- 27 Mart 2008
- 2.721
- 42
- 358
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #38.961
buda benım dıkkatımı çekıyor bır alakası varmı bılemıyorum dığer topiklerı okumadığım içinben ilaca başlamıştım ya dr m Arda beyle görüşüp başlatmıştı. 12 tane içtim kanamam kesilmişti 2. günü içtiğimde. sonra buradaki dr ye dedim kes dedi kanaman bittiyse. sanki o ilaç sütümü azaltmıştı. kesince 4-5 gün sonra adet gibi başladı kanama. sanıyorum adet oldum 4. gün bugün. ilaca da başladım tekrar. Azaldı. Artık kanamaları yorumlayamıyorum. serklaj dikişim alınamadı ya ondan mı geliyor acaba?
canım iyi o zaman bulantın olmaz inşallah sen şimdiden ye bol bol az var dediydin bulantın. Artmamıştır inşallah. senin erken düşüğün yok inşallah sıkıntı yok. sıkma ağrı oluyormuş bazılarında...
Herkese gunaydin birkacgun giremedim kizlar moralim cok bozuk sormayin esimin israri uzerine benimle ayni zamanlarda hamile olan arkadaslarla gorustuk 5aylik olmus karni cikmis hemen bebegim aklima geldi benimkide 7 aylik olcakti dedim moralim cok bozuldu biz birsey olmasin diye cay icmezdik baktim ickileri goturuyor birde bebek muhabbeti dusuncesiz insanlar siz bilmiyormusunuz ben yeni yasadim bu olayi unuttuluyormu saniyorlar yasamayan bilmiyor anlamiyor bende normalde icki kullanmam pek ben bir sinirlendim artik bir icmisim anlatamam size 2 gun kendime gelemedim hasta oldum bir agla bir agla esim zor toparlamis beni yani bizi anca birbirimiz ayni aciyi yasayanlar anliyor iyiki varsiniz yoksa kafayi yiyebilirdim size aciliyorum bu beni rahatlatiyor
sen başarırsın bu işi:) hem sigara sperm kalitesini de düşürüyor sen bunu de gerçi biliyordur. Hatta bir ara espri konusuydu. Sigara paketlerinin üstünde sigara öldürür yazısından değil de spermleri azaltır gibi bir yazı var ondan rahatsız oluyorlarmış...
sen başarırsın bu işi:) Hem sigara sperm kalitesini de düşürüyor sen bunu de gerçi biliyordur. hatta bir ara espri konusuydu. sigara paketlerinin üstünde sigara öldürür yazısından değil de spermleri azaltır gibi bir yazı var ondan rahatsız oluyorlarmış...
canım ya o psikoloji gitmiyor di mi? şimdi azaldı bende başta Ardaya bakıp ağlayasım geliyordu.( görümce de gelmiş hediyelerini verdi dedi ki ben bunları diğer bebeğine almıştım buna kısmetmiş başladım ağlamaya. diğer görümceler de kızdılar ona...
inşallah geçer canım(
ama bebeğin yanında değil balkonda bile içse zararmış. dr nin yanında sor canım eşim balkonda içiyor zararı olur mu? dr de evet deyince bırakır belki...
7 yıl çokmuş biz 3 yıl istemedik dediğin gibi başımıza gelen kalmadı 2 düşük, 1 erken doğum, bir tüp bebek denemesi, pıhtılaşma, menopoz sınırı, genetik sorun, sperm hızı düşüklüğü...
şükür benim 2 oğlum oldu inşallah sizin de olur...
sağ ol canım iyiyiz şükür. Artık büyüyor... Allah size de nasip etsin bu günleri.
evet kanama döneminde 1 gün bizim de kesmişti ama ben de mthfr ve protrombin sorun diye devam ettik...
kurtulmuşsun ne güzel ben kan sulandırıcıdan çok çektim...
canım yatmaya başladın sanırım ... neler yapıyorsun? yavaştan yapabiliyorsan buzluğa bir iki bir şey koy börek kek filan...
kıyamam canım ya... çok haklısın acın tazeyken böyle hissetmen. lütfen psikolojik destek de al bu rahatlatır. bir de bu noktada teslimiyet çok önemli. kader demek rahatlatıyor insanı...
