Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Hayirli olsun topicimiz icin :)))

Mumucum, hadi meleginin pit pitlarini duyda yqz bize

Saftunc kaldi 1 :))))))

melek18 günlerimiz çok yakın.dogumlarımız karışıcak galiba ama bak gün farkıyla falan önceliğimi alma haaaa

Canım istesem de sıranı alamam.Sen 27.haftadasın.Ben 15.haftadayım.keşke aynı haftada olsak.O zaman mutlu sona az kaldı diye beklerdim.Hem de riskli haftaları önemli ölçüde atlatmış olurduk.Ama inşallah buradan zamanında sağlıklı doğumlarımızın haberini buradan paylaşacağız.

Insallah yarin pit pitlarida duyacaksin ve hersey yolunda gidecek

Benim sana tavsiyem serviks olcumu yaptir ve ultrason ciktisi al dr dan
Olcuyle ilgili bilgin ve 12. Haftaya geldiginde kiyaslama sansin olur

inş unutmam dr kaçar gibi gıtmesse çok sey soracağım ama bakalım kısmette ne varsa

Hayirli olsun topicimiz icin :)))

Mumucum, hadi meleginin pit pitlarini duyda yqz bize

Saftunc kaldi 1 :))))))

inş yazmazmıyım

ıyı sonuçlarda da kötü sonuçlarda da her zaman destek gördüğüm cnm arkadaşlarsınız

herkese hayirli cumalar
mumucum cnm hayirli haberlerle gel cnm
saftunc cnm yarin buyuk gun inaniyorum olucak bende bu kizimda leke gordum adet olucam defim cok kotu gohuslerim buyudu belim agridi ayni adet olucak gibi bekle bekle olmadim sonra test aldim pozitif cikti bencede o yerlesme lekesidir..
merry hayirlu olsun insallah bebekli dogumlar hamisler yazarsin bol bol..
mery cnm benim hetereziyot uc tane hemde aynen senin gibi kafam allak bullak en sonunda dr habersiz clecana gectim butun dr kullan diyor ozgur bey kullanma diyor ona kalsa hic bisey kullanma diyecek :-D

herkese hayirli cumalar
mumucum cnm hayirli haberlerle gel cnm
saftunc cnm yarin buyuk gun inaniyorum olucak bende bu kizimda leke gordum adet olucam defim cok kotu gohuslerim buyudu belim agridi ayni adet olucak gibi bekle bekle olmadim sonra test aldim pozitif cikti bencede o yerlesme lekesidir..
merry hayirlu olsun insallah bebekli dogumlar hamisler yazarsin bol bol..
mery cnm benim hetereziyot uc tane hemde aynen senin gibi kafam allak bullak en sonunda dr habersiz clecana gectim butun dr kullan diyor ozgur bey kullanma diyor ona kalsa hic bisey kullanma diyecek :-D
meral cnm magnezyumu gunde iki kez kullaniyorsan ondanda olabilir sen bire indir gecince geri cikar bendede olmustu..

Saatte 12 yi geçmiş benim günlerim saatlerim birbirine karıştı 10 gündür evdeyim geldik son güne Allah emeklerimizi boşa çıkarmasın gönlümüzdekini bize hayırlı ettin.Sizleri çoook seviyorum beni çok mutlu ettiniz desteğinizle.Yarın sabahtan giderim ben teste...

herkese hayirli cumalar

Canım senin neler heterazigot? Benim sadece mthfr a1298 olan heterazigot 3 kadın doğumcu ,2 de genetikçi gördü sonucumu eğer hamile kalırsan hiç bir şeye gerek yok dediler sadece folik asite erken başla dediler. Ama Mery arkadaşımıza doktorkları iğne gerekli demişler, bu doktorlar niye böyle kafalarına göre davranıyor ki bizleri resmen deneme tahtası yapıyorlar.

Birde gurbetçi sen hacettepede yatıyordun ya özgür deren ilgileniyor muydu orada seninle? Birde hacettepeye yatmanı o istedi de öyle mi yattın yoksa kendin direk hacettepeye gittinde onlar mı yatış yaptı?

ay çok soru sordum kusura bakma.

abmaya cnm istedigin kadar sor cnm ne kusuru:)
Beta-fibrinojen ...
mthfrc677 ..
mthfra1989...
(rakam yanlis yazmissam kusura bakma )
bunlar heterezigot mutasyon cnm..
ozgur deren olmadan senin hacettepeye yatman imkansiz gibi bi sey cnm ...
ozgur deren hastanede ki dr ariyor oyle yatiyorsun ..
onun adi yetiyor cnm isin ehli tavsiye ederim kesinlikle..
sen gitsen sanada igne vermez cnm benim uc degerim heterezigot mutasyon kullanma dedi igne..
hastanede benden haberi varmi yokmu bilgim yok cnm..
ama ben bana yapilan herseyi arayip haber veriyordum..

