Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Gerçekten çok rahatladım artık, geçen çarşamba gittiğimde 1 kilo 500 gr dı doktorum banu bingöl gönenç sağolsun çok rahatlattı artık korkma dedi ilk kez.. Zaten ilk oğlumu kaybettiğim 17. Hafta geçtiğinde ben kendime geldim 19 da tekmeleri başladı şimdi gece gündüz tekmeleriyle uyutmuyor Aren beni :)) tek sıkıntımız şekerim var çok kilo aldım diyetteyim o var canımı sıkan... Annemde babamda şeker hastası , 50 gr 100 gr şeker yüklemelerim açlık tokluk şeker ve kan değerlerim bir de idrarda şeker çıktı ama 2 haftadır ben kilo almıyırum neyseki sadece Aren kilo alıyor imşallahta böyle devam eder... İsmi diyordum uzattım adı Aren ( anlamı: ( Sanskritçe '' Güneş Tanrısının Oğulları''anlamına geldiği düşünülmektedir. Her Hititliye Aren denirmiş ;'' ışığın Oğulları' Avesta dilinde ise ''soylu '' demektir. Farsça ise ''çöldeki en parlak kum tanesi '' anlamında kullanılmaktadır. Ermenice ise '' Allah'a yakın demek''....kürkçedeki anlamı ise ateş, ışıktır...)

Tekrar sevgiler

Arkadaşım nede güzel yazmışsın...herşeyin başı sağlık...Şu tavsiye ettiğin kitabı aldım okuyorum..Daha pozitif düşünmeye başladım..Sağolasın..Ben inanıyorumki güzel haberlerini yakında bizlere vereceksin..ardından bebeğini kucağına alacaksın..

Regrete: Senin doktoru ben çok sevmiştim özgüveni çok yüksek hastasının yanında bir doktor gibi gelmişti bana ..Gittiğimde beni gülümsetmiş kendimi iyi hissetmemi sağlamıştı o ilacı da veririm bu ilacıda veririm değişik bir şekilde dikerim :)) ben riskli haftalarda hastanede yatmak istiyorum demiştim ama sağlık sigortası sorun yababilir demiştim bana sen onu bana bırak ben gelirim onların hakkından demişti :)) o zaman burda paylaşmıştım güven veren bir dr gerçekten...

banu hoca gerçekten rahim içi konusunda bana sonsuz güven veriyor özellikle rahim içi müdahale operasyon kürtaj vs... Aşırı özgüveni var evet bir de benden daha çok pinpirik, örneğin burda fazla progestan alımlarından dolayı arkadaslar beni epey düşündürmüştü kendisiyle enine boyuna konuşmuştuk bu konuyu çok komik anlarım oluyor onunla... Hatta bana kahkaha attıran tek kişi... Bana çok progestan veriyorsun günde 6 defa 200 mg fazla değil mi diyorum? bana; sakın bana oğlumun pipisi yamuk hikayesiyle gelme yarın bunun konferansını vermeye japonyaya gidiyorum diyor:))) Tek sorunu asla gerekmediği sürece moral vermez aşırı gerçekçi bu bazen canımı sıkıyor bazen moral gerekiyor çünkü ama o hep realist olma çizgisinden asla şaşmaz :))

Tesekkurederim arkadaslar insallah hersey guZel olur siz olmasaydınız hikayeleriniz dertleşmeler olmasaydı :...(. İnsallah ilk hedefimiz dikis sonra su suyumu. Geldigi haftaları atlatmak sonra 30 hft sonra 38 allahım o günleri görmeyi nasip eyle :....(

Canım özlettin kendini. uğrasaydın bana ya, dertleşirdik...
ben de hatayı sevmiyorum hala kendimi bu şehirden her an gidecek gibi hissediyorum beni bu şehirden koparmayan tek bir yer olacak malesef(
ailen de hassas ne güzel...

yaparsın sen canımmmmm...
he ya duyaydın nerede?

canım sonuçların güzel çıkar inşallah. progestan iğnesini hepimiz kullanıyorduk bazımız hem hap hem iğne kullandı. bu konuda pek tartışmalı kimi dr çok kullandırıyor kimi az neye göre ayarlıyorlar bilmem...
dualarımız seninle. artık hamilelik takvimi de yap canım insana ümit oluyor.
ben kalp atışını duyunca yaptım bu kez... iyi geliyor her gece 12 de bakardım bir gün geçmiş şükrederdim...

canım ıkınmak tehlikeli fazlası. bol kayısı incir kurusu ve su tüket. çok sıkışınca ben magnezi calcineden fayda gördüm...
Allah yardımcın olsun şayet kanamam kesilirse o gün yasin okurum sana ismini yaz özelden...
yasini ne için okursan olurmuş diyorlar...
2 selavat arası edilen dualar kabul olurmuş.
el mübdiu 99 kere ben neredeyse her gün sağ elimi karnıma koyup dedim hatta eşler okusa daha iyiymiş...
cevşen de taşıdım hep...

ne güzel yazmışsın canım.... facede paylaşmalıyım:)) mevlana bir derya...

