Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canım,inan analamadıkları için yaptıklarını biliyorum bunu söyleyen en sevdiğim teyzem Ablam gibidir o da beni çok sever ama sonuç anlamıyor ve ince düşünceli değil bende takmıyorum :))

Amin çok çok teşekkür ederim, ismi epey arastırdım dil blimci olunca kafa yormak gerekiyor biraz isim için :)) hepimizinkiler hayırlı evlat olsunlar inşallah sevgiler

saftunc cnm iyiki dogdun insallah en buyuk hediyen yavrun olur :)
chnbcim cnm valla kesin oyle bisey olur esimle konusuyorum dogdugu gun ne yaparsin diyorum hemen gozleri doluyor sanirim bizim o gun cok aglamali bi gun olacak bak yazarken dahi gozlerim doluyor o derece :)
mery cnm aci hicbir zaman gecmez sadece kor kullesiyor hic gecmiyor bende senin gibiydim inan uc sene gecmisti hala mal gibi durup bebeklere hamilelere bakardim sonra avm de ise basladim o aliskanligim gecti sanirim bu tur seylerde ustune gitmek gerekiyor
bol bol dua ediyorum sana cnm arkadasim insallah o toz pembeli odanin boyasi degismeden bi kizin olur cnm odasi da orasi olur insallah :)))
heppy kelebek cnm tesekkurler masallah oglusuna cnm kac mg kullaniyorsun sanirim yanlizca 10 ve 5 mg var seninki kaclik olani cnm :))

canım seninde sanırım bir kaybın var ne zaman ve kaç haftalık kaybettin bebeğini? Sanırım sende de bende de aynı acaba açıklık mı oldu direk yoksa enfeksiyondan mı bilemiyoruz. Sen Test falan yaptırdın mı?
Benim rahim açıklığı farkedilince 2 gün evde yattım doktorum görmedi o iki gün beni progestron başladı ama 200mg sadece günde 1 kere, burada bakıyorumda 3 tane bile kullananlar var. 3. gün hastaneye yattım 6. gün sancım başladı ve önce suyum patladı (o an kabus gibiydi oana kadar hep ümitliydim) ama bebğim sanki doğmak istemiyordu hep yukardaydı, ters geliyordu birde kanamam çoktu doktorlar zorla doğurttu.

kizlar teli bende yok valla..
ama kesin bu dogurdu yada neti bitti yoksa kesin girmisti simdiye dogurduysada gozu aydin olsun insallah haftasi kotu degil Allah yar ve yardimcisi olsun insallah

Canımbenim ya.
Yok ağlamıyor hamd olsun. Ama mızmızlanuyor. Bide süt sağmak çok zamanımı alıyor. Alışacağız inşallah.
Sen ne zaman başlıyorsun çalışmalara.
oh canım ne güzel tek sıkıntınız bu olsun insallah...

ben calısmalara önümüzdeki ay martt adetinden sonra baslıorum
korunmam bitiyor dger adetimden sonra ama ben artık daha temkinliyim biliyormusun...
korkularımmı arttı nedir
ilk günlerde hemen hamile kalmak istiyordum simdi hayırlısı diorum..

ah canım arkadasım gözlerimi doldurdun..nasıl da unutmamıssın nasılda ince fikirlisin..
insallah duaların için ne desem az Allah sana en az gönlündeki kadar güzellik nasip etsin dilerim...

o toz pembe boyalı oda varya..her girdigimde oraya içimden bişeler kopartıyr...
ama senin için çk umutluyum başaracaksın sende alacaksın kızını kucagına

evet canım ilkgözagrımı kaybettim bende
doktor enfeksıyon 1saatlık sancyla bukadar acamaz dedi ama bilemıorum
direk yetmezlk diince o an zaten sok oldum dogum beklıorum bişe demedim

testlerimi yaptırdım eylülde kaybettim ben 22+3 te..
genetik ve kan pıhtılasmasında sorun cıktı igne olmam gerekıor birdahakı gebeligimde.

ben salı günü dr.a gitmiştim hiçbir açıklık yoktu
çarsamba 1 saat sancı persembe 1 saat sancı
sonrada dogum oldu
aniden yani..benm sancım gece boyunca ve diger gün aksama kadar gelmeyince 1 hapla suni sancı verdiler
15 20 dk içinde kendi kendime dogurdum.ne doktor geldi ne bişe..
kendi doktorum yoktu ben memleketteydim devlette de ilgilenmediler

Son düzenleme:

Allahım inş son acılarımız olur. bende de pıhtılaşma çıktı ama iğneye falan gerek yok dediler MTFHR a1298 olan heterazigot çıktı. hemostasiin gibi birşey var birde ona baktılar o normal sadece folik asit sana yeter dediler? Senin pıhtılaşma hangisinde?
Neyse sana en azından net konuşmuşlar enfeksiyon konusunda inş en yakın zamanda bebek sahibi olursun.

aaa benmde MTFHR A1298C idi heterazigot cıktı

ama bana bakan 2 doktorda igne olacaksın dediler.birde yatarak hamilelk gecirecegizya kan pıhtılasmasına meyilli olucakmıs hap yetmezmis.

peki kan testinde protein c ve protein s degerlerin normal mi?

