Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

İste olumsuz sonuc olarak doktor rahim agzi yetmezligi var dedi ben adetlerime takiliyorum canim seninde basindan kotu olaylar gecmis canim ama neyseki esinle arani duzeltmissin dedigin gibi onlarla iyi huzurlu olalim oncelikle sonra cocuk yapacak adamda kalmaz valla ortada allah korusun chnb arkadasimizinda basindan cok olaylar gecmis allaha sukur bebisine kavustu allah anali babali buyutsun insallah birgun bizde o gunleri gorebiliriz canim buarada sende hic 34 yasinda gostermiyorsun valla soylemesen enfazla 28 derdim sende daha genc ve guzelsin tatlim birgun bizde buraya hamileyiz yazip sonunu bebaber getirebiliriz insallah artik daha az stresli olacagim hamileyken cunku sizin gibi dostlarim arkadaslarim oldu:))

Evet canim konustum arda beyle cok ilgili bir doktor keske izmirde olsa ben namiktan ilgisizligi bakimindan memnun degilim ama cok bilgili guvenilir bir doktor katlancaz yapcak birsey yok sen baya guclu bir kadinmissin canim belki bunlari yasarken bir evladin vardi ondan guc aliyordun benim ellerim bombos kimden guc alabilirim bilmiyorum ama kendime seni ornek alicam ve yilmadan yola devam edicem kim ne derse desin kim nekadar cocugunu burnuma sokarsa soksun hic takmayacagim onlari birgun benimde olacak deyip hep onume bakacagim senin gibi butun testlerimi yaptirip arda beyin yollarina dusmek istiyorum bakalim o neler diyecek ben birde arda beye seyi sordum az yetmezlik cok yetmezlik diye birsey varmi dedim hayir dedi yetmezlik yetmezliktir azi cogu yok dedi eee ozaman ben sunu anlamiyorum bazilari dikisle dogurabilirken bazilari neden yine kayip yasiyorlar

2 gundur giremedim insallah iyisinizdir hepinizde gecmise biraz baktimda

saftunccum rabbim gonlune gore hayirlisini versin insallah ne desek bos dua etmekten baska caremiz yok

bir arkadas bal tarcin corek otu karisimini sormus ben yaptiktan 1 ay sonra gebe kalmistim bir 4-5 ay duzenli olmasina ragmen kalamamistim seminerdi kurstu ramazandi derken cok bir araya gelememistik esimle kürü yaptigim ay adetim gecti 5 gun kadar normalda gecmez hic ama sonraki ay hic takip etmedim hatta adetim yine 4s5 gun gecmesine ragmen adetlerimin duzensizlestigini dusundum heveslenmedim bayramdi hatta herkes sen hamilesin yüzüne annelik oturmus gibi seyler dediler ama ben yok degilim diyosum meger bebegim benimleymis

neyse normalda gunde 2 cay kasigi icilir sabah ac karnina aksam yatarken ama ben sadece gece yatarken yarim cay kasigi ictim

1 tatli kasigi bal
1 cay kasigi cekilmis corekotu
yarim cay kasigi tarcin

macun kivamina getirdim yatarken yedim adetin 2. gunu basliyosun 12. gunude icip birakiyosun ben hergun taze yapmistim ki oyle olmasi gerekiyo

benim yaptigim buydu insallah sizede yardimci olur

hepinizide cok optum allaha emanet olun bugununuz dununuzden daha guzel olsun

Son düzenleme:
Saftunç canım aslında çok fazla söylenecek şey yok.Allah en kısa zamanda sana hayırlı bir evlat versin.Allah yardımcımız olsun.Duyaydından haber yok mu arkadaşlar.Geçmişte göremedim.Umarım her şey yolundadır.

canım moralini bozmasına kimsenin izin verme. çok da görüşme bu insanlarla. ve çok dua et. ben duaların faydasını gördüm özellikle suyum geldiği zaman. refakatçi ücreti çok diye hastaneye suyum geldiğimde yattığımda eşimi gece gönderiyordum 23.00 da. sabah geliyordu. bir gece nihat hatipoğlunu seyrettim tam beni anlatıyordu perşembe gecesi. kul bazen elinden geleni yapar sonrası Allahın takdiridir. o gece hem ağladım(şu an yazarken bile gözüm doldu) hem dua ettim sırf ağızdan değildi o duam . kalbimden hissettim içim kanayarak...o an Allaha çok yakın hissettim kendimi hıçkırara hıçkıra Allahım ben elimden geleni yaptım ne olur beni evlat acısıyla imtihan etme bir daha... Allahım kabul etti suyum yerine geldi kese tamir etti kendini Arda bey bile dua et diyordu hep artık o da elinden geleni yapmıştı. sağ olsun arkadaşlarım hep dua ettiler... Adak ada. ben o dua gecesi adadım bebeğim yaşarsa ahmet arda koyacam ismini diye kurban zaten adamıştık. şifa duaları tefriciye okudum hep. el mübdiu hep okuduk... böyle canım hem tıbben hem manevi olarak elimden geleni yaptım.
evlat konusuna gelince hem destek oldu dediğin gibi bazen de o yanımda uyurken sıcak yatağımızda, diğer bebeğime üzüldüm özellikle soğuk ve yağmurlu gecelerde...

