Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Canım benim dikiside Cemil bey attı hizmet hastanesinde kadrolu doktoru olmadig icin hastane bana rapor vermedi,o zaman bende cok uğraşmıştım burayada yazmistim,en sonunda cemil bey rica ettim beni çapaya göndermişti başka bı doktora,o verdi ama devam raporunu bile Cemil bey aramadan vermemişti o doktor,sende Cemile beye rica edersin gönderir çapaya bildigim kadarıyla Cemil bey hiç bir hastanenin kadrosunda degil

Abmaya ve bir arkadsn daha benim gibi genetkte sorun cikms doktr igne yazmams galiba ben kac doktora sordysm kullanmk gerek dedilr ve kullaniyorm bende kullanmayi pek istemiyorm canm cok yaniyo ama mecburm bence kizlr iyi arastrn derm
bide aramzdn kasilma icin ilac kullanan arkadslr var kasilmalarinz kacinci haftada basladi ve nasl oluyr kaslma oldugunu nasl anliyorsnz

arkadasim cok gecmis olsun

enny arkadasim dikisin atildi sanirim rabbiim 30 lu haftalari gormeyide nasip etsin hayirlisiyla insallah

buda merra veee enny icin

cnm kasilma zaten basina gelseydi bu soruyu sormazdin..
onun icin fazla kafana takma ama yinede anlatiyim biden bire karninin sertlestigini hissedersin sanki biri rahmini avucunun icine almis ve sikiyor bu anlattigim rahmini tamamini sertlesmesidir..
ama bir yerinde tumseklik oluyorsa buda rahminin bi bolumu kasiliyor o kadarda kotu bi durum degil sikligi onemli yarim saatte 4 ve uzeri olursa ve devam ederse tehlikeli cnm..
insallah karsilasmazsin bu durumla ..
bu topikte bi metal vede bi ben varim cok kasilmali proluton depot ,vajinal alinan progestan ve belirli tansiyon ilaclari tamamen gecirmesede azaltiyor cnm insallah kullanmana gerek kalmaz...

Rabbim yardimcin olsun bebeginide senide korusun insallah
Hastaneye yatman iyi olmus gerekli her tedbir alinir
Insallah baait bir durumdur

Mumudibaha

Dr kontrolun iyi gecmistir umarim hersey yolundadir
Yazmamissin merak ettim

Saftunc

Karistirmiyorsam yarin sabah buyuk gun
rabbim pozitif sonuc almayi nasip etsin
insallah buraya kocaman bir hamileyimm yazarsin

Gurbetciii canm sagol cvp icin aslinda anlattign sey sadece sabah uyandigmda oluyr sirt ustu yattigmda sanki karnim kucuk bir top olur ama cok sukur sksik olmuyo ve hic rahtsz etmedi acikcasi bitek ondn korkuyorm rahimde dikis var kasilma olmzsa bisey olmz gibi geliyr cunku doktr kasilma durdurulamzsa kotu olur dogm yapmk zorunda kalirsn dedi ondn sordm canm

canım progestana devam etsen iyiydi,hikayene tam hakim degilim ama şu aşamada erken dogumu engellemede en buyuk kozun progestan oldugu kabul ediliyor,ben serklajdan sonra gunde 1 vajinal progestan aldım,genel uygulama 36.haftaya kadar haftada 1 yada yarım proluton depot

canım dun okudum ishal oldum yazmışsın tam cevap verecekken kızlarım huysuzlandı kapattım simdi anladıgım kadarıyla hastanedesin,bu iyi olmuş cunku ishal erken dogum riski olanlarda daha tehlikelidir ve biran once kesilmesi gerekir,Allahım korusun!

geçmiş olsun canım.....

