Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
cvplar icin cok saolun kizlar bende progestandan dir diyorum cunku progestandan once yoktu insallah ondandir bi artma falan olsa dr ararim ihmale gelmez ..
bide suyu gelenler benimde suyum gelmemisti agrisiz rahim agzim acilmisti hepsinde hemde hatta dr doguma aldi rahim agzi aciliyordu suyum gelmiyordu suyumu eliyle patlatti o zaman yatak golet oldu ..
epilasyonda yaptirmadim hep jilet artik bi delikten iki uc tane cikiyor ne yapacaksam dogumdan sonra makinayla iyice inceltmistim hatta yer yer cikmiyordu simdi allah korusun bacaklarimi almiyorum zaten yasli kadinlar gibi uzun corap giyorum :)

Allah yardım etsin bu kez olur inşallah amin.

canım bilmiyorum akıntı yapmayan var mı? Ama bazıları belirti vermez diyorlar belirti vermeyen mi acaba akıntı yapmaz?
bir de kanda da oluyor enfeksiyon crp, wbc ona da baktır...
wc yi de mi temizliyorsun sirkeli suyla:))
sirkeyi az koy canım ben de çok koymuştum o zaman pişik gibi yakmıştı hem faydalı bakterileri de öldürür.
yarım litreye 5-6 damla... az koy canım...

ben bıktım usandım artık...7 yıldır uğraşmaktan...nalet olsun....NEFRET EDİYORUM BU SİGARADAN.....TİKSİNİYORUM ARTIK...ELLERİ PARMAKLARI ÜSTÜ BAŞI PALTOSU SİGARA KOKUSU .....İÇME BIRAK DİYORUM YILLARDIR HALA BIRAKACAK...elinin körünü iç mustafa...BOŞANALIM DA KARIŞAN OLMASIN YALNIZ İÇ ŞU ZIKKIMI MUSTAFA....3 ay bıraktırdım 3 ay içmedi...yaaa bunu yapan adam yapmazmı devamını getirmezmi.....YARIN BİGÜN BAŞINA Bİ HASTALIK GELİCEK BEN KAHROLUCAM...ne hakkın var ilerde çocuğuna da bana da eziyet etmene......DAYIM AKCİĞER KANSERİNDEN VEFAT ETTİİİ.....ÖBÜR DAYIMDA KİTLE BULUNDU.....ALLAHTAN O KİTLE TEMİZLENEBİLİR CİNSTENMİŞ..AMA ANLAMADILAR KEMİK TARAMASI FELANDA YAPTIRDI AMA O HAFTALAR YENGEMLERİN ÇOCUKLARININ HALİNİ BİR DÜŞÜNÜN ARTIK....KANSER OLMA TEHLİKESİYLE YÜZ YÜZEYDİ...VE O KİTLE HABERİNDEN SONRA DAYIM SİGARAYI BIRAKTI ALLAHA ŞÜKÜR BİŞEYCİĞİ YOK...eşimi 2-3 sene önce zorla hastaneye götürdüm....ciğerlerine baksın doktor diye...astım belirtisi olduğunu söyledi...üfleme testi yaptırmıştı...pek istediği sonuçta çıkmamış....zaten yokuş çıkarken ...ötünden nefes alıyor nerdeyse.. terbiyemide bozdu bu adam....ZIKKIMIN KÖKÜNÜ İÇ MUSTAFA.... ((((((((((

doğrumudur bilmem ama ben bu çamaşır suyunun çok ama çok zararlı olduğunu duydum hani biz bayanlar temizlik yaptığımıza inanıyoruz, ben de sürekli bulaşıklara lavabolara dökerdim ama artık biraz azalttım, özellikle bebeklere çok zararlıymış aslında sadece çamaşır suyu değil tüm deterjanlar. Normalde bile çamaşır suyu ile yıkanmış tuvalete çok çok iyi durulamadan oturmayın diyorlar. Birde bizler nekadar titizlenirsek okadar hastalıklar bizi buluyor maalesef

ya kizlr konustugunz bir konu var ben araya limon skmayaym ama benim gunluk kan sulandirici vuran arkadslara sorum olack ben once kola sonra bacaga sonra gobege vurmaya basladm simdi heryerim beze oldu nereye vursam canm cok aciyo yokmu bunun bir cozumu ara verip vuruyorm vurduggm yeri ovaliyorm banamisn demiyo daha 19 haftalik oldk sonuna kadr nasil vurulacm bilmiyorm bebegm herseye senin icin katlaniyorm insaallah kucagimada alirm

