Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canim masallah, hemen hamile kalmissin. Rabbimin izniyle haftan tam olmasi gereken zamandayken dikisin atilacak. Umarim calismiyorsundur, yat dinlen. Guzel haberlerini bekliyoruz

dikişten sonra 9. aya kadar devamlı mı yattınız sizler? maşallah sana da bebeğine de..inşallah zamanında gelir sağlıkla..dikişten sonra annem gelicek bi müddet ama sonra kardeşimin düğünü var..mecbur gidicek..eşime allah yardım etsin artık ne diyim..inşallah sonu iyi olur..

Sen de hoşgeldin yorgun bulutlar. Dikişten korkma yatcan kalkcan bitmiş. Sonrasında da güzel bir istirahat ile sağlıklı bir bebeğin olacak inş :)
ne güzel yazmışsın..işte tam da buna ihtiyacım var :) iki kayıptan sonra insanın herşeyden ödü kopuyor ya..teşekkür ederim inşallah her kadın alsın bebeğini kucağına..ne kadr zormuş bi seferde sorunsuz bi bebek doğurmak..

canım çok şükür dedğin gbi allahım gönderdi bebeğimi çok üzmeden..bu haftalara da geldik bakalım şimdi dikiş olayını da atlatırsam inşallah iyi olur..ben bi de 2. gebeliğimi 16. haftada suyum geldiği için kaybettim..fakat sadce suyum geldi bebek değil..hatta hastanede yattım..suni sancı ile 2.günde doğurdum onu..doktor bile şaşırdı senn 2. düşüğündü bu..geç oldu dedi bana..hani rahim ağzı açılmadı yani kolayca..bunu anlatmaya çalışıorum..bu yüzden de sanki gereksiz bi operasyona giriyomuşum gbi hissediorum ya..biliyorum manasız bunlar..doktordan daha mı iyi bilceksin diceksiniz belki ama..bilemiyorum..allah hakkımızda hayrlısını versn diyelim..inşallah sorunsuz atlatırız..

Canim masallah, hemen hamile kalmissin. Rabbimin izniyle haftan tam olmasi gereken zamandayken dikisin atilacak. Umarim calismiyorsundur, yat dinlen. Guzel haberlerini bekliyoruz

evt çok şükr öyle oldu..çalışıyordum ama yaklaşık 1 aydır zaten düşük tehlikesi die yattım..çalışmıyorum şu an yani..zaten heyet raporu alcaz dedi doktorum..inşallah güzel olur ya..rabbimin izniyle evladımın kokusunu duymak istiyorum bu sefer..aileden kime benzediğini tartışmak istiyorum :) rabbim yüzümüzü güldürür inşallah..çok çok teşekkür ederim hepinize..biraz olsun rahatlıyorum okuyunca..

Yorgun bulutlar ben de oğlumda 31 haftada suyum geldi. 1 hafta sonra sancım başladı. Doğum yaptım. Sancı kısmını hiç anlatmayayım yani :) bazılarında sancı ve açılma hemen oluyor. Ben de zor oldu çatı darmıs

Evet cnm genelde hep yattim ben, sadece yanimda kimse kalmadiginda yemegimi koyup yedim.. dedigin gibi eslerimize buyuk gorev dusuo, sabir cnm gecip gitcek ins.

Merhaba kızlar..Sizler clexan iğne kullanıyorsunuz sanırım..Hangi tahlilde problem vardı?Küçük kayıplar yaşadınızmı?Ve kaçlık iğne kullanıyorsunuz..Bende hamile kalırsam kullanıcam..oyüzden soruyorum..

Hoş geldiniz arkadaşım İnşallah zaman su gibi akıp geçer ve kızlar 38 haftaya geldik yazdığın günler gelir ..Burda senin gibi endişeyle gelip sonra bebeğini sağlıkla kucağına alan o kadar çok kişi oldu ki sende onlardan olur hepimize moral olursun İnşallah

Bu RAY olayında tam bir tanı yok hiç belli olmuyor bende önce kanama sonra sancı ağrı olmuştu o zaman bana sancı ve ağrı varsa ray olmaz dendi ..Ama gittiğim bir çok doktor kese sarktıktan sonra sancı kanam su gelmesi olur dediler ..

Diger fuzuli opsun seni :)))) canimsin mmery :)))) burasi ne yazikki hep var olacak, keske artik kimse bebek kaybetmese....rahatca dogursa, hemen kucagina alsa bebeklerini... ama ray oldukca biz de burada olacagiz. Bizimki kader arkadasligi
:)))) ben de seni öpüyorum...
evet ne yazık ki burası r.a.y olduğu için hep olacak..
ama iyiki varmış baksana yoksa biz nerden bulacaktık birbirimizi..
bir sorun olduğunda kime danışacaktık..

canım benm basımdan geçmese de burda onlarca arkadaşımdan okudum..
zor oldu diyen olmadı anestezi altında 15dklık bir işlemmiş..
ağrısı da pek olmuyor agrı kesicilerle geçiyormuş..
sen şimdi işin en kolay tarafındasın..hamile kalmak 1.zorluk
sagsalım tamamlamak işe 2.
kızlar da sölemişler yemek işini akrabalar-eşin halletsin sen hep yat..
evi işi düşünme,can sıkma artık en önemlisi yavrun ve sen..Allah yardımcın olsun
Kizlar benden sumuksu seffaf renksiz bi akinti geldi kan yok ama nisan olabilirmi ya

ah seda aldım haberini ama bilemedim ki..hiç deneyimim yok
ama seni en az bir hafta daha tutar en az..maaşallah sen sanslılarımızdansın haftan iyi

ayyy bunu da yeni duydum..hergün birsey öğreniyorum

clexsan firmanın kendi açıklama yapmış demek..onu bulmalı yayınlamalı..
aslında pıhtılaşma topicine sorayım bakalım bir böyle bir sey duyan olmuş mu...

