Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
o ne oluyor kordon kanı....allah korusun hasta olduğunda kanser felan öylemi işe yarıyor...nasıl nerde saklatıyosun ...

kanser ve bir çok kan hastalığına karşı önlem, ailedeki tüm kişiler için kullanılabiliyor
özel labaratuarlar var, belirli bir ücret karşılığı kit alıyorsun, doğum anında doktor kordondan alıp koyuyor, sonra kordon bankasından gelip alıyorlar ve 10 sene boyunca saklanıyor
biz acıbadem labmed ile çalıştık kızınkinde

Yok ya 5000 falan oluyormu serklaj fiyati bana simdi nisana kadar korunma verdi doktor bakalim insallah yine ugrastirmadan gelir bebegim benim doktor prof birazda pahali bir prof hastanede pahali insallah ozamana gelelimde cok tutmaz
Canım benim doktor Prof.sadece dikişe 3500 istedi hastane hariç,benim ozel sigortam vardı sadece Prof farkı ödedim,sanırım burdaki en pahalı doktor benimkiydi

Anladim canim yani 1000 liradan asagi degil ozel hastanelerde herhalde sende 28 bitiriyorsun sanirim allah saglikla kucagina almayi nasip etsin daha once kaybin varmiydi
amin çok sağol canım..
inşallah Allahım isteyen herkese bebk nasip etsin..

benim 3.5 yaşında bi kızım var..onda herşey normaldi 38+4 te normal doğdu..
2.kızımı 22+3 te suyumun erken gelmesi sebebiyle kaybettim...
ozamn doktor sağlıklı bir doğum olduğu için rahim ağzı yetmezliği dememişti..enfeksiyon kaynaklıdır demişti...
ama bu hamileliğimde yinede takipteydi.. 16. haftada normal olan rahim ağzı boyu 19 haftada 24mm çıktı ve hunileşme vardı..serklaj önerdi..ama devlet hastanesinde yapılmıyor serklaj...
özel hast. bi prof. gittik oda aynı şeyi söyledi ve büyük ihtimal diğer kaybın sebebide rahim ağzı yetmezliğiydi dedi..
eğer başka bebek düşünürsek bu kez riske atmayıp 12 haftada serklaj yapılacak dedi...
böyle işte...
2 ay oldu serklaj olalı..inşallah 38 haftalarıda görebiliriz...

Mulberry cogu gitmiş azı kalmış insallah . Günler bizler icin su gibi aksın insallah insallah .allah bizlerde o haftaları göstersin . Vallahi sizleri okuyunca seviniyorum. Allahım bizlerde diyorum .
Allah razı olsun canım içten kocaman Amin diyorum...inşallah sizlerde ulaşıp geçeceksiniz bu haftaları...

inşallah allahın izniyle sağlıcakla alacağız bebişleri kucağımıza...

canım darısı 38 lere inşallah maşallah kızına...

prof da onaylamış sirkeli syu. ölçü verdi mi sirke ölçüsü?

valla ölçü söyledi ama ben pek duymadım sanırım sevinçten...

2litre suya 1 kahve fincan falan dedi sanırım.fincan doğruda litrede emin değilim..
ama ölçü fazla bence okadar koyarsam yanarım ben
ben yarım litreye 6 damla koydum o bile çok geldi...o yüzden arada kullanıyorum..şimdi bi miktar belirleyip her wc den sonra kullanmaya başlıcam...

OOF OOFFF ALLAH BANA DA GÖSTERSİN..VALLA İYİ İMRENİYORUZ SİZLERE....çok güzel...maşallah diyelim nazar değmesin...
çok sağol canım..

Allahım sanada isteyen herkese de nasip etsin inşallah....

