Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Gözün aydın arkadaşım..Allah hep güzel haberler verdirsin inşallah..

asos cnm guzel haberlerle gelmisin ne mutlu sana...
pares cnm gercekten sikintili gunler atlatmisin cnm cok sukur bebegin kucaginda insallah bunda oyle seyler olmaz Allahima emanet olsun cnm..
meral cvp icin tesekkurler bende devamli kullandigim ilaclar..
haftalik proluton depot..
sekiz saatte bir progestan vajinal..
gunde bir folbiol ..
gunde bir bemiks c
ferrum fort
coraspin kullaniyordum dr verdi ama icim rahat degildi aile dr aradim durumu anlattim ozgur deren risk almis dedi clexan kullan derim ama dr habersiz kullanma dedi bende habersiz tekrar basladim clexan 0,4 luk cnm..

çok sağol bilgiler için...
aaah ah doğum sonrası 2 yıl ücretsiz hayal zaten malum yaşam şartları, şu ücretli 6 ay bizede yetişse ona bile razıyım:)

Rica ederim ne demek. 6 ay doğum izni çıksa da bizi çok da etkilemez. Sonuçta herşey vaktinde olur inşallah. O zaman da yaz tatiline (doğum tarihlerimiz birbirine yakın) geliyor. Ama yine de tüm çalışan bayanlar için inşallah 6 ay izin çıkar. Ama pek de çıkacak gibi görünmüyor. Çıkacak olsaydı kaç senedir söylenti var çıkardı.

hayırlısı olsun ne yapalım kısmet...
aman evlatlarımız hayırlısıyla vaktinde gelsinler,sağlıklı sıhhatli olsunlarda işler yoluna girer bişekilde inş.

Merhaba kizlarrr,
Cok sik giremiyorm bu topic oldukca yogun gecmisi okuyayim diyrm ama basa cukamadim yeni katilan arkadaslar olmus cok sansli hisediyorm kendimi iyiki tanimisim sizleri. Benden yeni haberler yok bu hafta kontrolum vardi ama arda bey hastalanmis ertelendi.. Cok endiselendim aradim neyseki grip olmus rahatladim. O olmasaydi aldiracaktik bebegi neredeyse o yuzden cok kiymetli benm icn arda bey.. En son yazimda bir arkadas sormustu hangi ilaclari kullandigimi. Haftada bir yarim doz proluton, elevit, Osteocare(calsium magnesium efa daily(balik yagi) kullaniuorum simdilik. 17. Hafta sanirim hafta olayimiz biraz karisik sata gore iki hafta ilerde oldugu icin gebelik takip haftasini degistirdi arda bey. Simdilik serklaj yok en son rahim boyu 36 mm cikmisti kisalma olirsa alttan serklaj yapariz dedi. Oglumdan yatmaya pek firsat bulamasam da yorulmamaya fazla ayakta kalmamaya calisiyorm. Sizin sayenizde ogrwnip sirkeli su yapiyorm bakalm simdilik akinti falan yok. Venden haberler bole hepibizi opiyirm

Ah canım ah, ocağın başında mecliste dendi yine ses yok. çıksa da etkilemiyor beni de artık. rapor bitti. rapor alacağım annemler döndü hem bebiş küçük aylardır yattığım için zaten uzun süre hareket de edemiyorum rapor almak içime de sinmiyor.Başbakanımız her fırsatta hem 3 çocuk diyor çoğalın diyor hem de izne bak...(

Ah canım zor günler geçirmişsin. başta okuyunca korktum sorun mu var diye kızındaşükür sağlıklıymış. inşallah bu bebiş de zamanını doldurur...

kızlar çok fena başım ağrıyor, kız tilki uykusu uyuyor yatıp dinlenmek istiyoruummmm

canım aynen bizimki de öyle şu an beşiği sallıyorum büyük oğlan başında durmazsan yapmıyor ödev sallamazsam bebiş ağlıyor daha misafir bulaşığını yeni boşalttım(

canım güzel haberlerle gelmişsin maşallah. umarım 34 ü görürsün en az...

gurbetçi kaşıntın nasıl?

duyaydın bence de girmez bebiş küveze. hastane de anladığım kadarıyla pek rahatlatmıyor seni. inşallah sağlıkla kucağıma aldım haberini yazarsın...

mumudihaba iyileştin mi canım biraz...

umudum maşallah güzel tutmuşsun aklında...

sahbamus beni tanıyor musun?

kızlar nasılsınız?

