- Konu Sahibi hidennisko
-
- #39.001
Evet derler ya dünyaya gelen büyüyor. çok şükür canım...
bundan sonra senin de güzel ve daha hızlı geçer 28 den sonra rahatlıyor insan canım. ismi ne olacak oğluşunun?
saftunççççç
ablan da değişik davranmış denir mi öyle... neyse sen düşünme bunları tahlil için ne zamandı 8 şubat mıydı?
Bugün programın birine bir tiyatro sinema oyuncusu bir kadın konuktu melek baykalın programıydı.İsmini unuttum hafızamı bağışlayın.Neysee kadın rahim ağzı kanseri olmuş çok şükür atlatmış rahimi kople alınmış çocuğuda yok sanırım.Ne dedi biliyormusunuz? Benimde çok düşündüğüm bir şeydi Dedimki diyor ÇOK ŞÜKÜR ALLAHIM iyiki genç yaşta yaşadım bu sıkıntıyı ve hayatın anlamını anladım maldan mülkten paradan puldan başka birşey düşündürtmeyen bu yaşam hırslarımız bir tarafa attım ve hastayken sadece şunu düşündüm dedi acaba bu yaz Kiraz mevsimini görebilecek miyim? Aslında arkadaşlar benim sizlerden ve birçok insandan en şanslı yanlarımdan biride kanseri tanımış olmam ŞAŞIRMAYIM TABİKİDE ŞANS niyemi ben hayatın sağlığımın sevdiklerimin kıymetini anladım önce benim canım önce benim sağlığım bebek ikinci planda bebeğim geleceksede başım üstüne gelmeyeceksede TAKTİR YAZI kim nederse SİZE EMANET CANA SAHİP ÇIKIN ÖNCE.beni hasta eden tek neden PSİKOLOJİKTİ HER ŞEYİ ÇOK KAFAMA TAKARDIM ÇOOOKTA SIKINTI YAŞADIM KENDİ DİLİMLE DERDİM ya kanser ya verem olurum diye ve ben sonra kendi dilimle dualarımla iyi ettim kendimi...Çocuk bebek bir tarafa bugün kendimiz için bir şeyler yapalım...
VEEE MEVLANA DER Kİİ
Dibine gübre atılan gül fidanı bu kötü kokuya sabredip güzel bir kokuya kavuşuyorsa ve yine dikenine sabreden gül kadife gibi bir tene sahip olabiliyorsa, dert ve sıkıntıya sabreden kişilerin de çektikleri derdin tam tersi, hatta daha fazlası rahatlığa kavuşacaklardır...Bunun adı ister bebek olsun ister eş ister eş ama en önemlisi SAĞLIK olduğunu unutmayın..
merhaba kızlarben geldim
10gündür yoktum eşim izne cıkmıstı ani bir kararla memlekete gittik..
kafan dağılmıştır demeyin orda daha kötü oluyorum.
ben dogumumu orda yapıp melegimi gömmüştük...
birde anne babamın öle gözlerimin içine bakması
bu olaydan önce her gittigimde mezara götürürdü babam bizi..
amcamlar dedemler için..
ama 2 ziyaretimdir götürmüyor.benmde kızım orda oysaki
DUYAYDIN geçmiş olsun geçmişi okudum hastanedesin şimdi demek..
neyse senin ve bebegin için en hayırlısı olsun..
gelde su liste işini konuşalım
bakalım yeni listecibaşınız olarak bu işi becerecekmiyim:44:
Biraz once Dr dan geldim . İkili testim yapıldı sonuclar cikicak . Ve dikişim atılacak cuma gibi ne olur dua edin bana en zor asamalardayim . Cok korkuyorum , heycanlaniyorum bide 20 yas dişim tuttu. Ağrıyor hastanede kalmicakmisim kısmetse . Aksama çıkarmışim. Kan sulandirici iğnemi o gun vurmicam. Coraspini uç gun onceden bırakacam . Progestan iğnem kesildi artık insallah ihtiyacım olmaz . Proteston ağızdan icicem aksam lari. Sizinde böylemi oldu ay allahım şifa versin . Hepimize . Dua edin bana hastaneye ne gotiriyim neye ihtiyacım olur . Yatağımdan yatiyim . Koltukta mı salonda ? Bağırsaklarım çalıştığında ıkınırsam bisey olurmu?