Anlamı çeşitliymiş. ilk kez duydum söylenişi de hoş. Hayırlı evlat olsun inşallah....

Canlar herkese iyi akşamlar
Geçmişi okuyayım dedim sayfalar hızla geçmiş.
Ben okuyorum fakat yazmamıyorum. Sadece süt sağlarken okuyorum ellerim dolu olduğundan yazmamıyorum. Bide kızlar ben doğumdan beri kafamı toplayamıyorım. Konuşurken dilim dolanıyor. Acaba uyku düzenimize alışınca geçer inşallah.
Buğün İstanbul da Hasan Basri'nin konturolün ve işitme testi vardı.
Kontrolü hamd oldun iyi. Fakat kilo az aşmış. Üç saatte bir anne sütü veriyorduk. Gündüz öğünleri öncesi anne menesi deniyorduk. Dr günde iki kez deneyin dedi. O zaman efor sarfediyor o yüzden kilo alamamıştık dedi. Bide oğluşum hamd olsun hareketlide. Abisi yavrum yer öylece yatar uyurdu.
Hamd olsun bu günümüze Rabbim bu günleri gösterdi sağlıkla yetiştirmeyide nasip eylesin.
Rabbim tüm hamilelerin günlerinin sağlıkla su gibi akıp geçmesini. Anne olmak isteyenlerin tez zamanda güzel haberlerini vermelerini nasip eylesin. Allah a emanet olun canlar.

Canım çok sevindim iyiymiş oğlun. hareketli olsun canım hızlı kilo verirsin:))
kilo da toparlar inşallah...

Geçmiş olsun canım rabim şifa versin. Aman dikkat et kendine.

Bende çok titizleniyoedum. Çalışınca birşeyi yarına bırakıca ipin ucu kaçıyordu.
Geçen 2011 Ağustos ayında ikinci kez hamile kaldım. Eylül ayında oğluma bakan teyzemiz işi bırakacağını söyledi. Aynı zamanda oğlumda anaokulunA başlayacaktı. Okulu benim işyerine yakın olunca her sabah 18 km yol gidiyorduk. Sabahları onu kakfırmak giydirmek çok yoruyordu. onula yalvaracak hadi diye diye okula gidip akşam ağlaya ağlaya eve geliyorduk. Hep biryerlere yetişme telaşımız vardı. Bide ev işlerimi kendim yapacağım nasılda aş ermiyorum bu seferki farkı olacak hem her işimi yapacağım hemde çalışacağım diğer hamileler gibi diyordum. Oğlum aslında yarın gün okula gidiyor öğleden sonra annanesibe gidip dinlenecekti. Annemler yazlıkta olunca öğlende onu işe getiriyordum. Oda beni çok yoruyordu. Bebek 7 haftalık ken tam doğum günümde oğlum sabah kıyafet krizi çıkardı ve ben ağlamaya başladım ve belime yine o bildik ağrı ve kasılma girdi. İşe gittim geçmedi. Hemen Dr aradım daha gitmemiştim. 8 haftalık giderim hem kalp atışını duyarım demiştim. Dr gittim. Kese vardı bebekte vardı fakat kalp atışı durmuştu. Üç gün sonra gebelik sonlandırıldı. Bu bana ders oldu. Bu sefer 4. Haftada adetim gecikince. Hemen Dr gittim. 6. Hafta işi bıraktım. Ev de hiç bir şey yapmadım. Yere düşen bişeyi almadım üstünden geçtin. Eşimin astığı çamaşırlar yağmurda Island'ın kafamı çevirdim. Bazen kanama sonrası fila kapım çaldı kalkıp bakmadım. Hafta da bir alınan toz lar heryerden uçuştu görmeZden geldim. Ütüsüz kıyafet giydiler hiç umurunda olmadı. Bütün yaz ayağında gece gündüz çoraplarımı çıkarmadım.
Herşey oluyormuş. Pis tozlu da zaman geçiyormuş. Ben evdeki eşyalara verdiğim değeri kendime vermiyormuşum. Boşuna kendimi yoluyormuşum. İnşallah eskiye dönmem. Enerjimi oğullarıma ve eşime ayırabilrim.
Rabb'in yardımcımız olsun.

