Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canım malesef bir kadının bebeğini kaybetmesi ve bunu malesef birden fazla yaşanması psikolojik olarak nasıl rahatsız ediyor (((( İnan psikologa anlatmasam hayatta aklıma gelmezdi bunun kaybımla ilgili olduğu ...Ben normalde fazla sarılmak öpüşmek vs sevmem :)) bende de çok sevdiğim insanlar dışında temas sıkıntısı var :))) ortak bardak özel kullanılan şeylerin paylaşılması vs de hiç hoşlanmam ama bu bebekten sonra olmadı hep böyleydim :)) Aklıma gelip de sormayı da unuttum acaba bebek sahibi olduğumuzda geçer mi diye ..Canım inşallah bebeğini kucağına alıp normal sınırda titiz olursun :)

Benim herif :)))))) bıraktı 4 yıl şimdi içiyor yakında yine gelirler ona bırakır ..işin kötüsü ben içiyorum (((( ama kafamda bitirdim bu işi ben elektronik sipariş ettim umarım bende işe yarar bebekten önce bırakmalıyım daha önce hamile kalınca bıraktım bu sefer önceden bırakcam Allah izin verirse sigara içen bir anne olmayacağım çocuk öyle bir anne görürse içme ihtimali daha çok bence ...bu arada istanbulda terapiyle bıraktıran bir yer var Gülben ergen öyle bırakmış ...

çok haklısın canım... sigara çok kötü bir alışkanlık. benim eşim nefret eder. ben üniversiteden beri çok darlandığımda günde 2 tane kullanırdım yılda 2 paketi geçmezdi. erken doğumdan sonra yine ara ara kullandım. hamile kaldığımdan beri hiç kullanmadım...

kızlar da yazmış ben de kolonyalı pamukla silerdim...

güzel moralle gel canım...

canım yaz ben hep yazarım sonra sorguya çeker gibi sorardım...

tebrik ederim canım çok uğraşmışsın...

canım pıhtılaşman var mıydı senin? artık kullanmıyor musun?

regrete 4 yıl bırakıp hiç içmeyen bi eşim olcak sonra tekrar başlıcak sigaraya çıldırırım heralde...nasıl müsade ettin yaw..ayrıca alma derim...bi halta yaramıyo ağzına içine koyduğun sıvı varya ..her çekişte ağzına o geliyo acı pis bişey...

chnb aynen bende sen gibiyim...hiç alışkan bağımlı değilim ...bi bakarsın 3-4 ay içmem bi bakarsın arkadaşlarla kahve ortamı olur orda yakmak isterim felan kendime alırım ince sigaralardan ama o sigara 10-20 güne anca biter.... BEN KÜSTÜM KOCAMA BANA SÖZ VERENE KADAR TEPKİLİ KALICAM....

Benimde aslında pisikolog gitmem gerekiyor ama cesaret edemiyorum bende hala atlatamadim ilk bebeğimin kaybını,keske o gunü silebilsem hayatımdan

Ah ah aynı dert bende de var üstelik esım ms hastası,ne kendine acıyor ne bana,yazın migde bilantilarindan ağladım içme diye doktora gitti,bir bant vermiş koluna yapistiriyordu isede yariyordu aslında bant varken sigaradan migdesi bulanıyordu 1 tane yi bile bitiremiyordu,sonra tiksiniyorum diye bandı bıraktı ben sigara içmeyi seviyorum diyo yaaa,son umudum bebekti,belki ona kiyamaz dedim ama nafile,ama oğlu ona baba sigara içme derse birakcakmis şimdide öyle söylüyor

Bend can sulandirici vurduruyorum cnm . Bir sag kol bir sol kol . Bana hastanede bir alkollü solistin verdiler yatan hastalara özellikle bunla masaj yapıyorlarmış . Birde bana kolanyayla masaj , buzla masaj önerdiler benimde kollar fındık büyüklüğünde beze var amannn diyorum şifa olsunda süzgeç gibi oliyim umrumda değil ! :) ben birde kalçadan progestan oluyorum onlar ceviz bezeler oluşturuyor.

Ben sirkeli suyla yıkamıyorum wc yi çamaşır suyuyla siliyorum . Bazen kurumadan oturuyorum bundan sonra suyla da siliyim . Öyle oturuyum . Ay bu cocuk doğurmak ne sormuş ya 7yıl istemedim aman yok dedim 3 senedir burnumdan geldi valla ! Offf off

Sevgili chnb merhaba soruna burdan cevap vereyim umarım öncelikle sen ve arda bebek çok iyisinizdir...