Herkese gunaydin birkacgun giremedim kizlar moralim cok bozuk sormayin esimin israri uzerine benimle ayni zamanlarda hamile olan arkadaslarla gorustuk 5aylik olmus karni cikmis hemen bebegim aklima geldi benimkide 7 aylik olcakti dedim moralim cok bozuldu biz birsey olmasin diye cay icmezdik baktim ickileri goturuyor birde bebek muhabbeti dusuncesiz insanlar siz bilmiyormusunuz ben yeni yasadim bu olayi unuttuluyormu saniyorlar yasamayan bilmiyor anlamiyor bende normalde icki kullanmam pek ben bir sinirlendim artik bir icmisim anlatamam size 2 gun kendime gelemedim hasta oldum bir agla bir agla esim zor toparlamis beni yani bizi anca birbirimiz ayni aciyi yasayanlar anliyor iyiki varsiniz yoksa kafayi yiyebilirdim size aciliyorum bu beni rahatlatiyor
ben ilaca başlamıştım ya dr m Arda beyle görüşüp başlatmıştı. 12 tane içtim kanamam kesilmişti 2. günü içtiğimde. sonra buradaki dr ye dedim kes dedi kanaman bittiyse. sanki o ilaç sütümü azaltmıştı. kesince 4-5 gün sonra adet gibi başladı kanama. sanıyorum adet oldum 4. gün bugün. ilaca da başladım tekrar. Azaldı. Artık kanamaları yorumlayamıyorum. serklaj dikişim alınamadı ya ondan mı geliyor acaba?
Canım benim bak ben sana bir olay anlatayım Ben kanser tehlikesi atlattım bir sürü ameliyat oldum üstüne üstelik bebekte olmuyor doktor doktor geziyorum her doktordan medet umuyorum anlıycan yana yana geziyorum ailemde görmüyo değil eller acıyor üzülüyorda ollarmı bilmiycek neyse ben yine bir doktor randevuma giderken ablamda geldi benimle ben üzülürüm diye beni yanlız yollamıyorlar güyaaa neyse ben doktora muayene oldum sonra ablam dediki bende muayene olayım sonra çıktı dediki sipralimi çıkarttırdım 1 yaşında kızı var o zaman dedim ben böyle doktor doktor gezerken ve birde hamile olursam anneme bukadar ihtiyacım varken sen bidahamı bebek düşünüyorsun dedim kızdı bana ben senin bu halde yalnız bırakıp bebekmi yapacam diye ve O AY HAMİLE KALDI BU AY DA DOĞUM YAPACAK!!! ben hala kendimle baş başayım bak bebek yapmaya çalışıyorum....Bana ben evlendiğimde çocuk yapmak istiyorum dediğimdede kızmıştı benim bebeğimin sevgisi bölünür yapma diye iyiki onun dinlememişimde doktorlara gittim erken teşhisle kanserden kurtuldum BACIIIIM SAĞ GÖZÜNÜN SOLUNA FAYDASI YOOOOK
kıs o bantlar nasıl bişi...bende alayım da kocamın münasip yerine yapıştıram :) tiksindiriyosa güzel bişiymiş....
Bu arada ms hastası beyinle alakalı bi hastalık dimi denge problemi felan....ağırlarıda var hafifleride..senin eşin nasıl ne durumda????nasıl meydana çıktı bu hastalığı?? Hasta olduğunu bile bile içmesine anlam veremiyorum( bende düşünüyorum çocuğum olunca belki bırakır pis pis sigara kokup çocuğu öpmez diye....bakalımmm ::....
ilk aylar en zoru.kimseyi göemek konuşmak istemiyorsun.ben de çok zor atlattım aslında hep aklımda ama eskisi kadar çok acıtmıyor artık.kaderi böyleymiş oğlumun bu dünyada yiyecek ekmeği yokmuş diyorum.kaybımdan sonra yaklaşık 2 ay okula gitmedim sonraysa ağlayarak gittim çünkü aynı dönem hamile oldum 2 arkadaş daha vardı seminerlerde 3 ümüz cicilerimizi giyip yanyana otururduk gırgır şamata... onları her görüşümde gözlerim doldu normal sohbet ederken bile bakamazdım yüzlerine.doğum yaptılar tebriğe gidemedi herkes bana abartıyorsun dedi ama içimde kopan fırtınaları ancak yaşayan bilir...
