Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

canım işşallah bir pc bulrsam çökerim başına hemen yazarım sıpayada gelince biberrona alışmasınd ersen çay kaşıgıyla ver ben eymene öle yaptım memeyi bırakmadıah yanımda degilsinki sana yardım eden bir dene istersen sütünü sag canım içir biberona alışırsa memeni bırakırallah sütünü bol etsin sıpayıda emmeye ikna etsin işşalalh ben çıokıyım daha eşimi kaldıırcam 12 işe gidicek

biraz anket gibi umarım isine yarar...

Sütümü sağıyorum canım biboronla veriyorum hemşirelerde biborla verme dedi kadehle gösterdiler oda bana kontrolsüz geldi korktum,biberonla veriyorum ama gündüzleri bol bol emziriyorum unutmasın diye,simdi arkadasım başka bı yol gösterdi bı de onu deneyim diyorum emzirdikten yada sutumunsagdiktan sonra yalancı meme vereyim diyorum karnı toksa susarmış insallah ise yarar

kız paşam senin çocuğun mu var...eymen demişsin ya?

aa epey vermişsin....sporda yaptınmı bari

Mrb canlar.Okuduğum kadarıyla herkes iyi.Duyaydın daha iyiymiş.Çok sevindim.Paşamın da morali yüksek hem düğüne gidip halay çekecekmiş hem de zayıflamış.Allah keyfini arttırsın.Çok şükür biz de iyiyiz.Ufak ufak kalkıyorum.Ama uzun süreler değil.Yoksa belim ve boynum çok ağrıyor.Salı doktor görüşmemiz var.Bakalım doktorumuz ne diyecek.Kızlar sanki kıpırdanmalar hissediyorum bu haftalarda bebeğin hareketlerini hissedebilir miyim.Zeynep'in hareketlerini 20.haftada hissetmiştim.Kızım çok ağır kanlıydı zaten.Bu çok hareketli.Doktor bakarken o kadar hereket ediyor ki anlatamam.Paranoyaklaştım iyice.Bebek mi hareket ediyor.kasılma mı var.Ayırt etmekte zorlanıyorum.Anlamanın kolay bir yolu var mı?

kizlr 19.haftaya giriyorm kan hapim bitiyo tekrar devam edeckmiyim bide internette hep okuyorm kalsiyum hapi kullanin diyo doktor yazmadi aramzda kullanan oldumu bu haftalrda sjjut icmiyotm yogur yiyebiliyorm biraz okadar yeterli olmaya bilir kalsiyum icin doktor randevume daha var size danisaym dedm

Son düzenleme:
melek18 canim kacinci haftadasn tlfndn girdigmdn goremiyorm ama bebektn bebege dehisiyor benimki erkek 16. haftadn beri kipirdiyo benim icin daha iyi oluyo yasadigina emin oluyorm kiz cocugu daha gec oynar derlr yani aslinda 3 aylikken erkek 4aylikkende kiz oynarms benim dusuk yaptigm erkekti 18 haftalikti yinede hi harekt ettigini anlamadm endiselenme sevin bence harektli bir bebegn olack gerci kasilma nasil oluyo ben bilmiyorm insaallah degldr

paşam iyi yolculuklar inşallah çok güxzel eglenirsin kafan rahat bi şekilde gelir bizede en yakın zamanda güzel haberler veririsin hayırlısıyla.duyaydın canım iyisin sanırım gurbetçi sendende güzel haberler almak iyi oldu.bende iyim öyle böyle 27. haftaya geldik şükürler olsun.artık kafam daha rahat evimede geldim ya baya ayaklandım zaten kızım annannesinde öyle alıştı ki şımarıklıga ve kalabalıga şimdi bütün ilgiyi benden bekliyor asla yatmamı istemiyor kalk kalk diyip duruyor canı sıkıldıkca evi turluyoruz.herkese çok selamlar öpüyorum

canım ya ben kızımda çok gec hissetmiştim yani anlamıyomuşum aslında bagırsak hareketlerim zannediyodum. bu hamileleğimde erkek 16. haftada falan çok net hissedebiliyodum.kızım çok hareketliydi benim doguncada böyle olursa ne yaparım diye sızlanıyodum ama maşallah çok uysal bi kızım var.oglum daha az kıpırdanıyor hantal olcak galiba ama tersi olurda kızımın bebekligini aratırsa yandım ben.kasılmada sanki bi balonu şişiripte gerginleşiyor gibi oluyosun nefes almakta zorlanıyosun ama harekette karnın daha yumuşak ve çok etkilemiyor seni genelde ben nidilatı 1 gün içmesem hamen sıklaşıyor kasılmalarım

