Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
ben 1 ay falan buraya katıldım. 19 Aralıkta 20 haftalık bebeğimi kaybettim. doktorum rahim ağzı yetmezliği dedi direk ama bilemiyorum şimdi başka bir doktorda enfeksiyon olabilir dedi. Ankrada yenimahalledeyim buarada.

Canim cok gecmis olsun insallah hepimiz birgun bebeklerimize kavusuruz

Servikal dikişi olan arkadaslarım deneyimlerinizden yararlanmak istiyorum?
-Dikisten sonra kac gun hastanede kaldınız?agri oluyormu?
-kac gun evde yattınız? Hiç kalkmadan tuvalet hariç!
-kac günde bir yıkandınız?
- vücut temizliğinizi nasıl yaptınız ! ( tüylerinizi)
-hangi ilaçları kullandınız?
-ve kacinci haftada doğurdunuz!
- önerileriniz . İsimizi kolaylaştıracak pratik bilgiler varmi?
Teşekkür ederim şimdiden . Ben biraz heycanliyimda . ?

Paşam iyi yolculuklar . Allah yardımcın olsun . Git bütün kafanı boşalt . Artık kendini duşun Kayınvalideni eltine esine bırak bir süre senden uzak tutsun . Gerekirirse Dr söyledi ziyaretçi olmasın heyecan yok falan desin . Bosver sen kötüyle kötü olma . Esindene havaleet ona kızmazlar bozulmalar . Kendi evlatları . Unutma eden bulur . Onlarında gunü gelir cnm

Son düzenleme:
bri hafta ayrı kaldım heç merhaba diyen yok he kız grbi hayat nasıl gidiyor dün arıcaktım seni geç old diye vazgeçtim ne alemlerdesin bebem
altaki hatnlar sizler ne alemdesiniz grp başkanında izin aldım yazabiliyorm melekete git dedi gez dolaş ama yeme dedi

gunaydin kizlar ...
elhamdulillah cok sukur bu gunume kizlar kasilmalarim yok gibi bi sey coook sukur Allahim seni cok seviyorum hep yanimda oldugun icin..
progestani vajinal alin kizlar benim kini gecirdi gunde uc kez 200 mg cok etkili..
bu gun usg ye gore 21+0 oldum elhamdullilah
bu gun kontrolum var tek korktugum sey dr bana dikisin kotu durumda rahmi zorluyor demesi insallah o sozleri duymam kendimi dinlemiyorum eskisi gibi..
bacilarim bol bol dua edin bana ..
abmaya cnm gecmis sayfalarda yazmistim cnm suan kagitlarim nerde bilmiyorum kalkamiyorum da buldugum gibi yazarim cnm
bide diger arkadaslarin yaptirdiklari testlerin hepsini yaptirdim yanlizca su protein c,s yaptirmadim gerisi hepsi temiz cikmisti..
testlerimide farkli farkli yerlerde yaptirdim ozelde yaptirsaydim 2000 giderdi kesin..onun icin numune hacettepe zekai tahir ve ankara universitesinde yaptirdim cnm hakkinda hayirlisi insallah tez zamanda kucagin dolar cnm..
aman ne karisik yazdim ya..
:)