Clexanı ve coraspirini her gün transfer sonrası 2/3 aya yakın aldım hep yattığım için... kanda pıhtılaşma sorunum yoktu , yatıyorum olur diye önlem amaçlı aldık sonra hafif lekelenmelerim ( kahverengi) başlayınca doktorum ikisinide kesti... Sonra şükür kanamada lekelenmede olmadı...

işte anca akıllanıyoruz

evım çok büyük değil ama üç balkon var eşim bır aydan berı yıkanmayan o balkonlara ev terliklerinle gırıp çıkıyor

eskıden olsa kavga meselesı artık önemlı değil

hayırlısınla bebeğimi sağlıklı sıhhatli alayımda evı b......k götürsün öemli değil

acı olan insanların düşüncesizce davranmaları evmiş oymuş buymuş önemli değil

Simdi bizim ivf ile oldugu icin ben transferden once evin bütün düzenini yeniden kurdum . Simdi 3 ay olucak kısmetse ve yatıyorum . İcim icim yiyiyor . Annem var haftada br gun temizlikci geliyor . Ama ben keske iyi olsaydimda ben yapsaydım annem düzenli ama herkesin düzeni ayrı tabi am öncekilerde yere bisey düştü mu alıyordum çaktırmadan yapıyordum bu sefer çatlasanız paylaşanda hiç bir seye dokunmuyorum düşüyor üstüne basıp geciyorum . Biride gelse umrumda değil . Ben iyi oluyumda iyileşin ce yaparım .
Benimde kayıplardan sonra herseyi kendim yapma huyu çıktı nerdeyse uçağı bile ben kullansam daha güvenli . Bazen cok yorucu oluyor ay allahım saglikli cocuğum olsunda dağınık pasakli oluyim. Umrumda değil

Herkese gunaydin birkacgun giremedim kizlar moralim cok bozuk sormayin esimin israri uzerine benimle ayni zamanlarda hamile olan arkadaslarla gorustuk 5aylik olmus karni cikmis hemen bebegim aklima geldi benimkide 7 aylik olcakti dedim moralim cok bozuldu biz birsey olmasin diye cay icmezdik baktim ickileri goturuyor birde bebek muhabbeti dusuncesiz insanlar siz bilmiyormusunuz ben yeni yasadim bu olayi unuttuluyormu saniyorlar yasamayan bilmiyor anlamiyor bende normalde icki kullanmam pek ben bir sinirlendim artik bir icmisim anlatamam size 2 gun kendime gelemedim hasta oldum bir agla bir agla esim zor toparlamis beni yani bizi anca birbirimiz ayni aciyi yasayanlar anliyor iyiki varsiniz yoksa kafayi yiyebilirdim size aciliyorum bu beni rahatlatiyor

sen başarırsın bu işi:) Hem sigara sperm kalitesini de düşürüyor sen bunu de gerçi biliyordur. hatta bir ara espri konusuydu. sigara paketlerinin üstünde sigara öldürür yazısından değil de spermleri azaltır gibi bir yazı var ondan rahatsız oluyorlarmış...

canım ya o psikoloji gitmiyor di mi? şimdi azaldı bende başta Ardaya bakıp ağlayasım geliyordu.( görümce de gelmiş hediyelerini verdi dedi ki ben bunları diğer bebeğine almıştım buna kısmetmiş başladım ağlamaya. diğer görümceler de kızdılar ona...
inşallah geçer canım(

ama bebeğin yanında değil balkonda bile içse zararmış. dr nin yanında sor canım eşim balkonda içiyor zararı olur mu? dr de evet deyince bırakır belki...

7 yıl çokmuş biz 3 yıl istemedik dediğin gibi başımıza gelen kalmadı 2 düşük, 1 erken doğum, bir tüp bebek denemesi, pıhtılaşma, menopoz sınırı, genetik sorun, sperm hızı düşüklüğü...

şükür benim 2 oğlum oldu inşallah sizin de olur...

sağ ol canım iyiyiz şükür. Artık büyüyor... Allah size de nasip etsin bu günleri.
evet kanama döneminde 1 gün bizim de kesmişti ama ben de mthfr ve protrombin sorun diye devam ettik...
kurtulmuşsun ne güzel ben kan sulandırıcıdan çok çektim...

canım yatmaya başladın sanırım ... neler yapıyorsun? yavaştan yapabiliyorsan buzluğa bir iki bir şey koy börek kek filan...

kıyamam canım ya... çok haklısın acın tazeyken böyle hissetmen. lütfen psikolojik destek de al bu rahatlatır. bir de bu noktada teslimiyet çok önemli. kader demek rahatlatıyor insanı...

