Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Canım Allah yardımcın olsun..Hayırlısıyla doğumun kolayca olsun inşallah..Çok yıprandın arkadaşım...Ama biliyorum bebeğini kucağına alınca hepsi geride kalacak..Sen dünyanın en mutlu insanı olacaksın..Küçük mucizen kollarında olacak Allahın izniyle..

Arkadaşım doğum günün kutlu olsun..İnşallah bir dahaki doğum gününü bebişinle kutlarsın..Allah yardımcın olsun..Bebeğin sana sımsıkı tutunsun.

Nasil yani nekadar genis oldugu biliniyormu ki?
valla doktorun benzetmesi..aha nerdeyse kafam kadar rahim ağzın var dediydi....bunu dikiş tutmaz sen karından yaptıracan dediydi....

SENDE DE İYİ HAFIZA VARMIŞ...İYİ OLDU AÇIKLAMAN BENDE KARIŞTIRIYODUM :)

BU KONUDA" ÇOK HASSASIM...MALESEF YAŞIM GEÇİYOOOO (((

GURBETÇİ NE TARAF KAŞINIYO İÇİMİ DIŞIMI DİKİŞLERİN OLDUĞU TARAF FELAN MI ???

OFF ( BENDE SEN GİBİYİM..2006 DA EVLENDİM 2007 DE KAZARA HAMİLE KALDIM KENDİLİĞİNDEN 1 HAFTALIKKEN DÜŞTÜ..ANLAMADIM BİLE...SONRA AMELİYAT OLDUM SEPTUM KESTİRDİM MİYOMLARI ALDIRDIM 1 SENE SONRA Bİ DAHA HAMİLE KALDIM BU SEFER 2,5 AYLIK KALBİ DURDU KÜRTAJA...KALP DURMASININ RAHİMLE ALAKASI YOKTUR ..Bİ 1 SENE SONRA Bİ DAHA DENEDİM BU SEFER 20 HAFTAYA KADAR GELDİM TUVALETTE BALON GİBİ ELİME GELDİ HASTANEYE GİDECEKTİM ANTREYE ÇIKTIM BİRDEN NASIL BİR SES BOMBA GİBİ SU KESESİ PATLADI AŞAĞIDAN OLDUĞU GİBİ SUYU DÖKÜLDÜ AMA VARYA BİR SÜRAHİYİ BOŞALTIRCASINA .... SONRA SUYU KALMADI YAŞAMAZ HAYDİ BUNUDA SUNİ SANCIYLA DOĞURTTULAR... SONRA İYİ PROFA GİTTİM ANKARADA LÜTFÜ ÖNDEROĞLU..SEPTUM EPEY DERİNMİŞ O KESTİ GENETİK TESTLERİMİZİ YAPTI FELAN...DERKEN ARADAN 1,5 SENE GEÇTİ HAMİLE KALDIĞIMI ANLAMAMIŞIM 2,5 AYLIKKEN ÖĞRENDİM HERŞEY İYİYDİ BU SEFER GÖBEKTEN İĞNE PROGESTAN CORASPRİN FELAN BİDE ALTTAN DİKİŞ ATILDIYDI ÇOK RAHATTIM ÇALIŞMAYA DEVAMDI Bİ ANDA GECE 4 DE ÇİŞ YAPARKEN KANAMA GELDİ...HEMEN HASTANEYE ..HASTANEDEDE AŞAĞI DOĞRU BEEBĞİN İNDİĞİNİ HİSSETTİM HAYDAA DİKİŞLERİ ALDILAR 4.YÜDE DOĞUR...ANLICAN 32 YAŞINDAYIM 4.YÜDE KAYBETTİM AYNI SEN GİBİ (((((

DÜN ÖYLE Bİ GEÇER ZAMANKİYE BAKIYORDUM NE OLDU BİLEMEDİM BİRDEN SICAKLIK BASTI
HANİ NARKOZ YERKEN KENDİNDEN GEÇİYORSUNUZ YA AYNEN ÖYLE KENDİMDEN GEÇİYORUM AMA BAYILMIYORUM...BESMELE ÇEKTİM NOLUYO BANA DEDİM...BALKONA ÇIKTIM HAVA ALAYIM DEDİM..KORKTUM KALBİM GÜM GÜM ATIYO ..AYAKLARIMI HAVAYA KALDIRDIM UZANDIM...... UYUYAMADIM UYKUMDA BİLE KENDİMDEN GEÇİYORUM İZİN VERMİYORUM BAYILMAMA FELAN SANKİ ÖYLE...ILIK ILIK Bİ SICAKLIK GİRİYO İÇİME FELAN... DURDUK YERE OLDU BİRDEN YAAA....YATARKEN KAFAIM İÇİ TİTRİYO SANKİ VÜCUDUM TİTRİYOMUŞ GİBİ SANKİ.....BUGÜNDE SERSEM GİBİYİM SANKİ KATIR TEPMİŞ BENİ HALA AKLIMA GELDİKÇE ARA ARA KENDİMDEN GEÇER GİBİ OLUYORUM DÜŞÜNMEMEYE ÖZEN GÖSTERİYORUM AMA....