ben sana cevap veriyim teker teker
1--Dikisten sonra kac gun hastanede kaldınız?agri oluyormu?
dikişten sonra 1 saat ayrım old okadar daha olmadı ama uyanınca çok agrım old dayanılmaz gibi degil1 gün
2--kac gun evde yattınız? Hiç kalkmadan tuvalet hariç!
hep yattım hiç kalmadımki misafir geldi anca 1 saat oturmuşmdur
3--kac günde bir yıkandınız?
hastaneye gitmeden yıkandım abdestimi aldım sonra 10 gün sonra yıkandım hastaneden gelince eşim sildi samunlu suyla vucudum10 gün sonra yıkandım haftada bir devam etti oda 5 dakika bir şampanı ben sürerdim eşimde o arada ilflerdi o hazır beklerdi beni anlıcagın 5 dakikayı almazdı ılık suyla yıkanırdım eşim hatta derdi canım üşürsün s çok sogk derdim sıcaktan dikişler atmasın
4-- vücut temizliğinizi nasıl yaptınız ! ( tüylerinizi)
ben hep agda yapan bir insanın ama jilete talim ettim korkmdan az trsam altımdaki dikişler ssızlıyord hem agdada kasılma yapıyormuş arkadaşımın doktor demiş:18::18:
5--hangi ilaçları kullandınız?
vallahi ilaçları aklımda kalan coraspırın vitamin zinko hapıkullandım progestanı kesi doktor anlıcagın b ialçalrı verdi ne igne ne kan slandırıcısı okadar düşük ignesini dedim gerek yok dedi
6--ve kacinci haftada doğurdunuz!
14 haftada dikiş atıldı bana 25 gün dayandı dikiş anlıcagın 17 hafta 6 günlüktü ömürüm dünyaya geldi
7-- önerileriniz . İsimizi kolaylaştıracak pratik bilgiler varmi?
düdüklü eve 2 tane al yoksa canım eve kimseyi sokma ben şimdi düdüklüde yemekelri yapıyorm eşim düdüklü aldı ban 58 milyana klipsli bir tanede klasikl model var elimde şimdi saat tttm hangi yemek kaç dakikada biter diye bulaşık makinasıının yanınada sandalye koydm raf yaptırıcam dvara kr erzaklara kadar işşallah eşim dizicek anlıcagın her şey elimin altında olcak yemekmi yapıcam eşime dicem şunu bnu yapalım ona görede halledicem akşamaları yapmayı düşünüyorm hoş eşimde aşçı sertifikası var bir iş bulsa gidcek ama yok şimdi dogal gaz yapıyor eşim bende yaparım yemekelri diyor allah var eli lezzetli syu 1.5 litre olakatan 2 şişe doldur acızlarına uç bagla ben yatarken ömürde öle içiyordm eve gelince şişeyi göründe ilk onu attım çöpe herkezin dediginine bakmıcaksın seni sinir edenleri evine sokmucaksın öle herşeyi strese girmiceksin drmn varsa haftada bir kadın al benim arkadaşım var o dedi haftada bir gelir yaparım dedi eve fantomn süpürgesini alıcam canım şarjlı kolay evi çektirmek için viledaylada silerim tamam bu seferki hamileligimde steres girmek istemiyorm helede yatmak yaztık vs koymcam yattıgım yere arda bey ban yattıgın halde gitti dedi inan hiç kalkmadım yerimden kendini yormadan dedi hallet işelrini deid bende sanki hamile degilşmişinmiş gibi davranıcam hamileymiş gibide dikkat edicem biraz karışık old anladın ne dedigimi en önemli etken stres ömürmde ben onu anladım cma kavga ettim annesiyle pazar kızımı kaynettim doguma girerken solu attım sag ayagımı atamadım doktor dedi çok kasılımışsın sıkma canını dedi diyorum eger kaynanam yüzünden styresten gittiyse rabbime havale ettim
heyecan yapmıceksin
işşallah martada ben aranıza katılıcam marta adet olym doktora gidiyim ymurtalıklarıma baktırıyım temem b iş işşallah kötü bir şey çıkmaz:18::18:
yardım edebildiysem ne mutlu bana

