Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kizlar cok saolun dr gittigimde soylemistim bi fitil bi krem verdiydi fitili kullandim kremide ama gecmedi hele dudaklarina surersem kasintidan duramiyorum insallah gecer sirkeli suyuda biraktim bi kendini toplasin bakiyim ne olucak bu arada ici kasinmiyor sadece disi kasiniyor
progestani vajina alanlarda oluyormus dr dedi kullananlar sizde oldu mu eldivende kullaniyorum o kadarda dikkat ediyorum demekki biseyi cok abartmamak lazim :)

Eski yönetmeliğe göre 10 yılın dolduktan sonra ücretsiz izin alabiliyordun. Ama o yönetmelik de değişti sanırım ama yılın kaç olduğunu hatırlamıyorum. (Sanki 5 yıla indi gibi geliyor ama araştırmak lazım emin değilim). Önceki hamileliğimde rapor konusunda sıkıntı yaşadığım için bu kez sgk anlaşması olan bir hastaneyi tercih ettim. Doktorum da hiç riske girmeden hemen rapor veriyor.Keşke sen de tatilde doktora gidip raporunu uzatsaydın. Çünkü benim raporlarda rapor bitimi kontrole gelecek ibaresi var ve tatil gününe gelip de kontrole gitmezsen sana iyileşmiş muamelesi yapabiliyor ve rapor hakkın sil baştan başlıyor diye biliyorum. Umarım senin raporunda sıkıntı çıkmaz. Bu arada artık alınan raporlar okulda kalıyor ilçe meb e gitmiyor.
Son bir şey daha doğum sonrası ücretsiz izin hakkı eskiden 1 yıl iken şu an 2 yıl. Keşke bu süreyi ücretliye çıkarsalar

Arkadaşlar! ben sirkeli su değil de sebamedin genital bölge temizleyicisini kullanıyorum. Hangisini tercih etmek gerek acaba? Sirkeli su doğal fakat sebamed de genital bölgenin pH ını koruyor.

benim raporlarimda da hep kontrol ibaresi vardi kntr le gittigimde bi kez daha verdi....

sebamed mi sirke mi tercihim dr lar bile cekinmiyosa sirkeli sudan sirke derim ben

Duyaydın canım inşallah iyi haberler verirsin bize.Ben de çok merak ettim.Allah yardımcın olsun kardeşim.Saftunç doğum günün kutlu olsun inşallah en güzel hediyen bebeğin olacak.Allah sağlıklı güzel bir ömür versin.Gurbetçi geçmiş olsun.Seninki kadar çok olmasa da benimki de kaşınıyor.Sirkeli su ile siliyorum.İyi geliyor.Dün kontrolümüz vardı.Bebeğim 7 cm olmuş.Kız olabilir dedi ama kesin değil.Rapor konusunda sıkıntı çıkarıyor.Baştan beri heyet raporu vereceğim.Risk almayalım dedi.Bende okul yönetimiyle hep o şekilde konuştum.Şimdi temkinli yaklaşıyor.Her dikiş rapor gerektirmez diyor.Aynı zamanda kalkma yat diyor.öbür tarafta rapora gerek yok diyor.Ben nasıl 27 saat ders anlatacağım.Üstelik tahtayı sürekli kullanmam gerek.Anlattım bütün bunları.Pazartesigel tekrar değerlendirelim diyor.Okuldan arayıp duruyorlar.Adamlar haklı öğretmen ayarlayacak sonuçta.İdarecilik de yaptım öğretmen sıkıntısının ne kadar zor olduğunu bilirim.Dün çok gergindim.O kadar başım ağrıdı ki anlatamam.Dayanamıyorum diye ağladım.Sağolsun eşim ovdu.Limon dilimleri koydu.Soğuk kopres yaptı.uyumuşum o ara.Ne yapacğımı bilmiyorum ve çok korkuyorum...

ayni durumdayiz rapor konusunda hem yat kalkma diyo yolculuk yapma diyo banada hemde rapor veremem diyor ve her defasinda 1.5 saatlik yola gidecegimi bile bile hayir anlamadigim babalarinin kesesi icinmi calisiyoruz onlara zarari ne anlamiyorum haksiz vermiyolar cunku haklarinda mahkeme bile olsa her dr hak verir normal gebe degilizki

Doğru söylüyorsun.Ben rapor filan demeden "Servikal yetmezlik var.Dikiş gerekli.Dikişi yaparız.Heyet yazarız.Dinlenerek,yatarak geçirirsin."dedi.Şimdi kem küm ediyor.Dün bende daha önce yaşadıklarımı biliyorsunuz.Aynı şeyleri yaşamak istemiyorum ve korkuyorum dedim. Pazartesi gel tekrar konuşalım dedi.Ne değişecekse o güne kadar.Hayırlısı bakalım.Hayır dileyerek çıktık yola.İnşallah her şeyin hayırlısı olur.