Bade arkadasım soruyu bana yazmamıssin ama bende igne kullandigim icin cvp yazmak istedim. Su anda cok şükür ikinci bebeğime hamileyim ve Clexane 0,6lik kullanıyorum. faktör V heterozigot ve mthfr c677 homozigot var. Küçük kayıp yasamadım hiç. 19+2 de kaybettim bebeği muhtemelen r.a. yetmezliğinden. Fakat bebeğin patoloji raporunda plasentada 5 cmlık bir ayrılma vardı. Bu nedenle Arda bey test istedi ve nitekim pihtilasmam çıktı. Arda bey rahim açılmasaydı bile yine de kaybedicekmissin bebeği plâsenta ayrılmasından dedi. Plâsenta ayrılmasının sebebi kandaki pihtilasma dedi.

canım ben kanda pıhtılaşma için tahlil yptırmıştım hamile kalmadan önce kanda heterizigot cıktı.aslında benimkinde tam pıhtılaşma yok ama bi bozukluk var genelde doktorlar bunu önemsemiyor.bugun iğneye başlatacaktı doktorum kontrole gittim aspirin kullan şimdilik sonra başlayabiliriz dedi.benim ilk gebeliğimde 7 hftlık kalp atışı durdu 2.de 20 haftalık 3. 18 haftalıktı kayıplarım.bildiğim kadarıyla pıhtılaşma derecesine göre iğnenin kaçlık olacağına karar veriyolar.senin kayıpların varmı bilmiyorum ama kanda pıhtılaşman varsa hamile kalınca ihmal etme bu pıhtılaşma haftaya bakmıyor herhalde çünkü benim arkadaşımın dokuzuncu ayında bebeğinin kalp atışları durdu kaybetti pıhtılaşmadan. ikinci ve üçüncüde hep iğne oldu şimdi 2 çocuğu var.inşallah hepimize yavrularımızı kucağımıza almayı nasip eder.

Amin. Ben de erken saate almaya calisirim insAllah ayni gune denk geliriz. Kayip haftam yaklastigi icin Arda bey o haftalarda daha sık gel dedi bakalim hayirlisi. Perşembe gunü yazarım insAllah muayeneden gelince saatini.

Regretecim:) sen bu bilgiyi daha önce yazdığında bir doktora sordum.Kadın doğumcu.Ama prof falan değil.
clexan açıklama yapmış falan dedim.Adam yok öyle bişey dedi.Ne alaka dedi.Hatta sana ozaman fraxparin daha iyi falan demiş dr.
Onu kullanmak lazımmış dedim doktora..Piyasada bulamazsın çünkü yok fraxparin dedi.İkiside aynı şey,birbirinin muadili dedi.Benim karımda şuan clexan kullanıyor dedi..

Son düzenleme:

Sağol arkadaşım cevap verdiğin için..Başın sağolsun.rabbim bu bebeğini sana bağaşlasın inşallah.

Benim 2 tane kayıbım var.Biri 23 haftalık(rahim ağzı yetmezliğinden),diğeri 8 haftalık..Sağol arkadaşım cevabın için.Hayırlı olsun hamileliğin.Allah kucağına almayı nasip etsin.

Ay ekip çalışması oldu değil mi bedecim ..Bu kadar hızlı değişir yani..Demek sen sordun ne bileyim işte Süleyman Bey öyle söyledi neyse bir iki daha sorar emin olmaya çalışırız.. yada Doktora derim hocam şu yazı nerde çıktı bir bakabilirmiyim diye ..Adam karısına bile kullandığına göre bişey olmaz sanırım ..Bende durum çok sıkıntılı bir türlü karar veremiyorum kullansam mı yoksa corasprin yeterli mi ..Of o hematologla da irtibata geçmedim henüz ama en kısa zamanda soracağım

canım bana iki hafta önce dikiş atıldı.korkma sen hiç bişey hissetmiyosun narkozla uyutuyolr seni uyandığında çok hafif bi ağrı oluyo oda 10-15 dk sonra geçiyor.amaliyata girmeden endol diye bi fitil veriyolar makattan agrı kesici kasılma önleyici 10 saat arayla veriyolar bu ağrı kesiciyi 2 gün boyunca.ben dikişimi gündüz 2 de olmuştum ertesi sabah 7.30 kadr hiç kalkmadan yattım doktor kalkma dedi en sonunda tuvletim gelince kaktım.o gün bugündür yatıyorum sadece tuvalete kalkıyorum doktor ufak tefek işlerini yap diyor ama ben mecbur kalmadıkça kalkmıyorum.birazda bunca kayıptan sonra kendimiz doktor olalım.bugun dikşten sonraki ilk kontrolüme gittim hersey yolunda çok şükür bebekte iyi dikişte.rahim boyunu ölçmedi dikişten sonra ölçmek doğru bilgi vermez dedi.sormak istediğin bişey olursa sorabilirsin.Allah hepimizin yardımcısı olsun evltlarımızı bize bağışlasın

Amin. Ben de erken saate almaya calisirim insAllah ayni gune denk geliriz. Kayip haftam yaklastigi icin Arda bey o haftalarda daha sık gel dedi bakalim hayirlisi. Perşembe gunü yazarım insAllah muayeneden gelince saatini.

canım nasip olur buluşuruzben randevuyu sorarım yeşim hanıma bana uyarsa senle aynı saati denk getirebilirim karışma bende top

regri jeton bebiler nasılsınız nepiyonuz

mmery cnm bilmiyorum ki o öyle dedi ama bade sormuş alakası yok demiş doktor ..Neyse bu konuyu araştırmaya girelim bakalım ne çıkacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…