AÇIKÇASI YAZDIKLARIMA CEVAP VERMENİ İSTİYODUM ÖYLEDE OLDU...BANA KIRLIMA...BENİ TANIRSAN EĞER HERKESTEN DUYMAYA ALIŞIK BİR LAF İÇİ DIŞI BİR DERLER BANA...EN SON İSTEDİĞİM ŞEY İNSANLARI KIRMAK...SADECE ÇOK OLUMSUZ KARAMSAR YAZDIĞIN İÇİN BEN DE SANA SİLKELEN PAŞAM KENDİNE GEL HAYAT DEVAM EDİYOR DEMEYE ÖYLE YAZDIM...ÇOK OLUMSUZ YAZIYORSUN...HEP BÖYLE OLURSAN HAYATI ZİNDAN EDERSİN KENDİNE....ALLAH KORUSUN AĞIR DEPRESYONLAR FELAN GEÇİRİRSİN....YİNE BİZİMKİSİ HAFİF GİBİ BİRAZ...PANİK ATAK HERALDE BENİMKİSİDE....BİLEMİYORUM PAŞAM...REZALET Bİ HASTALIK ...TEZ ZAMANDA BEBEĞİMİ DOĞURSAM İLAÇLARA BAŞLASAM ÖLENE KADAR İÇMEYE RAZIYIM O PSİKİYATRİ İLAÇLARINI YETERKİ HUZURLU OLAYIM...BEN KURAN KURSUNA BAŞLADIM....ŞİMDİ BİRLEŞTİRMELERE GEÇTİM...NAMAZ DEYİNCE EVET NE YALAN SÖYLİİM 5 VAKİT OLMASADA YATSIYI KILIYORUM ELİMDEN GELDİĞİNCE...ALLAH KABUL EDERSE İNŞALLAH.....HUZURUN DOLDUĞUNU HİSSEDİYORUM NAMAZ KILDIĞIMDA....LAKİN PAŞAM MİDEM ÇOK SORUNLU ŞU AN BİLE YAZARKEN BAĞRIMDA KALP ATIŞLARIMI HİSSEDİYORUM TEKELRE GİBİ...GAZ OLDUĞUNDA BU OLUYOR..ACABA KRONİKLEŞTİMİ BİLMİYORUM...ATAMA İŞİ BİTSİN GASTROLOJİ PROFUNA VE OLMAZSA BİDE KALP DOKTORUNA GİDECEĞİM EN İYİ PROFLARA....BAKALIM NE DİCEKLER...ŞÖYLE BAŞTAN AŞAĞI Bİ BAKTIRACAM...HASTALIK HASTASI OLDUM ÇIKTIM.....kusura bakma...sende haklısın bi noktada..burası dertleşme yeri...sende yazmazsan derdini bu topikten ne anladık...birbirimizin derdine derman olmaya gelmedikmi zaten...düşündümde...olumlu olumsuz yazmakta haklısın paşam...ve bence içini dökmek istediğinde rahatlamak istediğinde yazabilirsin...dertleşebiliriz....malesef eşinin ailesi tarafından çok şanssızmışsın....NE DİYELİM ELDEN BİŞİ GELMİYO...BEN OLSAM KAYNANAM KAYINBABAM ELTİM DEMEM AĞIZLARININ PAYINI VERİRİM DE...HERKES BEN GİBİ OLMUYOR İŞTE....BEN ÇOK DİK KAFALIYIMDIR....BANA BİŞİ DEMEYE KORKArlar CEVAPLARIM HAZIRDIR ÇÜNKÜ :))) mesela kaynanamlardaki şu zihniyete bak...BEN ELE GELİN OLMUŞUM...AİLEMDEN KOPMUŞUM...EN ÇOK KAYNANAMLARLA GÖRÜŞMEK İCAB EDERMİŞ... bende diyorumki gelinlerine güvenme ...varsa senin biricik kızın var..kızın herzaman önde gelir DİYE :)) benimde varsa anam babam var..... DEMEK İSTİYOKİ DAMADININ EVİNE GİTMEYECEKMİŞ ORAYA 2-3 GÜN GELCEKMİŞ BANA 2-3 AY..ÇÜÜÜÜŞŞŞŞ...bende imalı imalı söyledim ki nasıl alıştırırsam öyle gider...ilerde bile yaşlanınca bakıma muhtaç olucaklar o zamanda oğlunamı gelsin yani...kızı ne güne duruyo...bu mantıktan nefret ediyorum...ALLAH RIZASI İÇİN ELBET BAKARIM AMA ADİL OLACAK...KAÇ ÇOCUĞU VARSA ADİL BİŞEKİLDE HERKES AYNI BAKMALI DİYE DÜŞÜNÜYORUM...NEYMİŞ ELE GİTMİŞİZ.... ben biraz sosyete kalıyorum kaynanamlar tarafına...bi gün güneş gözlüğü taktım o ne takma dediler neden takmayım güneş rahatsız ediyo gözümü...sonra görümcem tıp bitirdi o da namazlı abdestli o gözlük almış ama kocaman havalı bişey...o takınca bişi demediler...dedimki ben takınca olay oldu maşallah kızınız apartman kadar gözlük almış ne diye sesiniz çıkmıyo...araba kullandım acaiplerine gitti maşallah görümce ehliyet aldı altına araba çekti..bende ne o kızınız araba almış kendine aaa ne acaip bayanın araba sürmesi öyle değil mi..neden müsade ettinizz cık cık cık..LAFLARI SOKUYORUM SOKUYORUMKİ Bİ DAHA ÇIKMASIN ... :) BENİ KALDIRAMADILAR...ÇÜNKÜ KÜLTĞÜR ÇATIŞMASI YAŞIYORUZ..BUNU ÖYLE BÖYLE ATLATTIK....BANA BENİM LAFLARIMA ALIŞTILAR BİŞİ DEMEYE KORKUYOLAR...MESELA OĞLUNA PEK DÜŞKÜN..YAHU 5 YILDIR ÜNV DE ÇIKTIK KOCAMLA BEN ONUN NERELERDE KALDIĞINI NASIL YATAKLARDA YATTIĞINI BİLİRİM..ANASIN TEMİZ NEVRESİMLER KOYMAK AKLINA GELMEZMİ...GÜZELCE PARA VERİP KATLANIR TEMİZ YATAK ALMAK AKLINA GELMEZMİ....MEZUN OLDU EŞİM EVLENDİ VAY OĞLUM VAY OLDU...OĞLUNA Bİ DÜŞKÜNLÜĞÜ ARTTIKİ SORMA...İŞTEN GELİCEK KOCAM BALKONLARDA OĞLUNUN YOLUNU GÖZLÜYO....OĞLUNA KIYAMIYO BEN BULAŞIK YIKARKEN EŞİME DİYOMKİ ŞURAYI Bİ SÜPÜRGEYLE ÇEKTİRİVER ANASI O YORGUNDUR BEN YAPİİMM...:)) AYY DEDİM KONYAYA DÖNERKENE OĞLUNU ÇANTANA KATTADA ÖYLE GİT.... yanında dizinin dibinde yaşasa ne iyi olur demi dedim imalı imalı...ünv deyken görmedim hiç böle dğüşkünlünü..evlendik maşallah oğlum oğlum oldu.... :))) ben dobracı bi insanımdır arkadan konuşmam yüzüne söylerim...BENİM EVİMDE YERDE YEMEK YEMEYİN MUTFAĞIMDA MASA VAR ORDA YEMEĞİNİZİ YİYİN YENİ ADETLER ÇIKARMAZSANIZ SEVİNİRİM... DEDİM...BANA EVİME ÖYLE AYAK UYDURUYOLAR ALIŞTILAR DA... öyle işte amma dedikodu yaptım... ÖYLE İŞTE PAŞA...BU BİRAZDA EKONOMİK ÖZGÜRLÜĞÜM FELAN VARYA ONDAN BÖYLE GÜÇ VERİYO...BİDE AİLEM HERZAMAN DESTEKÇİDİR BANA.....öyle işte..kültür çatışması örf adet uyşmazlığı varsa iki ailede malesef sorunlar oluyor yani..İSTEMEZMİYDİM KAFA DENGİM Bİ KAYNANAM OLSUN...KOLUNA GİREYİM GEZELİM GİDELİM KAHVE İÇMEYE SİNEMAYA FELAN....nerdeeeeeee :) ÖPTÜM KOCAMAN :) kusura kalma tamam mı....

