- Konu Sahibi hidennisko
-
- #38.901
gunaydin kizlar iyi pazarlar
dun gezdigim icin gece agrim oldu dikisim zarar mi gordu acaba diye cok sukur bu gun iyiyim ..
bide yeni katilan arkadaslarimizdan bazilari benim gibi 200 mg lik gunde 3 kez vajinal progestan kullaniyorlar onlara bi sorum olucak..
sizdede sulu akinti oluyormu ki bende hic yok tu progestandan sonra oldu korkuyorum suyumu acaba diye sizdede oldumu ya kizlar acele cvp ..
duyaydin cnm bendede oldu bobrek agrisi cok kotu bi sey insallah bi daha olmaz..
Dikis atılmış arkadaslar bir iki gündür yazdıklarınız okuyorum deneyimlerinizi . Bence cok faydalı olucak. Bende ikinci düştüğümden sonra epilasyona basladimda yetişmedi tabi . Simdi tüy sorunum devam ediyor ama benm kıl kökü iltahabim var o yüzden hani erkeklerin burun tüyü almak icin aldıkları bir makina var bir yuvarlak ucu vardır birdekucuk traş makina ucu favori düzeltmek icin aldım . Böylece epilasyon sonrası kiler vurup çoğaltmak istemedim . Önceki gebeliklerimde hep banyoda jiletle uğraştıktan sonra kanamalarım oldu . ;( vallahi nekadar tiyo verirseniz okadar iyi arkadaslar . Hepimize bol şifalar. Saglikli uzun ömürlü bebekler !
serklaj normal yeterli olur ama vajınal enfeksıyondan daha çok şüphelenıyorum dedi
önceki hıkayelerıme göre suyu geliyor hemen bebekte doğuyorsa r.a.y derız ama sende bırhafta sonra bıle bebek doğmadı dıyorsun bu büyük ihtimalle enfeksiyon
serklaj önerıyor tedbır amaçlı
gel demedı daha önce demişti
arabamız var ama ist hiç arabamızla gıtmeyız yalovada bırakıp hızlı feribotla ist geçerız orada da ya taksı yada otobüsle gideceğimiz yere giderız ama indi bindi çok oluyor o zamanda eşimde bır ist fobısı var bende anlamadım askerliğini ist yapmış bilmediği yer yok ama ne bileyim
HAYIR NİÇİN YANLIŞ ANLAYAYIM BURADA NE KADAR SAMİMİYETLE DERTLERIMIZE YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIYORUZ
DAHA ÖNCEDE YAZDIM HERŞEYİ AÇIKÇA SÖYLEYEBİLİRSİN
evet cnm geç gördüm sonrada bıraz rahatsızdım arayamadım
uyuyayım diye sesi kıstım tabı ablam aramış bır kaç defa sonra ev telden aradı kızdı işte aklımı çıkardın diye işte bende uzağa koydum teli alamadım
Günaydın! İnsan bazı şeyleri yaşayınca bazen gereksiz yere evham yapabiliyor. Bence ilacın etkisidir. Su olup olmadığını hızlı ve çok su boşalması yoksa kimse anlamaz. Ancak turnusol kağıdıyla anlaşılır. Pembe turnusol maviye dönüşürse gelen sudur. Ama bu kağıt aslında asitlik ve bazlığı tespit ediyor. O da kesin değildir bence. Çünkü ilaçlar da bazik özellikte olabilir.
Zaten kesenin kendini tamiri bile söz konusu olabilir. O yüzden gönlünü ferah tut, su değildir.
Arkadaşım, aslında bırakın hamileliği benim sorduğum kadın doğumcuların çogu oranın tamamen temizlenmesine karşı aslında etrafı ağda yada lazer yaptırabilirsiniz ama malum yeri çok minik kalacak şekilde kesin diyorlwr öbür türlü enfeksiyona daha da açık hale geliyormuş..Burda Serklaj yapılan arkadaşların doktorları genelde kesinlikle ağda yaptırmayın dediler rahmi uyarırsın enfeksiyon riski yüksek diye belki belli bir haftadan sonra olabilir ...