kızlar bu rapor işini konuşmuşsunuz geçen yıl benim 9-15 hafta arası sürekli kanamam varken heyet rap. vermediler. ben çok zorlandım her hafta farklı bir dev. hastanesine rapor almaya gittim bazen haftada 2 defa...
bide 2 haftada bir kendi doktoruma 2 saatlik yolla gidiyordum. yani hep ayağa kalkmak zorunda kaldım bu rapor yüzünden kanamamda durmadı.

sonra 40 günlük rapor hakkım bitti bebek düştü. bende o psikolojiyle okula başladım. işe gittim. vücudum dirençsiz kaldı. 1 senedir ağrılarım var halsizlik yorgunluk var üstümde...

şimdi yeniden düşünüyorum hamile kalır kalmaz heyeti alabilsem çok iyi olacak. bana tavsiyelerinizvar mı?

bu arada rahatsız olan tüm arkadaşlara acil şifa bebişlerinee sağlık diliyorum.

canım sık sık yaz hep aklımdasın iyi haberlerini alınca mutlu oluyorum Arda beye de geçmiş olsun. iyi ki aldırmadın canım sözü bile geçince kalbim sıkışıyor bu kelimeyi(

ben de geçmiş olsun mesajı gönderiyim canım dr me...

canım tavsiyem sgk geçen özel ya da devlet hastanesinden bir dr bul geçmişini anlat heyet raporu verebilir mi konuş. hiç tanıdık dr yok mu seni yönlendirecek?

hem cemil hocanın yazdığı ilaçları da yazdırırsın o dr ye...

ben çok şanslıyım buradaki dr m kendi diyor vereyim rapor diye. ben istanbuldayken tüm raporumu o yazdı buradan. Allah razı olsun...
niye oralarda sorun yapıyorlar anlamıyorum ben...

Arkadaslar hakkınızı helal edin her basım sıkıştığında size geldim .siİn yaşadıklarınızda ümitlendim , ağladım . Yarın sabah dikişe giriyorum 12+4olarak . Bu gun bir şey farkettim kendimde bu bebeğime cok bağlandım digerlerine kanamalardan dolayı bukadar tutunamamis , alışamamıştım . Belkide Rabbim cok üzülmeyim yıkılmayım diye . Arada bi mesafe bıraktı . Beni kimse anlamadı siz anladınız . Tanımasamda gormesemde hakkınız cok sizleri seviyorum . Bana bu gn yarın bol bol dua edin insallah . Bebeğimle 30lere,39 lara geliyim . Benimde bir yavrum olsun, saglikli sıhhatli iste size birkez daha ihtiyacım var . Bu sefer dualarınıza. Hoşçakalin . İnsallah hamile olanlar saglikli topac gibi yavrularına !bekleyenler de yavrularının sıkı tutunmasını nasip etsin Rabbim . Hoşlanalın Allah yar ve yardımcınız olsun

enyy yarın serklajın var gecelik almanı tavsiye ederim yanına Allah yardımcın olsun...

Allah yardımcın olsun arkadaşım..hayırlısıyla inşallah çok güzel geçer operasyonun..Dualarımız seninle..sende moralini yüksek tutmaya çalış..

Canım ben regli günümden 2-3 gün once bıraktım ısı 40 gün rapor hakkımı 2 hafta yıllık iznimi kullandım serklaj sonrası basta doktorum rapor ayarlayamadi,sonra ben uğraştık olmadı sonra kendi doktoruma ısrar ettim beni çapaya gönderdi orda başka bı doktor verdi heyeti,aslında cok kolay ama zorlaştırıyorlar sana tavsiyem düşük riskin yoksa kanama lekelenme felan 1ay daha dikkat ederek çalışabilirsin,bizim icin tehlike 3. Aydan sonra başlıyor benim kanamam olmasaydı apar topar birakmazdim ısı

eny cnm gece kalmiyacaksan hic bisey goturme cnm zaten gittigin gibi amelyat elbisesini giydiriyorlar tek kullanimlik terlik veriyorlar serklajdan cikincada hic kimildamadan yatiyorsun onun icin gecelige de gerek yok insallah saglicakla gidip gelirsin korkma canim cok basit bi operasyon...

dualrım seninle canım...
allahın izniyle sorunsuz atlatacaksın..
iyi haberlerle dön inşallahhhh

Canım kayiplarin icin çok uzuldum ama neyseki sonunda yavrunu kucagina almissin inşallah bu bebeginide kucağına alırsın canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…