ben psikiyatri ilacına başlıcam.....olmaz bu böyle.....yıllardır kendimi dinlemekten bıktım artık.....huzur yok bana....

safftunc doğum günün kutlu olsun nice yıllaara inşaşlalah ebbeğinle canım...
Allah yardımcısı olsun inşallah...kuzucuk biraz daha bekler belki...

ahh ahhh "kul kurarmış kader gülermiş "derler o mesele

bende 23-24 te evlenecektim en az 3 tane çocuk istiyorrdum

28de evlendim.. 29 da kızım doğdu..
31 de 2. kızımı kaybettim 22+3 te
32 de inşallah 3. kızımı kucağıma alırım allahın izniyleeee...

yani sorunlu geçen 2 hamilelikten sonra 3. ye cesaretim yok..yaşımda var malesef...Allah nasip ederse olur ama ben şimdilik düşünmüyorum..
Allah olmayanlara nasip etsin inşallah..

2 çocukla serklajlı istirahatlı bir hamilelik zor olur...hele sürekli bi kaybetme korkusu beni çok yordu şu 1 yılda 5 yaş yaşlandım sanki

bencede yaş önemli değil,Allah evladını sağlıcakla hayırlı bir şekilde kucaklamayı nasi etsin.önemli olan sonuç inş. birdaha evlat acısı yaşamazsın canım inş.kimse yazamaz

canım mantar olabilir biran önce çok güzel bir tedavi olman gerekiyor doktorun ne diyor bu duruma

Yüzdü yüzdü kuyrugna geldi insallah sorunsuz bı sekilde alır kucagna,vakti gelmişti sanırım

Dogum gunun kutlu olsun arakadasim,lekenme olacak diye bisey yok benim ilk gebeliğimde olmadı,ikincisinde oldu olmaması daha iyi benim yüreğim ağzıma geldi düşecek diye kimildamadan yattım o haftalar,birde erkek bebeklerinde lekenme olur derler benim oğlum oldu tesadüfde olabilir,ilki kızdı

kızlar benim de heyet raporum bitti şuan şubat tatilinde olduğumuz için rahatım ama pzt.raporum yenilenmeli çünkü okullar açılıyor.Allahım inşallah sıkıntı yaşamadan raporumu yeniletebilirim.dün müdürüm aradı pazartesi geliyorsun dimi raporun bitti dedi bende gelemem yenileticem raporu inş. dedim sonra dangalak müdürüm aynen şöyle dedi "yattığına deyse bari bu seferde düşürüp gelme çok kızarım..." sözün bittiği yer sanırım ne diyeceğimi bilemedim sanki benim elimdemi ben elimden geleni yapıyorum takdir Allahın diyebilmişim ancak.sanki küçük çocuk azarlıyor bakkla gönderirsin tembih edersin ya elindeki parayı düşürme sıkı sıkı tut dersin o aklıma geldi.çok zoruma gitti aslında ama eskisi gibi koymuyor insanların anlayışsızlığı bir olgunluk geldi üstüme:) kim olursa olsun en yakının bile seni anlamaz anca bu acıyı yaşayan bilir.evladının geleceği günü sabırsızlıkla beklerken birden kolları boş kalan bilir çoğu insan hangi hafta olusa olsun düşen bebeği evlattan saymıyor.aman oldu bitti takılma artık diyor.iyide ben evladımı hissediyordum,hareketlerini hissediyordum,her uzvunu gördüm 20 hafta onunla yattım onunla kalktım hayaller kurdum...
Rabbimin takdiri buymuş dilerim Allahtan birdaha hiçbirimiz evlat acısı yaşamayız.hayallerimiz gerçek olur evimiz bıcırıklarımızla şenlenir...
Hayatta herşeyin iyi veya kötü bir karşılığı olduğuna inanıyorum.Rabbim çektiğimiz acıları üzüntüleri boşa çıkarmayacak karşılığında güzel Allahım çok güzel şeyler yaşatacak

duyaydın ne çok sevenin vermış maşallah bak herkes seni merak ediyor
dualarımız seninle canım inşallah güzel haberlerle gelirsin,evladını sağlıcakla kucaklarsın,rahat güzel bir doğum yaparsın ve küveze gerek kalmadan bebişini kucaklar evine gelirsin
Allah seni ve bebişini korusun.

