Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
iyi aksamlar canlar
dr geldik kizim gayet iyi 426 gr olmus bi hafta onden gidiyormus dikisimde iyiymis usten rahim agzima bakti 3 cm dedi cok sukur iki haftada bir gidicem artik..
vajinada batma hissini soyledim cok mormal dedi sag bobregim agiriyordu usg istedi urologdan insallah bi sey cikmaz diger hamileligimdede olmustu ...
kasinti icin krem ve fitil verdi ..
bizden bu kadar kizlar..
iyi dilekleriniz icin coj saolun
darisi isteyen herkese olsun insallah..

Servikal dikişi olan arkadaslarım deneyimlerinizden yararlanmak istiyorum?
Teşekkür ederim şimdiden . Ben biraz heycanliyimda . ?
-Dikisten sonra kac gun hastanede kaldınız?agri oluyormu?
--19 haftada serklaj oldum.3 gün kaldım hiç ağrım olmadı..3 gün boyunca hep yattım wc ye dahi kalkmadım..prepar,endol ve antibiyotik tedavisi yapıldı.
-kac gun evde yattınız? Hiç kalkmadan tuvalet hariç!
--eve gidince wc hariç 2 hafta yattım..sonra az az ayaklandım..şimdi pek yatmıyorum
-kac günde bir yıkandınız?
--ilk başlarda haftada 1 ayakta ılık duş şeklinde..şimdi 2 kez haftada
- vücut temizliğinizi nasıl yaptınız ! ( tüylerinizi)
--serklaj sonrası 1-2 ay sanırım jilet..şimdi ağda ve epilasyon aleti kullanıyorum.
-hangi ilaçları kullandınız?
--kan hapı,decavit,magnorm,progestan 100lük 3 adet,
--26 haftadan sonra caldevita ve solgar ın omega3 ünü kullanmaya başladım
-ve kacinci haftada doğurdunuz!
--29 haftama girdim..inşallah vaktinde doğurmak nasip olur...

inşallah güzel haberlerle gel canım..
kafaya takmamyıp kendini dinlememek faydalı ama yapabilene..bazen bende çok takıyorum.
canım bebekten bebeğe değişir bence..

ilk kızımı 20 haftada falan hissetmiştim net olarak..
2.meleğimi geç hissettim..17 haftada falan başladı ama net olarak 20 haftaları buldu..
3. bebeğimi 16 haftadan sonra hissetmeye başladım..18 haftada tekmeleri gayet netti...içimi rahatlatıyor hareketlerii..çok hareketli bir beebk

18 haftadan sonra magnezyuma başladım haftada 2-3 falan..20 haftadan sonra hergün alıyorum.
ben 26 haftadan sonra caşladım kalsiyuma...erken henüz ondan yazmamış olabilir doktorun...

Canım benim maaşallah kızına...Bundan sonra hep iyi haberler ver bize inşallah.

çok duygulandırdı nedense beni bu şiir, teşekkür ederim paylaştıgın için, hemen facebookta paylaştım bende :)))

efulim, ben kan hapı kullanmamıştım, sadece elevit ve magnezyum kullandım
doğumdan sonra kan hapı verdi dr
bu arda yoğurt kalsiyum bakımından daha zengindir
gurbetçi çok sevindim canım gözün aydııınnn

Canım güzel haberlerle gelmişsin. Rabbim sağlıkla hep böyle güzel haberlerle 40 haftalara nasip etsin.

"İçi temiz dostlar edinmelisin; çünkü onlar bollukta süs, sıkıntıda yardımcı olurlar." /Hz. Ali/

Kızlar okuyorum bakıyorum , transferimin 6.günü bugün belim ağrımaya başladı acaba hamilelik belirtisimidir.Adet öncesi gibi valla ilk defa acaba adetmi olacam diye korktum.

ayy çok sevindiiiimm..MAŞALLAHHHHH...HASTANEYE YATIRCAKMI SENİ GENE GURBETCİ..DEDİNMİ BENİ ÇIKARDILAR HASTANEDEN DİYE...NEDEN MÜDAHALE ETMEMİŞ DOKTOR BU DURUMA...

canım psikiyatri ilaçları sanırım kırmızı reçeteli ve yan etkileri de pek kötü. Dr verebilir ilaçyerine psikologla görüşmek daha iyi değil mi?

