Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
genelde enfeksiyon gerekçesiyle almışlar arkadaşların. ara açılmayacaksa bence de alınmasa daha iyi.

Allahın izniyle 1. bir alalım kucağımıza da 2.yi düşünemiyorum henüz.eşime sormuş ben içerde hazırlanırken oda evet 2.yi düşünüyoruz demiş:) tabi onlar için hava hoş bedenen ve ruhen etkilenen biziz.neyse rabbim herşeyin hayırlısını nasip etsin.isteyen herkese boy boy evlat nasip etsin sağlıklı sıhatli hayırlı evlat:)

Allah yardımcınız olsun evladın bereketiyle gelsin inşallah bir yolu bulunur sen onları düşünme tatlım.doktor çıkabilirsin diyorsa çık olmadı tekrar yatarsın.kendi doktoruna görün bakalım buarada o ne diyecek.sen özel odada mıydın,sanki yanımda gıcık biri yatıyor diyordun.ama özel odadaysan da 50 ii çünkü ben 2011 de ege ünv. yatmıştım geceliği 70 di şimdi nasıl bilmem.hakkında hayırlısı olsun canım

Chnb ekledim canim seni face de bende gittim namiga maalesef rahim agzi yetmezligi dedi moralim cok bozuldu ya birdahaki hamilelikte dikis konacak dedi ve yatakta gecirecekmisim hamileligi senin muhtemelen ilk kurtajda olusmus bu dedi ben ilk kurtaj oldugumda uyanmistim bir sancilanmistim anlatamam hic boyle bir sanci yasamamistim bir terslik oldugunu anlamistim sonra cunku etrafimda kurtaj olanlar hic uyaninca boyle bir sanci olusmamis ya allah o doktoru bildigi gibi yapsin namikta bir suratsiz ya anlatamam

9 ay boyunca yaklasik 18 kez gordum ben o doktoru, ayda olsa tanirim

Ay allah hayirlisi olsun insallah
ucret konusu bana garip geldi
u.u de gunlugu 50 tl ozel tek kisilik odalarin ve ilk on gun aliniyor eger daha uzun sure kalirsan ucret talep edilmiyor
yani birkac ay once oyleydi
Esin gerekli bolumle gorussun canim
kendine dikkat et ve moralini bozma

Amin canım. Öyle etkilenen biziz ama 2. de olsun be canım. eşime kalsa 3. yü istiyor...

tqmam tatlım:)) olsun sebebi öğrenmek süper... çaresi de var... rahime yapılan operasyonlar etkiliyor iyi birilerine naptırmak lazım ne yapılacaksa...

namık bey hakkında herkes öyle diyor. hepsi bir arada zor bulunuyor. Ama sonuç iyi olacaksa varsın suratsız olsun...

9 ay boyunca yaklasik 18 kez gordum ben o doktoru, ayda olsa tanirim

karagöz hacivat diyaloğuna döndü...

Kizlar birsey sorucam bu rahim agzi yetmezliginde az yetmezlik var yada cok yetmezlik var diye bir ayrim varmi

canım az çok ayrımı bilmiyorum ama rahimin yapısı eski operasyonlar risk derecesini artırır. bazılarında görünüşte sorun olmaz eski kaybına istinaden tedbir amaçlı atılır serklaj. Arda bey bu son bahsettiğim kişileri takipten yana kısalma olduğu an yapıyor mesela...

umudum

sanırım sarışın bayan kardeşin diğer bayan sensin. doğru mu?:))

Hidenisko cok tatli evlatlarin insallah allah banada nasip eder bende diyorum arda beyemi gitsem acaba canim cok sikkin birazda konusabilecegim bir doktora ihtiyacim var namik demir cok asik suratli bana bakti oo sende rahim agzi yetmezligi var dedi sanki cok vahim durumdaymisim gibi tepki verdi

kizlar cok saolun bana bol bol dua edin...
simdi ben hacettepe u.hastanesinde 20 guna yakin yatim yattigim gunden beri kadin dogum bolumu tadilattan dolayi baska bolumlere tasinacak dediler ..
bu sabahki vizitte ensesi kalin bodur bi erkek dr birden odaya daldi bende kendi kendime bu kim dedim megerki ana bilim dali baskaniymis neyse yanimdaki hasta seker hastasiydi bu kalsin dedi sira geldi bana serklaji ne zaman yaptin dedi aralik 21 de dedim cok guzel taburcu dedi ama benim kasilmalarim oluyor kayip yasadigim haftalardayim dedim kasilman olunca gel dedi evin 5. kat nasil inip cikarim dedim bisey olmaz dedi ve foss ortadan kayboldu sonra ben yatis islemim silinmesin diye cabalarken duydum ki hastane gunlugu 45 olmus ve benim odiyecek durumum yok artik yat desede yatamazdim cunku ilk dogumumu burda yapmistim 600 tl tutmustu bi gecesi (ssk yok) biz odemedik bizi icraya verdiler sonra avukat parasiyla birlikte tipis tipis odedik..
annemi aradim,
anne kesin gelmen lazim artik dedim sakin bahane bulma dedim tamam dedi gelirim simdi esim aradi annem gelemem demis cocuklara kim bakar diye sanki ben onun cocugu degilim..
hic uzulmedim kardeslerim ama bir daha beni arar kesinlikle konusmuyorum artik omru hayatimda sadece ilk defa bi sey istedim ilk defa kardeslerim zoruma gitti ama buda bana ders oldu..
ozel odada degilim normal oda ozel odanin fiyatiysa 100 lira insanlarin sagligi doner sermayeye baglanmis resmen paran varsa iyisin paran yoksa tak sepeti koluna herkes kendi yoluna..

Son düzenleme:
Kizlar birsey sorucam bu rahim agzi yetmezliginde az yetmezlik var yada cok yetmezlik var diye bir ayrim varmi

Öncelikle geçmiş olsun..Doktor bu teşhisi nasıl koydu..Vajinal muayenemi etti..Ultrasonlamı yoksa ellemi..Yada nebilym,acısız normal bir muayenemiydi?banada aynı teşhis kondu..Ama muayene edilmeden..Hikayemi anlattım ve rahim ağzı yetmezliği dendi..Burada hangi arkadaşıtı yanlış olmasın ama eylülgülüydü sanırım..Cemil beye gitmiş,hikayesini anlatmış..Muayene edelim demiş hoca..Eylülgülü şuan rahim ağzı uzunluğum normal çıkarsada mı dikiş atacaksınız demiş..Cemil hocada evet hikayen ortada demiş..Uzunda çıksa dikiş atılacak..Sen hikayeni anlatınca ne dedi?

Allah yardımcın olsun arkadaşım..Eminim bir çıkar yol bulunacak..Kul sıkışmadan hızır yetişmezmiş..Mutlaka bir yardım gönderir rabbim..

Canim alttan muayene etti boyle ucu uzun makas gibi birsey soktu vajinaya canim acidi direk rahimagziyetmezligi dikissiz olmaz muhakkak birdahaki gebelikte dikis aticaz dedi

allah yardımcın olsun gurbetçii... çok zor durum...elbet bu günler geçicek merak etme...güçlü ol....

Canim sagolasin, allah evlatlarimi da herkesin evlatlarini da bagislasin
Ben arda beyi ozluyorum inanir misin, cok pozitif bir insan, guleryuzlu
Ama senin icin zor olur izmirden gitmek diye dusunuyorum, en azindan fikrini almak icin 1 kez gidebilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…