Canım benim bak ben sana bir olay anlatayım Ben kanser tehlikesi atlattım bir sürü ameliyat oldum üstüne üstelik bebekte olmuyor doktor doktor geziyorum her doktordan medet umuyorum anlıycan yana yana geziyorum ailemde görmüyo değil eller acıyor üzülüyorda ollarmı bilmiycek neyse ben yine bir doktor randevuma giderken ablamda geldi benimle ben üzülürüm diye beni yanlız yollamıyorlar güyaaa neyse ben doktora muayene oldum sonra ablam dediki bende muayene olayım sonra çıktı dediki sipralimi çıkarttırdım 1 yaşında kızı var o zaman dedim ben böyle doktor doktor gezerken ve birde hamile olursam anneme bukadar ihtiyacım varken sen bidahamı bebek düşünüyorsun dedim kızdı bana ben senin bu halde yalnız bırakıp bebekmi yapacam diye ve O AY HAMİLE KALDI BU AY DA DOĞUM YAPACAK!!! ben hala kendimle baş başayım bak bebek yapmaya çalışıyorum....Bana ben evlendiğimde çocuk yapmak istiyorum dediğimdede kızmıştı benim bebeğimin sevgisi bölünür yapma diye iyiki onun dinlememişimde doktorlara gittim erken teşhisle kanserden kurtuldum BACIIIIM SAĞ GÖZÜNÜN SOLUNA FAYDASI YOOOOK

Chnb ; sağ ol canım iyiyiz şükür. Artık büyüyor... Allah size de nasip etsin bu günleri.
evet kanama döneminde 1 gün bizim de kesmişti ama ben de mthfr ve protrombin sorun diye devam ettik...
kurtulmuşsun ne güzel ben kan sulandırıcıdan çok çektim...

Maaşallah ikinizede anne karnında bile bu kadar çabuk büyüyorlar çıkınca kim bilir nasıl değişecek dimi her gün, çok çektiğini biliyorum burdan yaşadıklarını takip ediyordum unut hepsini oğluşlarının her gülüşüyle, rabbim ne sana ne de başkasına yaşatmasın bu zorlukları ... Benide biliyosun işte o progynexlerden çok çektim hayırlısıyla 37 leri gelsem şu progestanda kurtulsam diyorum transferden bu yana fitil fitil fitil... Usandım:))) ama değer tabiki...rabbim inşallah hepimize nasip etsin kucaklarımıza alacağımız günleri... Kendine iyi bak

Evet derler ya dünyaya gelen büyüyor. çok şükür canım...
bundan sonra senin de güzel ve daha hızlı geçer 28 den sonra rahatlıyor insan canım. ismi ne olacak oğluşunun?

saftunççççç
ablan da değişik davranmış denir mi öyle... neyse sen düşünme bunları tahlil için ne zamandı 8 şubat mıydı?

sen başarırsın bu işi:)
canım yatmaya başladın sanırım ... neler yapıyorsun? yavaştan yapabiliyorsan buzluğa bir iki bir şey koy börek kek filan...
bırkaç günden berı kasık agrım var sıkı yatak ıstırahatındeyım

ooo sıkıldım ablamlar yeğenlerım çok gelir yaparlar yada yollarlar yemek

kalp atışını duyunca söylelim artık ben bıraz ayran gönüllüyümdür fıkırlerım çabuk değişir

yess ve yine yesss

yazdığın cevaplar çok mantıklııca cnm favorımsın

Son düzenleme:
ben ilaca başlamıştım ya dr m Arda beyle görüşüp başlatmıştı. 12 tane içtim kanamam kesilmişti 2. günü içtiğimde. sonra buradaki dr ye dedim kes dedi kanaman bittiyse. sanki o ilaç sütümü azaltmıştı. kesince 4-5 gün sonra adet gibi başladı kanama. sanıyorum adet oldum 4. gün bugün. ilaca da başladım tekrar. Azaldı. Artık kanamaları yorumlayamıyorum. serklaj dikişim alınamadı ya ondan mı geliyor acaba?

kıs o bantlar nasıl bişi...bende alayım da kocamın münasip yerine yapıştıram :) tiksindiriyosa güzel bişiymiş....
Bu arada ms hastası beyinle alakalı bi hastalık dimi denge problemi felan....ağırlarıda var hafifleride..senin eşin nasıl ne durumda????nasıl meydana çıktı bu hastalığı?? Hasta olduğunu bile bile içmesine anlam veremiyorum ( bende düşünüyorum çocuğum olunca belki bırakır pis pis sigara kokup çocuğu öpmez diye....bakalımmm ::....

canım iyi o zaman bulantın olmaz inşallah sen şimdiden ye bol bol az var dediydin bulantın. Artmamıştır inşallah. senin erken düşüğün yok inşallah sıkıntı yok. sıkma ağrı oluyormuş bazılarında...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…