Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
raftaki biblodan bahsediyorsun değil mi?
nasıl gördün kız kulaklarını
benim yaptırmak istediğim hediye de oydu da

Senin yaptırmak istediğine benziyor sanki ama sen boşver niyet ettin hediyeni yaptır cnm benziyorsa da iki tane olur ben olsam 2 tane olmasını da severdim :)) bozma moralini

Canim alttan muayene etti boyle ucu uzun makas gibi birsey soktu vajinaya canim acidi direk rahimagziyetmezligi dikissiz olmaz muhakkak birdahaki gebelikte dikis aticaz dedi

Arkadaşım geçmiş olsun o baktığı alet 8 Nolu hegar bujisi olabilir normal rahim ağzı olan kadında 4 Nolu buji bile geçmezmiz eğer 8 Nolu bujiyi sokar ve o girerse çok yüksek ihtimalle rahim ağZı yetersizliği var gözüyle bakıyorlar ..Ama bu tekniği yeni Dr ler pek kullanmıyor onlar hamilelik sırasında düzenli ölçüm taraftarlar ona göre dikiş atıyorlar ..o testi gittiğim bir Prof bana yapmıştı ve geçiş olmuştu bana bu bilgileri o vermişti 8 Nolu geçerse çok yüksek ihtimal gözüyle bakarız ama kesin değildir demişti ...

KIZLAR BEN ATAMA İSTEYECEĞİM..SIRF ARDA LEMBENTE GİTMEK İÇİN İSTANBULA SICAK BAKMAYA BAŞLADIM...EN SON 15.SIRAYA YAZICAM İSTANBULU...ACABA İLK SIRALARAMI YAZSAM DİYEDE DÜŞÜNÜP DURUYORUM..HEP BÜYÜK KONUŞTUM ...İSTANBUL UZAK DURSUN BENDEN AMAN AMAN DEDİM..NE BELA ARARSAN ORDA DEDİM...VE HİÇ GÖRMEDİĞİM BİR ŞEHİR BİLİYO MUSUNUZ...AVRUPA YAKASI ASYA YAKASI VARMIŞ..HANGİ YAKA İYİ GÜZEL BİLMİYOM... :)) ATANIRSAM İSTANBULUN KİMBİLİR NERESİNE ATANIRIM...NASIL OLURSA ORDA YAŞAMAK...AMA DÜŞÜNÜYORUM DOKTOR FELAN ORDA HEP..AMA ÇOK PAHALI BİR ŞEHİR DEĞİL Mİ?BİR UÇTAN BİR UCA GEZ GEZ BİTMEYEN BÜYÜK Bİ ŞEHİR DEĞİLMİ..DEPREMİDE ORDA...BOMBASIDA ORDA...HER TÜR OLAY ORDA...KORKUTUYOR BENİ BU İSTANBULLL...İLK 3 TERCİHİM BELLİ ANKARA ESKİŞEHİR MUĞLA...ACEP 4.SIRAYA MI KOYSAM İSTANBULU....

AAH İSTANBUUL İSTANBUULL... MUTLAKA BU PARÇAYI DİNLEYİN..YENİ KEŞFETTİM..MUHTEŞEEEEEMM marc aryan - istanbul - YouTube

Canim benimki 7 nolu hegar bujisiymis bir arkadasim var doktor ona gosterdim namigin bana verdigi kagitlari o dedi belki 8 ide koysa oda gecerdi cunku 7 nolu hegar bujisi cok rahat gecti dedi o yuzden muhakkak dikis dedi

Cnm,belki eve çıkmak daha iyi gelir kendi evin düzenin rahat edersin fazla detaya girmeden ufak tefek bişeyler yaparsın eşinde yardımcı olur elinden geldikçe ..Annenin de küçük çocuğu var sanırım belki eşi sıkıntı yapıyordur bende olsam aynen senin gibi konuşurdum ama sen herkesi boş verip bebeğini düşün anladığım kadarıyla fedakar birisin bundan sonra kendini başkaları için hırpalamadan önce birkez daha düşünürsün bende fedakarımdır ama kim olursa olsun bunun kullanılmasına asla müsaade şuan haksızlığa uğradığını düşünüp yaptığın stres bile bebeğine zarar verir lütfen herkesi boşver Allah'a sığın inşallah bu kötü günler geçecek sen bu günlerin ardından bebeğini kucağına alarak en güzel mükafatı alacaksın

