Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Korkma canım rahat olay hiçbisey hissetmiyorsun sonrasida insallah su gibi akıp gecer zaman,ben igne değilde coraspin kullanıyordum 12. Haftada bıraktırdı progestani dikisten sonra 100 mg günde 3 kere aldım,hastane icin bı gecelik,bı terlik yeterli

umudm cok sagol canim insaallah rabbim hepimize nadip eder bebeklrimizi almayi
hamile olan arkadslr sizdede oluyomu ben normaldede cok duygusalmdr cok cabuk aglarm hepimzde biraz evham vardr bende cok fazla galiba hani panik atak hastalarnda olum korkusu vardr ya bende hic gece olsn istemiyorm 3 gece sancm oldu gecelrdn cok korkuyorm sanki gece bebegime bisey olack esim yarin gidiyr suan gozyasim kuruyana kadar aglamk istiyorm esim bebegimz etkileneck diye izin vemiyo sanki boguluyorm bogazima biseylr dugmleniyo cok kotuym cok korkuyorm

Canım öncelikle geçmiş olsun. Hangi şehirde hangi Dr gidiyorsun canım. R riskli gebelik uzmanımı. Benim de rahim ağzı yetmezliğin var. İlk gebeliğimde 24+5. Haftada kasılmalarda Dr gidince anlaşıldı. Hemen beni riskli gebelik uzmanına sevk ettiler acil serklaJ (rahim ağzına dikiş) yapıldı. Ve yatarak hiç ayağa kalmadan hastanede32 haftalık oğlum doğdu. Yıl2006 da.ikinci gebeliğimde 2012 yılında 12. Haftada rahim boyum 3,3 idi. Sonra hızla kısaldı ve 15. Haftada 1,5 ken acil dikiş yapıldı yatarak sadece Wc içîm kalktım ve hamd olsun 34. Haftada oğlum sağlıkla doğdu. 15 oldu.
Canım öncelikle Dr çok önemli. Rahim ağzı ölçümün şimdilik güzel fakat ölçüm vajinal ultrason lamı. En doğru ölçüm oradan oluyormuş. Yatarak sadece Wc ye kalkarak dikildiyse sonunana kadar gelenler var canım. Rapor konusunda devlet te çalışıyorsan. Devlet hastanelerinden heyet raporu alan arkadaşlar var 32. Haftaya kadar aldılar sonrada doğum izni zaten. Burda geçmişi okumaya çalış çok bilği edineceksin. Zaman zaman ümitsizliğe kapılsanda çoğunlukla sana çok faydası olacak Rabbim yar be yardımcın olsun canım.

canım geçmiş olsun başın sağolsun.Rabbim bebeğine ömür versin zamanında doğar sağlıklı hayırlı evlat olur inş.
40 günlük rapor hakkını kullanırsın 5 gün 5 gün o da 8 hafta yapar 24+8=32 zaten 32.haftada da yasal doğum iznini kullanırsın
Herşey yoluna girer rabbim yardım eder inşallah

:)))) len meleklerle konuşulurmu hiiçç....ben o meleklerle iletişim kitabını okurken korkmuştum vallaaa.... ne olduda korktun...yoksa ak sakallı dede geldi sana yardımmı etti :))) ah bigünde bana çıksa şu aksakallı dedeler ne varr :)))

BEN DÜŞÜNCE GÜCÜNE---REFLEKSOLOJİYE---MEDİTASYONA İNANIRIM..VE BİGÜN MEDİTASYON YAPARKEN UÇTUM HAVADA......AMA KORKTUM HEMEN AÇTIM GÖZÜMÜ :)))

evet canim kafayi dagitmak lazim ben yogayami baslasam diyorum bu arada izmirdeyim ben canim karistirdin eft ye goz aticam musait olunca izmire atanirsan takilalim..:))

izmirdemiydin....alla allaa yaw yenimahallede vardı biri ben onla karıştırdım seni..inanırmısın kimsenin hikayesi aklımda değil...kşm kaç kere düşürdü kaç doğurdu kim kim burda :)))

nese tayinlerimde izmirde var şekerim 4. Sırada... Atanırsam oraya takılırız yoga meditasyon plates... :)

canım hoş geldin öncelikle. kayıpların için geçmiş olsun inşallah bu bebeğini en az28 edek taşırsın. dr n de hem 25edek taşırsın deyip neden raporvermiyor? ben özelden heyetraporu aldım hep. serklajım da vardı.

bir dahakinesorcanım belki drden çekinir bandı tercih eder:))
oluş hanım da cevap vermiş benim soruma...çok sağ olasın... valla bu forumda yüzlercevaka okudum dikişi alınamayan bir ben varım ne tuhaf kadını ben ya... nasıl kaynaşmış öyle mübarek ip...