Artık günümüzde artık 40'lı yaşlarda doğum yapmak gayet normal, erken menapoza girmek istisnai bir durum. Bunu doktorlar da söylüyor. Bu arada ben de 37 yaşındayım yılın sonuna doğru 38 olacağım. Yaşla ilgili çok da endişeye gerek yok

kizlar duyaydin arkadasimizdan biraz bahsedebilirmisiniz rabbim kolay dogum nasip etsin yavrusunu saglikli sihhatli kucagina almayi nasip etsin

Çoook teşekkür ederim iyi dilekleriniz ve doğumgünü mesajlarınız için Aslanda çok rahatım yani her ay negatif sonuca alışık olduğum için eğer hamileysem süpriz olacak Sahbamus canım tüp bebek bana 6,5 milyona patladı.Çocukken annemden hep bebek isterdim doğumgünlerimde ben doğuştan anneydim aslında hep bebeğimin olduğunu hayal ettim 3 yaşından beri şimdiki doğumgünümde eşim bana en pahalı ve en değerli bebeği aldı sağolsun HEDİYE ALMA ÇOK masraf yaptık dedim

Hepinizi çoook öpüyorum son 3 gün da da da daaam :)

Arkadaşlar benim bildiğim kadarıyla aynı doktor bir seferde 10+ 10 gün normal rapor verdikten sonra aynı doktor daha sonra heyet raporu verebiliyor. Yani önce normal daha sonra heyet raporu verebiliyor. Bunun yanısıra raporlar arasında bir gün bile boşluk bırakılmıyor yeni yönetmeliğe göre. Benim raporum cumartesi bitip, pazar gününe diğer raporun yazılması gerekiyordu. Pazar işgünü değildir diye düşünüp pazartesiye bırakmıştım. Ama rapor pazardan itibaren işleme konmuştu.
Bu arada rapor konusunda sıkıntı yaşayan arkadaş sakın raporun bitti diye işe dönmeye kalkma öncelikle senin dr. sana sahip çıkmak zorunda öncelikle kendisini ikna et. Çünkü başka doktora gidersen öncelikle normal rapor verecektir. Rapor olayını çözemesen bile ücretsiz izin al. Ben önceki bebeğimi işe başladıktan birkaç hafta sonra kaybetmiştim, sakın riske girme.

öff amma pahalıymış....kaçıncı tüp bebek denemeniz...düşünsene 1 değil 2 değil 4-5 değil kimbilir kaçıncıda tutanlar var dünyanın parası.....

sanırım hidenisko yazmıştı doğum öncesi dönemde ücretsiz izne ayrılabilmek için 10-12 yıllık(tam hatırlamıyorum) memur olman gerekiyormuş
ben 7 yıllık öğretmenim ücretsiz izne ayrılma şansım yok öyleyse...
umarım rapor konusunda sıkıntı yaşamayız.Benim doktor tamamen özel sgk ile anlaşması yok.ondan alamıyorum daha öce devlet hastanesinden aldım o sıradada doktor ultrasonla baktı ve içerde kanaman var riski yatman lazım demişti dikişte olunca hemen verdi.şimdi gene aynı doktora randevu alıcak mhrs'den inşallah bir sıkıntı olmaz...Allah hepimize yardım etsin.
sonuçta keyfimizden yatmıyoruz.32 yadar idare etsinler biziiiiiii....

öncelikle doğum günün kutlu olsun canım.
6,5 milyon eski parayla 6,5 tirilyon yapıyor yanlış mı anladım acaba
Allah yardımcın olsun dilerim zamanında bebeğini sağlıklı bir şekilde kucaklarsın hakkında hayırlısı olsun

kargunesi arkadasim cuma gunu gidecektim dr a yarin sabahla degistirdim randevuyu karnim agriyo bebegi hemen cok afedersiniiz pubisin ustunde hissediyorum azicik agrrim basladi korktum yarin sorucam rabbim iizin verirse neden bikes daha rapor veremezmis yapsin bir aciklama yalniz icimde korku heyecan garip duygular var sabah ne kadar mutlu uyanmistim halbuki

ayrica dogumdan sonra kac senelik memur olursan ol 2 sene ucretsiz izin alma hakkimiz var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…