime
söylemeyerk doğru mu yapıyorum onuda bilmiyorum ama ya düşerse kimse gelip ay geçmiş olsun gibi tesellileri yasamak istemıyorum
fırtınalarımı içimde yaşamak daha kolay
yeğenımın düğününde cümle alem duyacak o günlere gelirsek
ya chnb sen hiç bu topikten gitme bilgilerıne çok ihtıyacımız var
Mrb arkadaşlar.Lekelenmeler azaldı.Sadece wc için kalkıyorum yerimden.antibiyotik,vajinal antiseptik ve 8 saatte bir progesteran kullanıyorum.Onun dışında yememem gereken şeyler var mı?Mumu inşallah keseyi görür kalp atışlarını duyarsın.Rabbim vaktinde sırayla doğurmayı bize naip etsin:)Herkese bol slm.öptüm.
niyekine...arda doktor o ..kulaklarından tanıdım :)
canım bana doktor normal doğum olursa dikişi alırım ,sezeryan olursa almam bir daha gebelik düşünürseniz tekrar atmaya da gerek kalmaz o dikiş onuda korur dedi.tabi bize daha bayaaaaaa var ama Allah o günleri göstersin sağlıklı sıhhatli hayırlı evlat nasip etsin
meral cnm iyiyim de demin ana bilim dali baskani geldi sen taburcusun dedi soook oldum benim kasilmqm oluyor dedim eve git olunca gel diyorum dedo ne sacma ya eve gidince olucak zaten bide gunlugu 50 olmus benim esim 1700 aliyor zaten bi ay kalsam 1500 ediyo 200 kaliyo 200 de lojman elde kaldi sifir allahim sen yardim et
raftaki biblodan bahsediyorsun değil mi?
nasıl gördün kız kulaklarını
benim yaptırmak istediğim hediye de oydu da
meral cnm iyiyim de demin ana bilim dali baskani geldi sen taburcusun dedi soook oldum benim kasilmqm oluyor dedim eve git olunca gel diyorum dedo ne sacma ya eve gidince olucak zaten bide gunlugu 50 olmus benim esim 1700 aliyor zaten bi ay kalsam 1500 ediyo 200 kaliyo 200 de lojman elde kaldi sifir allahim sen yardim et
raftaki biblodan bahsediyorsun değil mi?
nasıl gördün kız kulaklarını
benim yaptırmak istediğim hediye de oydu da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?