Canım ben buz koyuyordum fena gelmiyordu bi dene istersen

merhaba kızlar ben geldim allah nasip ederse sabah 10.50 yolcuym 8.30 serviste olcam eşim bırakıcak bugün valizimi hazırlarken eşim yanıma geldi sonrası malm bana sarıldı agladım sanki nedense bir yandan seviniyorm ailemi görücem bir yandan üzülüyorm çocuklarımdan eşimden ayrılıcam diye allahım ne agladım bugün bugün eyüp sultana gittik eşimle allahım istedigim model kalmamışmı sana 2 model beyendim birinin modeli var birinin modeli yok 48 giydim olmadı 46 gitdim old 44 beden giydim tam oturd bedenime neyse bir model beyendim dedim siyahı olsun kız demezmi siizn bedeniniz yok allahım 48 beden giyen ben giyseydim yırtım ama 46 beden olunca haliyle giyemedim siyah pardesö oldu sana laciver siyah çanta ve ayakkabı aldım allahım sırıttı gibi ya aglamak istiyorm neden istedigim şeyler olmuyor yawhevesim krsagımda kaldı vallahi siyahın yerine lacivert allah var ordakiler dedilerki abla lacivert gzüel oldu siyahı boşver işin komigi bir bayan çalışıyor orda beni görünce dediki ablacım bir beden daha küçülmüşsün ne alem kız ya başka zaman olsa bedenim küçük olsund edim şimdi 44 ve 46 bedene girebiliyorm üstüme 44 beden oluyorkızlar eşarp almadım vardı çünkü sabah erken kalkıcam kendinize iyi bakın beni unutmayın olurrmurabbime emanet olun arada zaman bulrsan pc tabi kesin yazarım sizlere

kurt murt kalmasın oranda buranda...dökte geelll.... hadi iyi yolculuklar :))

Paşam cnm iyi yolculuklar ..Hayırlısıyla git dön inşallah ..Rejime dikkat et kilo alma :)) insan evinden başka yerde dikkat etmekte zorlanıyor ...Ben yarın tekrar başlıyorum diyete son kiloları vericem inşallah :)))

Eşine sigara konusunda kızmışsın baya :))))) elektronik sigara var sigara gibi duman çıkarıyor içine istersen nikotinde ekleniyor...içinde 50 tane zehir olmadığı için zararı çok daha az diye biliyorum üstelik belli bir zaman kullanıldıktan sonra sigara bağımlılığından kurtulunuyor ...internette araştır ordan sipariş verebiliyorsun

dr murat erdemir demişti çok sigara içen bayanlarda olur zaten sigara her sağlık problemınde karşımıza çıkar demişti

heyecandan herşeyi unutuyorum neler soracağım da

eşimle aynı wc yı kullanmıyoruz ve bende bı ara kendi çamaşırlarımı yalnız yıkıyordum

artık bunları aşmaya çalışıyorum çok fazla değil eskiden kötü durumdaydım

kullanılan kimyasallar içinde en masumu camaşır suyu diye biliyorum

Bende cok kullaniyorum camasir suyu malesef :26:

Saglicakla giittt, saglicakla gellll!

Mumu ..sen cevap yazmadan paylaşmak istedim ben normalde çok rahat bir insanımdır pisliğe tahammülüm yoktur ama fazla düzenli olduğum da söylenemez hatta oldukça dağınık eski çalıştığım şirkette müdürüm arada genel müdür geleceği zaman bana masamı biraz toplamam için rica da bulunurdu :))))) Neyse son 2 yıldır dağınıklığa temizliğe fazla takılmaya ne kadar temizlik yaparsam yada toplarsam tatmin olmamaya başladım ayrıca kapıyı kitledim mi kitlemedim mi gibi takılmaya başladım sürekli eve dönüp bakıyordum yani evden her çıkışıma genelde geri dönüyordum..Bir süre önce yaşadığım bazı sıkıntılardan dolayı psikoloğa gittim ona bunları anlatınca bana bunun yaşadığım bebek kaybıyla ilgili olduğunu insan beyninin bazen daha önemli endişeleri (tekrar bebek kaybetmermekten korkmak anne olamayacağını düşünmek gibi) düşünmemek için böyle çok önemli olmayan şeyleri takmaya başladığını söyledi ben çok iyiyim endişem yok atlattım dedim ama psikolog öyle olmadığını aslında bununla ilgili terapi görmem gerektiğini söyledi ama benim bunu istemem ve kabul etmem gerekiyormuş ..Ben iyiyim dediğim için bişey yapamadık .