Ya bu çok hassas bir konu aslında ... Tercih meselesi kesinlikle... Ama kim bebeğini hele daha önce kayıp yaşamış bir insan bebeğini riske atmak ister ki ayyy hayatımızda her şey zaten risk o ayrı da... şimdi bak gene içime korku geldi 30 lara yaklaştım gene sorayım bu ağda konusunu detaylı doktoruma:) olmadı kıllı kıllı gezelim , bence riskli zamanları doktor bilir bence doğuma yakın riskli olabilir yada dikiş sonrası ama bence tabi benim kendi düşüncelerim bunlar
Sevgili Bade zaten çok geçmişe gitme insanın gözleri mahvoluyor forum maaşallah çok hızlı burda:) ben nadiren katılıyorum buraya sağolsun duyaydın da beni ekledi listeye arada takip ediyorum ve dua ediyorum burdaki tüm arkadaşlarıma... Tabiki hiç bir sakıncası yok, öncelikle ben artık yatmıyorum son iki aydır onun öncesinde hep yatıyordum gidişatım iyi ve dikişim rahimm ve bebekte sıkıntı olmadığı için çok şükür artık çok abartmamak kaydı ile normal hayatıma geri döndüm , yanş dışarı çıkıyorum geziyorum yürüyorum iki saat vs ama dikiş atıldıktan iki ay kadar hep yattım denebilir zaten ağır ilaçlar alıyordum her gün proynex 100 mg ve günde 6 200 mg fitil ( ki bu forumda olay olmuştur bu ilaçlar:)) ) her neys ilk bebek normal oldu fakat rahimde perde vardı 17 artı 4 te sancı ve suyun gelmesi ile bebeğim gitti ardından içimde parça bıraktılar sonra kürtajla ve rahimde perde septum ameliyatı oldum bazen bu ameliyat rahim ağzı yetmezliğine neden olabiliyor ki bu tüp bebek dondurulmuş ikinci denemem de bu ortaya çıktı 14. Hafta birden açılma başladı 2 cm doktorum hemen serklaja aldı, sonrası malum korkularla ve tabiki özellikle ilk bebeği kaybettiğim hafta korkularla geçti, yatakta yatıp her gün o ağır iğnleer ve fitiller beni mahvetti, sonra 6 aya doğru her şey yolunda gitti fitilimi günde üçe düşürdü iğneler çoktan kesildi çok şükür 8. Ayıma girdim , her şeyden önce hep allahım artık bu korkularımı al ne olur diye her gün dua ediyordum çünkü her wc gitmem kabus gibiydi, çok şükür (doktorumun izniyle) ağdama gidiyorum, dışarda dolaşabiliyorum iki saate kadar zaten dikişli olup işe başlayan bir sürü insan da var belki duymuşsundur sanırım ben şanslı olanlardanım dilerim hepimiz en sağlıklı ve korkusuz şekilde bebeklerimizi sağ salim kucağımıza alırız ... Tabiki risk her zaman hepimiz için var 5 dakika sonrasını hiç bilemem ama özetle durumum bu :) sevgiler
Sağolasın arkadaşım..Sizler umut oluyorsunuz bizlere..Okudukça inşallah bende başarıcam diyorum..Allah yardımcın olsun..İnşallah zamanında kucağına alırsın bebeğini ve bunca sıkıntıyı geride bırakırsın..SAFTUNÇ arkadaşımız tavsiye etmişti..Bilinç Altının Gücü diye bir kitap..Okumaya başladım..İnsan bilinç altına ne emrederse o olurmuş..Sürekli dua edin diyor yazar..Dua için hasta olmayı,derdi kederi beklemeyin..İyilik,mutluluk,sağlık,huzur için dua edin..Ben iyi olucam deyin..Kendinizi inandırın..Hiç bişeye imkansız gözüyle bakmayın diyor..Çok küçük bir örnek vereyim kitaptan..Bir ofiste çalışırken iş arkadaşlarınızdan biri hapşırınca içinizden eyvah bende mikrop alıcam,grip olucam kesin dersek bilinç altı bunu kabullenip o hastalığı buluyormuş..Hepimizin başına gelmiştir...Bu yüzden hep pozitif olalım arkadaşlar..