Canim ya inan duygulandim allah cocuklarina uzun omurler versin ben arda beyede gitmeyi dusunuyorum esimede soyledim gideriz dedi ben yalniz gitsem kaybolurum istanbulda:)simdi namik benden testler istedi Kan pihtilasmasiyla ilgili kesin tanisini onunda koyalim dedi bende heterezigot MTHFR C677T mutasyonu saptandi zaten diger doktor igne kullandirmisti bu bakicaz belki kullandirmam dedi ama boyle olanlar genelde igne kullaniyorlar diye biliyorum hic anlamiyorum canim bu islerden hem cok yoruldum hem kafam karisti artik ben sadece bebek istiyorum hangi doktor bana bunu verebilir bilmiyorum tabi once rabbimin izniyle birde bana 7 nolu hegar bujisiyle bakti cok rahat giriyor dedi acaba cokmu vahim durumdayim

Arkadaşım, öyle bir yazmışsın ki valla ben bile gitsem mi burdan diye düşündüm :)) şaka bir tarafa zordur İstanbul trafik pahalılık vs doğru bomba meselesi Türkiye'de birçok şehirde var deprem desen o da Türkiye'nin çok büyük çoğunluğu 1. Derece deprem bölgesi malesef ..gerçekten bazen doğup büyüdüğüm ve çok sevmeme rağmen bunalıp ben gidicem burdan dediğim olur :)) Ama şöyle birşey varki bence dünyanın en güzel şehri boğaz zaten anlatılmaz yaşanır tekneyle Boğaz'da bir gez inanamaz insan güzelliğe ben haftada birçok kez köprüden karşıya geçerim söyle bakarım boğaza yukardan her seferinde güzelliği karşısında eririm.Adaları vardır istanbulun gittiğinde doğa deniz insanı mest eder sonra vapurlar insana bindiğinde martıların eşlik ettiği ..Sultanahmet Kapalıçarşı Topkapı sarayı Ayasofya birbirinden güzel camiler anlatmakta bitmez evet bu güzelliklerinin yanında zordur ama seven alışan için vaz geçmek çok zordur Sen önce burayı bilen biriyle gez sonra karar ver derim :))

Canım facene de koyar mısın şarkıyı ben de senden eklerim sayfama:))
bU ARADA İstanbul hiçgelmemiş biriiçin zor.Am sonradan şehirden ayrılınca anlıyorsun değerini.Ben istanbulda doğdum büyüdüm. edirnede okudum.tatillerde dönerken otogarda o kış günü kirli hava bile mis gibi gelirdi:))
hele geçen sene Ahmet ümtin istanbul hatırası romanını okudum aşıkoldum istabula:))

eşin ne olacak o nasıl gelecek çıkarsa...

Canim benimki 7 nolu hegar bujisiymis bir arkadasim var doktor ona gosterdim namigin bana verdigi kagitlari o dedi belki 8 ide koysa oda gecerdi cunku 7 nolu hegar bujisi cok rahat gecti dedi o yuzden muhakkak dikis dedi

benim de hataydakidr m 8 likle baktı o da demişti r.a.y

canım ne testiistedi? bende de vardı senin değerinin aynısı ama bende homozigottu ve protrombin heterozigot 06 kullandım iğne.
Bir kere gitmekten zarar gelmez belki izmirde de dr tavsiye eder sana...

gurbetçiiiiii canım telin kapalı..... merak etim seniiiiiiiiiiiiiiiiiii...............

Paşammmm papucu yaımmm çık dışarı oynayalımmmmmmmm......

Gurbetçi canım şimdi okudum.
Canım sıkma kendini. Herşeyde bi hayır vardır. Evinde daha rahat ederdin. Annen gelemiyormuş. Belki bunda da bi hayır vardır. Gebeliğinin başında gelininiz gelmişti nasıl rahatsız olmuştun. Belli anne gelinceye gerilecekti.
Benim de gebeliğimin başlarında annem yazlıkta idi. Sonra Ramazan için geldi. Şeker hastası ama yine oruç tutuyor. Oyüzden Ramazan'da hiç birşey istememedim. Dedim anne artık hep yatman lazım bayramdan sonra yazlığa gitme. Tamam dedi.
Bayramın 3. Günü animeler gidiyor dşyebabamla gittiler. Neymiş birşey olursa gelirlermiş. Didim de ha deyince gelinirim. Çok kırılmıştım. Hayatımda ilk kez yapma gitme ihtiyacım var demiştim. O gitti. O zaman eşinle konuştum. Bize bizden kimsenin faydası yok bekleyip daha da üzmeyelim kendimizi. Sonra süt halamın geliniyle on günde bir yemek yapmaya geliyordu. Yoruldum üzülüyorum hep hasta oluyorum. Ben mahvoldım. Aklım hep burda öldüm birtim deyip duruyordu. Her anneler gittikten sonra kadılmalarım artıyordu. Kendimi çok sıkıyordum. Allah başımızdan eksik etmesin. Sağlık sıhhat versin. Kendilerine iyi baksınlar başka birşey istemiuorum. Bak üç gündür evdeydim ilk gün evde idi. İki saat sonra boğazım ağrıyor sanırım hasta olacağım dedi gitti. Hergüm sağolsun arıyor sen hasta olursan gelme dedin. Ne bileyim sanki hasta olacağım bütün vücudun ağrıyor diyor. Rabbim şifa versin. Zaten gelinceye yoruluyor. İş yaptığında değil ben ay uy deyince anne yüreği dayanmıyor.
Üzme canım kendini. Allah'a emanet ol. Rabbim seni ve yavrunu korusun.

