Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

ben de kullandım birsüre onu kullandığım zaman beyaz sulu akıntım oluyordu doktor ilaçtan dedi.şimdi kapsül olarak kullanıyorum günde 3 kez 200g lık ama oda mide ağrısı ve yanma yapıyor...
Allah yardımcımız olsun rabbim 38-39-40ları göstersin hepimize inş.

doğrudan faydalı bilgi midir bilmem ama benim yattığım dönem yaza gelmişti. daha önce seyretmemiştim bu yüzden doktorlar dizisini seyrettim her gün 2.5 saat vakit geçirdim böyle seyretmediğin güzel bir dizi ya da her gün film izleyebilirsin.
hatta bir keresinde doktorlar dizisindeki kutsinin kadın doğumcu eşi bilgeye bile rüyamda muayene olmuştum...

bu arada Arda bey 12. haftada ağdayı sordum yaptırabilirsin dedi burada nette ağdanın riskli durumlarda suları getirebileceğine dair yazı okudum vazgeçtim risk almak istemedim. tek çekincem acil bir şey olsa utanırdım ki erken doğumumda çok olmamakla birlikte vardı biraz. dr me de dedim kusura bakmayın bayan dr idi. biz doğuda neler gördük hiç sorun değil demişti.

Anladım canım. :) şimdi kafam karıştı benim suyum boşaldı 2 gün sonra doğdu bebek ama ağrısız sancısız. bana da bu hikayeme göre takip demişti ama 12. artı 4 te 1.8 olunca serklaj yaptı.

dr n ile konuş acaba shodkar mı ne adı onu sor eylülgülü, nursin, yarene bu teknikle attı cemil bey. sanırım o sırf bu tekniği kullanıyor...

bana da arda bey demişti turnusol 1960 lardn kalma artık kullanılmıyor dedi. Ama ben hastanede istedim hemşireden kullandım suyum gelmişti 14 artı 4 te. sonra dediğin gibi kese tamir etti çok şükür...

regrete nasılsın kankam.....

Bu arada arkadaşlar
ben iyiki grip aşısı oldum hamilelikte diyorum, şükür o kadar gripliye rağmen bulaşmadı bize. arda bey 6 ay bebeği de korur demişti...
şayet olmadıysanız ve şimdi olunabilirse olun...

Aklıma geldikçe yazayım. Hamileliğin son aylarında kan değerinize baktırın. benim 1o du. Arda bey ferplex fol verdi biraz depolayalım doğumda belli bir miktar kaybedeceksin demişti.

doğum sonrası da üsküdar aile hekimliğinde hemşire bana 3 ay ferplex fol önerdi. kırmızı kapağın içinde folik asit tozu var kapağa bastırınca küçük tek kullanımlık şişeye akıyor toz çalkalayıp içiyorum. bu süt kalitesini artırır dedi şimdi aklıma geldi. bebek 3 aylık olunca sen de kan durumunu değerlendir normalse kesebilirsin dedi. ben kessem de folikasite devam edeceğim evde var gebelikten kalma...

Mamudihaba benimde ilkinde 16. Ve 18 de suyum geldi . Ne olduğunu anliyamiyorum bende rahimagzi açıklığı yoktu 2 hft sonra 18. Hft tekrar geldi . Ozaman 1,5 cm vardı . Ama benim açıklıklarım elle muayenede ortaya çıktı . Ben 4 gun suni sancı ve nerdeyse ölümüme neden olucak mide hapı ( bebek düşsün diye) ona rağmen bebek vajinada kaldı . Bu donemde idrar yolu iltahabi vardı tedavi edilmişti . 2-3 hafta once . Ama hep ivf Dr benden şmese kültür almadınız deyip durdum gerek yok dedi . Artık kader iste simdi
Bu su enfeksiyondandanmi gelir ? Tekrarlarmi ? Anliyamadim . Off allahım söyle topumuz 38. Hft bi gelsek ben artık şaşırdım . İkinciyide 16. Hft cok şiddetli kanama ve 3,5 cm açıklık la geldim . Ama o ikizdi . Off arkadaslar napicam ben bir neyim olduğunu bulsalar