çok sağol bilgiler için...
aaah ah doğum sonrası 2 yıl ücretsiz hayal zaten malum yaşam şartları, şu ücretli 6 ay bizede yetişse ona bile razıyım:)

birde dikkat ettim bende de rapor bitiminde kontrol gelecek yazıyor.bak şimdi panik yaptım neden gelmedin demesin tüh yaa
benim rapor 1 şubatta doldu ama nasılsa tatildeyiz diye umursamadım.Allahım inşallah problem çıkarmazlar.

GURBETCİ canim gecmis olsun bende hamileyken senin gibiydim anlatamam sonra doktor bana krem+fitil verdi ben kremi kullandim fitili kullanmadim sonra disarida kasinti azaldi icerisi kasinmaya basladi sonra neyse 20. Haftada dogum yaptiktan sonra icerisi dahada kotu oldu idrarimi bile yapamiyordum aciyordu sonra 2 kutu ilac ictim fitil kullandim birsuru yine gecmedi sonra igne vuruldum 7 gun diyecegim su cok dikkat et ice yayilmasin fitil falan kullan ice gecmemesi icin bence kendine dikkat et

Arkadaşlar! ben sirkeli su değil de sebamedin genital bölge temizleyicisini kullanıyorum. Hangisini tercih etmek gerek acaba? Sirkeli su doğal fakat sebamed de genital bölgenin pH ını koruyor.

bana doktorum kendisi önerdi sirkeli suyu..bende kullanıyorum...

dediğin ürünü kullanmadım bilgim yok...

merhebalar konunuzu yeni katildim bende 20. haftada temuz ayinda bebegimi kaybettim tabi fark edilemyen servikal yetmezlikden öyle dediler simdi 10 haftali hamileyim ve almanyada yasiyorum dr 13 veya 14 haftada serklaj dedi yarin hastanede dr görüsmemiz var hayirlisiyla ama simdi beni evham sardi sarklaj nasil bir islem neler yasaniyor sonrasinda neler yasaniyor yardimci olursaniz sevinirim almanyada sertklajdan sonra 3 veya 4 gün gözlemde tutmak icin hastane tutuyorlarmis trde nasil neler yasaniyor anlatirmisiniz bana

Cnm ben sebamed kullandim, baska markalarinda kullandim amamne zaman kullansam kasinti oldu
Dogumdan sonra da hastanede sebamed verdiler ama gene kasinti oldu,
Kontrole ittigim dr bazilarinda bu tarz temizleyicilerin kasinti yaptigini soyledi, kullanma dedi
Bence sirkeli su daha dogal

Ayy tam dayaklik laf etmis, ben olsa kesin bir laf soylerdim
Hiiicc duramam bu durmlarda,
İnsallah canim dilekerin kabul olur

Insallah sonucun pozitif olur canim
Her ay negatiflere aliskiniz ama bu durum baska sakin ayni kefeye koyma
Evet son gunler sen hayirlisi ile ilk mutlu haberi verde sonra 38.haftayi bekliyelim

allah bidaha yaşatmasın inşallah benimde 20.haftada yapıldı serklajım hiç bişey anlamıyosun zaten uyutuyolar yarım saat sonra kendime geldim herşey bitmişti ilk iki saat ağrım oldu biiğne yaptılar sonra oda kesildi 4 saat sonra çıktım eve geldim zaten ben kalmamıştım hastanede sonrasında 3gün kadar çok hafif bi kanama olmuştu okadar hiç korkma sıkma kendini sonrasında dikkat et kendine bide antibiyotik vermişti bana enfeksiyon kapmasın diye

sibel duru cnm tesekkurler nidilat kullananlarida bekliyorum..
umudum cnm tesekkurler cvp icin bende fitil ve krem kullandim fitil iki tane zaten persembe gece kullanacam sonuncuyu..
krem ise her gece kullaniyorum ama o kremi surunce kasinti beni uyutmuyor daha cok kasiniyor Allahim sifa verir insallah sirkeli suyuda biraktim dr ph dengen bozulmus olabilir dedi cunku kasintim oldugu gunler sirkeyi cok damlattim bakalim bi hafta sonra sonuc ne olur ..
erken doguma nedwn olmasinda ben sabrederim ya
metal cnm sende nidilat kullandiydin kac mg
vede sende pihtilasma varmiydi clexan kullandinmi..

Gurbetçi ben ilk hamileliğimde 27.haftadan 36. haftaya kadar kullandım nidilat günde 8 adet alıyordum.. Günde en fazla 6 tane alınabiliyor yazıyordu prepesektöründe..

Ben demir, elevit ve proluton dısında birşey kullanmadım bu hamieliğimde.. he bir de gynfor vajinal fitil kullanıyorum 3 günde 1. enfeksiyon olmaması için.. bunun dışında serklaj sonrası bile hiç bir şey kullanmadım. herkes antibiyotik kullanmış. Sirkeli su da kullanmadım şimdiye kadar..

Bu arada dün akşam tartıldım 4 kilo almışım kızlar.. sanırım 6 kilo daha alır bitiririm bu hamileliği diye düşünüyorum :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…