Bugün programın birine bir tiyatro sinema oyuncusu bir kadın konuktu melek baykalın programıydı.İsmini unuttum hafızamı bağışlayın.Neysee kadın rahim ağzı kanseri olmuş çok şükür atlatmış rahimi kople alınmış çocuğuda yok sanırım.Ne dedi biliyormusunuz? Benimde çok düşündüğüm bir şeydi Dedimki diyor ÇOK ŞÜKÜR ALLAHIM iyiki genç yaşta yaşadım bu sıkıntıyı ve hayatın anlamını anladım maldan mülkten paradan puldan başka birşey düşündürtmeyen bu yaşam hırslarımız bir tarafa attım ve hastayken sadece şunu düşündüm dedi acaba bu yaz Kiraz mevsimini görebilecek miyim? Aslında arkadaşlar benim sizlerden ve birçok insandan en şanslı yanlarımdan biride kanseri tanımış olmam ŞAŞIRMAYIM TABİKİDE ŞANS niyemi ben hayatın sağlığımın sevdiklerimin kıymetini anladım önce benim canım önce benim sağlığım bebek ikinci planda bebeğim geleceksede başım üstüne gelmeyeceksede TAKTİR YAZI kim nederse SİZE EMANET CANA SAHİP ÇIKIN ÖNCE.beni hasta eden tek neden PSİKOLOJİKTİ HER ŞEYİ ÇOK KAFAMA TAKARDIM ÇOOOKTA SIKINTI YAŞADIM KENDİ DİLİMLE DERDİM ya kanser ya verem olurum diye ve ben sonra kendi dilimle dualarımla iyi ettim kendimi...Çocuk bebek bir tarafa bugün kendimiz için bir şeyler yapalım...
VEEE MEVLANA DER Kİİ
Dibine gübre atılan gül fidanı bu kötü kokuya sabredip güzel bir kokuya kavuşuyorsa ve yine dikenine sabreden gül kadife gibi bir tene sahip olabiliyorsa, dert ve sıkıntıya sabreden kişilerin de çektikleri derdin tam tersi, hatta daha fazlası rahatlığa kavuşacaklardır...Bunun adı ister bebek olsun ister eş ister eş ama en önemlisi SAĞLIK olduğunu unutmayın..
Gerçekten çok rahatladım artık, geçen çarşamba gittiğimde 1 kilo 500 gr dı doktorum banu bingöl gönenç sağolsun çok rahatlattı artık korkma dedi ilk kez.. Zaten ilk oğlumu kaybettiğim 17. Hafta geçtiğinde ben kendime geldim 19 da tekmeleri başladı şimdi gece gündüz tekmeleriyle uyutmuyor Aren beni :)) tek sıkıntımız şekerim var çok kilo aldım diyetteyim o var canımı sıkan... Annemde babamda şeker hastası , 50 gr 100 gr şeker yüklemelerim açlık tokluk şeker ve kan değerlerim bir de idrarda şeker çıktı ama 2 haftadır ben kilo almıyırum neyseki sadece Aren kilo alıyor imşallahta böyle devam eder... İsmi diyordum uzattım adı Aren ( anlamı: ( Sanskritçe '' Güneş Tanrısının Oğulları''anlamına geldiği düşünülmektedir. Her Hititliye Aren denirmiş ;'' ışığın Oğulları' Avesta dilinde ise ''soylu '' demektir. Farsça ise ''çöldeki en parlak kum tanesi '' anlamında kullanılmaktadır. Ermenice ise '' Allah'a yakın demek''....kürkçedeki anlamı ise ateş, ışıktır...)
Tekrar sevgiler
Canlar herkese iyi akşamlar
Geçmişi okuyayım dedim sayfalar hızla geçmiş.
Ben okuyorum fakat yazmamıyorum. Sadece süt sağlarken okuyorum ellerim dolu olduğundan yazmamıyorum. Bide kızlar ben doğumdan beri kafamı toplayamıyorım. Konuşurken dilim dolanıyor. Acaba uyku düzenimize alışınca geçer inşallah.
Buğün İstanbul da Hasan Basri'nin konturolün ve işitme testi vardı.
