Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
BU YAZILARINIZ ARASINDA ZIRLAYAN ZIPLAYAN OYNAYAN BEBEKLERİ NASIL YAPIYONUZZZ YAAA pek sevimliler sıpalar :))

Selçuk beye benim arkadaşımın arkadaşı gitmiş ilk kayıptan sonra dikiş atmış oda ve şimdi bebeğini dünyaya getirmiş. İnsan ne yapacağını şaşırıyor hangi doktora gitsem bilemedim. Özgür Deren'in hem ücreti yüksek hem de hastaneye yatma işi falan olsa (inş gerek olmaz ama) nasıl olur ilgilenir mi? Çok hastası vardır onun ilgisi nasıl olur yoğunluktan acaba birde Özgür Deren Tahlilleri nerede yaptırtıyor? Yani birde tahlilileride özelde ise benim için bir hayli fazla. Ay ne kadar karışık işler inş bizde burada doğum yapan arkadaşlar gibi doğru doktoru seçip hayırlısı ile bebişlerimize kavuşuruz.

GURBETCİİİ bende seni böle görünce mutlu oluyorumm
seninde keyfin yerinde şükür:))

aman stress yok cogu gitti azı kaldı canım
hoşbuldum bu arada ah bu acım hep taze kalıcak sanırım ama artık anlatmamaya susmaya basladım
bu da bir gelişme sanırım...dualarını eksik etme bizlerden
BU YAZILARINIZ ARASINDA ZIRLAYAN ZIPLAYAN OYNAYAN BEBEKLERİ NASIL YAPIYONUZZZ YAAA pek sevimliler sıpalar :))

şimdi sana anlatayım umarım anlarsın..yani karısıkta biraz

sağ üst köşe de kullanıcı kontrol paneli var oraya tıkla
sag tarafta HESABIM bölümünde seçenekleri düzenle var oraya gir

aşagı dogru giderken çeşitli seçenekler bölümünde MESAJ EDİTÖRÜ bölümünde 3.yü
STANDART EDİTÖRÜ seç sonra degişiklikleri kaydet hepsi bu kadar

sağ üst köşe de ÇIKIŞ ın yanında kullanıcı kontrol paneli var oraya tıkla
sag tarafta HESABIM bölümünde SEÇENEKLERİ DÜZENLE var oraya gir

aşagı dogru giderken çeşitli seçenekler bölümünde MESAJ EDİTÖRÜ bölümünde 3.yü
STANDART EDİTÖRÜ seç sonra degişiklikleri kaydet hepsi bu kadar

umarım hep gülmek için kullanırsınız smileleri kızlar hepinize sevgiler saygılar

selam kızlar bi yaramazlık yok sanırım.gurbetçi canım nidilatı sormuşsun suanda günde 2 kez alıyorum kasılmaların sıklaşınca 3 kez alırsın demişti ama şükür gerek kalmıyor.2 kez yeterli oluyor dün kontrole gittim 34. haftada keseriz nidilatı kasılmalarının durumuna görede dikişi alıp almayacagımızı degerlendiririz dedi doktorum.çok şükür herşey yolunda oğluşum 970 gr olmuş.

Amin çok çok teşekkür ederim, ismi epey arastırdım dil blimci olunca kafa yormak gerekiyor biraz isim için :)) hepimizinkiler hayırlı evlat olsunlar inşallah sevgiler

süüpppppperrr sonunda oldu:2:
sağol mmeryciimm

Amin çok çok teşekkür ederim, ismi epey arastırdım dil blimci olunca kafa yormak gerekiyor biraz isim için :)) hepimizinkiler hayırlı evlat olsunlar inşallah sevgiler

Dil bilimci demişsin canım hangi bölüm mezunusun ? Ben Türk dili ve edebiyatını bitirdim. Ünvan filolog yazıyor. ben daha çok edebiyat kısmında yoğunlaştım masterımı da edebiyatta yaptım.

canım olacak bu sefer burada halay çekeceğiz o gün:))

çok haklısın benim yazıştığım bir forum daha var 7-8. haftalarda kayıp yaşayan kardeşlerim var orada. ben de 8. hafta kaybım da yazışmaya başladım onlarla acı gerçekten hafta tanımıyor...

inşallah canım alırsın dinlen bol bol...

ben de duyaydını merak ettim konuşan yok mu

paşamı aradım teli vardı meğerse eşinin telinden aramış( yazardı mutlaka inşallah yolundadır her şey...

saftunçççç doğum günün kutlu olsun...

BİŞİ DİCEM SEN HİÇ DİKİŞ ATTIRDINMIYDI....BU KAÇINCI KAYBINDI SENİN..YOK EĞER HİÇ DİKİŞ ATTIRMADIYSAN FELAN DAHA İLKSE KAYBIN FELAN NE BİLLİİM SELÇUK BEYE GİT DERİM....PROFLARI BİZ GİBİ ARTIK ÇARESİ TÜKENMEKTE OLAN ÇOK KAYIP YAŞIYAN TERCİH EDİYOR ARTIK..

