Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

En azindan 6 aylik olana kadar bakabilseydin iyi olurdu, olmazsa simdiden bir bakici bul, sen evdeyken bebise alissin, hem sende iyi mi degil mi takip edersin

Biz uzuluyoruz yazdiklarina , yazarken kendi bizden kac kat daha fazla uzuluyor, ne yapsin onunda elinde degil kolay degil yasadiklari, ama onun icinde hersey martta coookkk guzel olacak ben eminimmmm

Mumucum yazdiklarin cok sevindirdi beni, minik pirinc taneni tabrik ediyorum simdiden , buyuyecek kocaman olacak annesine booolll boooll tekmeler atacak ( nedense kiz demek geldi icimden :))))

Duyaydin hastane hakkinda yazmissin ya, okurken aklima ne geldi

Oglum 2 yasinda el bas parmaklarindan operasyon gecirecekti, ayni zmanda sunnet ettirelim dedik, anestezi ekibinden bir kadinla konusuyoruz, dedim iki operasyon ayni anda olursa cocuk cok narkoz almis olur mu? Zarar verir mi anlamaya calisiyoruz, kadin surekli bizi tersliyir, anlamiyorsunuz sanirim, of pof falan diyor, daraldim, gozum dondu, annem karsimda oturuyor sonradan anlatiyor bana, kadini bogacam diye korkmus
Bir vurdum masaya
Dedim senin cocugun var mi? Yok dedi, belli dedim, ben suan 2 yasinda bebesi 2 saat ameliyatta kalacak bir anneyim, sen bana pofleyemesin, beni aydinlatmak , rahatlatmak zorundasin dedim ama oldurecem kadini, nasil degisti biliyor musun? 90 derece dondu, sonra dedim sen girmeyeceksin o ameliyata, ameliyat gunu de kontrol ettim o adin olsaydi tuttugum gibi cikaracaktim haxtaneden oglumu..

İsin ozeti, ben hic tahammul edemiyorum, eskiden de annem zavallai kadin tansiyon hastasi, o sigorta hastanelerinde ses cikarmadan beklerdi doktorlaron keyif yapmasini, odalarini tikator muayeneye baslayin lutfen derdim, beni kovarlardi, cik cik cik disari derlerdi, nasilsa kimin kiziyim bilmiyorlar diye, utanmadan keyif yapiyorsunuz bir suru hasta sizi bekliyor disarda derdim, ettigiz yemine de size de rdim
Sonra dr lar cikardi vizite :))) herkes caktirmadan aferin kiz sana derdi

Yani maddi imkanim olmasa herhalde tum devlet hastanelerinde kirmizi bultenle aranan kisi olurdum, sinirlendim mi gozum bisii gormuyor malesef

Cok özür dilerim arkadasım tel den girdiğim icin bazen sayfa cok ilerliyor geriye donemiyorum . Evet Dr perinotolog cok iyi bir Dr başarılı bir gecmisi var acibadem ibrahim bey istanbuldayim .

Benim önceki Dr normal ivf Dr olduğu i icin ilkdefa perinotolog Dr var tabiki once Allah bende çünkü bir sorun bulunamadı .allahim Dr zihin açıklığı ve dikkat versin insallah A llahimin izniyle son olsun .AMİN

Hidennisko canım ne iyi yapıyormuşsun. şimdi devlet hastanelerinde dr seçme hakkı var performans göstermeleri gerekiyor eskiye göre kısmen düzeldi.
ben üsküdar devlete götürdüm Ahmet Ardayı kalça ultrasonu çektirdim çok iyiydi... çocuk dr si de medipoldekinden bile ilgili ve bilgiliydi...:))
Ama tıplar nedense hala tuhaf ve merhametsiz...

enny canım soy ismini yaz ki burada yazan arkadaşlara alternatif olsun. serklaj netleşti mi şimdi senin.
bu arada canım dua çok önemli ben kendime tefriciye okudum yattığım yerden...
dualarım hep buradaki ve diğer forumlardaki arkadaşlarla...

