Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Birde sgk li valla cok pahali bu isler bu arada dogum gunun kutlu olsun

Gurbetçi canım nasılsın?Nasıl gidiyor ev hayatı?Özlemişsindir mutlaka evini?yemek işini falan ne yapıyorsun,yatıyormusun sürekli?Yoksa arada bir turluyormusun?

amin hepimize nasip etsin inşallah çok ilgili bi doktora benziyo naptıki içime kurt düştü valla bu arada ben hataydayım sen nerdesin

Canim ben ilk hamile kaldim kanamam vardi alsancakta bir doktora gittim bu cocuk duscek dedi sonra atillaya gittim atilla kurtaj yapcaz dusmez dedi sonra kurtaj yapti bir hafta sonra ateslendim ben sonra kontrol icin gittigimde soyledim ben 2 gun once ateslendim dedim enfeksiyon olmasin dedim yok dedi sonra ertesi hafta tekrar ateslendim aradim gel dedi gittim birsey yok urologa git dedi urologa gittim testler yapti baktilar bizimle ilgili degil kadin dogumcuna git dedi buarada canim bir ay gecti arasim atillayi gel dedi tekrar gittim birsey yok ama vajinal kultur alalim dedi aldilar sonuc cikti birde baktim enfeksiyon yok deyip duruyordu sonra tedaviye basladi 2ay gittim bir kurus para almadilar ama tedavi edemedi her gecen gun daha kotu oldum baska doktora gittim bir bakti vajinal kizim senin rahim sirf enfeksiyon kaplamis nerdeydin bu saate kadar dedi uzun bir sure tedavi etti beni zor gecti valla 6 ay ugrastim tam dava accakken sonra 2. Ye hamile kaldim hamile kalinca ugrasamadim 20. Hafta bitmisti iste dogum yaptim neden boyle oldu dedim doktorlara 3 doktora gittim 3 ude dediki ilk kurtaj sirasinda rahim agzina hasar verilmis ben kurtaj olduktan sonra bir sanciyla uyandimki anlatamam bir terslik oldugunu anlamistim oyle yani canim sonra duydumki bir arkadastan cok davalik oldugu hasta varmis bana hic iyi gelmedi o doktor bu arada ben gaziemirdeyim tatlim

Gurbetçi canım nasılsın?Nasıl gidiyor ev hayatı?Özlemişsindir mutlaka evini?yemek işini falan ne yapıyorsun,yatıyormusun sürekli?Yoksa arada bir turluyormusun?

iyiyim cnm uzanmisim devamli yatiyorum sadece lavaboya kalkiyorum yemek isi ise esim c.evinden getiriyor onu yiyorum insallah bi 28 i atlatsaydim rahatlardim ruhsal anlamda cnm 28 gecsem dahi yatmaya devam cnm
ozlemem mi cnm bi bebegimi kucagima aliyim da bi temizlik yapsam diyorum :)

Canim bu saglik isi, ayip olur mu olmaz mi diye dusunme bence
Sevinc hanimi bilmiyorum

Oohh vallahi ne guzel, ben 15 gundur saglik ocagi disinda hic bir yere cikmadim
Coookkk sikilmaya basladiiimmmm
Kiz memeye cok bagimli, su emmeleri duzene girse kacacagim azicik

kit mi o ne? Hastanenin içindemi saklanıyor...??kaç para verdin..2 çocuğununkinide sakladınmı..en fazla kaç yıl saklanıyo bu kan....

Sahbamus varya Soru sorus sekline hayranim

Kit kordon kaninin konuldugu sey
Oglumda yaptirmadim
15 seneye kadar saklaniyor ama yil gectikce ise yararliligi azalor, cocuk buyudugu ve kan hacmi arttigi icin
Yaklasik 2000 tl tuttu, biz acibadem sigortali oldugumz icin, normalde 2800 falan
Ozel bir labaratuarda saklaniyor

Canım sütüm oğluma yetiyor hamd olsun. Makinem Ameda lactalina personel portatif elektrikli. İlk oğlumda Ameda sanayi tipi kiralamıştık evde duruyordu iki göğüs aynı anda çekim yapıyordu bu makinayıda o zaman dışarıda kullanalım diye almıştık
Hastanede sanayi tipi kullandım ı iyi boşaltmıyordu bu daha iyi boşaltıyor fakat tek göğüs çalışınca ve enaz20-20 dak sağınca iyi oluyor.