yok canım benimkisi anksiyete bozukluğu zaten...öyle ağır değil..herkesin rahat alacağı ilaç kullanmıştım lustral diye...şimdi psikiyatriyle görüşmek istiyorum ne verir bilmiyorum... Bu kalbim sanıyorum çarpıntı..hiç yoktu son zamanlarda oluştu ...ritm bozukluğu temel sebebi stres zaten ..stres bif gitse oda düzelir..ama bizim gibilerin stressiz olması mümkünmü öyle değil mi....ama varya hamileyken ne iyiydim yaaa...hormonlar müthiş oluyo hamişken...

güzel haberlerle gelmişsin cnm hayırlısı olsun imş sıra geldi 38 haftalara

ben zaten kalsiyum hastasıyım..kendim ömür boyu kullanıcam..hamileykende dozunu arttırmıştım..kalsiyuma ihtiyaç fazla oluyo kalsiyum olmazsa annenin dişlerinden felan alıyomuş bebek kalsiyumu...önemli ve zararsız bişey..neticede ben 9 ay mecbur günde 2000 mg kullanıcaktım..çünkü kullanmaya mecburum tiroid bezlerim az çalışıyo....KALSİYUMUN HAPI REÇETESİZ VAR..REÇETELİ BARDAKTA SUDA ERİTİLENLER VAR...

hamilelik belirtiside adet olacakmısın gibi aynı sanki

yokkkkkk relax oluyoruz ve pozitif düşünüyoruz inş herkez sırasınyla güzel haberlerini paylaşacak temennısındeyız

Canım sakıncası yok tabiki. Merak ettim serklaj şeklim nedeniyle mi bahsettin?
Canım önceki hikayen nedeniyle mi diyemeyiz dedi?
şimdi serklaj yapılmasın mı dedi sana?
peki gel görüşelim demedi mi?

chnb canim iyiki varsn butun sorularima simdiye kadar hep cvp attn burada herkeze yardmci oluyosn allah razi olsn bende bebegm sag salim dogsn senin gibi herkeze yardimci olacm

canım sağ olasın iyi ki ben de hepinizi tanımışım... cümlemizden razı olsun...Amin...

ne güzel bir şiir böyle saftunç. can yüceli severim...

her zaman yazdım burada amaç birbirimize yardımcı olmak ne yanlış anlaması

olmuyor olmuyor olmuyor ama abdominal serklaj demedi onun hakkında düşüncelerıni merak ediyordum

peki normal serklaj mı dedi? keşke şu shodkar tekniği mi ne onu da sorsaydın?
evet yardımcı olmak amacımız ama Arda bey konusunda ısrarcı oluyormuşum gibi algılansın istemiyorum. çok iyi dr lerimiz var ben kendisinden memnun kaldığım için öneriyorum...

canım çok sevindim her şey güzel olacak bu kez...

canımmm az kaldı sevineceğiz haberlerinle inşallah...

canım adet belirtileri ile, hamilelik belirtileri neredeyse aynı, yani adette olabilirsin, hamile de
benim farklı belirtisi uyku yapardı ( ki bu biraz hamileliğin ilerleyen haftalarında 6-7 hafta gibi ortaya çıkıyor)
birde çok duygusallaşırdım
herşeye ağlardım

rabbim sütünü bol etsin yavrumun annesi
kız paşam senin çocuğun mu var...eymen demişsin ya?
benim çocgum var evet 1 kızım 3 oglum var kızımı evlendirmeye gidiyorm memlekete kızımı evlendirmeye oglmuda orda görücek bir kız bir erkek ablamın diger erkekte burdaki ablamın eymene gelince evet ben onun biyolojik babası degilim amam manevi babasıyım gelinimiz hep öle derdenenine gelince ben hem maddi hem manevi yardım ettim erkek kardeşimin karısına eymen elime dogduanlıcagın ilk degil ama son göz agrım kardeşim her ay resim yolladı bana ay ay halası bak diye benim çocgm yok canım erkek kardeşimin oglu ismail eymen eymen dedimde ismini ben koydum allah arzı olsn gelinimiz dedi abla isim hakkı senin çok emek verdin dedi
aa epey vermişsin....sporda yaptınmı bari
canım hem yaptım hem yapmadım desem az öz yedim bu aralar stresliyim canım birşey istemiyor kızlar sabah 9 arabasına aldım bileti pazartesi yolcuym haberiniz olsun ara ara girer okurm işşallah sizleri bir pc blrsam eger
sagol canım benim işşallah biraz stresimi atarım gelirim sonra ver elini evcilik oynamayaeşim diyor gittigine bir yandan seviniyorum aileni görüceksin diyor mutl olucam bir yandan üzülüyorum sensiz kalıcam diyor içim acıdı o lafı derken işşallah biraz moral depoluym diyetimede sadık kalıyım daha birşey istemiyorm canım benim işşallah yepyeni sevgiyle geri dönücem buraya
sagol bebem işşallah gidiyim geliyim görüşürcez

