Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canım Allahım tamamına erdirsin mutluluğun hiç yarım kalmasın Korkma demek belki kolay ama korkunun ecele faydası yok sen hep sağlıklı bir şekilde kucağına alacağın günü hayal et BİLİNÇALTININ GÜCÜ diye bir kitap var ben o kitapla dualarla 2 ay önce kötü çıkan sonuçlarımı 2 ay sonra iyiyie çevirdim mutlaka o kitabı al oku...Senide bebişinide Rabbim korusun sarsın sarmalasın

Canım gecen hafta haberlerdeydi yok 2 yıla çıkarmaya çalışıyorlarmış,6 ay olsa başka istemiyoruz güya bu hafta meclise gircekmis yani gecen hafta yilbasindada ayninseyi soylemislerdi pek umudm kalmadı.
Gerçi ben ısı bırakmaya karar verdim oğlumu kendim büyütmek istiyorum,ama bunu işyerine nasil soyliyecem yaaa

mumudidaba canımmmmçok sevindim sağlıkla miadında doğumlar nasip etsin rabbimmmmmmmm...Amin...

Canim cok gecmis olsun azkaldi bebegine kavusmana saglikla kucagina al insallah tatlim ya bende D.E.U gittim bugun testlerim icin ordada hep pratisyen var canim universite hastaneleri boyle olmus maalesef

Eylülgülü slm canım :)) nasıl gidiyor bebişle hayat :) ? Alıştınız mı birbirinize ..öp benim için minnoşu :))
Cok sukur iyi gidiyor başta cok korktum bakamayacam diyevalla pisikolojim bozuluyordu ama alışmaya başladım bugün ilk defa basbasa kaldık oglumla esım is bası yaptı,geceleri uykusuz kalaiyorum ama deger cok guzel bisey Allah sizede nasip etsin insallah

Artık ben yararlanamam inşallah sana yetişir canım. işin çok yorucu değilse ve iyiyse ortam çıkma canım. inan çalışınca daha kaliteli zaman geçiriyorsun. iyi iş bulmak zor bu devirde... tavsiye etmem çıkmanı. 6 aya kadar izin al çalış sonra bence. hikayeni buraya da koy canım...

Duaydin canim ya medical parka sevk etsinler seni benim annem orda ameliyat oldu cok memnun kaldik biz sgk geciyor ordada bir arastir istersen

ben annemlerle altlı üstlü oturuyorum onların evi kira ile oturuyorum.ilk gebeliğimde taşınmıştık bebeğe bakacaklar diye çünkü kayıvalidemlerde çok yakın ama nasip olmadı evladımın yiyecek ekmeği yokmuş bu dünyada.annem çoğu gün öğlene kadar evde daha sonra dükkanı var kardeşimin oraya gidiyor ama oda zaruretten değil çünkü dükkanda babam,kardeşim ve eleman var.annem pek evde duramaz sıkıntıya gelemez gider dükkana gezer orda takılır sosyal bir kadındır.sabah kahvaltıya çağırır çoğu zaman sengel dediğimde nolcak bir kat merdiven çıkıver okadardan bişey olmaz der.kahvaltı önemli değil anne diğer öğünler daha önemli dediğimde sen ne nankörsün okadar kahvaltı hazırladım sana yaranamadım der.ne varki kahvaltı hazırlamaya kendi yumurta yemez bana yumurta bile kaynatmaz onunla bir çay içerim eksta bişey yok yani.öğlen dükkana giderken uğrayıp varmı yemeğin ne yiyeceksin demez.eve geldiğindede ay şurası pis burası tozlu der.anne süpürüver dediğimde kocanın işi ne bostan korkuluğumu çalıştır onu der...
bazen sabır çekiyorum mideme ağrılar giriyor eşimede bu diyologları anlatmıyorum yumuşatmaya çalışıyorum bişey olduğunda kira ödediğimi falan bilmiyor kendi maaşımdan hallediyorum.babam bana bişey alır annem onu bile tam vermez sanki üvey evladım.geçen gün akşam bize geldiler eşimle annem bişey hazırladı oturduk yedik babam sana 2 kilo ceviz aldım dedi bu sabah annemle kahvaltı yaparken söyledim tamam giderken vereyim dedi bipoşete 2 avuç ceviz koymuş bu ne dedim sanki paramı verdin al bukadar yeter çift maaşlısınız alsın kocan dedi.ama babam bunu benim bebeğime almış evede başka almış dedim ben senin bebeğine başlıcak şimdi bi çocuk dğurcan burnumuzdan getirdin dedi.
öyle zoruma gittiki eşimde ev bakıyordu.bitane bulmuş beğenmiş ama çok yüksek kredi çekmemiz gerekiyor yani60-70 bin sadece faizi var kredinin şeytan diyor al paşa paşada öde burdanda defol git.o ev olursa ha diyince gelemezle ootobüsle 3-4 durak onu büyütür gözünde.ben bebek bakmaya gelemem oralara der.geçende diyorki ben bakamam belki dükkana gidiom ama bakıcı tutarız yarısını sen yarısını ben veririz diyor.
amaaaan yazsan sayfalar sürer boşverin kızlar bazen komşu teyze gözüyle bakıyorum bir beklentim olmuyor ozaman çok mutlu oluyorum.ama insanın kendi annesinin yaptıkları çok koyuyor kayınvalidem umrumda değil çünkü ben onun için elim
napsam acaba dünyanın borcunun altına girip evi alsamda defolup gitsemmi burdan.bakan bakar bakmayanda kendi bilir...allah sağlık sıhhat versin kimseyi kimseye muhtaç etmesin.herkese herşeyi iiyi göstermektende yoruldum polyannacılıktanda...
Allahım bebeğime sağlık sıhhat versin,onu hayırlı evlat versin kimseciklere muhtaç etmesin gerisi hikaye...
kişiye kendinden başkasından fayda yok.Allahım evime huzur versin eşimle aramdaki muhabbeti arttırsın evladımızı bize bağışlasın kimseden bişey beklemeyeceksin...
Rabbim kişinen kendisine versin elden gelen öğün olmaz olsada vaktinde olmaz süper bir söz tam bizim durumumuzdakiler için.