Kızlar duyaydını çok merak ettim.
Hastaneyi aradım. Fakat malesef telefon bağlayamıyorlarmış. Cep tel arayın dediler.
Ne yapalım bürokrasi. Aslında acındıracaktım fakat tek bakan olarak bile konuşturmadı.
İnşallah herşey yolundadir. Rabbim yar ve yardımcısı olsun.

Nice mutlu yillara canim
Insallah seneye bebeginle kutlarsiniz dogum gununu

Mumudibahada yazmis
belirtiler farkli kiaisden kisiye yada hic yok
illaki tutunma kanamasi olacak diye bir sart yok ve olmamasi daha iyi bence

Seninle gunleri sayiyoruz son gunler daha zor geciyor
Insallah guzel haberini aliriz rabbim gonlune gore versin

Arkadaslar bunca kisiyiz kmsede yokmu tlf nosu duyaydin in
Bende merak ettim.

Insallah hersey yolundadir eger dogum yaptiysada saglicakla kavusmustur bebegine

metalcim cnm masallah ogluna sekerdir simdi yerime kokla canim cekti:)
mery cnm valla servikal yetmezlikte sancisiz oluyor sen iki gun cekmisin:)

Bana niye böyle söylediler ben anlamadım. ;Seninde sadece MTHFR a 1298 olan mı heterazigot? Bana dediler ki bu tek başına sadece taşıyıcılıkmış en alt seviyeymiş falan da filan etkisi olmaz dediler. aman ben bu doktorları çözemedim. bana yatarak hamilelik geçireceksin falan diyen de olmadı.
bana Protein c ve protein s değerlerine bakılmadı bu testleride mi genetik yapıyor bunlarda mı pıhtılaşma ile mi ilgili? sen neredesin şehir olarak?

insallah hepinizde cok iyisinizdir

sahbanus arkadasim ne rahim filmi ne laparoskopi ne histereskopi hic biri yapilmadi yaptirmayi dusundugum ay hamile kaldim 16. haftaya kadar rahmimin cift mi kalp seklindemi oldugunu anlamadi dr lar 2 si de var gibiydi ama rahmin cift degil kalp seklinde oldugu anlasildi..

birde pazar sabahi uyandigimda vajinam cok kasiliyodu kendi kendine o kadar agriyoduki ici anlatamam uykumdan uyandi acisina ama sonra tekrar uyudum ama 1-2 saat sonra lekelenmem olmustu 1 kereye mahsus sonra akssama lekelenmem gitti dr ara sira olur demisti telas yapmadim ama kasilmadan sonra olmasi normalmi sizce nedeni ne yada aranizda boyle bir sey yasayan varmi birda arada alt karnimda bir baski hissediyorum sanki biri saniyelik vajinama bir bicak sokup cikariyor korkuyorum aslinda cuma dr a gidicem bakalim ne diyecek

CANIM SELÇUK BEY HİSTERESKOPİ YAPMIŞ BİRİSİ..YILLAR ÖNCE BENDE ONU YİNE KADINLAR KULÜBÜNDE SEPTUMLA ALAKALI YORUMLARDA BULMUŞTUM SELÇUK BEYİ..O KESMİŞ FELAN SEPTUMUNU....SENİN DAHA İLK ...HANİ ALLAH KORUSUN DEVAMLI YAŞASAN SON ÇARE GİT DERDİM EN İYİSİNE...ONA GÜVEN ÇOK İYİ BİR DOKTOR..FİYATIDA UYGUN....LAKİN BENİM PROBLEMİM BAŞKA..O NORMAL DİKTİ DİİKİŞLERİ GÜZELDİ AMA MALESEF OLMADI...BU İŞLER BÖYLE BİRİNİ DENERSİN OLMAZSA ÖBÜRÜNÜ DENERSİN...YANİ DİĞER DİKİŞİ DENİCEM..EE DİKİŞLER ZORLAŞTIKÇA HERKESTE ATAMAZ O DİKİŞLERİ..ONA İSTİNADEN BEN DAHA SEÇİCİ OLUYORUM...EN KOLAY OLAN DİKİŞ YETİCEK SANA BELKİ...SELÇUK BEYE GİT BENCE SEN...

ah canıımm inşallah tutar..tüp bebek masraflımı çok saftunç...bide sırf ikizim olur bahanesiyle yaptırsammı diye düşünürüm ben bazen ama bi tanesini tutamıyom içimde 2sini nasıl tutayım demi...ama varya nasıl isterdim ikisim olsun..aaahh aaaahhh

Evet tatlim gobek tasli:)

enteresaann ilk defa evinde hamam olan birini tanıyorum... :)yankıdayapıyomu...çık göbek taşına başla antepin hamamları....nasıl güzel ses çıkar o hamamdan :)

hmmm...telaş yapma...şöyleki rahmi sen gibi olan çok kişi doğum yaptı bu zamana kadar... paso yat sana tavsiyem...

rapor verdikleri surece yatiyorum bi dr a birde wc ye yemek yemeye kalkiyorum annem bakiyo zaten ama 24. haftadan sonra rapor veremeyecegim dedi dr um yani bu son 40 gunluk heyet im sonrasi allah kerim alamazsam kendi evime donup calismak zorundayim dr icin her defasinda 1.5 saat yolu cekmek zorundayim hayirlisi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…