Kontrolü hamd oldun iyi. Fakat kilo az aşmış. Üç saatte bir anne sütü veriyorduk. Gündüz öğünleri öncesi anne menesi deniyorduk. Dr günde iki kez deneyin dedi. O zaman efor sarfediyor o yüzden kilo alamamıştık dedi. Bide oğluşum hamd olsun hareketlide. Abisi yavrum yer öylece yatar uyurdu.
Hamd olsun bu günümüze Rabbim bu günleri gösterdi sağlıkla yetiştirmeyide nasip eylesin.
Rabbim tüm hamilelerin günlerinin sağlıkla su gibi akıp geçmesini. Anne olmak isteyenlerin tez zamanda güzel haberlerini vermelerini nasip eylesin. Allah a emanet olun canlar.
buda benım dıkkatımı çekıyor bır alakası varmı bılemıyorum dığer topiklerı okumadığım için
adetlerımızın düzene gırmesı zaman alıyor acep r.a.y le ilgisi olabılırmı o
çok feci üşütmüşüm ama nerde ne zaman bılemıyorum
yazilanlari okudkca kendi yasadklrm geldi gozumun onune gercktn yasamayn anlamiyo senin icin kan aglarlken baskalari seni cocuk gormeye hamile olana tebrik etmeye gidelm diiyo yasamayn o aciyi bilemz nerede hamile gorsen bogazna biseylr dugmlenr aglrsn senin bebegn topraga konur onunla yasit olanlr dogar buyur benimde bebegm yasasa bu ayin sonunda bir yasini kutlicktk icim yaniyr kimseye soyleyemiyorm onunla yasit bebekleri gorunce gozm doluyor elimdn bisey gelmiyor bir sene aradn sonra tekrar hamileym ama diken ustundeym ya bunuda kaybedrsem diye icim icimi yiyo rabbime bunu bize bagisla diye yalvariyorm
merhaba kızlarben geldim
10gündür yoktum eşim izne cıkmıstı ani bir kararla memlekete gittik..
kafan dağılmıştır demeyin orda daha kötü oluyorum.
ben dogumumu orda yapıp melegimi gömmüştük...
birde anne babamın öle gözlerimin içine bakması
bu olaydan önce her gittigimde mezara götürürdü babam bizi..
amcamlar dedemler için..
ama 2 ziyaretimdir götürmüyor.benmde kızım orda oysaki
İnan başladığını öğrenince içim hop etti çok üzüldüm ama ben içerken ne diyebilirim ki benim eşim öyle tepkiye falan gelemez inadıma daha çok içer kendi kendine bırakır yine bir anda diye düşünüyorum..
Canım,bebek biraz büyüyünce gitmeni tavsiye ederim inan çok iyi geliyor..ben ordan çıktığımda mutluluk hormonu almış gibi çıkıyordum :))
Şu bantın adını paylaşırmısın ltf..
Senin doktoru ben çok sevmiştim özgüveni çok yüksek hastasının yanında bir doktor gibi gelmişti bana ..Gittiğimde beni gülümsetmiş kendimi iyi hissetmemi sağlamıştı o ilacı da veririm bu ilacıda veririm değişik bir şekilde dikerim :)) ben riskli haftalarda hastanede yatmak istiyorum demiştim ama sağlık sigortası sorun yababilir demiştim bana sen onu bana bırak ben gelirim onların hakkından demişti :)) o zaman burda paylaşmıştım güven veren bir dr gerçekten...
Ben 17 hafta da kaybettim canım ...O açılmaması gereken muhabetler açılır bir sürü şey olur benim kendi teyzem geçen gün bir tanıdığımızın eşi 22 haftalık bebeğini kaymetmiş vah ah falan dedim ee bende kaybettim bana da bu kadar üzüldün mü senin küçüktü dedi inan o an çok kızdım ama sonra aman dedim o üzülse ne anlasa ne.. diyorum ya seni, bunu yaşamayan kimse anlamaz takmamaktan başka çare yok o da zamanla oluyor benim kendime gelmem 1 seneyi buldu ..