İbrahim bildirici cnm evet serkilaj kesin atılacak çünkü ikici kaybımda 3,5 cm açıklık ve ağrısın dogum yaptım . Üstelik kayıplarımdan dolayı normal dogum oldugu icin işlem gördüm . Yani açıklık olmasa bile dikis önlemi alınıcak . Ah bir bilsem bazen ezanda agalayarak Rabb'ime yakariyorum buradaki arkadaslar ve kendim icin nediyim Rabbimden bir saglikli hayırlı evlat diliyorum . Gözümde hiç birsey yok aynı günde uç alışveriş merkezi gezer hft nin 5 gunü dışarda olurduk simdi 3 ay olucak yatıyorum hiç umrda değil kollarım , kalçam iğneden beze tarlası oldu . Ama şükür diyorum . İnsallah deger arkadasım hepimizin emekleri acilari

Durum netleşti
38. haftaya kadar hastanedeymişim doğurtulmayacakmışım acil birşey olmadıkça..
Doktorumuz içiniz rahat olsun ben tsakip ediyorum demiş,buradan artık nereyle anlaşması varsa oraya gidip doğurtacakmış ama şimdi durumum kritikmiş sancı vs yüzünden kıpırdatmayacak eve de yollamayacakmış,kim ne derse desin elden geldiğince ana karnında tutucam bebeği demiş
Çok şükür belirsizlikten kurtıldum

Duyaydin cok sevindim, cok iyi ir karar bence

Bizimde 1 aylikken kalca ultrasonu yapilacak,Dr acibademde ya orda olur
kim bilir ne kadar tutacak,vallahi belimiz bukuldu, sarilik testi ,topuk kani icin 800 odemostik

Arkadaslar aylardir merak ediyorum
bana biri anlatabilirmi
yazdiklarinizin altindaki kac haftalik hamile oldugunuzu yada bebeginizin kac aylik oldugunu gosteren o sirin tablolari nasil yapiyorsunuz

Ama ilkokul ogrencisine anlatir gibi detayli

Ha bu arada CHNB 3. Sehzadem hosgeldin yazisi cok guzel

Icin rahatlamistir simdi cok sevindim
Insallah vaktnde gelicek bebegin

çok güzel bir haber...inşallah.

kim bilir ne kadar tutacak,vallahi belimiz bukuldu, sarilik testi ,topuk kani icin 800 odemostik

Icin rahatlamistir simdi cok sevindim
Insallah vaktnde gelicek bebegin

Sağolun kızlar ben de rahatladım
Allah hakkımızda hayırlısını versin şimdiden gün saymaya başladım 17 günüm daha var,neysrki prepardan kurtuldum magnezyumla dayanırım inşallah

öğretmenlikte ilk yıl stajer olarak geçiyorsun yani tayin isteyebilmesi için 1 yılı tamamlamalı sonraki özür grubunda tayin isteyebilir

Amin arkadaşım canım amin. inşallah olur . gerçekten bu duygu anlatılamaz. kollarına almadıkça da ne yaşadığını bilirsin ne keyif alırsın yaptıklarından.

Benim de ilk bebeğim 8 haftalık düştü o zaman yolda hamile kedi görsem ağlardım

canım çok sevindim ne kadar dursa kardır. benim bebiş 36 artı 4 te doğdu çocuk dr si 2-3 hafta geriden hesaplıyor ona göre gelişimine bakıyor azıcık erkende bile. kalsın canım inşallah...

canım kordon kanı ne oldu? bugün yoktun neredeydin?
bir de canım bence şu çocuk dr si vardı ya tanıdığın bence sor yardımcı olsun çektirme özelde. ben hiç ücret vermedim...

feryal canım benimkini başka topikten arkadaş yaptı yazıyı dedim o yazdı...

oh için rahatlamıştır canım emin ellerdesin inş.

Allah yardımcın olsun. Su gibi geçsin günler ne olursun Arada benim gibi dah cok erken haftalarda olanlar icinde dua et senin duaların kabul olur simdi . Bizlerde o haftaları gormek nasip etsin Allah yardımcın olsun. Allah seni ve bebeğini korusun insallah

Chnp insallah . Bend bi gariplik var galiba hiç kucağımda bebeğimle düşünemiyorum Allah diyorum sabredeyim diyemi bu duyguyu vermiyor . Bana saglikli 38, haftada doğan bebeğimin kucağımda olması cok büyük bir hayal gibi geliyor

Son düzenleme:
Günaydın arkadaşlar,

Bugün benim doğum günüm.. 32. yaşı da doldurduk. Hoşgeldin 33. :))

Dileğim Allahım evlat bekleyen herkese evlat sevgisini yaşatsın, evladı olanlarından acısını gösteermesin..hastalar iyileşsin..

Cok guzel simdi rahat rahat yatabilirsin:)

hayırlı olsun cnm

işte bak prof bilgilerini gösterdi senın için en doğrusunu düşünüyor

daha rahatladığın belli cnm

nice sağlılklı huzurlu nice yaşlara cnm

gunaydin canlarim...
duyaydin cnm inan cok sevindim senin adina 17 gun su gibi akip gider cnm bizide dualarinda unutma cnm Allaha emanet ol cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…