ah cnm çok tesekkür ederim güzel dileklerın için

kalp kalbe karşıdır derlerya dr giderken bır ara korkunun ecele faydası yok stres yapma dedim kendi kendime veee şimdi sende aynı seyi söylüyorsun

9 subatı iple çekiyorum hayırlı güzel haberı alacağız inş

bebekçık annesini sarsın sarmalasın inş
mumudidaba canımmmmçok sevindim sağlıkla miadında doğumlar nasip etsin rabbimmmmmmmm...Amin...
amin amin chnb cnm inş daualarında unutma

umudum1981 canım sana bukadar çok test yapılıyor senin kaçıncı kaybındı? bana sadece pıhtılaşma testi yaptılar başkada test falan istemediler niye acaba?

Canim benim ikinci kaybimdi ama nedense ilkini doktorlar saymiyor ben ilk hamile kaldigimda bilmeden cok agir ilaclar kullandim idrar yollari enfeksiyonu icin o ilaclar kuruttu dediler bebegi gelisimini engellemis sonra testler yaptilar mthfr 677 mutasyonu cikti bundanda olusmamis olabilir bebek dediler sonra ikinciye hamile kaldim doktor 0.3 kan sulandirici igne baslatti sonra 20. Haftada dogum basladi megerse rahim agzi yetmezligi varmis simdide namik demire gittim kan sulandirici igneye gerek kalmayabilir dedi ondan birsuru test yapiyor canim birde birde tsh falanda istedi canim sende pihtilasma sorunu yoktur belki ondan test yapmamistir

herkese selam arkadaşlar bütün sayfaları okuyamadım ama bi göz attım sanırım herşey yolunda mumudihaba hayırlı olsun canım inş. sağ salim son haftalarıda göreceksiniz bebeğinle.duyaydın tatlım panik yapma inşallah mutlulukla alacaksın yavrunu kucagına.eylülgülü hayatınızın yavaş yavaş düzene binmesi güzel.bende bi sıkıntı yok şimdilik şükür burda henüz kontrole gitmedim.bi gidip kendimi hatırlatmam lazım nolur nolmaz diye.ismini yazmadıgım arkadaşlar nolur kırılmayın hepinizi öpüyorum

Canım maşallah insallah kucagna aldığın gunleride görürsün

duyaydin cnm senin durumunun aynisini bende yasadim cnm sabret cnm bebegini haftasi iyi ama yinede dogurtturtma metalin dedigi gibi de bi 37 yi gecseydin super olurdu cnm arkadasim Rabbim yar ve yardimcin olsun guc kuvvet sabir versin cnm..
mumu cnm cok sevindim dr bakma cnm ani yasa sevin eglen hersey olacagina variyor insallah 38-40 haftalari gorursun cnm..
saftunc cnm 9 subat buyuk gun insallah guzel haberler aliriz..
meral cnm inan o tipin daha kotusu bende var hic takmiyorum valla ben ondan razi degilim bos ver anneni ne derse desin sendw evini degistirme bu gunde bos ver cnm ya bebeginle konus bak sana nasil cevap veriyor inan ben oyle yapiyorum tekmelerin haddi hesabi olmuyor bebeklerimiz bizimle olsun gerisi bos cnm rabbim yardim etsin cnm