Meleklerle iletişim kurma yaşamak isimli kitap okudum sonra bu kitabın yazarının sitesi var ordan hediyeler kısmındaki meditasyonları yaptım şimdi belki eğtimine gidicem ..İlgimi çekti kitap ve sitede söylenenleri yapıyorum ve gerçekten olumlu şeyler oluyor siteyi biraz incele istersen kitabı da alabilirsin ucuz bir kitap okurken arada hadi ordan diyorsun ama ben inanmayı tercih ettim fayda da görüyorum açıkcası
Canim basinsagolsun teyzende biraz terbiyesizlik yapmis 17 haftalik kucuk bir bebek degil canim ya 22 haftayla arasinda cokta buyuk farklar yok kitabin yazari kim bende alicam en yakin zamanda su sitesinide bir inceleyim sahbamusta eft dedi bakalim onuda inceleyecegim faydasi olur umarim
Biraz once Dr dan geldim . İkili testim yapıldı sonuclar cikicak . Ve dikişim atılacak cuma gibi ne olur dua edin bana en zor asamalardayim . Cok korkuyorum , heycanlaniyorum bide 20 yas dişim tuttu. Ağrıyor hastanede kalmicakmisim kısmetse . Aksama çıkarmışim. Kan sulandirici iğnemi o gun vurmicam. Coraspini uç gun onceden bırakacam . Progestan iğnem kesildi artık insallah ihtiyacım olmaz . Proteston ağızdan icicem aksam lari. Sizinde böylemi oldu ay allahım şifa versin . Hepimize . Dua edin bana hastaneye ne gotiriyim neye ihtiyacım olur . Yatağımdan yatiyim . Koltukta mı salonda ? Bağırsaklarım çalıştığında ıkınırsam bisey olurmu?
VEEE MEVLANA DER Kİİ
Esime sordum bandın adını hatırlamıyor ama var öyle bı bant,yuvarlak kucuk bı bant koluna yapistiriyodu ben basta inanmamıştım ne alaka diye gercekten etkili,ama bizimki sigara yerine bandı bırakmayı tercih etti eczaneye sorun bilirlerkıs o bantlar nasıl bişi...bende alayım da kocamın münasip yerine yapıştıram :) tiksindiriyosa güzel bişiymiş....
Bu arada ms hastası beyinle alakalı bi hastalık dimi denge problemi felan....ağırlarıda var hafifleride..senin eşin nasıl ne durumda????nasıl meydana çıktı bu hastalığı?? Hasta olduğunu bile bile içmesine anlam veremiyorum( bende düşünüyorum çocuğum olunca belki bırakır pis pis sigara kokup çocuğu öpmez diye....bakalımmm ::....
kıs o bantlar nasıl bişi...bende alayım da kocamın münasip yerine yapıştıram :) tiksindiriyosa güzel bişiymiş....
Bu arada ms hastası beyinle alakalı bi hastalık dimi denge problemi felan....ağırlarıda var hafifleride..senin eşin nasıl ne durumda????nasıl meydana çıktı bu hastalığı?? Hasta olduğunu bile bile içmesine anlam veremiyorum( bende düşünüyorum çocuğum olunca belki bırakır pis pis sigara kokup çocuğu öpmez diye....bakalımmm ::....
yok canım gitmiyor malesef Allaha cok sukur oğlum yanımda ama onun acisi icimde biyerde hep saklı kalacak,zaman sadece alıştırıyor,bugün kontrolü vardi keske sorsaydımsen başarırsın bu işi:) Hem sigara sperm kalitesini de düşürüyor sen bunu de gerçi biliyordur. hatta bir ara espri konusuydu. sigara paketlerinin üstünde sigara öldürür yazısından değil de spermleri azaltır gibi bir yazı var ondan rahatsız oluyorlarmış...
canım ya o psikoloji gitmiyor di mi? şimdi azaldı bende başta Ardaya bakıp ağlayasım geliyordu.( görümce de gelmiş hediyelerini verdi dedi ki ben bunları diğer bebeğine almıştım buna kısmetmiş başladım ağlamaya. diğer görümceler de kızdılar ona..
.
inşallah geçer canım(
ama bebeğin yanında değil balkonda bile içse zararmış. dr nin yanında sor canım eşim balkonda içiyor zararı olur mu? dr de evet deyince bırakır belki...