korktum valla ya ben bi sorun yaşamadım şimdiye kadar olumsuz bişeyde duymamıştım hiç ama insan tedirgin oluyo yinede

kızlar allah nasip ederse pazartesi yolcuyum allahtan birşey olmazsa sabah 10 arabaya binicem sizlerle helalleşiyim didim aslında girmicektim ama malesef giridm riski göze aldım kendinize iyi bakın bundan sonra buraya olumsuz birşey yazmıcam kimseninde canını sıkmıcam bu böyle biline bir daha evlatlarım hakkında ne birşey yazıcam nede siz birşey sorun bana önemli sorular haricinde tabi bundan sonra karar aldım ben 3 bebegimi cennete yolladım rabbimin yanındalar emin ellerdeler regreteyle epey konuştuk hatunun benim taciz etmegi yerim kalmadı he
neyse rapor veriyi diye girdim ben pazartesi memeleket gidicem işşallah bileti almadım ama daha o gün işşalah en önemlisi ogluma kavuşucam çok özledim burnumda tütüyor kokusuablama inicem işşallah akşam yatıcam sabahı abbas yolcu çeyizler gidiyor yatak odası ve mutfak bana kaldı ablam sen düzenlisin sen yap dedi diger odaları yapmışlar bana yatak odası ve mutfak kaldı giyinme odası varmış ayrı orayı düzenlicem artık hayal gücünü kullanırım artık salı sabahı samsundayım cuma akşamı işşallah ablamlara gelicez oglumda cuma gelicek anlıcagınız aile sadeti yaşıcem tek üzüldügüm şey evlatlarımdan ve eşimden ayrı kalıcem allah nasip ederse 15 gibi kına 16 gibi dügünümüz var annemlerde 1 hafta kalıcam 25 gibi allahtan birşey olmazsa burdayımbu arada diyetim süper giidyor bebeler haberiniz olsn bda kanıyı bireyselde 2 olmuşum beni tebrik edin evlatlarım için mecbrm işşallah hemde böle gidicek işşalah memlekete gidiyim geliyim daha düşün kiloyla dönücem aranıza tek istedigim kötü haberlerinizi almıyım sizlerden haftada bir rapor isterim ona göre telefon açın söyleyin geçmişi şöyle bir okudum yaramaz birşey yok neyse eşim geldi ben kaçayım hakkınızı helal edin canlar benim için yeni bir sayfa var memleketten geliyimde artık sabahlar olmasın deriz artık demi kız regrete
memleketten geliyim işşallah kadın dogumcuya giidcem kan idrar smir vericem ordan dişçiye gidicem dişlerimi hamile kalmadan önce baktırmam lazım sizlere işşallah faceden resim atarım paşayı görürüsünüz bu arada memlekete gidicem diye yeni ciiclier aldım malum dügünümüz var aldıgım bir çanta ayakkabı eşarp ve selanik modeli pardesü siyah bu arada yarın eyüp sultandayım gelmek isteyenler kabülüm kan slanırıcısını bıraktım dün regli oldm işşallah şubattada son adetimi oluyum bırakıcam korunmayı ne olursa olsun artıkgitmeden bakmak istersiniz bireyselde 2 oldum işşalah 70 görüyüm regrete bana hediye alıcek ne alıcek acaba:131::131::131::131:

http://www.kadinlarkulubu.com/diyet-gruplari/153328-cuma-zayiflama-yarismasi-sonuc-listeleri-75.html

aşagıya inin bakın paşa neler yapabiliryormuş evlatlarım için ugraşıyorm işte yavrularımda işşallah bu sefer çifter çifter olur :)

Son düzenleme:

canım ilk hamileliğimde hiç bişi yaşamadım yazdımya zaten..

2. bebeğimde 7 haftadan sonra ara ara lekelenmem olmuştu..doktor ıstirahat demişti progestan kullandırtmıştı.sonra 1-2 hafta içinde geçmiş tekrarlamamıştı..ama kaybettim

3. hamileleiğmde de yaklaşık aynı haftalarda lekelenme yaşadım..istirahat ettim progestan kullandım...oda 1 hafta içinde geçti trekrarlamadı...

inşallah bu sefer kucağıma almak nasip olur...bende de genetik falan bişi varmı bilmiyorum..çünkü doktorum sağlıklı bir doğum olduğu için yaptırmama gerek görmedi...inşallah yoktur...

Cok gecmis olsun Allah birdaha yaşatmasın insallah canım . Su gibi gecen zaman 38. Hft gelmişken bi bakmısin . İnsallah bu mübarek cuma gecesi

sen yenimi geldin..ben seni hiç görmedim burlarda....kaç kaybın var??? nerde oturuyon ankarada

ben 1 ay falan buraya katıldım. 19 Aralıkta 20 haftalık bebeğimi kaybettim. doktorum rahim ağzı yetmezliği dedi direk ama bilemiyorum şimdi başka bir doktorda enfeksiyon olabilir dedi. Ankrada yenimahalledeyim buarada.

