Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canim ben normal yolla hamile kalmistim bendede hic lekelenme kanama falan olmadi hem ben 2 haftalikken hamile oldugumu anlamistim goguslerim cok sertlesmisti ve basim donuyordu cok adet tarihime bir hafta falan vardi ogrendigimde

Ben simdi hafizami bir test edeyim dedim yanlis olan varsa duzeltin arkadaslar chnb bebegine kavustu hidenisko bebegine kavustu sahbamus pasam regrete ve ben insallah birgun bebek haberlerimizi verecegiz burdan saftunc tup bebek yapti haberini bekliyoruz duyaydin dogurmak uzere hayirli dogumlari olsun gurbetci eny 20. Haftalardalar yani riskli haftalar allah onlara yardimci olsun muhamadiha oda hamile simdilik aklimda olanlar bunlar yanlismi oldu acaba biraz daha hafizaya alayim tam net herkes aklima yerlessin kimleri unutmusum birde onlara bakayim:)

Ben varim
Bade var minito ve merry var
Insallah en kisa surede hamilelik haberini vericek
Bizleri unutmussun.

Insallah benimde unuttugum yoktur

Ben varim
Bizleri unutmussun.

Uf baya kalabalık olmuş hamilelik beklediğimiz :)))

Feryal slm cnm :)) sen ne zaman düşünüyorsun ?

Arkadaşlar şu yaşım geçiyor olayı beni geriyor yaaa :)) yapmayın ben 27 yaşında evlendim 30 a kadar hiç düşünmedim 30 olunca da bede olsa 30 oldum dedim biraz daha bekledim 31 yaşında ilk hamileliğim oldu o da malesef kısmet olmadı (( benim etrafımda 30 olmadan hamile kalan pek olmadı kendi teyzem 38 yaşında ilk çocuklarını doğurdu hemde ikiz :)) doğum yaptı normale yaşım geçiyo diye düşünmüyorum ama buraya girince strese giriyorum valla :)) benimde bu ay doğum günüm var ve 34 oluyorum :)) yaşa falan takılmayın Allah sağlıkla hayırlı zamanda nasip etsin hepimize inşallah ...ayrıca annem de 40 yaşında kardeşimi doğurdu :)) yaş maş yok doğurmak var o kadar :))))))))

Iyiyim canim sagol
Dr marttan once olmaz dedi.iki tedavi arasi en az 3 adet donemi olmali diye
Mart nisan bakalim artik kismet

Evet bende sana katiliyorum yas konusu benide geriyor
Kismetten otesi olmuyorki

ah kizlar ah kasinti beni mahvetti ya hic uyuyamiyorum krem surdum fitil kullandim yok yinede yok gecmiyor 5 dk uyuyorum 10 dk kasiniyorum kafayi yiyecem bunu ne gecirir ya ciglik aticam cama cikipta ya krem daha bi azdirdi sanki kasincada kasilmam oluyor ne yapsamki sirkeyi suya cok koysam o geciriyor kasintiyi aliyor sadece tahris oluyor kaniyor ne yapacagimi sasirdim ne lanet biseymis bu ya valla omrumde boyle bisey girmedim deli olucam gecenin bu saatindi bi uyumaya calisiyim bakalim uyuyabilecekmiyim

Ben varim
Bizleri unutmussun.

Evet badeyi seni merry i hatirladim simdi sen hatirlatinca ama minitoyu hic harirlayamadim cok girmiyormu bir bakayim ben simdi sizleride iyice kafama yazdim banada doktor nisandan once dusunme dedi guzel haberlerimizi insallah burdan verebiliriz

Cnm kesin ilerlemis senin ki
Bence mantar olmussun, fitil kullanman gerekir, hem daha cabuk geciriyor, doktoruna sorsan arayip, o kasinti cok fenadir bilirim :18:

İnsan kendini ne zmaan hazir hissederse dogurmasi gereken yas odur bence
Ablam 37 yasinda degil dogurmak, evlenesim bile yok diyor

Ah kiyamam ya, ne kadar stres olmustur
Haklarinda hayirlisi olsunn

gurbetci canım benim daha once de birkac defa yazdım mantar olmuşsun canım doktorun neden tedavi edici bir fitil bir sey vermiyor anlamıyorum,kendiliginden zamanla gecmez aksine daha da kotuleşir Allah muhafaza daha da iclere dogru yayılmasın
sirkeli su anlık bir rahtlama versede daha da beter yapar kesmelisin

duyaydın kuzum Allah´a emanet olun,dualarım sizinle
saglıcakla vakitlice dunyaya gelsin yavrun inşallah!

Allah söyletti cnm ben daha 12 +lardayim ama insallah 20 leri 30 lari görürüm görürüz.