SAĞLIKLIYIZ,HUZURLUYUZ,MUTLUYUZ...BU TOPİKTE OLAN,OLMAYAN BÜTÜN HAMİLE ARKADAŞLAR ZAMANINDA BEBEKLERİNİ KUCAKLAYACAKLAR..HAMİLE OLMAYANLAR;BEN VE HAMİLELİK İSTEYEN ARKADAŞLARIM EN KISA ZAMANDA HAMİLE KALACAĞIZ..BİZLERDE ZAMANINDA BEBEKLERİMİZİ KUCAĞIMIZA ALACAĞIZ:)
özürlerimi ileterek çok detaylı yazmadığımın farkındayım
arda bey telde olacak seyler değil bunlar dedi
simdıkı dr da arda bey de bana
enfeksıyon +rahım kısalığı+rahım duvarının esnekleşmemesı+r.a.y sıralam böyle ve bırbırnı tetıkleyen seyler
r.a.y çok sigara içinlerde olumuş ben bır zamanlar içtim ama 3 ten fazlası olmadı
inanın şimdiki durumum hakkında net cevaplar alamadığım için hiç bir dr benı tatmın etmıyor
prof gıttık mıştı cıktı caktı net konuşan yok
sımdı dr bütün silahları kullanacığı dediği için gidiyoruz
gerçi eşim dün gece bile özer beye gidelim desede belisrizliklerle ilerliyoruz kısmette ne varsa
RABBIM NEYLER NEYLERSE GÜZEL EYLER
AHH NE DESEM BİLEMIYORUMBenim şimdiki Dr ilk gittiğimde acaba rahimin açılıyor. Kesen o yüzden m enfeksiyon kapıyı demisti yani senle aynı seye denk geliyor arkadasım galiba . Ben enfeksiyonu nerden kaptım onu bilmem tek eşliğim . Esim ,korunur, her havuza girmem, sık çamaşır değiştiririm daha ne yapıyim . Simdi günde bir sirkeli su yapıyorum .cok karışık isler cok . Bide şu küçük kafamla Türkiye'nin en iyi Dr ların çözemediğini çözmeye çalışıyorum . Rabbim korusun bizi emanetlerini
aynen dediğin gibi...çok memnunum...2-3 ayda bi gidicem 100 tl veriyosun...yani aylık 2 ye bölersek 50 tl ...hiçbişey...BU BİTSİN BACAKLARIMADA GİDECEM 150 TL YARIM BACAK İKİSİDE...tehlikeli canım yaptırmayın gebelik boyunca
Canım,ben alexnadrite ile yaptırıyorum özel bölge koltuk altı bide benim 6-7 tane çenemde vardı.. Şimdiye kadar 4 kere gittim en son geçtiğimiz Mayıs ayında çok cidii azaldı ama henüz birmedi lazer yapan kişi çıktığında jilet yap kökten alma dedi normal zamanda jilet sonrası hemen çıkar hatta çok kalınırdı şimdi jilet yaptığımda sanki ağda sonrası gibi çıkıyor .. Ayrıca bu lazer işini Arda Bey ve gittiğim başka bir Prof a sordum yaptırabilirsin dediler :)) yapılan alet çok önemli bir kere daha ucuz diye başka bir yere gittim hem canım acıdı hem hemen çıktı ..alexnadrite yeni ve eski modeli var yeni model soğuk üflüyor ucu plastik gibi Işık var ve fazla acıtmıyor
enfeksıyon +rahım kısalığı+rahım duvarının esnekleşmemesı+r.a.y sıralam böyle ve bırbırnı tetıkleyen seyler
r.a.y çok sigara içinlerde olumuş ben bır zamanlar içtim ama 3 ten fazlası olmadı
inanın şimdiki durumum hakkında net cevaplar alamadığım için hiç bir dr benı tatmın etmıyor
gerçi eşim dün gece bile özer beye gidelim desede belisrizliklerle ilerliyoruz kısmette ne varsa
İnsan yaşadıklarıyla tecrübe kazanıyor. Önceki hamileliğimde şiddetli öksürük vardı ve son zamanlarda öksürdükçe çamaşırımda ıslaklık oluşuyordu. Su olacağını sanmıyordum sonuçta idrar ve su farklı yerlerden gelir. Ama buna rağmen dr umu aradım hemen hastaneye yönlendirdi. Nöbetçi dr. eve gitmemi suyla ilgisinin olmadığını söylemesine rağmen benim dr. hastanede kalmamı istedi. Hastanede kaldığım sürede turnusollu ped hazırlandı ve sonuçta suyun geldği anlaşıldı. Bilemiyorum belki çok eski bir yöntemdir bilemiyorum ama önceki hastane en lüks hastanelerden biriydi.doğrudan faydalı bilgi midir bilmemama benim yattığım dönem yaza gelmişti. daha önce seyretmemiştim bu yüzden doktorlar dizisini seyrettim her gün 2.5 saat vakit geçirdim böyle seyretmediğin güzel bir dizi ya da her gün film izleyebilirsin.
hatta bir keresinde doktorlar dizisindeki kutsinin kadın doğumcu eşi bilgeye bile rüyamda muayene olmuştum...
bu arada Arda bey 12. haftada ağdayı sordum yaptırabilirsin dedi burada nette ağdanın riskli durumlarda suları getirebileceğine dair yazı okudum vazgeçtim risk almak istemedim. tek çekincem acil bir şey olsa utanırdım ki erken doğumumda çok olmamakla birlikte vardı biraz. dr me de dedim kusura bakmayın bayan dr idi. biz doğuda neler gördük hiç sorun değil demişti.