soruna gelince serklaja rağmen durmuyorsa enfeksiyon önemli bence ve progestan kullanılmamış olması bence...

ben de yapmıştım bu karışımı:))

sofika canım facede paylaşacağım:))

bana bu akşam gelecek misafirimin de 0 yaşında oğlu var rezervi azalmış son senede 2 düşük yaptı o da çok istiyor bebek. şimdi pıhtılaşmaları yaptı hayırlısı olsun inşallah...

umudum canım tıbbi olarak kanıtlanmış progestan erken doğumu engellemede çok önemli. burada istanbul gurubu çoğunlukla cemil akgül hocaya ve Arda Lembet hocaya gittik ve diğer arkadaşların da dr leri progestan kullandılar proluton depot iğne haftalık kullandık ben ayrıca 3. haftadan sonra bu iğne dışında kullanmadım ama ayrıca hap ve vajinal jel de kullanan oldu...

ben once yarum saglikli sihhatli dogsun diye adadım cok sukur kestik gecen ay dogduktan sonrada akika kurbani kesilir durumu olan herkesin kesmesi onemlidir kesilen akika bebegi hep karuyacaktir erkek bebek icin 2 kiz bebek icin 1 tane kesilirmis peygamber efendimiz oyle yapmis yani insallah bizde gerceklestirecegiz saglikli sihhatli ve vaktinde dogarsa doogumun 7. gunu insallah

gunluk 21 tane ayetel kursi okumaya gayret edin kizlar ya mubdiularda cok onemli kac dr a gittiysem benim durumum icin yapacak bisey yok dua edeceksin tevekkul edeceksin dediler hepside agiz birligi etmis gibi bende hem kendim ederim hemde allah hepsinden hepiniizden razi olsun tanidik tanimadik herkesten dua isterim

12. haftaya kadar gunde 300mg progestan ictim 13. haftadan beride haftada 2 tane proluton depot 500mg igne kullaniyorum ona ragmen defalarca kanamam oldu dr u her aradigimda gelmene gerek yok yapabilecegimin en iyisini yaptim ben baska hic bisey yapamam kanaman artarsa cok gel bol su al ve wc haricinde kalkma dedi.. rabbime emanetiz ben hala yatiyorum ama yine kalkiyorum arttik birazcik evin icinde dolasiyorum apartman icinde komsulara gidiyorum hos gitsemde hepsinin evinde bir kösem var hemen yatiyorum ama olsun bebegim saglikli olsun bu halime milyonlarca kez sukurler olsun

Tşk ederim cnm insan hissetiği yaştadır ben kendimi hiç 30 u geçmiş gibi hissetmiyorum demek göstermiyorum da ne mutlu bana ..Olacak canım tek tek hamileyiz de yazacağız bebeğim sağlıkla kucağımda da yazacağız Allahın izniyle Sonra yine umutsuz arkadaşlarımız olacak onlara moral olacağız

Rahim ağzı yetersizliği var dedikleri bazı arkadaşlarımıza doktorları takip yaptı dikişsiz 38 haftayı geçtiler orası bile belli olmaz ...

Eğer yapmıyorsan spor yapmanı tavsiye ederim insanın tüm ruh hali değişiyor ben 1,5 yıldır pilates ve kardio yapıyorum bazen zorla gidiyorum ama her gidişimde iyiki gelmişim diyorum çok iyi geliyor

Pozitif olmaya çalış mutlu ol umutla önüne bak herşeyin yoluna gireceğine inan çünkü İnanmak başarmanın yarısıdır

Son düzenleme:

Arkadaşım tam olarak sorunun nedir bilemiyorum ama yanlış anlamadıysam son hamilelik ve kürtajdan sonra adet kanamaların azaldı gibi anladım. Doğru anladıysam ben de son hamilelikten sonra kürtaj ve plasenta dr. tarafından alınmıştı. Benim de yaklaşık 9 ay boyunca hem adet kanamalarımın miktarı hem de süresi çok azalmıştı ve ayrıca eskiden çok düzenli olarak adet sürelerim de gecikmeye başlamıştı. Bununla birlikte aynen menapoz belirtisi gibi sık sık ateşleniyor, sıkıntı basıyordu. Yaşadıklarımdan sonra çocuk da düşünmezken kesin menapoza da girdiğimi zannederken hamilelik gerçekleşti. Sanıyorum yaşın da benden küçüktür ben 37 yaşındayım, böyle bir sorun olduğunu sanmıyorum. Bu arada ilginç birşey daha beklenen adetten 4 gün sonra kan testinde beta hcg negatif çıkmıştı ama ben hamileymişim. Kısacası gönlünü ferah tut derim ben.