Son düzenleme:

bilmiyorum regrete...evet dediğin gibi hep duyuyorum...istanbulun çok semtleri var..şöyle modern şirin sorunsuz bir semtine düşeceğimi bilsem evet ama..bunun berbat semtleride varmış...merkeze uzaklığı felan...gelirsem istanbula beni ahmet arda doktora götürür müsünüz....ahmet arda hocada doğuranlarla beraber gitmeyi çok isterdim doktora:)

gunaydin kardeslerim hepinizden Allah razi olsun ne diyim baska ailemden gormedigim destegi sizden gordum cok tesekkurler :)
eve geldim dun biseyler yiyip hemen uyudum pasam cnm sarjim bitti sonra acamadim teli uyudum cnm seni ariyacam cnm benim :)
kizlar hic uzulmuyorum gercekten bekledigim biseydi ama annemin piskinligi zoruma gitti neyse herkes kendi kendine yapar hayatta ben uzulsem bebegim hemen beni tekmeliyor ben iyiyim der gibi o zaman herseyi unutuyorum Allaha emanet yavrum rabbim onu bana bagislasin acisini gostermesin bana bol bol dua edin kizlar ..
tekrar Allah hepinizden razi olsun insallah :)

BENDE ANKARA DOĞUMLUYUM...istanbulla ankara arası hızlı tren varmış doğrumu chnb? bu arada facede seni etiketledim şarkıda...GÖZLERİNİ KAPAT MÜZİĞE BIRAK KENDİNİ...AÇ SONUNA KADAR SESİ... :) İSTANBULU YAŞA....

benim eşim tayin ister benden dolayı yanıma gelir.. cezaevi öğretmeni benim eşim... haa YOK BEN SEVMEZSEM ŞEHRİ BEKLERİM BEN 1 SENE TEKRAR BURAYA DÖNERİM EVİMİ BOZMAM YANİ... HAYIRLISI BE CHNB :)

Kızlar günaydın
Dün gece az kalsın doğuruyordum,nst de 100 ü bulan sancım vardı ve benim de çok ağrım oldu,doktorum kabul etseydi sezeryana alacaklardı,neysrki açılmam yokmuş ama çok korktum,sanırım bu gidişle egede doğurucam ben,ilaç dozlarım azalsın derken hepsi tekrar yükserltildi,çok şükür şimdi iyiyim,Allahtan benim ve bebeğim hakkında hayırlısını diliyorum,burası pek patlak değil personel ortam vs o yüzden özerle gidebilmeyi istiyordum ama nasıl olacak bilmiyorum,çoluk çocuğun elinde oyuncak olmayız inşallah

kaçıncı haftadasın şuan duyaydin.... Sanıyorum epey oldu demi... üniversite hastaneleri iyidir be duyaydin... Neden kötü diyosun ki anlamadım....çokmu ilgisiz doktorları hemşireleri...illaki dğuranlar oluyordur orda sağplıklı bişekilde...

canım hayırlısı olsun hakkınızda,inşallah doğru zamanda gelir bebiş ve küveze girmeden evinize gidersiniz.sağlıcakla kal

canım allah yardımcın olsun inşallah rabbim en olmadık yerden bir kapı açar ve rahatlarsın maddi manevi.ben de evde ufak ufak hareket ediyorum yemeğimi yapıyorum yavaş yavaş düdüklüye atıyorum ne bulursam uyduruyom bişeyler,bazen iyi hissetmezsem eşim yapıyor idare edioz

hadi hayırlısı olsun bakalım... eşinin gelme durumu nasıl olacak

Canim kardiyovaskuler risk paneli(12mutasyon)diye bir test istemis gittim biraz once kan verdim bakalim 3 hafta sonra cikacakmis sonuc

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…