Temizliğini nasıl yapıyorsun tüy almada bazen yapabilir bence bana ağda alerji yapardı kaşıntı yapardı . Benimde ayağım oldu mantar galiba nasıl kaşınıyor seni anlayabiliyorum yikanirken iyi kurulanmadigimdan galiba kaşifini biker bitti kaşınmaya çalış cnm Dr ara

:119: saftunc dogum gunun kutlu olsun rabbim saglikli hayirli uzun omur nasip etsin ailenle birlikte :119:

gurbetcii arkadasim cok gecmis olsun 7 aylik gebe bir arkadasim var basindan beri mantarli ilaclar pek fayda etmiyo kendisi ogretmen ve dr unun istegi uzerine yaninda sirkeli su tasiyor ve her lavabodan cikista kullaniyor bende cok yaptim suan cok sukur bir problemim yok ama yinede arada bir ne olur ne olmaz diye yikammaya basliycam mikrop kapmamak lazim ılık suyla sirke karistir ve yika yada şoyle dok ustune rabbim sifasini versin insallah arkadasim

Son düzenleme:
Yas konusunu konuştuğunuzu okudum arkadaslar .ben 23 yasında evlendim aman yaparım cocuk Nevar dedim . 2003 te evlendim 2008 ilk deneme ilk ay hamile kaldım ee tamam iste dedim :) bukadar basit . Kimyasal dusuk oldu .
Sonra bu olay normal dediler yine olur dediler . Arada korundum aman oluyor nasılsa tatile gidelim sonra 2 sene gecti sonra sonunda Dr araştırma yaptı ve tup bebek . Eee iyi dedik yaptık tuttu . Sonra 18 de gitti . Sonra tekrar denedik 16 da gitti yıl 2013 bizim eller bomboş kayıp toplamda 4 bebek yas Şubat'ta 34 giricem off moralimi çökertiniz simdi . İnsallahbu sefer olur Rabbim ya bazen cok ümitleniyorum . Bazende ümitsizlik rüzgarına kapılıyorum . Rabbim merhamet etsin bizlere

enny cim rabbim guzel sabirlar versin cok zor bende 27 yasindayim 2 kaybim var simdi 3. ye hamileyim 20 haftalik rabbim bunu korusun insallah diyorum senin kayiplarin buuyukmus diycem ama o bebek rahime dustukten sonra ana oluyo insan kucugu buyugu farketmiyo insallah rabbim dualarini kabul eder rabbim insallah kimsenin kucagini bos birakmaz

çok çok saol cnm duyaydından haber getırdın

duyaydın aklımız fıkrımız dualarımız senınle

RABBİM en kısa zamanda bır avazda doğumu nasip etsın inş

neydık ne olacacağız yaşa takılma cnm

ilk hamile kaldığımda 23 yaşındaydım şimdi 35 yaşındayım yasadığım hersey bır tecrübeydı

acıda olsa gerıde kaldı önümüzdekı maçlara bakıyoruz

RABBIM NEYLERSE GÜZEL EYLER

Rabbim 40. Hft yi görmeni nasip etsin cnm
Dediğin gibi büyük küçük yok cnm ben burda saglikli hamilelik geçirip bebeğinin herseyini hazırlayıp elleri boş dönenleri gördüm Rabbim beterin beteri var acının acısı var cok şükür dedim hep Rabbim cnm bebeklerimi doğurmayı beklerken bile . Allah saglikli sıhhatli eli ayağı düzgün hayırlı uzun ömürlü evlatlar versin insallah hepimize canım ya sanada gecmis olsun insallah bu bebesin e kavuşursun canım :) buradaki herkes insallah nebilerine saglikla kavuşsun doguranlarada bebekleri saglikli olsun gelişsin insallah

Merhaba gününüz aydın olsun ...

Sofika ve regrete mutheşem bir bölümden mezunuz ( ingiliz dili ve edebiyatı) hayat benide ne yazık ki önce bu bölümden sonra öğretmenliğe ardından tüp bebek tedavileri ve hamilelik dünyasından dolayı eve kapattı ama edebiyatla yollarımız hiç ayrılmadı , inşallah yarım kalan filoloji kariyerimizi bir gün tamamlaman nasip olur... Ben öğretmenliği tamamen bıraktım çalışmaya başladığımda hedefim yayın evleri, dergi, çevirmenlik vs... Belki de yazmak... Kısmet içimde var ve bir gün dışarı çıkıcak biliyorum bu birikmişlik.... Burda aynı bölümü okuduğum arkadaslar olmasına çok sevindim....

Duyaydın senin için dua ediyorum rabbim sağlıkla bebeğini kucağına alıp eve zamanında gelmeni nasip etsin....

Herkese sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…