Mumu canım bişey sorabilirmiyim ? Bu aşırı titizliğin yaşadığın kayıplardan sonra mı çıktı ?

evet kayıplardan sonra ama bu durumun bır hastalık olduğunu biliyorum ama aşıyorum artık eskısı gibi değilim

yaa o kadar ilginç ki okulda pis çocuktan tıksınmıyorum sümüğünden de hapşırmasından da ama az sevdiğim insanların herşeyınden

bırde bu benım nacızane gözlemım uzun süre çocukları olmayan çiftler çok daha tertıp ve düzene düşkün oluyorlar gibime geliyor

eşime danışmadan 100 tl verdim ondanda sipariş ettim..içtikçe dumanda çıkıyodu ağzında ama içindeki kartuş varya sıvı onun tadı geliyodu ağzaq ıslak ıslak..başka hocanında vardı değişik türden o 250 tlye almış süper bişi pipo gibi..oda 2 hafta kullandı dudakları yara bere oldu..sonra oda bıraktı sigarasına döndü...

Akupuntuer şeklinde mıknatıs var ondan da aldım...canı istemesin sigara diye..mıknatıslı kulağınn kıkırdak bölümüne yapıştırıyon...sabah eşim uyurkene çaktırmadan kulağına yapıştırdım :)) belli bi süre farketmedi lakin banyoda aynada traş olurkene gördü bu nee dedi...onuda attı çöpe....şimdi diyorumki yanında yatmıcam inşallah atanırsam burdan gidersem senle telefonda 1 kere dahi konuşmucam taki bana sigara içmediğine hiç hergün yemin edersen...onun en büyük korkusu yalandan yemin etmektir...eğer yemin ettiyse doğrudur :))ancak o şekilde konuşcam..dedim bugün yeter artık seni boşucam zaten çocukta yapamnıyom..sigaranı çekmek zorunda değilim dedim..ya ben ya sigara dedim.... :)) valla yeter yaaa...sizinde herifler sigara içiyormu

Arkadaslar bende bir donem titizdim oyleki evde temizlik demek cam demekti benim icin
eger camlarda en ufak bir nokta olsa sinir oluyordum haftada uc kez sildigimi bilirim
gecen hamileligimde yattigim yerde sinir olmustum oyleki gozumle yere dusen en ufak seyi takip ediyordum
zavalli annem ve kardesim harap oldular
ve bende serklaja kadar gizliden gizliden toparliyordum
Ama simdi cok pismanim kendimi uzdugume

Artik su mantikla bakiyorum max.9 ay surecek birsurec
Halilar yikamaya koltuklar icin eve yikamaci getirilecek gerekirse bir badana ve genel bir temizlik tamam

Cocuklari olan kisiler bu konuda daha bir esnek daha dogrusu cevremdekiler
Cunku bir yerden sonra pes ediyorlar cocuklarin hizinayetismek epeyce zor

Sevgili efulim uzun süre bu iğneyi ve diğer iğneleri kullanmış biri olarak sana nacizhane tavsiyem olacak tabiki mutlaka önce doktoruna sor sonra kullan; eczanelerde edugar solusyon hazırlıyolar ondan alıp evde pamukla ovabilir yada üstüne koyup bekletebilirsin bir zararı yok bebeğede sanada... Bir de kolonya dene önce ( 80 derece pamukla) ben günde üç kez kalçalarımı ovuyordum kolumu göbeğimi vs... Bunlarda işe yaramaz ise buz ile komplex yap direk işe yarıyor, baktın oda mı çözüm olmadı o zaman ağrıyı dindirici iğne yerlerinin acısını alan iki üç çeşit krem var bunları sürenilirsin yine hamileye zararı olmayan kremler, mutlaka eczaneye ve doktoruna sorarak bunları temin edebilirsin.... İğne acısını çok iyi bilirim... Aylar oldu bırakalı hala morluklar baki... İğnenin deriden çıkıp kabul etmediğini bir kalçamdan çıkarıp kanayarak diğerine soktuklarını biliyorum... Psikolojik olarakta çabası ... Yalnız değilsin... İnşallah geçer hemen... Sevgiler....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…