keser döner sap döner bir gün olur hesap döner demişler canım ben çok çektim eşimin ailesinden annesi bir tarafa eltimden eltimle benle graşmaktan bebeleri hastalıktan kurtulmuyorrabbim sen büyüksün diyorm daha birşey demiyorm

ilk gebeligimde:
-Dikisten sonra kac gun hastanede kaldınız?agri oluyormu? 5 gun yattım agrım cok oldu
-kac gun evde yattınız? Hiç kalkmadan tuvalet hariç! gebeligimin sonuna kadar yattım
-kac günde bir yıkandınız?hemen hemen her gun kısa bir duş aldım
- vücut temizliğinizi nasıl yaptınız ! ( tüylerinizi)jilet
-hangi ilaçları kullandınız? magnezyum diasporal + vitamin kompleksi(marka hatırlayamadım)
-ve kacinci haftada doğurdunuz!37.hafta

2.gebeligimde:

-Dikisten sonra kac gun hastanede kaldınız?agri oluyormu?
2gun kaldım cok agrım oldu
-kac gun evde yattınız? Hiç kalkmadan tuvalet hariç!
10 gun kadar yattım
-kac günde bir yıkandınız?
hemen hemen her gun yıkandım
- vücut temizliğinizi nasıl yaptınız ! ( tüylerinizi)
jilet
-hangi ilaçları kullandınız?
crinone vajinal jel ve elevit
-ve kacinci haftada doğurdunuz!
39+1 de dogurdum

sirkeli suyla vajinal temizlik ve menude bol bol probiyotik iceren gıdalar-yogurt kefir tarhana turşu boza vs

Canım rabbimin izniyle hayırlı haberlerle geleceksin. Sen gönlünü ferah tut herşey çok iyi gidecek.