canım okdmda seni yazamadım bir tane minnacık kesecik görünmüş demek annesi ay ne sevindim rabbim 40 haftaları göstersin kardeşim arda beye görün derim bir kere ne kaybedersin adam paracı degil işini seviyor işşalah önce rabbim bana mradımı vericek sonra arda beyin sayesinde evladımı kcagıma alıcak kötü şeyler düşünmek istemiyormj artık bundan sonra ileriye bakıcam yoksa gerilerde yaşarsam çıkamıcam işin içinden
forumdan haberi var canım benim burada yazdığımı biliyor...
burayıda okurmu acaba:18::18::18:ardacım mavişim nasılsın
canım sana okadar sevindimki anlatamam bebegim ya rabbim 40 haftalar göstersin daha dr paşa teyzesi hediyelet yollucak ona sen saglıklı dogurda bende yelek başlıyım anca biterbiraz< elim agırıırda

canım ben inanıyormki herşey gzüel olucak rabbime sıgınalım biz rabbim ne eylerse güzel eyler

hidennisko ve sahbamus cvp icin sagolun evet kalsiyum eksikligi kotu ben daha disci yuzu gormemstm 2.dusugmde bir disim gitti yine oyle olsn istemiyorm en iyisi doktora danizmk gidene kadar yogurdu artiraym bari

PAŞAM. Canım iyi yolculuklar

Dikişten sonra 2 gün hastanede yattım ağrım oldu iğne vurdular
Evde hep yattım 28 den sonra odadan odaya dolanmaya başlamıştım ki yeniden yatıyotum şimdi hastanede evde de burada da wc ye kalkıyorum
Jilet kullanıyorum
elevit,ferrosanol,proluton depot,deposilin,magnorm ve calcium sandoz kullanıyorum
Henüz doğurmadım hedef 38,o yüzden banyo ve epilasyon yasak

Canım karnında bir yer yumruk kadar sertleşiyor,düzernli değilse sorun yok,büyük haftalarda karnın resmen yamuluyor ona rağmen düzernsizse önemli değil diyorlar

Benim de her gecem ayrı bi aksiyon dolu,dün gece de böbrek ağrım oldu,yine doğumhaneuye gönderirler diye çektim sabah dr ye söyledim izleyelim gaz olabnilir dedi,gündüz iyiyim gece illaki bi yerim ağrıyor,bugün bebek hareketleri az olunca doğumhaneye yolladılar neysrki sorun yok,günler biran önce geçse,hep dua ediyorum,Allahım sizlere daha trahat gebelikler nasip etsin

Kan şekerletim sapıttı,bu sefer de verdiğim insülinler fazla gelmeye başladı,dengem yiyce kaydı,Allahım sabır versin sağlıkla kucağıma aldığım günleri göstetsin amin

Herkesi öpüyorum,sık girip bakamıyorum sürekli birileri geliyor günümün, çoğu doğumhaneyle odam arası mekik dokumakla geçiyor,kimsede sorun yoktur inşallah

KIZLAR HERKEZ BİRİLERİNE ŞARKI ARMAGAN EDİYOR BENİMDE ŞARKIM BU NASILDA GÜZEL ANLATMIŞ SİBEL CAN ÖMÜRÜM ÖLDÜGÜNDE DİNLERDİM BU ŞARKIYI SANKİ OZAMANA GÖTÜRÜYOR BENİ ANLAYIN NELER HİSETTTİGİMİ BU ŞARKIDA REGRETE KIZICAK AMA BENİM ŞARKIM BU YASLANIN ARKANIZA DİNLEYİN BU ŞARKIYI DYAYNDIM SAGOL CANIM İŞŞALLAH STRESİMİ ATICAM GELİCEM MARIM ORDA STRESE GİRMİYİMDE
Sibel Can - Yok Yok / Yeni 2011

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…