Anladım canım. :) şimdi kafam karıştı benim suyum boşaldı 2 gün sonra doğdu bebek ama ağrısız sancısız. bana da bu hikayeme göre takip demişti ama 12. artı 4 te 1.8 olunca serklaj yaptı.
dr n ile konuş acaba shodkar mı ne adı onu sor eylülgülü, nursin, yarene bu teknikle attı cemil bey. sanırım o sırf bu tekniği kullanıyor...
bana da arda bey demişti turnusol 1960 lardn kalma artık kullanılmıyor dedi. Ama ben hastanede istedim hemşireden kullandım suyum gelmişti 14 artı 4 te. sonra dediğin gibi kese tamir etti çok şükür...
regrete nasılsın kankam.....
Canım bende ona gittim 2 sene sürdü koltuk altı daha once bitiyor,yinede 2 sene onada devam ettim,bikini bölgesi uzun sürüyor ama değiyor özellikle hamileliktetehlikeli canım yaptırmayın gebelik boyunca
Canım,ben alexnadrite ile yaptırıyorum özel bölge koltuk altı bide benim 6-7 tane çenemde vardı.. Şimdiye kadar 4 kere gittim en son geçtiğimiz Mayıs ayında çok cidii azaldı ama henüz birmedi lazer yapan kişi çıktığında jilet yap kökten alma dedi normal zamanda jilet sonrası hemen çıkar hatta çok kalınırdı şimdi jilet yaptığımda sanki ağda sonrası gibi çıkıyor .. Ayrıca bu lazer işini Arda Bey ve gittiğim başka bir Prof a sordum yaptırabilirsin dediler :)) yapılan alet çok önemli bir kere daha ucuz diye başka bir yere gittim hem canım acıdı hem hemen çıktı ..alexnadrite yeni ve eski modeli var yeni model soğuk üflüyor ucu plastik gibi Işık var ve fazla acıtmıyor
Canim bu dr undan memnunsan degiatirme derim ben
Bu arada tup bebekle ilgili fiyat almak icin gittigimde tanistim ozer beyle
Guleryuzlu ve sakin bir dr
Her soruya acik ve cok esnek ne bileyim
Bence insan dr un karsisinda rahat olabilmeli isteklerini ve korkularini acikca souleyebilmeli
Mesela enim gittigim osman beyin tavri sertti
Bir sey soyledimi olay orda bitmisti
Sağolasın arkadaşım..Sizler umut oluyorsunuz bizlere..Okudukça inşallah bende başarıcam diyorum..Allah yardımcın olsun..İnşallah zamanında kucağına alırsın bebeğini ve bunca sıkıntıyı geride bırakırsın..SAFTUNÇ arkadaşımız tavsiye etmişti..Bilinç Altının Gücü diye bir kitap..Okumaya başladım..İnsan bilinç altına ne emrederse o olurmuş..Sürekli dua edin diyor yazar..Dua için hasta olmayı,derdi kederi beklemeyin..İyilik,mutluluk,sağlık,huzur için dua edin..Ben iyi olucam deyin..Kendinizi inandırın..Hiç bişeye imkansız gözüyle bakmayın diyor..Çok küçük bir örnek vereyim kitaptan..Bir ofiste çalışırken iş arkadaşlarınızdan biri hapşırınca içinizden eyvah bende mikrop alıcam,grip olucam kesin dersek bilinç altı bunu kabullenip o hastalığı buluyormuş..Hepimizin başına gelmiştir...Bu yüzden hep pozitif olalım arkadaşlar..
