Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Birde arda bey bana dedi hiteroskopi mi ne varmis rahimin icine bakiliyormus onunla rahimin icine bakmak gerekir dedi kizlar bu hiteroskopi nasil birsey bilen varmi

Bana 2010/11 atinda tanisal hiatereskopi yapilmisti prof.dr gurkan uncu tarafindan
Baait ve sikintisiz bir islemdi yaklasik 30 dk surmustu
Anestesisiz uygulandigi icin ekrandan bende izlemistim

Ama son donemlerde bircok arkadastan anestezi altnda uygulandigini duyuyorum perde vs sikinti varsa mudahale icin

Korkmana gerek yok

Birde arda bey bana dedi hiteroskopi mi ne varmis rahimin icine bakiliyormus onunla rahimin icine bakmak gerekir dedi kizlar bu hiteroskopi nasil birsey bilen varmi

korkulacak bır işlem değil üç kez oldum hepsındede aneztezı aldım uyanınca karnın ağırıyor bıraz okadar

bırde cd ye çekip yapılan ilemı verıyorlarmış sımdıkı dr istedı bende ama yok

sende cd iste lazım olabılır

Canim canin acimadimi anestesi almadan peki bu islemi neden uyguluyorlar rahim filmi gibi birseymi bu canim

Peki yaptirmak cokmu onemli mesela adetim neden az geliyor anlayabilirlermi acaba rahim filmi gibi birseymi canim bu ben rahim filmi cektirmistim bayiltmislardi dedigin gibi cd istemek lazim iyiki soyledin canim benim

Canim canin acimadimi anestesi almadan peki bu islemi neden uyguluyorlar rahim filmi gibi birseymi bu canim

Hayir hic canim acimadi

Uzun yillar once rahim filmide cektirmistim anestesisiz o sikintiliydi canim
Ikisi birbirinden farkli bir islem
Rahim filminde agirlik olarak tuplerin durumu sivi akisi varmi diye bakiliyor
Yani herhangi bir tikaniklik varmi diye
rahimin ebatlari ile ilgilide bilgi veriyor ama o distan olcumu

Histereskopide rahim icerisindeki perde miyom gibi sikintilar arastiriliyor
Ve gerekli ise islem uygulaniyor

Heleki anestezi uygulanacaksa hic sikinti yapma

Adet durumunu ihmal etme ve en kisa surede iyi bir dr la gorus bence

Canım,hemen moralini bozma doğumdan sonra vicudun toplamamış olabilir yada kansızlık ve stres troit bezi rahatsızlığı ,çok hızlı kilo verme ,hormonel bozukluklar sonucu vicutta olması gerekenden az yağın olması gibi durumlarda olabiliyormuş ayrıca bebeği kaybettikten sonra kürtaj yaptılar mı? kürtaj sonucu oluşan rahim içi yapışıklıklar da az adet olmaya neden olabilir..Arda Bey'in istediği testleri ve hiterskopini yaptır sonra duruma göre bişey çıkarsa hemen önlemini alırsın erken menopoz öyle sık görülen bişey değil ...Arda Bey de bir çok dr da bişeylere bakmadan çok olumlu konuşmuyorlar doktorların genel tarzı bu Sen önce kendini toplamaya bak sağlığın ve psikolojin herşeyden önemli sürekli üzüntü ve stres herşeye zarar ...

Sanırım bu rahim filmi olayı çekilen makinaya göre çok değişiyor ..Ben 2 sene önce çektirdim isteyen dr aneztezili çektir dedi ben çektirmeye gidince çekecek doktor aneztezi bu makinada çok gereksiz yeni makinalarda çekme sistemi çok basit boşu boşuna aneztezi almış olursunuz dedi gerçekten de çok hafif adet sancısı gibi ağrı oldu çekilirken çok kısa sürdü ..Çektirmeden önce çok korkmuştum yazılan yorumları görünce ama hiç ummadığım kadar kolay oldu