allah seni ne yapmasın ay ne güldü bazı yazdıkalrına ksra bakma komik yazmışsındacanım işte ben öle yapamıyorm benim rahmetli babam derdiki hep kızım büyük her zaman büyüktür heleki eşinin ailesi ni kırmıcaksın ne yaparlarsa yapsınlar dediben hiç sesimi yükseltmedim çok sinirli oldgum abnlarda ama artık yeter dedim eşime bende lafı yeri gelince sokuyorum okadar yani canımı acıtanın canını acıtıcaksın b kral böyle allah var kaynanam kafa dengidir hakkını yiyemem eltim ne zaman hayatımıza girdi kayananm gitti erkek kardeşinin kızını aldı oglna akraba bende elim benide istemedi neden şişkoyum diyo kilolu demiyorm çünkü ölyedi şimdi ölemi incecik dal gibiyim canım birşey isytese eltim dedikelri aklıma geliyor laf sokmaları vs dahada hırslanıyorm
işşallah memelekete gidiyim ordada diyetime devam edicem sonra ver elini eltiyi sinir etmek aslında nedfen kaybediyoruz biz kendimizi başkaları gibi görüyorz kimse yavrularım öldü bana acımadı kimse demediki yaw üzülüyor üstüne gitmiyelim ama nerde

--DİKİŞİMİ ÖĞLEN OLDUM AKŞAM ÜSTÜ HASTANEDEN ÇIKTIM..HAFİF SANKİ ADETE YENİ BAŞLARMIŞSIN GİBİ Bİ SANCI O KADAR...ZATEN ERTESİ GÜN GEÇİYO O SANCI...HAFİF AÇIK KAHVERENGİ ŞEKLİNDE AZCIK AKINTI GELDİ ODA ÇOK NORMALMİŞ ZATEN...FİTİL VERDİ 3-4 GÜNLÜK VE ANTİBİYOTİK VERDİ DİKİŞTEN SONRA...HİÇ YATMADIM....EVDE OTURDUM DİNLENDİM ARADA UZANDIM...ANNEM YAPTI HERBİŞEYİ ZATEN...DİKİŞTEN 2 GÜN SONRA BANYOMU YAPTIM...KESEMİDE YAPTIM LİFİMİDE AYNI NASILSA YIKANDIM ... :) VÜCUT TEMİZLİĞİMİ Bİ KERE AĞDAYA GİTTİYDİM O DA DİKİŞTEN ÖNCE...SONRA GİTMEDİM....AZ VARDI TÜY ZATEN LAZER YAPTIRDIYDIMDA ŞİMDİ HİÇ ÇIKMIYO ARTIK 2 AY ÖNCE LAZERE GİTTİM KALANLARIDA İYİ Bİ DÖKMÜŞ...BEN 2,5 AYLIKKEN HAMİŞ OLDUĞUMU ÖĞRENDİM..O ZAMANA KADAR BİSİKLETEDE BİNDİM OYNADIM HOPLADIM ZIPLADIM..ADETLERİM KAFAYI YEMİŞTİ DÜZENLİ OLAMIYODUM ONDAN TAKİP EDEMEMİŞİM MEĞER 2,5 AYLIK HAMİŞMİŞİM..DOKTOR BANA VAJİNAL JEL VERDİ PROGESTAN İĞNE VERDİ ZATEN 2 HAFTA SONRA HEPSİNİ KESTİ...3 AYI TAMAMLAMIŞTIM..SONRA İŞTE BALIK YAĞI MAGNEZYUM ELEVİT KAN HAPI FELAN ONLARA BAŞLADIYDIM....14 HAFTALIKKEN NORMAL DİKİŞ OLDUM 20 HAFTADA SANCISIZ GECE 4DE NORMAL TUVALETE ÇIKTIM KANLI KANLI ÇİŞ YAPINCA HEMEN HASTANEYE GİTTİM..BEBEK İYİYDİ SUYU İ,YİYDİ BU KAN KUM DÖKÜYOSUN OLABİLİR DEDİLER...YİNEDE 1 GÜN KALAYIM DEDİM O SIRADA ÖĞLEYE DOĞRU GENE TUVALETE GİTTİM BU SEFER AŞAĞIYA DOĞRU BİŞEYİN İNDİĞİNİ HİSSETTİM AMA NASIL İNDİ VARYA...DİKİŞ OLMASA HERALDE BİRDEN DÜŞECEKMİŞ GİBİ...EBE BAKTI BAKARKEN SUYU YAVAŞ YAVAŞ AKIYORDU..ÖYLE DİKİŞİMİ ALDI DOKTOR VE DOĞURMAK ZORUNDA KALDIM..4. GEBELİĞİMDE BÖYLE SONLANMIŞ OLDU 5 ARALIKTA...BUNDAN ÖNCEKİLERDE İLKİ 1 HAFTALIKTI KENDİLİĞİNDEN DÜŞTÜ...2.Sİ 2,5 AYLIK KALBİ DURDU KÜRTAJ..3.SÜ GÜZEL GİDİYODU O DA 20 HAFTALIKKEN SU KESESİ PATLADI SUYU BOŞALDI İLK DEFA 4.DE DİKİŞ ATILMIŞTI..AMA BU SEFER SANIYORUM FARKLI YÖNTEMLE DİKİŞ ATILACAK VE BEN ANNEMİN DİZİNİN DİBİNDEN AYRILMAYACAĞIM EVDE YATACAM PASO...İNŞALLAH GÖRÜRÜM O GÜNLERİ... :) nacizane bi önerim sadece sana hizmet edicek yemeğin ilaçların meyven banyon herbişeyinde yanında olacak bi annen yada ablan olsun....BENİM TAŞINMA ARİFEMDİ BEN ELİMİ SÜREMDİM ANNEM HERŞEYİMİ SİLDİ YERLEŞTİRDİ EVİME..ANNEM ANNEEEMMM CANIM ANNEEEEMMM.. HİÇ KİMSENİN ANNESİ BENİM ANNEM GİBİ OLAMAZ GİBİ GELİYOR BANA....ALLAH ONU BAŞIMDAN EKSİK ETMESİİNN ANNEEEEMMMM... :)