Sğl canım fikirlerin için. Benim çok bir testim yok sadece pıhtılaşma testleri var sen neler ve nerelerde yaptırdın?

ben 1 ay falan buraya katıldım. 19 Aralıkta 20 haftalık bebeğimi kaybettim. doktorum rahim ağzı yetmezliği dedi direk ama bilemiyorum şimdi başka bir doktorda enfeksiyon olabilir dedi. Ankrada yenimahalledeyim buarada.

hmm..bende 5 aralıkta kaybettim bebeğimi...4.ydü benim... bende ailem batıkentte..ankara doğumluyum.... bende inşallah şu atama işlerim belli olsun ona göre doktora gidicem bende.... bide zekai tahirde nuri danışman var doçent... ZEKAİ TAHİRİN perinatoloji bölümü hep yenilenmiş muhteşem olmuş diyolar..hastaneye yatman durumunda yani...odaları felan.... ondanda çok memnunlarmış.. ben nuri danışmanın hemşiresiyle 1 saat görüşmüştüm ...çok tonton bi doktormuş...iyiymiş..inernette de hep yazmışlar onun hakkında...kliniğinde de bakıyormuş zekai tahirde bile bakıyormuş hastalara..... ne bilim bana zekai tahir doğum üzerine bi hastane ya...orası daha cazip geliyor gibi....aslında hepsine gidip fikirlerini almalı...

:)) ne bileyim ben ayol kiti ? cahılız ögreniyoz işte sayenizde.... :))

hadi hayırlı yolculuklar olsun inşallah.... Aha buraya yazıyorum elbet bizimde bebeğimiz olucak ... Sabııırr canım... :)

KIZLAR BEN BIKTIM BU MİDEMDEN...SABAHTAN AKŞAMA KADAR BU NE BİÇİM GAZDIR...KENDİMİ BİLDİM BİLELİ..SU İÇEYİM HEMEN GAZ ...ÇOK AFEDERSİNİZ PASO GEĞİRTİ YAPIYOR BENDE...O GAZ KALBİMİ DE ETKİLİYO RİTMİNİ BOZUYO....ALLAHIM KENDİMİ ÇOK DİNLİYORUM..DÜN AKŞAM Bİ FENA SICAKLIK BASTI BENİ...NEFESSİZ KALIR GİBİ OLUYORUM...BİRDEN İSHALE ÇEVİRİYOR MİDE BULANTISI GELİYOR FELAN....MUTSUZLUK ÇÖKÜYOR ÜZERİME....KENDİ KENDİMİ TESELLİ EDİYORUM..HERŞEY BEYİNDE BİTİYOR...SAÇMALAMA DİYORUM GÜZEL ŞEYLER DÜŞÜN DİYORUM.... VÜCUDUMDA Bİ YERİMDE Bİ RAHATSIZLIK OLSA HEP BÖYLE BU ŞEKİLDE RUH HALİNE BÜRÜNÜYORUM...... BIKTIM BU PSİKOLOJİMDEN....DEPRESYONAMI GİRİYORUM...ANLAMIYORUM İNSAN PSİKOLOJİSİ NASIL BİŞEY BÖYLE YAA...BAZI GECELER UYURKEN KENDİMDEN GEÇERKENE YATAKTAN BİSMİLLAH DİYE SIÇRIYORUM....BU ZAMANA KADAR OLAN BÜTÜN RAHATSIZLIKLARIM BENİ BÖYLE YAPTI...ÇOCUK DOĞURURUM DİYE KULLANMAK İSTEMİYORUM PSİKİYATRİ İLACLARINI YAAA......KENDİ KENDİME MORAL VEREREK ATLATIYOM AMA HER AKŞAM BU RUH HALİNİ YAŞIYORUM...EVDEYKEN OLUYO HEP AKŞAMLARI AMA GÜNDÜZ İYİYİM BÖYLE Bİ DURUM OLMUYO HİÇ GÜNDÜZLERİ... ne biliyim burdada doktor yokki hastane yokki gidem 2 saat uzaklıkta hastaneler..psikiyatriye gideyim diye bi karar aldım..bu BÖYLE OLMUCAk dedim...AMA UZAKTA DOKTORLAR...HİÇ BİLDİNİZ PSİKİYATRİ İLAÇLARI VARMI ....