slm kızlar yat yat vakit pc başında geçiyor

arda beye mail attım 24 saat geçmden aradı gerçekten işini seviyor bu dr

endişelendiğimi dr un r.a.y değildir dediğini ne yapmam gerektiğini topikten bahsettim chnb(sakıncası yoktur değilmi cnm) den

ve daha önce aradığını şu durumda ne yapmamı sordum

KESKE MAİLLE HALLEDİLECEK DURUM OLSA dedi 15 subatta suyu gelenlerle ilgili konferans verceğini orda olsan çok iyi olur dedi (nerdeeeeee)

veeee yine arda beyde tam r.a y dıyemeyiz proluton kullanmam gerektiğini vs

yani tıp durdu sanki herkez aynı şeyi söylüyor bır cözüm yok

GÖRELİM NEYLER NEYLERSE GÜZEL EYLER RABBİM

canım psikiyatri ilaçları sanırım kırmızı reçeteli ve yan etkileri de pek kötü. dr verebilir ilaçyerine psikologla görüşmek daha iyi değil mi?

- Dikişin ertesi günü çıktım.
evet ağrım oldu.

-Doğuma dek hep yattım yemeği bile yatakta yan dönüp yedim. 2 kere taksiyle eltimlere gittim orada da yattım. 35. artı 4 te taksiyle bebek mağazasına gittim.

haftada 2 ayakta(oturmak enfeksiyon yapıyor) 5 dakikadas duş şeklinde

serklaj öncesi ağda sonra hep jilet 34. haftaya dek. 34 te ağda yaptım.

36 artı 4 te 3 cm açılmam olmuş acil sezaryen

serklaja dek proluton depot iğne lekem oluyordu sık sık o zaman 3 gün arka arkaya proluton iğne 3 kere progestan vajinal 200 lük, folbiol, bulantı kesici zofran zydis, 9 artı 4 te kanamam oldu serum verildi içine bulantı kesici de kondu 3 gün proluton iğne

13 artı 4 te serklaj yapıldı öncesi crp m yüksekmiş 3 gün tedavi antibiyotik. damardan.
serklaj sonrası atibiyotik,

25 lerde mağnezyum pozitive, osteocare
doğuma 1 ay kala gibi fepleks fol kan için...

canım güle güle git gel...

pasam cnm iyi yolculuklar cnm benim yerimede gez cnm ararim ben sni bu gun kizimi ozgur amcasina goturecez bakalim ne diyecek teyzesi dua et olur mu ..
ben seni ara ara ararim okey :))

hayırlı haberlerle gel...

canım karnın bir bölgesinde taş giibi sertlik oluyor... düzensizse sorun değil...

yoğurt kalsiyum açısından daha zengin...

canım ya, hep yazıyorum sonra yanlış anlaşılacağım diye korkuyorum ne olur eşini ikna et git bir kere 12. haftada bir git ne kaybedersin canım ya...

forumdan haberi var canım benim burada yazdığımı biliyor...

chnb canim iyiki varsn butun sorularima simdiye kadar hep cvp attn burada herkeze yardmci oluyosn allah razi olsn bende bebegm sag salim dogsn senin gibi herkeze yardimci olacm

ARKADAŞLIK

Yalnızlığa dayanırım da, bir başınalığa asla,
Yaşlanmak hoş değil, duvarlara baka baka.
Bir dost göz arayışıyla,
Saat tıkırtısıyla...
Korkmam geçinip gideriz biz mutlulukla,
Ama
''Günün aydın, akşamın iyi olsun'' diyen biri olmalı.
Bir telefon çalmalı ara sıra da olsa kulağımda.

Yoksa, zor değil, hiç zor değil,
Demli çayı bardakta karıştırıp,
Bir başına yudumlamak doyasıya.
Ama; ''Çaya kaç şeker alırsın?''
Diye soran bir ses olmalı ya ara sıra...

CAN YÜCEL

canım ya, hep yazıyorum sonra yanlış anlaşılacağım diye korkuyorum ne olur eşini ikna et git bir kere 12. haftada bir git ne kaybedersin canım ya...

her zaman yazdım burada amaç birbirimize yardımcı olmak ne yanlış anlaması

olmuyor olmuyor olmuyor ama abdominal serklaj demedi onun hakkında düşüncelerıni merak ediyordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…