pasam cnm iyi yolculuklar cnm benim yerimede gez cnm ararim ben sni bu gun kizimi ozgur amcasina goturecez bakalim ne diyecek teyzesi dua et olur mu ..
ben seni ara ara ararim okey :))

:)) AA BENİ TANISANIZ VARYAAA NEŞELİİ KOMİK Bİ KADINIMDIR BEN...HERKEŞ DER BANA KZIM SEN HİÇ YAŞLANMAZSIN DİYE...dışım evet öyle emmeee bide içimi bilseler... YOK ANAM BEN LAFIMI HERZAMAN SOKMAYA HAZIR BİR ARI GİBİYİMDİR...ÇÜNKÜ BİLİYOM KARŞI TARAFTAN İMALI İMALI BİŞİLER GELCEK YİNE BANA :))
NE DİCEM SANA AZ YEYİP SIK YEMEK BELKİ BENİ RAHATLATIR...BENDE İSTİYORUM Bİ 20 KİLO VERMEYİ...60 LA EVLENDİM 80 KİLOYUM YAAVV...ASLINDA DÜZENLİ SPORDA YAPSAK AZ YEYİP SIK YESEK HEM ZAYIFLARIZ HEM ÇARPINTILAR FELAN GİDER MİDEM DÜZELRİ FELAN...NE NASIL Bİ YÖNTEM İZLİYON ZAYIFLAMAYA...DİYETİSYENEMİ GİTTİN

pasam cnm iyi yolculuklar cnm benim yerimede gez cnm ararim ben sni bu gun kizimi ozgur amcasina goturecez bakalim ne diyecek teyzesi dua et olur mu ..
ben seni ara ara ararim okey :))

old canım bakalım ne dicek işşallah iyi şeyler der bende anneme gidiyim diyorm memlekete gitemden evi dolanıcam işşallah aşlıcaklarım var ordahem biraz komşları görüürm senin yerinede gezerim ni demek ben yatıcam sen geziceksin ozaman merak etme

canım az öz yiyorm ben 3 beyazdan zak dryorm bende diyordm kilo verince çarpıntı vs diye ama hastalık işte geliyor sana akıl verem tatlı şeylerden zak dr kırmızı eten panik atagı tetkliyor ben ne çkulata ne tatlı ne kahve vs yemiyorum ben 30 yakın verdim sende diyete gir okadar şey varki yemek istedigim mesela ne pilav nede patates yiyorm yemegini özleidm ya
pasam kiz eltini gordum bacim o kilolu hemde kisa sen uzunsun hem sen simdi coj zayifladin cnm takdir ediyorum seni:)

yok kız o benmden zayıfmışben kilol sen yanlış görüyosn ona inat 70 düşmezsem okadar yani her gördügünde sini reder beni uyuz

ben çıktım kahvaltımı yapayım sonra evi toplym annelere dogr gidicem bakalım evi dolanıyım azda çene çalarım tememk.i
.b telefonn bekliyom gurbi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…