Canım benim doktor Prof.sadece dikişe 3500 istedi hastane hariç,benim ozel sigortam vardı sadece Prof farkı ödedim,sanırım burdaki en pahalı doktor benimkiydi

gerçekten pahalıymış canım....iyiki sigortan varmış yani..

gerçi olsada olmasa insanın gözü para görmüyorki..kuzucuklar sağlıkla gelsin yeter...

canım muayene etmeden tabi net belli olmaz. benim doğuştan çok kısaymışmhamile değilken bile çok kısaymış r.a.uzunluğum. bir de 12 artı 4 te 1.8 cm e inince Arda bey dediki kurulla (kurulda kimler vardı bilmiyorum) görüşeceğim belki laparoskopik serklaj olabilir dedi. öyle karar verildi...gurbetçinin belki rahim ağzı uzunluğu kısa değildir normalde ondan olabilir onun tekniğini prof cemil akgül burada çok arkadaşa yaptı iyi bir teknik oda. zaten gerçekten gerekmedikçe de yapmazlar bunu. zaten yapabilecek kişi de çok yok. hastanelerin de donanımı da yok zaten...

mutlakka sirkeli su kullan elma sirkesi yarım litreye 5-6 damla...

mulberry canm doktormu onerdi sirkeyi akintn nasil oluyordu benimde akintm cok banada vermedi fitil arkadslarda hep kullandi sirkede ben daha denemedm enfeksiyonu engellr sanniyodm direk akintiya faydasi oldugunu bimiyordm uzum mu elma sirkesimi

canım benim akıntım baya sulu ..rengi beyaz süt gibi...
doktor kaşıntı koku varmı dedi..kaşıntım yok çok şükür kokuda yok çok hafif bi kokusu var rahatsız edici kötü değil...

akıntı bazı hamilelerde daha çok olabiliyomuş..normal akıntıda olabilir dedi...
fitil yazdı ama önce sirkli suyu kullan dedi...eğer enfeksiyondan kaynaklıysa sirkeli su faydalı olacak sanırım...

eğer azalma olmazsa bi süre sonra fitili kullan dedi....

elma yada üzüm sirkesi diye bişi demedi..bende sormadım. burada elma sirkesi kullanılıyo diye biliyorum ya...

bugün itibariyle bende sürekli kullanmaya başlıcam...

Kizlar ben birsey merak ediyorum ozelde serklaj fiyatlari nekadar? Birde serklajdan sonra surekli yatmamizmi gerekicek benim yaza kardesimin dugunu var ya hamile olursam nasil olcak diyorum korkuyorum o yuzden

canım bende izmirdeyim doktorum atilla erler kendi muayenehanesinde yaptı 500 aldı öğlen 12 de girdim öğleden sonra 3 te çıktım ve emin ol bütün işimi yemeğimi hep kendim yaptım doğru dürüst yatmadım yani

umudum metalin 4500 gibi tutmuştu hastane artı dr. benim 8 bin gibi ama benim laparoskopikti ve serklaj öncesi de 3 gün yatış vardı enfeksiyondan dolayı...

Oohaaa diyorum cuuusss diyorum canim bu ne ya cok tutuyormus bir dogum parasi valla benimde okadar tutar herhalde benimde gittigim doktor pahali ya sonu gelse canim hadi neyse ama sonu gelmezse yine parayi sokaga atmis gibi oluyorsun

mulberry canm doktormu onerdi sirkeyi akintn nasil oluyordu benimde akintm cok banada vermedi fitil arkadslarda hep kullandi sirkede ben daha denemedm enfeksiyonu engellr sanniyodm direk akintiya faydasi oldugunu bimiyordm uzum mu elma sirkesimi

mutlaka dene derim bende hep yanlış yapıyomuşum şimdiye kadar sağolsun arkadaşlar düzeltti 1 litre kaynamış suya 5-6 damla elma sirkesi 1 haftadır kullanıyorum acayip bi rahatlama var

Canim ya guldurdun beni :))valla ben iki kere hamile kaldim ikisindede biraktigim ay hamileydim hatta doktor en son bu ne hiz kizim dedi insallah yine hemen tutar

Canım Bilgi Hastanesinden ve doktordan memnunmuydun sanırım serklajın tutmamış senin? doktor hatası olabilir mi sence? Banada orayı öneren oldu da sen ne düşünüyorsun?

