- Konu Sahibi hidennisko
-
- #39.361
Ben ne dedim yaşım geçiyor yok demedim miben senden 2 yaş büyüğüm 1 hamileliğim var inan buraya girmesem yaşım geçiyor gibi gelmiyor şaka bir yana yaşında hiçbirşey yok üst üste hamile kalmışsın 2 kere kaybetmişsin bir sürü sıkıntı yaşamışsın enfeksiyon geçirmişsin üstelik çok streslisin tek başına stres bile bir sürü şeye sebep oluyor Benim sana tavsiyem öncelikli olarak elinde olumsuz bir sonuç yokken olma ihtimalini düşünüp düşünüp canını sıkma lütfen.. Hitereskopi çektirmedim tam olarak hangi soruların cevabı oluyor bilmiyorum.. Sen önce Arda Bey'in istediği testleri yaptır sonra güvendiğin bir dr da bu işlemi yaptır gerekirse Arda Bey'e yada Cemil Bey'e yaptır bu sitede en başaralı 2 doktor sonra çıkan sonuca göre hareket edersin ama daha ortada almış olduğun olumsuz bir sonuç yok ..Nisan Ayına çok az var psikolojin çok önemli gerekirse bir psikoloğa git Tatile çık sonra kendini hazır hissettiğinde çalışmalara başlarsınız Bak canım ben hamile kaldığımda 31 yaşımın sonundaydım 4 ay sonra kaybettiğimde 32 yaşıma girdim bu ay 34 oluyorum ilk kaybettiğimde o kadar kötüydüm ki delirecek gibi oluyordum üstelik eşim iş nedeniyle 3 yıldır başla bir şehirde Ailem vs destek olmaya çalışsada ben çoğu zaman tek başımayım ayrı yaşamaktı iş sıkıntısı eşimle yaşadığım bazı sorunlar vs derken geldim 34 yaşına yazın bir kere denedik dijital yumurtlama testi vs aldım hamile kalamadım sonrasında eşimle aramız bozuldu o kadar kötü günler yaşadım ki nerdeyse ayrılıyorduk o zaman rüyamda görecektim bebeği yani şimdi çok şükür iyiyiz sonuçta daha öncede yazdığım gibi senin eşinle mutluluğun beden ve ruh sağlığın herşeyin önünde lütfen canını sıkma önce kendini topla gerekli şeyleri yap sonra sana ne iyi gelecekse onları yap sonra önüne bakarsın Allahın izniyle buraya hamileyim yazdığın günlerde gelir doğum yaptığın günlerde ben buraya 2 seneyi geçti yazıyorum ne umutsuzluklar ne sorunlar yazıldı en önemli örnek chnb var haftasını tam bilmiyorum ama sanırım 25 haftalık erken doğum küvez sonra bebeği kaybetti... sonra hamile kaldı bebeğin kalbi atmadı ardından amh düşük(yumurta sayısı)genetik bozuk pgt tüp bebek dediler geldi istanbula dünyanın parasını harcadı pgt tüp yaptı yumurta gelişmedi transfer bile yapılmadı doğal hamile kaldı hamileylen karından serklaj oldu sonra suyu geldi gider dediler öldük öldük dirildik hepimiz sonra mucize oldu suyu geri doldu bebek için down dediler ne olursa olsun aldırmam dedi sonuç ne oldu biliyorsun 41 kere maşallah Ahmet Ardası kucağında chnb de 36 yaşında aldı bebeğini kucağına ama hep azmetti yaşadığı hiç bir sıkıntıda pes etmedi sonunda da en büyük mükafatı aldı Bunları sadece sana yazmıyorum sıkıntı yaşayan umutsuzluğa kapılan herkese yazıyorum burda böyle hikayesi olup bebeğini kucağına alan başla arkadaşlarımız da oldu Lütfen umutsuzluğa kapılma canını sıkma Herşey güzel olacak yaşında da hiç bişey yok gencecik ve güzelsin
Ah kızlar uyku tutmuyor beni türk kahvesi ve nescafe fazla geldi:))
kalabalık misafir vardı şükür herkes servisini kendi yaptı açık büfe. Ahmet Arda da uslu durdu yorulmadım şükür bu gece de var ama bir aile...
