Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

canım vajinal mi karından mı bakıldı? karından olan ölçüm doğru değil çünkü.
enfeksiyon için ayda 15 te bir kanda, vajinada idrarda tahlil yaptır. ben hemen hemen ayda bir yaptırdım...

umudum aradı mı Arda bey?

bu arada aslında başta çok gibi geliyor ama bu tarz serklajı yapan zaten çok az. ve sonucu çok şükür güzel oldu bu yüzden değdi benim için...

bu aralar bir de şunu düşünüyorum:
bizim yan komşu görünüşte elektrikçi maşallah 2.5 yılda 3. ye mobilya değişiyor. Bir tanesi de görünüşte medyum, eşinin evinde her gün hizmetli var adam süper yaşıyor ve ilkokul mezunu bile değilmiş. Evi saray yavrusu.Arabası süper. Bu dr ler gece gündüz çalışıyor aslında böyle düşününce diyorum ki çok değil aldıkları. keşke imkan olsa da herkes verip iyi dr lere gitse...

sagolun kizlr onerilr icin elma sirkesi en dogrusu olack galiba akintm cok oluyo ve sari allahtn kokulu ve kasintili degl insaallah faydsi olur benimde en buyuk sikntm taharetlenrkn cok su kullanmk akintidn rahtsz oluyorm sanki yikamk cok marift gibi cok yikiyorm dogl olark akintmda cok oluyo

canım bilgi hastanesinden ve doktordan memnunmuydun sanırım serklajın tutmamış senin? Doktor hatası olabilir mi sence? Banada orayı öneren oldu da sen ne düşünüyorsun?

selçuk arslan çok iyi bi doktor...internetten yorumlarına bak istersen epey memnunlar..bende memnun kaldım..çünkü milletin dikişten sonra rahim kasılması oluyo felan kanaması oluyo..kiminin altından ip düşüyo...hiç bir şikayetim yoktu benim...opersyondan sonra o kadar rahattımki...3 gün sonra kastamonuya döndüm...bebeğimi kastamonuda özel takip ediyordu.....yani başından beri değildim selçuk beyde...dikiş atıldıktan 1,5 ay sonra bebeği kaybettim. 1 ay sonra kontrole gittim doktora dedim bebeğimi kaybettim...hocam dedim çok genişmiş karından yarılıp dikiş felan atılıyormuş felan dedim...doktor da dediki heryere girip aklını bulandırma senin ona ihtiyacın yok...ben seni öncesini bilmiyorum...bundan sonra evvela histereskopiyle rahmine bakıcam dedi felan...bakalım....selçuk hoca mc dikişi attı bana o diğer dikişi atabiliyormu hiç bilmiyorum...ama iyi bi doktor..merak etme banu seni doğurtacaz inşallah diye beni öyle uğurlamıştı....suyum geldiğinde kastamonuda özeldeki doktor dikişi açmak istedi..bi türlü dikişi bulamadı canım çok acıdı en sonunda beni alttan uyuşturup dikişi öyle buldu.....

büyük bi ihtamelle benimkide gurbetçininki gibi atılacak..neden dersen ben hamileyken 14.haftamda rahim boyu çok iyiydi çok normaldi..dikişe gerek yok dediler ama ben yinede bilgi hastanesine göründüm ordaki doktor bana daha önceki kayıpların için geçirdiğin operasyonlardan ötürü illaki dikiş atmamız gerek dedi..

chnb canm enfeksiyona bakilmasi icin illa bir sebep mi olmali bana gecen en son ne zaman kan tahlili yaptrdn dedi bende dikis atilrkn dedm tamam dedi yapmadi yani benimmi soylemem lazm enfeksiyona bakin diye neden ben yapin demedn yapmiyo bu doktrlr aylik kontrolume gidince istiym bari

sutanesine de arda bey benimki gibi serklaj yaptı hamile değilken. onun da öncesi normal serklaja rağmen kayıp. toplamda 4 ileri hamilelik kaybı ve geçirdiği operasyonlardan dolayı rahim ağzı çok yıpranmış. bu yüzden yapıldı laparoskopik. bence hasta için de kolay değil. hala da izleri duruyor. gerekliyse yapılmalı değilse zaten yapmıyorlar. burada fadik vardı mesela. Arda bey ona normal serklajattı 41 haftada doğum yaptı...

canım yaptır ihmal etme bazen belirti olmuyor. ben de devlette kendim yaptırıyordum arda beye fakslıyordum ya da muayenede gösteriyordum. kendin yaptır gerekirse de hafif yanmam var de ki yapsın...

kaç haftalık oldun?

chnb canm gecen hafta sancm var diye gittm sadece idrar testi yapti enfeksiyn cikti alttn ultrasnlada bakti enfeksiyn olsa cikar sandm bilseydm kan testyle bakildigini isterdm diger ay gidince isteyeym bari 18+6 oldk daha canm