Canim ya ben orayi kacirmisim 2 gun girmedim ne melekleri nasil iletisime geciliyormus onuda merak ettim bak simdi

boş ver sen kelekleri ay aman melekleri :))

bak bu kadın meleklerle yaşıyo....ŞAHSEN BEN KORKARIM KADININ YAPTIKLARINI UYGULARKENE....
BURDAN BUYRUN MELEKLERE DALIN.... ------ Meleklerle Yaşamak - Melek, Beki Erikli, Meleklerle konuşmak, Gecmis yasam, Regresyon, Melek koclugu, Melek terapisi, Beki İkala Erikli, Gecmis yasam şifası

Gozunuz aydin cnm, pasa iyimis, olsun kilo alir annesi uzulme, ne kadar almis kilo, bana dr 1 haftada aldigi kiloya bakacagiz olmazsa mama takviye edecegiz demisti, sizde mama onermedi mi?
Kime gittiniz doktor? Canan hanima mi?

Kayiplarin baya erken, genetik test lstedi mi dr?
Yada pihtilasma ile ilgili test?
Erken haftalardaki kayiplarda rahim agzi yetmezliginden baska sebeplerde aranir aslinda
Rapor icin de tanidik birini bulursan heyet raporu alabilirsin?
10 yillik ogretmensen ucretsiz izin alabilirsin

Hos geldin, kizini unutmak kolay olmayacak
İnsallah hazir oldugunda kollarin dolar, saglicakla gelir bebis

Hayirli haberlerle gel insllah hersey cok guzel olacak
Nerede rahat edeceksen orda yat cnm, sana bakacak biri var mi?
Kabiz olmamaya ozen goster,kayisi ye bol ol, su ic

Son düzenleme:

İYİ DÜŞÜN..İYİ OLSUN.....AKLINA KÖTÜŞEYLER GETİRME...BEN 2.HAMİLELİĞİMDE YA KALBİ ATMIYOSA FELAN DEDİM 3 GÜN SONRA KONTROLE GİTTİĞİMDE KALBİ ATMIYODU DURMUŞTU KÜRTAJ OLDUYDUM...sev bebeğini karnını...bebeeğim benim seni sağlıkla doğuracam inşallah de..ona müzikler dinlett...güzelce yemene dikkat et bol meyve sebze....OK..İYİ OLCAK İYYYİİİİİİ :))

hamile kaldığım zaman banada hatırlat yapmam gerekenleri.... :)

benimde öyleydi rahmim.histereskopi ile o kalp şeklinde aşağıolan çıkıntıyı kestiler...tabi sıfırlayamadılar çünkü rahim delinir allah korusun şimdi yumurtanın ucu kadar var çıkıntı..ondan problem olmazmış..ve böyle rahimi olanların %80 rahim ağzı yetmezliği oluyor..haa sağlıklı bişekilde doğuranlarda var hiç ameliyat olmadan...amma velakin benim 4 kaybım var ..bebek büyüdükçe o çıkıntıdan dolayı bebek yerleşemedi ve bebeği ittirdi o çıkıntı dolayısıyla erken doğum oldu...sebep o çıkıntı yani septumdu....onun adı septum..septumu kestirdik yine düştü bu sefet sebep rahim ağzı yetmezliği.... ( benimde ilki 1 haftalık kendiliğinden düştü 2.si 2,5 aylık kalbi durdu..3.sü 20 haftalık su kesesi patladı erken doğum...4.süde alttan dikişe rağmen 20 haftalık erken doğum...5.sine allah kerim....ooooof ooffff

HMM ..ARAŞTIRACAM O BANT İŞİNİ....allah beterinden sakınsın...BU ZAMANIMIZA ŞÜKÜRRRR

Evet canım Canan hanım a gittik. Sabah evden çıkmakta gecikmiş iz. Oğlanında ananeye bırakınca üç saatlik açlıkla ucu ucuna yetiştik beslenmesi muayene sonrasına kaldı. 50 gr almış. Ben çok üzüldüm. Canan hanım normal dedi. Bize hastaneden çıkarken mama vermişti. Fakat anne sütü gelmezse kullanın demişti. Gerek kalmadı hamd oldun. Sanırım benim sütüm kalitesiz diyorum.
Canan hoca emzirme çalışmalarından kaynaklanmıştık dedi. Günde iki defa deneyin dedi. Ben oğlumda anne sütüne katılan eprotein
Adında mama kullanmıştım. İlk ay dedim. Tamam ondan kullanalım dedi. Haftaya göz muayenesi için kozyatağı Acıbadem'e gidicez orda bi tattırın dedi. Rabbim yardımcımız olsun.

son kaybımda dikişe rağmen......doktor baktı dediki bu dikiş tutmadı karından yarııp atılan dikişler var ondan attıracaksın dedi...ve dediki..rahim ağzın çok geniş NERDEYSE KAFAM KADAR....bu kadar genişleyebilirmi bi rahim ağzı yaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…