bade sormuşsun ölçüyü bilmiyorum topikler var böyle yumurta kalitesini artırdığını biliyorum evet fazlası kist yapıyor...
umudum arda beyle konuşmuşsun. regretenin dediği gibi umutsuz olma canım testleri yaptır. benim felsefem şu: kayıp mı yaşadın yaptırırsın tüm testleri sorun yoksa amenna sevinirsin varsa da tedavi olursun çare ararsın. ben çok üstüne gittim regrete de yazdı çok sıkıntı yaşadım şükür mükafatını aldım yılmak yok yola devam:))
rahim filmi ve histeroskopinin cd sini mutlaka al. histeroskopi neye yarar tam bilmiyorum bana anestezili çekildi. sonrasında biraz ağrım oldu çok değil. sanki isteksiz ilişkiye girmiş gibi bir ağrı polipim varmış onu da almış dr...
bence de tüm tahlilleri yapıp bir görüş derim Arda beyle... buji bana da yapılmıştı bana da demişti eski diye... şunu bil ki Arda beyi görünce duruşu bile sana güven verecek. en güzeli de eşine de güven vermesi...
Evet canim konustum arda beyle cok ilgili bir doktor keske izmirde olsa ben namiktan ilgisizligi bakimindan memnun degilim ama cok bilgili guvenilir bir doktor katlancaz yapcak birsey yok sen baya guclu bir kadinmissin canim belki bunlari yasarken bir evladin vardi ondan guc aliyordun benim ellerim bombos kimden guc alabilirim bilmiyorum ama kendime seni ornek alicam ve yilmadan yola devam edicem kim ne derse desin kim nekadar cocugunu burnuma sokarsa soksun hic takmayacagim onlari birgun benimde olacak deyip hep onume bakacagim senin gibi butun testlerimi yaptirip arda beyin yollarina dusmek istiyorum bakalim o neler diyecek ben birde arda beye seyi sordum az yetmezlik cok yetmezlik diye birsey varmi dedim hayir dedi yetmezlik yetmezliktir azi cogu yok dedi eee ozaman ben sunu anlamiyorum bazilari dikisle dogurabilirken bazilari neden yine kayip yasiyorlar
2 gundur giremedim insallah iyisinizdir hepinizde gecmise biraz baktimda
saftunccum rabbim gonlune gore hayirlisini versin insallah ne desek bos dua etmekten baska caremiz yok
bir arkadas bal tarcin corek otu karisimini sormus ben yaptiktan 1 ay sonra gebe kalmistim bir 4-5 ay duzenli olmasina ragmen kalamamistim seminerdi kurstu ramazandi derken cok bir araya gelememistik esimle kürü yaptigim ay adetim gecti 5 gun kadar normalda gecmez hic ama sonraki ay hic takip etmedim hatta adetim yine 4s5 gun gecmesine ragmen adetlerimin duzensizlestigini dusundum heveslenmedim bayramdi hatta herkes sen hamilesin yüzüne annelik oturmus gibi seyler dediler ama ben yok degilim diyosum meger bebegim benimleymis
neyse normalda gunde 2 cay kasigi icilir sabah ac karnina aksam yatarken ama ben sadece gece yatarken yarim cay kasigi ictim
1 tatli kasigi bal