özürlerimi ileterek çok detaylı yazmadığımın farkındayım

arda bey telde olacak seyler değil bunlar dedi

simdıkı dr da arda bey de bana

enfeksıyon +rahım kısalığı+rahım duvarının esnekleşmemesı+r.a.y sıralam böyle ve bırbırnı tetıkleyen seyler

r.a.y çok sigara içinlerde olumuş ben bır zamanlar içtim ama 3 ten fazlası olmadı

inanın şimdiki durumum hakkında net cevaplar alamadığım için hiç bir dr benı tatmın etmıyor

prof gıttık mıştı cıktı caktı net konuşan yok

sımdı dr bütün silahları kullanacığı dediği için gidiyoruz

gerçi eşim dün gece bile özer beye gidelim desede belisrizliklerle ilerliyoruz kısmette ne varsa

RABBIM NEYLER NEYLERSE GÜZEL EYLER

Benim şimdiki Dr ilk gittiğimde acaba rahimin açılıyor. Kesen o yüzden m enfeksiyon kapıyı demisti yani senle aynı seye denk geliyor arkadasım galiba . Ben enfeksiyonu nerden kaptım onu bilmem tek eşliğim . Esim ,korunur, her havuza girmem, sık çamaşır değiştiririm daha ne yapıyim . Simdi günde bir sirkeli su yapıyorum .cok karışık isler cok . Bide şu küçük kafamla Türkiye'nin en iyi Dr ların çözemediğini çözmeye çalışıyorum . Rabbim korusun bizi emanetlerini

AHH NE DESEM BİLEMIYORUM

temizlik anlayısım normal değil evham boyutunda yaptıklarımı yazmıyayım hele çalışmadığım dönemlerde çoşuyor

havuza gırmem çamasır 10 dan fazla değiştirdiğimi blirim kımjseyle tokalaşmam öpüşmem sarılmam bırı telefonuma dokunsa kolanyalı mendille silmeden elime almam

temizliğe dikkat etmeyen misafır gedınce bulaşıkları çamaşır suyunla yıkayıp sonra bulaşık makınasına koyuyorum gecen sene 4 ay kalan bır mısafırım oldu hergün onların dokunduğu heryerı çamaşır suyunla sıldım vs daha bırçok sey

yanı normal değil ama enfeksıyon dıyorlar ya ban ne yapayım diyorum

Canim bu dr undan memnunsan degiatirme derim ben

Bu arada tup bebekle ilgili fiyat almak icin gittigimde tanistim ozer beyle
Guleryuzlu ve sakin bir dr
Her soruya acik ve cok esnek ne bileyim
Bence insan dr un karsisinda rahat olabilmeli isteklerini ve korkularini acikca souleyebilmeli

Mesela enim gittigim osman beyin tavri sertti
Bir sey soyledimi olay orda bitmisti

İnsan yaşadıklarıyla tecrübe kazanıyor. Önceki hamileliğimde şiddetli öksürük vardı ve son zamanlarda öksürdükçe çamaşırımda ıslaklık oluşuyordu. Su olacağını sanmıyordum sonuçta idrar ve su farklı yerlerden gelir. Ama buna rağmen dr umu aradım hemen hastaneye yönlendirdi. Nöbetçi dr. eve gitmemi suyla ilgisinin olmadığını söylemesine rağmen benim dr. hastanede kalmamı istedi. Hastanede kaldığım sürede turnusollu ped hazırlandı ve sonuçta suyun geldği anlaşıldı. Bilemiyorum belki çok eski bir yöntemdir bilemiyorum ama önceki hastane en lüks hastanelerden biriydi.