Ama inanıyorum herşey düzelecek canım bugünlerin geçecek.evladını elbet unutmayacaksın ama acın hafifleyecek.sonra rabbim sana hayırlısıyla nurtopu gibi evlatlar verecek kalbindeki boşluk dolacak.allahım birdaha yaşatmasın evlat acısı...sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatların olsun inş. boy boy:)
Rabbim isteyen herkese sağlıklı hayırlı evlat versin...
benimkide içiyor malesef eve gelince 1 tane içiyor akşam oda balkonda ama üztü başı kokuyor.hele hamileliğin ilk aylarında adamı sigara kokusundan dolayı boğuverecektim hep totomu döndüm yattım üperken bile ağladım kokuyosun diye banamısın demedi.sözde sevgiliyken vaadler verirdi.evlenince bırakıcam dedi .biz tayin için önce nikah yaptık tamam bak dedim evlendik bırak yok bu sayılmaz aynı evde yaşamaya başlayınca bırakıcam dedi bukez.nikahdan 8 ay sonra evlendik düğün yaptık bırakmadı.sonra hamile kal bırakıcam dedi ilk bebeğime hamile kaldım bukez doğsun dedi... kısmet olmadı gene bırakmadı.şimdi diyorum bak hamileyim hadi bırak tık yok.yalancı çoban hikayesine döndü şimdi bırakcam desede inanmam...
Ama şu bant fikrini sevdim alalım da münasip yerlerine monte etsinler...gerçi benimki inanmaz öyle şeylere onun içinde etki etmez. 3 günde 1 paket bitiriyor çok içmiyor hele akşam eve gelince 1 tane içiyor ama o bile çok etkiliyor içmeyene...
Allah tez zamanda tiksindirsin nediyelim artık...
gerçekten zor....
Allahım inşallah kısa sürede sanada nasip edecek...
seni çok iyi anlıyorum kaybımdan sonra bi süre hamile yada bebek görmeye dayanamıyodum..içten içe fesatlanıp kötü hissediyodum allah affetsin...
nasip kısmet yapacak bişi yok..kader deyip düşünmememye çalışıyodum.
kaybımdan sonra daha 2.5 ay olmuştu..düğün için memlekete gitmiştim..orada halamın kızı 2.5 aylık hamileyim deyince allah yukarda nasıl üzülmüştüm nasıl canım yanmıştı tekrar...
onu öyle sevinçli görünce içim bi değişik olmuştu...tabi sevinecek bebek sahibi olacağı için..ama bana çok zor gelmişti..bana söylemese diye düşünmüştüm sanki sonra öğrenmicem..akıl işte...
neyse allahın izniyle 1 ay sonra bende hamile kaldım.....
belki insanlar okadar ince düşünemiyor yapçak bişi yok.
zıkkım içsinlerr..... POK İÇSİNLERRR....acaba eşlerimize şöyle desek nasıl olur..ya ben ya sigara....ACEP NE TERCİH EDERLER ÇOK MERAK EDİYOM DOĞRUSU...
Canim duygularimi okadar iyi anliyorsunuzki hepiniz gercekten hamile gormek istemiyorum o boyuttayim yani birde ayni donemde hamilelik yasadigim birkac kisi var onlari gormeye hic tahammul edemiyorum dedigin gibi simdi dogum yapacaklar tebrige gitmek istemiyorum hic cunku korkuyorum kendimi tutamiyorum basliyorum aglamaya rezil oldum o gun sokaklarda bagira bagira agladim insallah dedigin gibi olur allah bir evlat verir banada burda guzel haberlerimi sizlerle paylasirim
CANIM SENLE 1 HAFTA ARAYLA KAYIP YAŞADIK....ACINI ANLIYORUM EVET AMA HAYAT DEVAM EDİYOR YAPCAK BİŞİ YOK..... BAK BEN EFT YAPIYORUM SENDE YAP....HAKKATTEN RAHATLARSIN....