Mulberry yazdıklarını okudum cnm simdi benimde ilk hamileliğimde 16. Hft suyum gelmişti . Hep rahimagzi uzunluğunu sormuştum ( iyi ) demişti drum ama ivf Dr acaba diyorum anlamadimi? Sonra ikincisi riskli bir ikizdi 16. Cok ağır kanama 3,5 açıklık la kaybettim o burda kızların yazdığı tanıma uyuyor . Ağrısız, 14. Hft25mm di sonra kaybettim zaten simdi senin yazdıkların umut oldu bana. Benim anlamadılar nedenlerini ben enfeksiyondan daha fazla korkuyorum .yetmezlikten en azından ona bir care olabiliyor insallah enfeksiyon hiç birsey anlaşılmıyor . Pek senin dikisten once ufak kanamaların olmusmuydu . İnsan kendini tek zannediyor . Ama benim ivf ve baska hiçbir sorunum yok genetik falan

Senin serklajını Özgür Deren Yapmıştı herhalde değil mi? Hangi hastanede yaptı? Birde şu dediğin schuland tekniğinden dolayı mı okadar çok para tuttu?
Buarada Amin İnş hepimizin duaları gerçek olur.

Kızlar bir kaç yerde okumuştum..Eminim sizlerde okumuşsunuzdur..taharetlenirken çok abartmamak gerekiyor..Çünkü su bile enfeksiyona davetiye çıkarıyor...Bence küçük abdestte tuvalet kağıdına o yaptığınız sirkeli sudan damlatıp onunla silinin...Çok su içiliyor hamilelikte ve sürekli wc ye taşınıyor insan...Her girmenizde öyle yıkarsanız bence enfeksiyondan kurtulamazsınız..Zaten kendi kendini temizleyebilen bir yermiş..O yüzdende doktorlar vajinal duş yapmayın diyorlar..

abmaya cnm evet ozgur deren dikisimi atti cankaya cinnah ta hrs kadin hastaliklari ve dogum hastanesinde atti cnm kesinlikle git gorum derim cok iyi dr turkiyenin sayili perinatologlarindan cnm tavsiye ediyorum kendiside para goz degil ilk baslarda oyle geliyor ama tanidikca yanildigimi anladim indirim yapiyor bana attigi dikisi tum servikal yetmezlik yasayan hastalarina atiyormus en son gittigimde iki tane 20 haftalim kayip yasiyan hastasina atmis o gun 38 haftalikken sezeryan yapmisti bana anlatti evhamliymis o da benim gibi..
insallah tez zaman da kucagin dolar cnm

Amin inş hepimizin canım. Ya bende doktor arayıp duruyorum ama hamile olmadan doktorlar net konuşmuyor gibi geldi bana benim daha 1 ay korunmam var şimdiden gitsem bir önerisi olur mu diyorum muayne ücreti nekadar bu arada? bir de sen hacettepe de yatarken seninle ilgilendi mi, onun sayesinde mi yoksa kendi kararınla mı hacettepeye yattın?ay sorma bende çok ama çok evhamlıyım herkesi bıktırıyorum. bir de sanırım sıkıntılı bir süreç geçiriyorsun ben de ankaradayım elimden birşey gelirse yardım etmek isterim.

Bade bende sirkeli su yapıyorum arkadaşların tavsiyesiyle dediğin doğru ben nerdeyse 20 kere tuvalete gidiyorum az da olsa idrar torbası doluymus hissi oluyor her seferinde yapmıyorum .
Simdi benim günde birkez bağırsaklarım çalışır . Bende o,500 lük küçük sise suların yarısını döküyorum yarısına suyun rengi hafif değişene kadar sirke . Vajina ve arka kısmı dıştan vajina icine sokmadan yıkıyorum .. Benimde sari kokulu akıntım var . İlac kullandım iki gun sonra tekrar başlıyor . İnsallah şifa olur .

kit mi o ne? Hastanenin içindemi saklanıyor...??kaç para verdin..2 çocuğununkinide sakladınmı..en fazla kaç yıl saklanıyo bu kan....

canim ya guldurdun beni :))valla ben iki kere hamile kaldim ikisindede biraktigim ay hamileydim hatta doktor en son bu ne hiz kizim dedi insallah yine hemen tutar

e bende öyleydim ya işte...3 tanesini o ay hemen hamile kaldım...ama bu 4. Inatçı çıktı 1 sene bekledik...psikolojik biraz galiba..hep hadi bu sefer olucak olmalı acaba hamile kaldımmı bu ay diye düşünmekten olmadı...bi öğprendimkine 2 buçuk aylık hamileymişim...bisiklet sürdüm ip atladım...meğer hamileymişim...bilemedim çünkü adetlerim gecikmeli oluyodu son zamanlarda tahmin edemedim...yaa öyle yani....inşallah hemen tutar.... :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…