yarin test yaptircaksin sanirim rabbim gonlune gore senin ve ailen icin en hayirlisini versin insallah

Canım çok sağol. Bak ben bir yerde şunu okumuştum ve bana genetikçilerde aynı şeyi söyledi mthfr ler onlara göre pıhtılaşmanın en düşük seviyesiymiş. ama ikiside heterazigot olunca biraz daha risk taşıyor dediler. Özgür Deren niye iğne kullandırmıyor anlayamadım ama belki vardır bir bildiği.
Ben sorularıma yenilerini ekleyeyim :) Özgür Deren'e ayda bir mi gidiyorsun yoksa daha sık çaığırıyor mu? Birde ben arayıp hbr veriyordum ne yaptıklarını demişsin ya istediğin zaman arayabiliyor muydun? aradığında açıyor mu?

Saftunç hadi hayırlısı bakalım.Mumudihaba canım inşallah güzel haberler getirirsin.Pıt pıtları duyarsın.o anki mutluluk bir başka.Duyaydın nasıl acep bilen var mı arkadaşlar.Allah yar ve yardımcısı olsun.Benim pregestan bitti.Doktor kullanmaya gerek yok dedi.sadece elevit ve balık yağı alıyorum.Kasılma için filan bir şey demedi.Raporu da aldım çok şükür mayısın 9'una kadar.Sonrasına Allah kerim.Biraz korkuyorum neden başka bir şey vermediki önlem amaçlı.Şişkinlk vardı akşam.Patlayacak gibiydim.Karnım çok serleşti.sabaha geçmişti.Onu söyledik.Kanama yoksa sorun olmaz dedi.kafam karıştı.Hayırlısı bakalım.

bilmiyorumki kimi bulcam ben sırf cemil beyi özel hastanede bana rapor verir nasıl olsa demiştim özelde olmasa çapa için ismini veririm demiştim. ama ne olacak bilmiyorum bu gittiğimde bunuda konuşçam çünkü bizler için çok sorun oluyor.

bu arada ben dün korunmayı bıraktım :)

Sevili enny allah yardımcın olsun, dikişinde atıldı hayırlısıyla rabbim 30 ları görmeni nasip etsin sanada, ben dikişle şükür 30 ları gördüm hala rüyadayım sanki...

Duyaydın hastahaneden yazmış sanırım, allah onunda yardımcıısı olsun, sağlıkla bebeğin kucağında mutlulukla eve zamanında gelin inşallah, senin için dua ediyorum duyaydın...

cnm risksiz haftalarda ayda bir cagiriyordu ben uc haftada bi gidiyordum cunku hematomum (bebegin kesesini yaninda kan pihtisi) vardi hemde bebegin esi ondeydi bu yuzden uc haftada bi..
ama suan yine ayda bi dedi ama benim riskli haftalarim oldugu icin iki haftada bi gelmek istedigimi soyledim tamam dedi..
ayda 350 muaynesi 15 gun icinde ikinci gidisinde para vermiyorsun biz indirim istedik 300 veriyoruz kesinlikle para goz degil..
aradiginda gunduzleri bazen aciyor bazen muaynede oldugu icin acamiyor acil bi sey oldugunda sekreteri ariyordum beni telden yonlendiriyordu aksam saatlerinde ise bazen amelyatta oluyo acamiyor ama israrla arasan aciyor..
mesajlarima hic donmedi yanliz bunu diyim..

Anladım canım senin bayağı sıkıntılı başlamış inş sonu çok güzel olur senin için. Bana da muayne ücreti çok fazla geliyor ama değer diyorsan. Serklajını HRS de yapmış demiştin nekadar tutmuştu? yattın mı serklajdan sonra orada? ben hala sormaya devam ediyorum sen sorun yok dedin diye :)

kızlar 2 gündür çok fenayım gece gündüz uyku yok,mide bulantısı,karın ağrısı,ishal kusma,bel ağrı ...
doktorumla konuştum önerilerini yaptım ama geçmedi,şimdi hastaneye yatırıyor.banyomu yaptım hazırlandım eşimi bekliyorum lütfen dualarınızı eksik etmeyin
Allahım lütfen bebeğimi koru...

Mera canım çok geçmiş olsun.İçini ferah tutmaya çalış canım

cnm hrsden evet 2000 gozden cikar cnm hastane yatisi dahi ..
sabah 8 de gittik 8:30 kadar hazirlandim damar yolu vs
8:30 da ameliyata girdim 8:43 geciyordu ciktigimda cok az narkoz verdiler ..
saat 15 :00 gibide hastaneden ciktim cnm cok kolaydi cok rahatti..

Rabbim yar ve yardımcın olsun canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…