SAĞLIKLIYIZ,HUZURLUYUZ,MUTLUYUZ...BU TOPİKTE OLAN,OLMAYAN BÜTÜN HAMİLE ARKADAŞLAR ZAMANINDA BEBEKLERİNİ KUCAKLAYACAKLAR..HAMİLE OLMAYANLAR;BEN VE HAMİLELİK İSTEYEN ARKADAŞLARIM EN KISA ZAMANDA HAMİLE KALACAĞIZ..BİZLERDE ZAMANINDA BEBEKLERİMİZİ KUCAĞIMIZA ALACAĞIZ:)
Ne güzel yazmışsın yüreğine sağlık paylaşımın için... Dileklerin içinde binlerce kez amin arkadaşım bende azıcıkta olsa umut olabildiysem ne mutlu bana , çok teşekkür ederim ayrıca bana olan güzel dileklerin için...rabbim tez zamanda seninde kucağını doldursun hepimizinde... Gerçekten korkuları atınca yüreğimden yeni doğmuş gibi oldum ne zor bir şey şu kaybedeceğim korkusu , rabbim kimseye yaşatmasın... Hepimize sağlıklı gebelik versin ... Herkese iyi pazarlar krndinşze cümleten iyi bakın ben haftaya gene yazarım :) sevgiyle kalın dualarım sizinle...
Mamudihaba benimde ilkinde 16. Ve 18 de suyum geldi . Ne olduğunu anliyamiyorum bende rahimagzi açıklığı yoktu 2 hft sonra 18. Hft tekrar geldi . Ozaman 1,5 cm vardı . Ama benim açıklıklarım elle muayenede ortaya çıktı . Ben 4 gun suni sancı ve nerdeyse ölümüme neden olucak mide hapı ( bebek düşsün diye) ona rağmen bebek vajinada kaldı . Bu donemde idrar yolu iltahabi vardı tedavi edilmişti . 2-3 hafta once . Ama hep ivf Dr benden şmese kültür almadınız deyip durdum gerek yok dedi . Artık kader iste simdi
Bu su enfeksiyondandanmi gelir ? Tekrarlarmi ? Anliyamadim . Off allahım söyle topumuz 38. Hft bi gelsek ben artık şaşırdım . İkinciyide 16. Hft cok şiddetli kanama ve 3,5 cm açıklık la geldim . Ama o ikizdi . Off arkadaslar napicam ben bir neyim olduğunu bulsalar
prof gıttık mıştı cıktı caktı net konuşan yok
sımdı dr bütün silahları kullanacığı dediği için gidiyoruz
Benim şimdiki Dr ilk gittiğimde acaba rahimin açılıyor. Kesen o yüzden m enfeksiyon kapıyı demisti yani senle aynı seye denk geliyor arkadasım galiba . Ben enfeksiyonu nerden kaptım onu bilmem tek eşliğim . Esim ,korunur, her havuza girmem, sık çamaşır değiştiririm daha ne yapıyim . Simdi günde bir sirkeli su yapıyorum .cok karışık isler cok . Bide şu küçük kafamla Türkiye'nin en iyi Dr ların çözemediğini çözmeye çalışıyorum . Rabbim korusun bizi emanetlerini
AHH NE DESEM BİLEMIYORUM
temizlik anlayısım normal değil evham boyutunda yaptıklarımı yazmıyayım hele çalışmadığım dönemlerde çoşuyor
havuza gırmem çamasır 10 dan fazla değiştirdiğimi blirim kımjseyle tokalaşmam öpüşmem sarılmam bırı telefonuma dokunsa kolanyalı mendille silmeden elime almam
temizliğe dikkat etmeyen misafır gedınce bulaşıkları çamaşır suyunla yıkayıp sonra bulaşık makınasına koyuyorum gecen sene 4 ay kalan bır mısafırım oldu hergün onların dokunduğu heryerı çamaşır suyunla sıldım vs daha bırçok sey
yanı normal değil ama enfeksıyon dıyorlar ya ban ne yapayım diyorum
İnsan yaşadıklarıyla tecrübe kazanıyor. Önceki hamileliğimde şiddetli öksürük vardı ve son zamanlarda öksürdükçe çamaşırımda ıslaklık oluşuyordu. Su olacağını sanmıyordum sonuçta idrar ve su farklı yerlerden gelir. Ama buna rağmen dr umu aradım hemen hastaneye yönlendirdi. Nöbetçi dr. eve gitmemi suyla ilgisinin olmadığını söylemesine rağmen benim dr. hastanede kalmamı istedi. Hastanede kaldığım sürede turnusollu ped hazırlandı ve sonuçta suyun geldği anlaşıldı. Bilemiyorum belki çok eski bir yöntemdir bilemiyorum ama önceki hastane en lüks hastanelerden biriydi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?