7 yıl çokmuş biz 3 yıl istemedik dediğin gibi başımıza gelen kalmadı 2 düşük, 1 erken doğum, bir tüp bebek denemesi, pıhtılaşma, menopoz sınırı, genetik sorun, sperm hızı düşüklüğü...
şükür benim 2 oğlum oldu inşallah sizin de olur...
sağ ol canım iyiyiz şükür. Artık büyüyor... Allah size de nasip etsin bu günleri.
evet kanama döneminde 1 gün bizim de kesmişti ama ben de mthfr ve protrombin sorun diye devam ettik...
kurtulmuşsun ne güzel ben kan sulandırıcıdan çok çektim...
canım yatmaya başladın sanırım ... neler yapıyorsun? yavaştan yapabiliyorsan buzluğa bir iki bir şey koy börek kek filan...
kıyamam canım ya... çok haklısın acın tazeyken böyle hissetmen. lütfen psikolojik destek de al bu rahatlatır. bir de bu noktada teslimiyet çok önemli. kader demek rahatlatıyor insanı...
tesekkür edıyorum cnmGeçmiş olsun canım rabim şifa versin. Aman dikkat et kendine.
Bende çok titizleniyoedum. Çalışınca birşeyi yarına bırakıca ipin ucu kaçıyordu.
Geçen 2011 Ağustos ayında ikinci kez hamile kaldım. Eylül ayında oğluma bakan teyzemiz işi bırakacağını söyledi. Aynı zamanda oğlumda anaokulunA başlayacaktı. Okulu benim işyerine yakın olunca her sabah 18 km yol gidiyorduk. Sabahları onu kakfırmak giydirmek çok yoruyordu. onula yalvaracak hadi diye diye okula gidip akşam ağlaya ağlaya eve geliyorduk. Hep biryerlere yetişme telaşımız vardı. Bide ev işlerimi kendim yapacağım nasılda aş ermiyorum bu seferki farkı olacak hem her işimi yapacağım hemde çalışacağım diğer hamileler gibi diyordum. Oğlum aslında yarın gün okula gidiyor öğleden sonra annanesibe gidip dinlenecekti. Annemler yazlıkta olunca öğlende onu işe getiriyordum. Oda beni çok yoruyordu. Bebek 7 haftalık ken tam doğum günümde oğlum sabah kıyafet krizi çıkardı ve ben ağlamaya başladım ve belime yine o bildik ağrı ve kasılma girdi. İşe gittim geçmedi. Hemen Dr aradım daha gitmemiştim. 8 haftalık giderim hem kalp atışını duyarım demiştim. Dr gittim. Kese vardı bebekte vardı fakat kalp atışı durmuştu. Üç gün sonra gebelik sonlandırıldı. Bu bana ders oldu. Bu sefer 4. Haftada adetim gecikince. Hemen Dr gittim. 6. Hafta işi bıraktım. Ev de hiç bir şey yapmadım. Yere düşen bişeyi almadım üstünden geçtin. Eşimin astığı çamaşırlar yağmurda Island'ın kafamı çevirdim. Bazen kanama sonrası fila kapım çaldı kalkıp bakmadım. Hafta da bir alınan toz lar heryerden uçuştu görmeZden geldim. Ütüsüz kıyafet giydiler hiç umurunda olmadı. Bütün yaz ayağında gece gündüz çoraplarımı çıkarmadım.
Herşey oluyormuş. Pis tozlu da zaman geçiyormuş. Ben evdeki eşyalara verdiğim değeri kendime vermiyormuşum. Boşuna kendimi yoluyormuşum. İnşallah eskiye dönmem. Enerjimi oğullarıma ve eşime ayırabilrim.
Rabb'in yardımcımız olsun.
Aslinda biraz toparlanmis gibiydim sizlerin sayesinde meger hic toparlanmamisim kizi gorunce anladim doktor bana nisandan once bebek dusunme dedi zaten bende senin gibi nisanda tekrar bu surece girmeye hazirmiyim bilmiyorum insallah ozamana kadar toparlanmis olurum suan sen hamilemisin canim dedigin gibi psikolojik destek almaya karar verdim bende esim kibrisa gidelim dedi buhaftasonu ama benim canim istemedi gitmek aslinda belkide tatil iyi gelebilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?