Canim kansizlik yok tiroit yeni bakildi oda normal kilom falanda normal face de gordugun gibi ama stres yapiyorum bu olaylari psikolojik olarak rahat degilim benim 2. Ye hamile kalmadan oncede boyleydi adetim yine canim sikiliyordu sonra hamile kalmistim canim bebek normal dogdu ama esi icerde kaldi onu kurtajla aldi doktor benim adet azalmam ilk bebegi kaybettikten sonra kurtaj yaptilar kurtajdan sonra ilk ay normal geldi sonra enfeksiyon oldu bayada doktor anlamadi enfeksiyonu sonra hic adet olmamaya basladim canim sonra enfeksiyon tedavimi oldum hala hic adet goremedim 1 gun cokaz geliyordu doktor dedi yapisiklik olabilir sonra rahim filmi cekti bakti yapisiklik yok dedi sonra o ay 2. Ye hamile kaldim bebegi kaybedince 2 ay adet olmadim 5 ayda hamilelik sureci toplam 7 ay gecen ay oldum kan gelmedi yine sadece birgun simsiyah akinti gibi biraz kan gelir gibi oldu gelcek herhalde dedim sonra kesildi hitereskopide neden az geldigide anlasilirmi acaba birde ben rahim filminden hemen sonra hamile kalmistim bundada oyle birsey olurmu zaten doktor nisana kadar korun dedi bana farzet martta cektirdim nisanda hemen hamile kalirmiyimki hazir olduguma emin degilim bir yandan yasta geciyor offff offff

Canim ya miyom olsa ultrasonla gorulmezmi gecen kardesim doktora gitti ultrasonla ustten bakmis miyom var demis perde nasil birseyki oyle birsey olsa hamile kalamayabilirdim belki hic bilmiyorum perde nasil birsey adet durumum ve genel durumum icin daha gecen hafta namik demire gittim adetimi soyledim onemsemedi hic dedi 2-3ay devam ederse test yapariz dedi yeni hamile kalmisin yasin kac basin kac ne menopozu dedi ama arda beyle konustum hamile kalabilirsin bununla ilgisi yok menopozun testlerini yaptir dedi eger allah korusun bu menopozu engelleyebiliyorlarmi doktorlar?

Ben ne dedim yaşım geçiyor yok demedim mi ben senden 2 yaş büyüğüm 1 hamileliğim var inan buraya girmesem yaşım geçiyor gibi gelmiyor şaka bir yana yaşında hiçbirşey yok üst üste hamile kalmışsın 2 kere kaybetmişsin bir sürü sıkıntı yaşamışsın enfeksiyon geçirmişsin üstelik çok streslisin tek başına stres bile bir sürü şeye sebep oluyor Benim sana tavsiyem öncelikli olarak elinde olumsuz bir sonuç yokken olma ihtimalini düşünüp düşünüp canını sıkma lütfen.. Hitereskopi çektirmedim tam olarak hangi soruların cevabı oluyor bilmiyorum.. Sen önce Arda Bey'in istediği testleri yaptır sonra güvendiğin bir dr da bu işlemi yaptır gerekirse Arda Bey'e yada Cemil Bey'e yaptır bu sitede en başaralı 2 doktor sonra çıkan sonuca göre hareket edersin ama daha ortada almış olduğun olumsuz bir sonuç yok ..Nisan Ayına çok az var psikolojin çok önemli gerekirse bir psikoloğa git Tatile çık sonra kendini hazır hissettiğinde çalışmalara başlarsınız Bak canım ben hamile kaldığımda 31 yaşımın sonundaydım 4 ay sonra kaybettiğimde 32 yaşıma girdim bu ay 34 oluyorum ilk kaybettiğimde o kadar kötüydüm ki delirecek gibi oluyordum üstelik eşim iş nedeniyle 3 yıldır başla bir şehirde Ailem vs destek olmaya çalışsada ben çoğu zaman tek başımayım ayrı yaşamaktı iş sıkıntısı eşimle yaşadığım bazı sorunlar vs derken geldim 34 yaşına yazın bir kere denedik dijital yumurtlama testi vs aldım hamile kalamadım sonrasında eşimle aramız bozuldu o kadar kötü günler yaşadım ki nerdeyse ayrılıyorduk o zaman rüyamda görecektim bebeği yani şimdi çok şükür iyiyiz sonuçta daha öncede yazdığım gibi senin eşinle mutluluğun beden ve ruh sağlığın herşeyin önünde lütfen canını sıkma önce kendini topla gerekli şeyleri yap sonra sana ne iyi gelecekse onları yap sonra önüne bakarsın Allahın izniyle buraya hamileyim yazdığın günlerde gelir doğum yaptığın günlerde ben buraya 2 seneyi geçti yazıyorum ne umutsuzluklar ne sorunlar yazıldı en önemli örnek chnb var haftasını tam bilmiyorum ama sanırım 25 haftalık erken doğum küvez sonra bebeği kaybetti... sonra hamile kaldı bebeğin kalbi atmadı ardından amh düşük(yumurta sayısı)genetik bozuk pgt tüp bebek dediler geldi istanbula dünyanın parasını harcadı pgt tüp yaptı yumurta gelişmedi transfer bile yapılmadı doğal hamile kaldı hamileylen karından serklaj oldu sonra suyu geldi gider dediler öldük öldük dirildik hepimiz sonra mucize oldu suyu geri doldu bebek için down dediler ne olursa olsun aldırmam dedi sonuç ne oldu biliyorsun 41 kere maşallah Ahmet Ardası kucağında chnb de 36 yaşında aldı bebeğini kucağına ama hep azmetti yaşadığı hiç bir sıkıntıda pes etmedi sonunda da en büyük mükafatı aldı Bunları sadece sana yazmıyorum sıkıntı yaşayan umutsuzluğa kapılan herkese yazıyorum burda böyle hikayesi olup bebeğini kucağına alan başla arkadaşlarımız da oldu Lütfen umutsuzluğa kapılma canını sıkma Herşey güzel olacak yaşında da hiç bişey yok gencecik ve güzelsin