EFT NE BİLİYO MUUSN " DUYGUSAL ÖZGÜRLÜK TEKNİĞİ"...PARMAK UÇLARINLA YÜZÜ NDE VE VÜCUDUNDA BAZI NOKTALARA 7 DEFA VURUŞLARLA KENDİ KENDİNİ AKUPUNTUR YÖNTEMİYLE TEDAVİ EDİYOSUN...BENİM BU ÇARPINTILARIM VARYA MİDEM FELAN PSİKOLOJİM KÖTÜYDÜ ..2-3 GÜN ÇARPINTIM BİTTİ MİDE SORUNUM BİTTİ..VALLAHİ İŞE YARIYOR...
sende her vuruş yaptığında diceksinki sesli bi şekilde bebeğimi kaybetmeme rağmen kendimi tamamen ve derinden kabul ediyorum..diceksin...bunu aklına her geldiğinde yalnızken kendine uygula...
bazısı MELEKLERLE UĞRAŞIYOR ONLARLA KONUŞUYOR...
bende bununla uğraşıyorum :))
AL BAK ADRES BU..KADIN NASIL YAPIYOR BAK....
EFT nasıl yapılır? - UZMANTV
BU ADRESTEDE İYİCE OKU--ÖĞREN...
Çekim Yasası: EFT Emotional Freedom Technique
Duygusal Özgürlük Tekniği - EFT (Emotional Freedom Technique)
İYİ ÇALIŞ DERSLERİNE.... YÜZÜNDE GÜLSÜN...BİZİ BAŞKALARININ ANLAMASINI BEKLEME..BİZİ BİZDEN BAŞKASI KİMSE ANLAMAZ...
zıkkım içsinlerr..... POK İÇSİNLERRR....acaba eşlerimize şöyle desek nasıl olur..ya ben ya sigara....ACEP NE TERCİH EDERLER ÇOK MERAK EDİYOM DOĞRUSU...
canim cildirmissin sigara olayina ama cok haklisin bende kullanmiyorum esimde kullanmiyor allahtan annem iciyor gidince ona ev les gibi sigara kokuyor arkadas var icen bir geliyor kiz berbat kokuyor icmeyene birde sanada zarari var pasif icici oluyorsun
evet canim haklisin bizim cok yakin kayiplarimiz birdaha yasamayalim insallah canim bu eft olayini bir arastirayim ben yapayim bakalim banada iyi gelir insallah benimde vucudum zayif dustumu bacaklarimda sanki birseyler varda kemiriyorlar gibi oluyor cok rahatsiz edici vucudumu toparlamam lazim senin yine bir ugrasin var tatlim calisiyorsun ben ne yapayim iside biraktim evde oturuyorum bos bos babamin mezarina bile gidemedim nerdeyse bir sene olacak oraya gidincede kopcam simdi insallah hersey guzel olur bizim icin basaricaz bu zorluklari yenmeyi ben dersime calisayim ogretmenim sinavda yapacakmisin:))
ikinizde benim vazgeçilmezimsiniz...
Derlerse şaşırmam:)
regrete 4 yıl bırakıp hiç içmeyen bi eşim olcak sonra tekrar başlıcak sigaraya çıldırırım heralde...nasıl müsade ettin yaw..ayrıca alma derim...bi halta yaramıyo ağzına içine koyduğun sıvı varya ..her çekişte ağzına o geliyo acı pis bişey...
chnb aynen bende sen gibiyim...hiç alışkan bağımlı değilim ...bi bakarsın 3-4 ay içmem bi bakarsın arkadaşlarla kahve ortamı olur orda yakmak isterim felan kendime alırım ince sigaralardan ama o sigara 10-20 güne anca biter.... BEN KÜSTÜM KOCAMA BANA SÖZ VERENE KADAR TEPKİLİ KALICAM....