canım ben zekai tahirde yaptım zaten doğumu. orada özel odada kaldım 5 gün, orada nuri danışmanda muayne etti beni olmayınca olmadı işte. Yüksek riskli bölümünde yattım zekai tahirin iyi ama doğum sırasında çok yalnız bıraktılar belki normaldir bilmiyorum. 2,8 cm açıklıkla yattım hastaneye ben, sadece progesteron verdiler başka bir şey vermediler. 3. günü sancılandım. 5 ten 9 buçağa kadar çok sancı çektim doktorlar falan iyiydi diyebilirim ama kendimi orada yalnız hissettim bebeğim ters geliyordu benim çok kanamam oldu o arada nolur bi gelip bakın diye yalvardım resmen (bir de ben panik insanın tekiyim kanama, sancı, e birde en önemlisi evladım gidiyor) yani iyide denilebilir ama ben sanırım daha çok ilgi istiyordum.

hadi hayırlı yolculuklar olsun inşallah.... Aha buraya yazıyorum elbet bizimde bebeğimiz olucak ... Sabııırr canım... :)
canım aslında dogry söylersek sana çok kırıldım o yazdıkların için haklı olabilirsin ama ama düşünmek iyi geldi siteden ayrılmak herkez kendince haklı ne ben senin çektigini nede sen benim çektigimiiz bilemeyiz sen 4 ben 3 evladımızı yiyirdik acılar aynı olabilir ama yaşamak çok farklı bir kavram ban dedinya paşa hayat devam ediyor kendine gel ben için hayat devam ediyor ama bir taraftan etmiyor nedenine gelince benim öyle bir çevrem varki strese sokan ne sen ne ben söylüyüm brdakiler bilir neler çektigimi çok ezildim çok kullanıldım çokta hor görüldüm eşimin ve benim ailem yüzünden çok kullanıdım herkezi kendim sandım ama yanılmışım onun için herkez bir başka kederlenir canım çockalrım öldü diye beni çok suçladılar sanki ben öldürdüm gözüme soka soka çock sevdiler dememe ragmen en önemlisi eltimin oglu benim ölen oglmla anlıcagın hep hatırlıcam o oglu karnındayken derdiki aman durursa durur ölürse ölür ne yapıyım derdi hep şimdi gözüme soka soka sever evladını allaha havale ettim ben herkezi yani diyecegim şuki ben eşimin ailesiyle görüşmek istemiyorum hamilede kalsam demeyi düşünmüyorum kimseye saklaya bildigim kadar saklıcam gebeligimi işşallah işin kötüsü eşimin ailesine nasıl dicem ben sizleri istemiyorm gebeligim boyunca dicem:44:inan kaynanamı görüyüm eltimi görüyüm filim şeridi gibi gözümün önüne geliyor bana yaptıkları benim tek istedigim kendimi hallederim her halukarda işallah ama ş serklajı olnca bir 10 gün kim bakıcak bana arkadaşım var kkdan o silivride oturyor dikiş olduktan sonra seni bize götürüyürm orda bakarım dedi birşeyler yapıcaz artık o gün hele bir gelsindetek korkm çok ara verdim ya gebe kalamazsam hemen :18:tek istedigim rabbimden saglıklı saatli evlatlar versin işşallah eşimle sevdikelrimle bebegimi büyütüyüm evlat acısını rabbim kimseye vermesin çekmeyen bilemiyor işşallah memeleketten geliyim starta başlıyım diyorum artık ilerisi allaha kalmış canım inan rabbim elimize bir seneryo vermiş diyor oyna kulm ne eylerse rabbim güzel eyler işşallah melekete gidiyim geliyim yeni paşa aranızda olcak umarım :18:sen herkeze şarkı yolluyorsn bende çok sevdigim bir şarkıyı sizlere hediye etmek iestiyorm işşallah becerebilirim dur deniyim
Aslı Gökyokuş - Yardımcı Olmuyor - YouTube
çok dinlerim ben bu şarkıyı gözleriniz kapayın dinleyin tam bizi anlatır benim hislerim dermişim
sen panik atak oldgndan olur ölene kadar gitmez bu hastalık insanlardan doktorm öle demişti kolaymı yaşadıkalrımız allah yardımcımız olsn bana doktor demiştiki ilaçları içtigin sürece bebegi nut 6 ay en az 1 sene ilaçları vucud atarmış sana akıl vermek gibi olmasın ama benim yaptıgımı yap al badestini rabbime secde et ben her abdastimde secdemde şükür ediyorm beterin beteri var diyorm namazlar ve tespihler beni iyileştirdi sende dene ne kaybedersin arkana yaslan dinle bu şarkıyı sizlere armaganım olsun
umarım :18:sen herkeze şarkı yolluyorsn bende çok sevdigim bir şarkıyı sizlere hediye etmek iestiyorm işşallah becerebilirim dur deniyim
Aslı Gökyokuş - Yardımcı Olmuyor - YouTube
çok dinlerim ben bu şarkıyı gözleriniz kapayın dinleyin tam bizi anlatır benim hislerim dermişim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…