1 cay kasigi cekilmis corekotu
yarim cay kasigi tarcin
macun kivamina getirdim yatarken yedim adetin 2. gunu basliyosun 12. gunude icip birakiyosun ben hergun taze yapmistim ki oyle olmasi gerekiyo
benim yaptigim buydu insallah sizede yardimci olur
hepinizide cok optum allaha emanet olun bugununuz dununuzden daha guzel olsun
canım moralini bozmasına kimsenin izin verme. çok da görüşme bu insanlarla. ve çok dua et. ben duaların faydasını gördüm özellikle suyum geldiği zaman. refakatçi ücreti çok diye hastaneye suyum geldiğimde yattığımda eşimi gece gönderiyordum 23.00 da. sabah geliyordu. bir gece nihat hatipoğlunu seyrettim tam beni anlatıyordu perşembe gecesi. kul bazen elinden geleni yapar sonrası Allahın takdiridir. o gece hem ağladım(şu an yazarken bile gözüm doldu) hem dua ettim sırf ağızdan değildi o duam . kalbimden hissettim içim kanayarak...o an Allaha çok yakın hissettim kendimi hıçkırara hıçkıra Allahım ben elimden geleni yaptım ne olur beni evlat acısıyla imtihan etme bir daha... Allahım kabul etti suyum yerine geldi kese tamir etti kendini Arda bey bile dua et diyordu hep artık o da elinden geleni yapmıştı. sağ olsun arkadaşlarım hep dua ettiler... Adak ada. ben o dua gecesi adadım bebeğim yaşarsa ahmet arda koyacam ismini diye kurban zaten adamıştık. şifa duaları tefriciye okudum hep. el mübdiu hep okuduk... böyle canım hem tıbben hem manevi olarak elimden geleni yaptım.
evlat konusuna gelince hem destek oldu dediğin gibi bazen de o yanımda uyurken sıcak yatağımızda, diğer bebeğime üzüldüm özellikle soğuk ve yağmurlu gecelerde...
soruna gelince serklaja rağmen durmuyorsa enfeksiyon önemli bence ve progestan kullanılmamış olması bence...
Evet canim dua cok onemli bencede benim giden bebegim icin cok dualar okundu annemle kaynanam umreye gitti benim icin cok dualar okudular orda ben desen ayri ama yinede olmadi ben allah bebegimi korusun diye esime kurban bile kestirttim demekki hayirli degilmis diyorum belkide o dualar beni korudu belki bana birsey olacakti sende cok zor gunler atlatmissin ama mukafatini aldin cok sukur canim pregesteron vajinal kullaniliyor herhalde ne ise yariyorki ben kullanmamistim sadece nisan geldigi gun bana pregesteron verdi agizdan sadece birtane icebildim ogun dogum basladi zaten
umudum canım tıbbi olarak kanıtlanmış progestan erken doğumu engellemede çok önemli. burada istanbul gurubu çoğunlukla cemil akgül hocaya ve Arda Lembet hocaya gittik ve diğer arkadaşların da dr leri progestan kullandılar proluton depot iğne haftalık kullandık ben ayrıca 3. haftadan sonra bu iğne dışında kullanmadım ama ayrıca hap ve vajinal jel de kullanan oldu...