Son düzenleme:
iki hafta oldu bilgisayara giremiyorum gecmişi okuyyamadım ama umarım herkes iyidir....
hatırlayıp merak edeniniz oldumu bilmiyorum ama 30 ocakta bende ogluşuma kavustum darısı gün sayan ve evlat hasreti ceken bu yolda ugrasan tüm arkadaslara muhteşem bir duyguymuş Allah sizlerede tattırsın inşş

Ah kızlar uyku tutmuyor beni türk kahvesi ve nescafe fazla geldi:))
kalabalık misafir vardı şükür herkes servisini kendi yaptı açık büfe. Ahmet Arda da uslu durdu yorulmadım şükür bu gece de var ama bir aile...

bade sormuşsun ölçüyü bilmiyorum topikler var böyle yumurta kalitesini artırdığını biliyorum evet fazlası kist yapıyor...

umudum arda beyle konuşmuşsun. regretenin dediği gibi umutsuz olma canım testleri yaptır. benim felsefem şu: kayıp mı yaşadın yaptırırsın tüm testleri sorun yoksa amenna sevinirsin varsa da tedavi olursun çare ararsın. ben çok üstüne gittim regrete de yazdı çok sıkıntı yaşadım şükür mükafatını aldım yılmak yok yola devam:))

rahim filmi ve histeroskopinin cd sini mutlaka al. histeroskopi neye yarar tam bilmiyorum bana anestezili çekildi. sonrasında biraz ağrım oldu çok değil. sanki isteksiz ilişkiye girmiş gibi bir ağrı polipim varmış onu da almış dr...

bence de tüm tahlilleri yapıp bir görüş derim Arda beyle... buji bana da yapılmıştı bana da demişti eski diye... şunu bil ki Arda beyi görünce duruşu bile sana güven verecek. en güzeli de eşine de güven vermesi...

Allah analı babalı büyütsün canım adı ne oldu bebişin?

gurbetcimm benim canım acıdı sen boyle anlattıkca,bunun caresi mutlaka olmalı,anlattıkların ciddi gozukuyor nolur doktorun seni bir gorsun canım ya gecmiş olsun

Sonuç negatif yine

İki melek yeryüzünü dolaşmaya çıkmışlar. Tabii insan kılığında. Akşam olmuş. Kentin en zengin semtinde lüks bir villanın kapısını Tanrı misafiri olarak çalmışlar. Ev sahipleri somurtarak buyur etmişler onları. Yemek falan teklif etmemişler. Sıcacık misafir odaları yerine, buz gibi ve nemli bodruma iki şilte atıp;

“Geceyi burada geçirebilirsiniz” demişler. Şilteleri betona sererken, yaşlı melek duvarda bir çatlak görmüş. Elini uzatmış. Şöyle bir sürmüş yarığa. Duvar eskisinden sağlam olmuş. Genç melek:

“Niye yaptın bunu?” diye sormuş merakla.
“Her şey her zaman göründüğü gibi değildir” demiş yaşlı melek yavaşça.
Ertesi akşam melekler bir köy evinde çok fakir, ama çok iyiliksever bir aileye misafir olmuşlar. Her şeyleri bir tanecik inekleri imiş. Onun sütünü satıp geçiniyorlarmış. Ev sahipleri mütevazı sofralarına almış onları. Allah ne verdiyse beraber yemişler. Yatma zamanı gelince kadın:
“Siz uzun yoldan geliyorsunuz, yorgun olmalısınız”demiş. “Bizim yatakta siz yatın, bir rahat uyuyun. Biz şu divanda idare ederiz.”