:2:

AY BİRİ TUTSUN BENİ BEN BUNLARLA HALAY ÇEKERİM LEN :))):44:

Benim ilk kaybımdı inşallah da son olur. Ben ayrıntılı usg ye gidince o doktor farketti açıklığı kendi doktorum da hunileşme var dikemem dedi (cesaret mi edemedi yoksA gerçekten mi dikelemezdi bilmiyorum) İkinci gebelik olursa ozaman 12. haftada dikeriz dedi. Açıklık nasıl oldu onu merak ediyorum şimdi. Ben normalde çok panik biriyim dedim ki hamilelikte rahat olayım pek ağrı sancı kafaya takmamaya çalıştım ama olmadı. Tuvaletteyken basınç hissediyordum mesela birde karnım çok sertti aslında açılma varmış anlamamışım. Doğumdan sonra başka bir doktora göründüm oda rahim ağzı yetmezliği ağrısız olur dedi ama sen basınç falan hissetmişsin dedi birde 2,8 cme kadar ben pek bişey hissetmedim(basınç ve sertlik hariç) ama doğum sancılı oldu. Böyle olunca 2. doktor bana kaybımın enfeksiyondan olabileceğini söyledi. Benden hamileyken hiç kültür falan alınmadı. Şimdi bir senin dediğin gibi düşünüp Selçuk beye falan mı gitsem diyorum bir de gerçek bir perinatoloğa mı bilemedim. (hoş benim doktorum da perinatologdu.)

Kızlar günler geçmiyor biraz önce aradılar tüp bebek ekibinden nasılsınız diye soruyorlar öyle çok heyecanlandım ki sanki sonucu onlar söyleyecek.Birde merak ediyorum bugün benim transferin 8.günü ve ben de hiç lekelenme yada kanama olmadı herkeste olur mu bu benim sadece bel ağrım var?

süüpppppperrr sonunda oldu:2:
sağol mmeryciimm

kızlar hayırlı olsun
bedavadan mutlu olduk ne güzel

bana da doktorum ikinciyi 12.haftada dkilmesi gerek dedi.
hastaneye gittigimde sancıyla ve ani kanama ile açıklık var dogumu beklıcez dediler.
sanırım belli bir acıklıktan sonra engellenemıyor dogum

benmde çarsamba persembe geceleri 1 saat sancım oldu agrılı sonra gecti
pazartesi randevumu beklıordum kimseye ses etmedim
ama pazartesiye kalmadım cuma gecesi dayanamadım acıya..gittik gce acile
acıklık varmıs ama ne sancı var ne bişe.nst de de bişe cıkmamıstı

suni sancıyla dogum yaptım ben.cumartesi aksama kadar bekledik sancım gelmedi.

ben sancım basladıgı carsamba günü denize girmiştim
ilk ve son kez
ama dr.um ve baska bir doktor daha izin vermişti..hiçbir sorunum yoktu çünkü

bazen bende düşünüyorum acaba enfeksiyonmu kaptım açtı rahimagzını die

ama tamamen acıldıgı için gittigim doktor rahimagzı yetmezligi dedi dogumdan önce
yine de bilemıorum:44::44::44:

dogum günün kutlu olsun arkadasım...uzun saglıklı bebişli bir ömür diliyorum sana..

ve de sonucunu merakla beklıorum,ii olmasını diliyorum
sabah üstü gecmişi okurken dedim içimden..kimse birbirini tanımasa da içten içe seninle günleri sayıyorum..

evet duyaydını bende merak ettim..gelse de güzel haberler getirse bize

metalcim seni özlemişim yoklugun yerin belli..bebek olunca ister istemez uzaklasıor insan degil mi..
Hasan Basri miz nasıl aglayan bir bebekmi

Canımbenim ya.
Yok ağlamıyor hamd olsun. Ama mızmızlanuyor. Bide süt sağmak çok zamanımı alıyor. Alışacağız inşallah.
Sen ne zaman başlıyorsun çalışmalara.

bir filolog da ben :) ingiliz filolojisi mezunuyum,masterim metodoloji uzerineydi filize hamile kalınca yarım kaldı,belki bir gun tamamlarım yada burda sıfırdan baslarım

cnm önce nice mutlu senelere hayırlı sağlıklı uzun ömürler diliyorum

bu süreç çok farklı söylenecek birşey yok

pozıtıf sonuç aldığım hamileliğimin birinde9 gün kananam başlamıştı

yıne pozıtıf sonuç aldığımın bırınde tık yok tu ne kanama nede şikayet

ama hıç bir belirtı yokken de negatıfı aldığımız oldu

beklemek ve yıne baklemek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…