Geçmiş olsun rahatsızlanmışsın soğuk algınlığıdır sanıyorum. Hastaneden çıktığında güzel haberlerini bekliyoruz. Bu arada rapor işini de halletmişsindir umarım.

Bir de erkeklerde güç artıran ilaç, bitki vs. bilen var mı?

ÇAKŞIR OTU KÖKÜ FAYDALARI

Seda Sayanın proğramına katılan Aktarlar Der.Bşk. Ayhan Ercan sperm sayısını artırıcı "Çakşır Otu Kökü" kürünü önerdi.
Çakşır; yurdumuzun güney (genellikle Hatay) bölgesinde bolca yetişmektedir. Bu bitkinin meyvelerini bölgede bolca yiyen keçi ve koyunlar; bol miktarda ikiz ve üçüz doğurmaktadır. Bunu gören Alman ve Amerikalı bilim adamları bu bitkinin bileşimini araştırmaktadır. Bölgede afrodizyak ve meni artırıcı olarak kullanılmaktadır. Çakşır'ın köklerinden su buharı distilasyonu ile damıtılmış çakşır suyu elde edilmektedir. Bilinen bir yan etkisi yoktur. Bileşiminde; nişasta, kateşik tanen, saponin, alkaloit, rezin ve uçucu yağ taşımaktadır.

Çakşır Otu (Ferula communis): 2 metreye kadar uzayabilen, sarı renkte çiçekler açan otsu bir bitkidir. İçerisinde tanen, reçine, nişasta, alkaloit, saponin ve uçucu yağ bulunur.
Çakşır Otunun Faydaları ve Etkileri: Cinsel gücü ve isteği arttırıcı, etkili bir afrodizyaktır. Aynı zamanda sperm sayısını ve hareketliliğini de arttırıcı etkilere sahiptir. Kasları kuvvetlendirir ve kas ağrılarını gidermeye yardımcı olur. Sinirleri rahatlatır. Astım ve bronşitte faydalıdır.
Çakşır Otu ve Kökü Nasıl Kullanılır? Çakşır Otu Kökü kurutulup toz haline getirildikten sonra 500 gr bal ile 100 gr Çakşır Otu macun yapılarak kullanılır. 1 su bardağı suya 1 tatlı kaşığı çakşır kökü olacak şekilde hazırlanan çay da içilebilir. Çakşır Otu düzenli kullanıldığında olumlu etkileri görülmektedir.

Canım burda sperm arttırıcı olduğundan bahsediyor sadece ama başka yerlerde cinsel isteğide arttırdığından bahsediliyor araştır istersen.Hem hatay yöresinde yetişir diyor :)[/QUOTE]

Biraz önce chnb ile görüştüm eskiden burda paylaştığımız doğurganlığı artırıcı bazı bilgileri sordu şimdilik bunları 970 sayfada buldum daha başla buldukça paylaşacağım

Saftunc,selam canım altta ismini görüyorum ..şu an çok üzgün olduğunu biliyorum üzülme demenin faydası olmadığını biliyorum ama lütfen güçlü olmaya çalış..bazen herşeyde bir hayır var demek lazım ..Sofika çok güzel paylaşmış şer bildiğimiz şey bazen hayırdır onu o an anlamayabiliriz ama bir zaman sonra fark ederiz bir hayır olduğunu ...Kendini kapama sık sık yaz lütfen burda birbirimize destek olmak için varız

Buda başka bir paylaşım ..

Beni sizleriden başkası anlamaz iyiki varsınız içim öyle bir yandı ki anlatamam .Şimdi de tekrar tüp bebeğe hazır değilim hem maddi hem manevi olarak tüp bebek sürecide zor ev aldık bir yandan arabayı ben evin taksidini eşim ödüyor zaten 2 yılda doktorlara ameliyatlara döktüğümüz para yordu bizi.BİZİM SORUNUMUZ ŞU :Rezervim düşük eşiminde SPERM SAYISI düşük artık doğal yollardan umut arıycam sizinde bildiğiniz E VİTAMİNİ VARMI eşinizin sperm sayını arttıran bu konuyu başka kimseyle konuşamıyorum anlamıyorlarda zaten NEYAPSAM NE ETSEM NASIL BİR YOL ÇİZSEM AKIL VERİN NE OLUR BANA

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…