cnm zaten sirt ustu yatinca olur eger oluyorsa ..
bende iki haftadir hep sirt ustu yatiyorum olursa anliyim takip ediyim diye sukur vajinal progestan cok rahatlatti beni iyi geldi zarari yok istersen dr soyle kullan her ihtimale karsi ..
kasilman olunca d oldugu andan itibaret saate bak araliklarini ve kac tane oldugunu yaz dedigim gibi 4 ve uzeri ise tehlikeli cnm insallah olmaz..
bide kizlar o kadar alismisimki kasilmaya bazen hic olmuyor korkuyorum bi sey mi oldu diye :-D
o derecedeyim yani :-D
esim kasilman olmuyor diye sikinti yapiyorsun diyor cok komik bi durumm..

slm canlar dr geldık eşime pc yı kaptırınca anca bana sıra geldi

hamdü senalar olsun inş hayırlısıyla devamı gelsin pıt pıtları duyduk

uzun uzun konuştuğumuz bugün çok sevecen olan bır hal üzereydı

dr beycığımız relax olmam gerektığını 16 haftaya kadar hep vajınal muayene edeceğini

bılıyorum durum zor yüreğimiz ağzımızda gececek haftalar ama butun kozları kullanacağız dedı

proluton başladık haftada bı cronene jel gunde 1 kullanacağım aspırın fobıol 1 hıbor iki günde bıre düştuk

sıkı yatak ıstırahatı yok ama haldır huldur iş yapmakta yok

12 haftaya kadar rahım agzı boyundan korkmuyoruz dedi

bukadar hatırladıklarım

Canım 41 kere maşallah Allahın izniyle hep böyle güzel haberler yazacaksın İnşallah.. Güzel haberlerinin devamını bekliyorum ..

oh cok sukur hamd olsun..
bencede simdiden sikinti yapma bizim en guzel zamanlarimiz ilk uc ay onun icin gez cunku sonrada yataga yapisip kaliyoruz cnm coj sevindim:)

Canım 41 kere maşallah Allahın izniyle hep böyle güzel haberler yazacaksın İnşallah.. Güzel haberlerinin devamını bekliyorum ..

inş inş hayırlısıyla

oh cok sukur hamd olsun..
bencede simdiden sikinti yapma bizim en guzel zamanlarimiz ilk uc ay onun icin gez cunku sonrada yataga yapisip kaliyoruz cnm coj sevindim:)
çok tesekkür edıyorum cnm

dr gezme ortalıkta çarşı pazar yok

Mumudihaba canim gozun aydin hayirli olsn rabbm yar ve yardmcn olsn
gurbetciii canm sagol verdign bilgilr icin birkac kez sabahlari oldu rhatszda etmedu insaallahta degildr ama doktoruma sorarm simdi olmadi ilerleyn haftalrdada olmz insaallah bizum haftalarimz yakin diye hatrliyorm simdiye kadr olsa olurdu herhalde hayirlisyla su riskli haftalari bi atlask rahatlicz insaallah kaybetme korkusu deglde kucagima alacagm gunun sevncini yasamk istiyorm

Peki rahim boyun cakmis soyledimi?

Melek18 canım burada perinatoloğa ya da hocalara gidenler hep haftalık proluton iğne kullandı bence ileri hafta kaybın var kullan. mesela cemil hocanın hastaları 36 ya kadar haftada tam sanırım , arda beyin hastaları haftada yarım proluton depot kullandık.

merra canım doğum sancısı ile ishal sancısını salgılayan aynı hormonmuş ihmal etme... ben ishal olmuştum büyük oğlumda ağrılı. 4 cm açılmam oldu...

mumudihabaaaaaaaaaaaaaaaa çok sevindim canım Allah tamamına erdirsin...

saftunççççççççççççç yarın güzel haberle gel inşallahhhhhhhhhhhhh...

burcim hayırlı olsun çalışmalar:)

gurbrtçiii kaşıntın geçti mi gülüm?

bizde de yarın akşam çok misafir var pazar da var misafir yoğunum...hazırlıklar yoruyor...

Maşallah BarekAllah
Canım güzel haberlerine çok sevindim. Allah'ın izniyle herşey çok güzel ve yolunda gidecek. Bizlere doğuma gidiyorum haberinizde vereceksin canım.
Hadi saftuç feryal bade meryy sabamus regatte paşam sıra da sizin güzel haberleriniZi duymaya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…