Canim bekliyorum ama arayan soran olmadi daha

Canim ya hemen hamile kalmak onemli degil sonunun gelmesi onemli ben oyle dusunuyorum artik insallah bu sefer nezaman sonu gelcekse ozaman hamile kaliriz arkadasim

SİBeLDuRu bende izmirdeyim ve atilla erlere bende gittim canim ama o doktor benim basima cok isler acti inan ama sanada iyi gelmis canim allah saglikla bebegini kucagina almayi nasip etsin

Benim rahim agzi uzunluğuma hem bir perinotolog bakmıştı 25. Mm dedi 14 haftada bir hft yat bakalım dedi ivf drum karından yol iyi uzunluk dedi ;( . Zaten sonra dogum yaptım. Simdi bende Dr dusuge neden olan iki kültür aldı DNA li falan birsey iki kez artık gerek yok bir süre dedi . Dikiste galiba haftaya yada sonraki haftaya. Olucak benim rahim ağzımda yara var akinti muhtemelen o yapıyor dedi . Fitil verdi , sonra jel verdi geçiyor sonra tekrar başlıyor .gun icinde bazen geliyor bazen gelmiyor idrardan sonra vajinamimi kurularken geliyor . Ay valla arkadasım ne yapıcıyı şaşırdım .

Canim biliyorum o dr benim buyuk oglumun dr ali bey orda cokta samimiyiz bir gun ali bey yoktu ona goturmutuk cok begebmistim fakat ali beyle odalari yan yana acaba ayipbolurmu diye cekiniyorum farkli dr istiyorum fsrkli bi gorus istiyotum ali bey kucuk bebek hastasi pek yok zsten bende halil beyi dusundum. Bide sevic hanim var fakat onula pek yildizim barismadi gorumcemin oglunun bebekliginden berivtakip etmisti arada ukalasiyormus

abmaya cnm kesinlikle hamilelik oncesi git derim ben gittim cunku rahim agzima bakti elle
usg ile bakti hem vajinal hem karindan sonra odasina gectik tum sorularimi sordum..
lakoroskbige sira geldi sordum ben sana uygun gormuyorum dedi ben gitmeden once tum testlerimi yaptirdim surdan burdan oyle gittim
zaten tum testleri yapmissin dedi gerek yok baska teste dedi bi gorun derim kesinlikle..

hayırlı olsun cnm

işte bak prof bilgilerini gösterdi senın için en doğrusunu düşünüyor

daha rahatladığın belli cnm

nice sağlılklı huzurlu nice yaşlara cnm

Dogum gunun kutlu olsun cocuklarinla nica mutlu yıllara:)

Nice yaşlara canım..

Doğum Günü Animasyonu.. - YouTube DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN... BUDA BENDEN HEDİYE OLSUN... :)

doğum günün kutlu olsun melekçim..allah eşinle ve yavrularınla nice sağlıklı güzel yıllar nasip etsin..

Doğum günün kutlu olsun canım. Rabbim evlatlarında eşinle sağlıklı huzurlu birbömür nasip eylesin

Doğum günün kutlu olsun arkadaşım :)) nice mutlu sağlıklı senelere..

Hepinize çok çok teşekkür ederim.. biraz buruk bir doğum günü geçiriyorum işyerinden arkadaşımın annesi vefat etti.. Fatih e cenazeye gittim falan çok kötü tabii ki..
Biraz dan Taksime geçeceğim eşim ile birşeyler yiyeceğiz.. Eşim ipad ve cep telefonu almış şaşırttı beni bu yoklukta :))
Yemekten sonra da tiyatro oyununa gideceğiz.. içmeliymiş ben nasıl içeceksem :))
bu oyuna gıdecegız
MUSTAFA AVKIRAN & SER HOŞ KOMÜNİTE İftiharla sunar: SABAHLAR OLMASIN

Oğlumla da yarın kutlarım artık ( eşimi kıramadım.. kayınvalide ile pasta yapmışlar bana :

hamilelik öncesinde benim de rahim ağzında yara vaardı.. sonra kendiliğinden geçti.. ben sık sık idrar kültürü veriyorum..

Kizlar ben birsey merak ediyorum ozelde serklaj fiyatlari nekadar? Birde serklajdan sonra surekli yatmamizmi gerekicek benim yaza kardesimin dugunu var ya hamile olursam nasil olcak diyorum korkuyorum o yuzden

ben medical göztepe e de 1800 e yaptırdım sgk lı fiyatı..

canım Allah yardımcınız olsun inşallah kesilir akıntılar...

SİBeLDuRu bende izmirdeyim ve atilla erlere bende gittim canim ama o doktor benim basima cok isler acti inan ama sanada iyi gelmis canim allah saglikla bebegini kucagina almayi nasip etsin

amin hepimize nasip etsin inşallah çok ilgili bi doktora benziyo naptıki içime kurt düştü valla bu arada ben hataydayım sen nerdesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…