Güneş doğarken uyanan melekler, zavallı adamla karısını iki gözleri iki çeşme ağlar bulmuşlar. Hayattaki tek servetleri inekleri bahçede ölü yatıyormuş. Genç melek öfkeden deliye dönmüş.

“Bunu nasıl yaparsın. Bu kadar iyi insanların yegane servetinin ölmesine nasıl izin verirsin. Önceki gece gittiğimiz villada her şey vardı, ama kötü ev sahipleri bize hiçbir şey vermediler. Sen onların bodrumlarını tamir ettin. Bu fakir insanlar bizimle her şeylerini paylaştılar ineklerinin ölmesine göz yumdun?..”
“Her şey her zaman göründüğü gibi değildir evlat” demiş, yaşlı melek gene.
“Nasıl yani?” diye daha da öfkeyle yinelemiş sorusunu genç melek.
“Her şey her zaman göründüğü gibi değildir evlat” demiş yaşlı melek bir daha. Ve anlatmış.

“İlk gittiğimiz zengin evinin o duvar çatlağının içinde yıllar önceden saklanmış bir hazine vardı. Ev sahipleri, zenginlikleri ile çok mağrur, ama hiç paylaşmayı sevmeyen insanlar oldukları için bu defineyi bulmayı hakketmemişlerdi. Çatlağı kapayıp, onları bu hazineden ebediyen mahrum ettim. Dün gece fakir köylünün yatağında yatarken ölüm meleği, adamın karısını almaya geldi. Kadının hayatını bağışlamasına karşılık ona ineği verdim. her şey her zaman göründüğü gibi değildir. İşler bazen istendiği gibi gitmez göründüğünde, aslında olan budur. Eğer inançlı isen, her işte bir hayır olduğunu düşünürsün. O hayrın ne olduğunu da, bir süre sonra anlarsın.

teselli olmaz biliyorum ama paylaşmak istedim,en hayırlısı en hayırlı zamanda olsun inşallah,kucaklıyorum seni

hayırlı ugurlu olsun bir ömür mutlu bi hayatı olur inşallah

bana hiç gece uykusu yok sabaha kadar yatagın içinde dönüp dururyorum kalkıp dolaşıyorum geri yatıyorumm gündüzde kızın peşinde dolanıp hiç uyumuyorum sabahta çok gergin kalkıyorum sersem gibi oluyorum bugun sabah çayı döktüm 3 tane tabak kırdım zeytinyagını döktüm sanki ellerim tutmuyo sabah yorgun kalkılırmı yataktan işte ben yoruluyom sabaha kadar.aksam azcık sızmışım koltuga eşim kalk yatagına yat dedi çıldırdım bırak sızdıgım yerde kalayım uyandırma beni dedim çok perişanım yaa

sofika saol cnm valla cumartesi kontrolum var bakalim ne diyecek progestan harici her seyi kestim sanki bu gun daha iyiyim bide idrarimi yapip hemen yikanmiyorum silinip kalkiyorum gun icinde uc dort defa yikaniyorum internetdmtende arastirdim idrarda iyi geliyormus valla beni rahatti ama gunde iki ver camasir degisiyorum bu yuzden ..
heppykelebek cnm bende aksine hep uyuyorum sen yoruluyorsunda ama uyuyamadigini dr soyle bende uyuyamazsam cok asabi cok sinirli biri oluyorum..

Allah analı abbalı büyütsün inşallah.....

ben uyuyorum ama inan birbuçuk-iki saat arayla wc ye kalkıyorum.gecede 5-6 kezi buluyor..delik deşik oluyor uykum..
ve serüven gibi rüyalar görüyorum..her wc ye kalkışımda serüven yeni bir bölümden başlıyor..hamilelikten sanırım ama beni çok rahatsız ediyor.bazılarını kafama takıyorum...

cnm senın ve chnb nın yazdığı her yazıyı harfıyen okuyorum

ama bazen çok uzun yazıları okumnadan geçiyorum :26:

güzel bır paylaşım olmuş hepimiz için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…