insallah banada umut olursunuz benim kalp seklinde bir rahmim var 17. haftada serviks uzunlugu 3.82 idi cuma tekrar gidicem insallah azalma yoktur... rahmin seklinden dolayi dr 25. haftadan sonra her an dogum dedi rabbim korusun.. haftada 2 tane proluton depot 500 mg vurunuyorum sizim rahim boylarinizi hatirliyormusunuz yardimci olursaniz cok sevinirim..daha once 2 kaybim var ilkini 10 haftada kalbbi durdugu icin kaybettim 2 . yi 5. haftada kanamadan kaybetttim.. memurum ben simdiye kadaar raporluydum 24. haftaya kadarda raporum devam ediyo ama birdaha veremeyecegini soyledi annem bakiyo simdi memleketteyim ama rapor vermezse ne yaparim bilmiyorum kucuk bir ilcedeyim dr yok merkeze 1.5 saat her defasinda yolculuk yapmak zorunda kalicam rabbimden umut kesilmez benide araniza alin ve bana da dua edin lutfen

Canim ya basin sagolsun insallah busefer bebegini kucagina almayi nasip eder buyuk rabbim

Canim basin sagolsun hepimizin acilari ayni saglikla bebeklerimize birgun kavusuruz insallah gidenler yine unutulmaz ama acilari biraz hafifleyebilir

Canim hayirlisiyla dikisin atilir ve hersey yolunda gider sen kendini biraz strese sokmussun canim strese girme biraz rahatlamaya calis bebeginde etkilenir biliyorsun dualarimiz seninle tatlim

Aslinda cok haklisin canim bukadar kendimize sikinti edinmemiz iyi degil herturlu hastaligi cagirir sikinti canim oluruna birakmak lazim en onemlisi bizim sagligimiz

Esime sordum bandın adını hatırlamıyor ama var öyle bı bant,yuvarlak kucuk bı bant koluna yapistiriyodu ben basta inanmamıştım ne alaka diye gercekten etkili,ama bizimki sigara yerine bandı bırakmayı tercih etti eczaneye sorun bilirler

Esım unuversite yıllarında yakalanmış bu hastalığa o zaman ben yoktum hayatında,ilk atakta teShis koyamamışlar 5-6 ay sonra ikinci atakta konmuş teShis,cok cins bı hastalık kisiye göre seyri değişiyor Allaha cok sukur esım iyi,normal hayatni sürdürebiliyor

yok canım gitmiyor malesef Allaha cok sukur oğlum yanımda ama onun acisi icimde biyerde hep saklı kalacak,zaman sadece alıştırıyor,bugün kontrolü vardi keske sorsaydım
Senin kanamam dikisden dolayı uzamış olabilir ben olus Hanım'a dikiş kalabilirmi demişti olmaz hem enfeksiyon yapar hemde dogum sonrası içerdeki kanı tam atamazsın demişti

tesekkür edıyorum cnm

kontrolunuzde güzel geçmiş hayırlısıyla

cahılken yaptığımız tıtızlıklerımızı atlatıyoruz akıllanıyoruz ama geç olmuş oluyor

aaa süper olur biz de yazın gittik kıbrısa kaya artemisde kaldık 1 hafta süper geçti dönüşte de bebek çalışmalarına başladık:)) kafanı rahatlat ve biran önce doktorunun önerdiği zamanda çalışmalara başla...bukez herşey yolunda olacak inş.

canım benim önce sakin ol iyi düşün bebeğin daha korumalı olacak dikişle inş.ben eşortmanla gitmiştim hastaneye sadece terlik götürdüm başkada birşeye ihtiyacım olmadı.ne olur ne olmaz diye arabaya yedek iç-dış kıafet almıştım ama kullanıladı.özel hastanede oldu peçete sabun ped vs herşey vardı...
sen sadece sakin ol kolay bir işlem 15 dk sürüyor sonra ayılmanı bekliyorlar kanaman ve ağrılarında çok fazla değilse 5-6 saate çıkarsın.Allah yardımcınız olsun.bebişide senide korusun rabbi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…