İste olumsuz sonuc olarak doktor rahim agzi yetmezligi var dedi ben adetlerime takiliyorum canim seninde basindan kotu olaylar gecmis canim ama neyseki esinle arani duzeltmissin dedigin gibi onlarla iyi huzurlu olalim oncelikle sonra cocuk yapacak adamda kalmaz valla ortada allah korusun chnb arkadasimizinda basindan cok olaylar gecmis allaha sukur bebisine kavustu allah anali babali buyutsun insallah birgun bizde o gunleri gorebiliriz canim buarada sende hic 34 yasinda gostermiyorsun valla soylemesen enfazla 28 derdim sende daha genc ve guzelsin tatlim birgun bizde buraya hamileyiz yazip sonunu bebaber getirebiliriz insallah artik daha az stresli olacagim hamileyken cunku sizin gibi dostlarim arkadaslarim oldu:))
Sonuç negatif yine
Sonuç negatif yine
Canim kansizlik yok tiroit yeni bakildi oda normal kilom falanda normal face de gordugun gibi ama stres yapiyorum bu olaylari psikolojik olarak rahat degilim benim 2. Ye hamile kalmadan oncede boyleydi adetim yine canim sikiliyordu sonra hamile kalmistim canim bebek normal dogdu ama esi icerde kaldi onu kurtajla aldi doktor benim adet azalmam ilk bebegi kaybettikten sonra kurtaj yaptilar kurtajdan sonra ilk ay normal geldi sonra enfeksiyon oldu bayada doktor anlamadi enfeksiyonu sonra hic adet olmamaya basladim canim sonra enfeksiyon tedavimi oldum hala hic adet goremedim 1 gun cokaz geliyordu doktor dedi yapisiklik olabilir sonra rahim filmi cekti bakti yapisiklik yok dedi sonra o ay 2. Ye hamile kaldim bebegi kaybedince 2 ay adet olmadim 5 ayda hamilelik sureci toplam 7 ay gecen ay oldum kan gelmedi yine sadece birgun simsiyah akinti gibi biraz kan gelir gibi oldu gelcek herhalde dedim sonra kesildi hitereskopide neden az geldigide anlasilirmi acaba birde ben rahim filminden hemen sonra hamile kalmistim bundada oyle birsey olurmu zaten doktor nisana kadar korun dedi bana farzet martta cektirdim nisanda hemen hamile kalirmiyimki hazir olduguma emin degilim bir yandan yasta geciyor offff offff
İbrahim Saraçoğlu Keçi Boynuzu kürü nasıl yapılır, hazırlanır?
Kaynamakta olan yaklaşık yarım litre suya 6-7 adet keçiboynuzunu küçük küçük kırarak atınız. Ağzı kapalı olarak hafif ateşte 3 dakika kaynatınız. Kaynama süresi tamamlandıktan sonra ocağın altını kapatınız ve 20 dakika dinlendiriniz. Dinlenme süresi tamamlandıktan sonra kaşıkla keçiboynuzu parçalarını çıkartınız. Soğuduktan sonra yarısını sabah aç karna, diğer yarısınıda akşam yatağa giderken içiniz. Bu uygulamaya bir hafta boyunca hergün devam ediniz. Birinci haftadan sonra 3 ay boyunca hergün akşam yatağa giderken bir su bardağı içiniz. Daha sonraki aylarda zaman zaman uygulayınız
bu kür böyle yapılıyor canım...
Bir de erkeklerde güç artıran ilaç, bitki vs. bilen var mı?
Canım okuldayım şimdi nöbet yerime gidiyorum. Eve gidince bakarım.
Bu arada evicap demişti Eylem ben de onu aldım bir de zinco kızlar. Yanlış mı aldım değiştiririm yanlışsa.
sadece sperm sayınızla alakalı sorununuz varsa proxeed plus diye bir vitamin tkviyesi var. ama erkek kısırlığının en kötü yanı bir tedavi olmaması. yani bunu iç değerler süper olacak diye bir şey yok. bir doktor ""spers sayısı, hareketliliği ve yapısı; göz rengi gibidir " demişti bana. bizim de morfolojimiz %1 , hareketilik %0+%5 ti. yani direk tüp bebek çiftiyiz. aşılama vb. yöntemler morfoloji ve hareket sorunlarında yetersiz. bence boşu boşuna umut. ben 2 kez doğal yolla hamile kaldım. önemli olan şu çünü 1 YUMURTA 1 SPERM. 300 milyon adette olsa sadece 1 tanesi başarılı olacak. ben doktorları çok dinleyen bir tip değilim. aşılama yaptırmadan tüp yaptırdım. nasıp olmadı o ayrı. ama infertilite 100 doktorda 2 tanesinin branş alanı. problemi olan bir çiftin uyduruk takiplerle 1,2 yıllarını harcatmalarına tahammül edemiyorum. bursa yaklaşık muane ücretleri 150-200 tl zaten 1 yılda tüp bebek harcamsının yarısı oluyor. her ay umut ve üzüntü paha biçilemez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?