Hamilelikten önce birkaç seans lazer epilasyonu yaptırdım bikini ve bıyık bölgesi. Hamilelik ortaya çıkınca devam edemedim. Ama yüz bölgesiyle ilgili şunlar söylenmişti bana. Yüz bölgesi en geç sonuç veren bölgedir. Fakat ilk başlarda bile tüyleri alma süresi uzar demişlerdi.
Ağda konusu ise yanlışım yoksa ağda sırasında çekilen acıyla ilgili olsa gerek. Acı olacağı için kasılmaları tetikleyebilir. Benim doktorum sancım varsa tetanos aşısını bile yaptırmamamı söyledi.

esim özer beyi çok sever bende ama olmadı işte adam elinden gelenı yaptı

bu dr ne yapacağını bilmiyoruz ama ararken teredud edıyorum ve hemşireyı arıyorum dünden beri kasık ağrım var henüz aradım ne yapsam diye düşünüyorum

bizimle ilgilenen hemşire hanım çok iyi güler yüzlü samimi çokta mızmız hastalardan olmak istemıyorum herşey olacağına varıyor

ama özer beyi ararken hiç düşünmüyordum halende ararken tereddüd etmem

suların gelmesinin en önemli nedenlerinden biridir enfeksiyon. benim suyum geldiğinde bakıldı mı bilmiyorum. bir de arda bey programda kişiyi etkilemesi değişir dedi bir enfeksiyon birinde hiçbir şey yapmaz birinde erken doğuma neden olur dedi. sanırım bizi etkiliyor.bunda çok sık takip ettir canım ben wc de kullandım sirkeli su.

canım sigarayı nereden duydun ilk kez duydum. öyle olsa millet gebeyken bile kaç tane içiyor ne gibi ilgisi olabilir bilgin var mı?
bir de olmuş bir olayda tüm tetkikler yapılmadıysa cık cak diyorlar malesef...
ben yeni dr ni hırslı buldum bu söz çok iyi tüm silahları kullanmak. kullansın:))
bir de bence ilk gittiğinde de ben sık sık arayabilirim de. tabiki çok normal araman da o kadar sıkıntıdan sonra.

hepimiz öyleyiz canım kafayı yedim ben o dönemde...
bir de rahim ağzı uzunluğu kısaysa doğal olarak rahimin enfeksiyon kapması daha kolay. tavuk mu yumurtadan çıkar yumurta mı tavuktan misali enfeksiyon rahim ağzı uzunluğunu kısaltır, rahim ağzı yetmezliğin varsa çabuk enfeksiyon kaparsın...

canım çok fazlası da iyi değil. benim görümceler titizdir hele biri çamaşırını katmaz yıkamaya kimseninkiyle, kardeşleri sonuçta önce makinayı boştan yıkatır sonra yıkar kendi çamaşırını ama çok çabuk hasta olurlar...

canım pratik bir yol. ben de kullandım ama hastanede bana çubuk gibi bir şey soktular vajinaya oradan bir şey aldılar sonra sanırım turnusola koydular...

ben de kocaman bir aminnnn diyorum canım...

Ben ilk gebelik kaybım da akinti hatırlamıyorum. Acaba her enfeksiyon akinti yapmazmı?
Ama ikincisinde inanılmaz mukuslu ve kanlı akıntım vardı ve ivf Dr bakmadan bisey olmaz deyip durdu . Bilemiyorum o valla arkadasım ! Simdi yine akıntım var ama sari ve kultur alındı temiz çıktı . Yarın Dr kontrolum var tekrar tekrar sorucam Druma . Sirkeli suya gelince vajinamda biraz yanma oldu tahris olmasından korkuyorum . İcini yıkamalıyım halde . Wcyide hani cam silmek icin fisfislar varya onu boşaltım . Çamaşır sulu bir karışım yaptım esim her wc çıkışı onu sıkıyor . Dahada ne yapayım bilmem ! Ya bizim gittiğimiz bir havuz var ! Yazın karnı burnunda kadın nasıl atlıyor biliyormusun . Bi taraftan kola iciyor günesin altında ıslak mayoyla duruyor ! Allahm nediyim bizede gorrrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…