Benimde aslında pisikolog gitmem gerekiyor ama cesaret edemiyorum bende hala atlatamadim ilk bebeğimin kaybını,keske o gunü silebilsem hayatımdan
Ah ah aynı dert bende de var üstelik esım ms hastası,ne kendine acıyor ne bana,yazın migde bilantilarindan ağladım içme diye doktora gitti,bir bant vermiş koluna yapistiriyordu isede yariyordu aslında bant varken sigaradan migdesi bulanıyordu 1 tane yi bile bitiremiyordu,sonra tiksiniyorum diye bandı bıraktı ben sigara içmeyi seviyorum diyo yaaa,son umudum bebekti,belki ona kiyamaz dedim ama nafile,ama oğlu ona baba sigara içme derse birakcakmis şimdide öyle söylüyor
Sevgili chnb merhaba soruna burdan cevap vereyim umarım öncelikle sen ve arda bebek çok iyisinizdir...
Clexanı ve coraspirini her gün transfer sonrası 2/3 aya yakın aldım hep yattığım için... kanda pıhtılaşma sorunum yoktu , yatıyorum olur diye önlem amaçlı aldık sonra hafif lekelenmelerim ( kahverengi) başlayınca doktorum ikisinide kesti... Sonra şükür kanamada lekelenmede olmadı...
Bende cok kullaniyorum camasir suyu malesef :26:
Saglicakla giittt, saglicakla gellll!
Evet cnm istanbulda gitmistim, hic isim gucum yok epilasyon icin tasindim durdum 1 yil boyncs
Uskudar da kizkulesi diye bir yer, baya memun kaldim
Tamam canım hemen araştırıyorum arar konuşur bilgi alırım uygun gelirse oraya giderim..Tşk ederim
Canım,Bence önce kendini düşün bundan sonra rahatsız olacağın şeyleri ısrar da edilse yapma çünkü bunu sadece yaşayan anlıyor eş anne kardeş bile anlayamaz..Bende hamileyken aşırı dikkat ederdim yediğime içtiğime bir arkadaşım püfür püfür sigara içerdi önüne ne gelse yer içerdi o doğum yaptı ben kaybettim inan isyan etmiştim Allah affetsin( sonra bazı şeyler oldu dedim herşeyde bir hayır var..Ben hamileyken en yakın arkadaşımla haftası bile aynı hamileydik bebeği kaybedince sürekli eşimi aradı benden haber almak için ben onla konuşmak bile istemedim önce hem onu hem kendimi üzmek istemedim üzerinden biraz zaman geçti kendim aradım gelmek istedi kabul ettim içimden karnını düşünmek bile canımı acıtıyordu ama dedimki hayat böyle geçmez hamileler olacak bebeği olanlar nereye kadar kaçabilirim neyse görüştükçe alıştım o da sık sık düşüncesizlik yapardı ama ben iyi niyetinden şüphe etmedim anlamadığı için yaptığını biliyordum hatta öyle yaptığı zamanlarda yok artık senin yaptığında delirdin iyice diye diye dalga geçip söyledim ..Sonra doğum yaptı hastaneye gittim içimde bazen bir sızı oldu ama onu kıskandığım için değil kendime ve bebeğime acıdığım için ..Bebeğime aldığım şeylerin bazılarını ona hediye ettim bana böyle yapmak iyi geldi..şimdi de sık sık görüşüyorum bebeği doğdu yürüdü konuştu benimki uçtu gitti ( kendimi onla kıyaslamaktan daha hamileyken vaz geçtim yoksa hayat bana eziyet olacaktı ama tersini düşünseydim bu seferde tam tersi hareket etmekten çekinmezdim yani bence kime ne iyi geliyorsa nasıl rahat edecekse öyle davransın bazen kendi sağlığımız için bencil olmayı öğrenmemiz önce kendimizi düşünmemiz gerekiyor..İnan sende zamanla daha iyi hissedeceksin içinde bir yerde birşeyler eksik kalacak ama zamanla tekrar ileriye bakacak umutla dolacaksın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?