Canım inş çözümünü bulurlar ve sağlıklı bir şekilde evlat sahibi olursun (tabi tüm isteyenler de) bende de mthfr a1298 olan heterazigot çıktı ama doktorlar senin durumunun bununla hiç bir ilgisi yok dediler. Benimde aynı 20. haftada doğumum oldu. Kendi doktorum direk rahim ağzı yetmezliği dedi ve başka hiç tahlil istemedi. Ben de başka bir doktora daha gittim oda sadece b12, Homosistein ve çinkoya baktı. O testlerde de çinkom bayağı düşük çıktı. Ama başka hiç birşey istemdiler benden bende senin gibi Arda beye gitmek istiyorum ama eşimi ikna edemiyorum koskoca ankara da doktor mu yok diyor. Ne yapacağımı bilemedim

Canım banada yetiscegiden umudum yok,ucretsiz izin alma şansı da yok 2.5 aylikken dönmek zorundayim kayınvalidem bakacakti guya soz vermişti sagolsun hamileliğim boyunca bakamiyacagni ima etti durdu,isyerim yakındı uzag tasindi birde tekstil stresli bı is ve yogun aslında çalışmayı seviyorum ama nasil olcak bebeğim cok kucuk kiyamiyorum onada

Kızlar diger topige yazmıştım burayada kopyalıyorum Buda bizim himayemiz:)

Hikayeme gelince cok uzun degil goz acip kapayincaya kadar kisaydi:)ameliyata girerken cok rahattim serklajdaki gibi korkmadim,gulrek girdim ama kalabaliktik ondan herhalde butum ailem yanimdaydi,sabah 10:15 de ameliyathaneye aldılar önce biraz bekledim yanımda yeni sezaryandan cikan bı kadin vardı uyanmayı bekliyordu ikizleri olmuş,orda beklerken korktum
10:30 içeri aldılar masaya yatırdılar kollarımı bağladılar önüme perde çektiler kesinlikle epidurelli yapamazdim o an cok iyi anladım birde göğüslerine sıcak bisey koydular usudugum icinmi bilmiyorum titriyordum olus hanımın asistanı geldi sonda takmaya çalıştı iki kere teşebbüs etti ama hemşireler sondayi zamanında vermedi kızdı onları 3.yede ben izin vermedim gerildim çünkü o esnada olus hanım geldi cok zorlatmadi narkoz verdiler hemen gözlerimi açtığımda ameliyathanedeydim tam karsimda bi saat vardi 12:00 di saat karşımda dikilen bı kadin vardı hemsireydi galiba bebgim nasil diye sordum iyi dedi odada,görmek istiyorum diye ağladım fazla bekletmediler:)dışarı çıktığımda annem aynı senin bebkligin dedi herkes bana benzedigni söylüyordu şaşırdım usg de hep babaya benziyordu bende önce herkes gormuş 4 yaşındaki yeğenim bile benden once almıştı kucagna:)odama girdim hemen getirdiler emzirmek icin biyandanda görmeye çalışıyorum kirpiklerine takıldım yoktu sanki sarisindi birde narkoz kafa hayel meyal hatırlıyorum ama cok guzel biseydi,biraz kendime geldim gelen giden oldu,biraz su bı tanede çikolata yemiştim migdem bulandım bişey yenemem gerekiyormuş bira uyudum uyandığımda olus hanım gelmişti hayelmeyal hatırlıyorum oda 2 cocuğunuza sezaryan yapmış ondan bahsediyordu,sonra hemşireniz hastabakici geldi sabinin bezle sildiler heryerimi giydirdiler ayag kaldırdılar biraz zorlandım âma öyle anlatılan kadar zor bisey degil o ilk turdan sonra oturmaya başladım âma tek basına degil. Mutlaka yardım alıyordum ertesi sabah kendim oturup kalkmaya başladım,birde sezaryan zor derler ne kadarbkolay dedim bana ağrı kesicinin etkisi geçsin öyle anlarsın dediler ama cok sukur kolay gecti bı sıkıntı
yasamadım biraz karışık yazmış olabilirim[/QUOTE]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…