- Konu Sahibi hidennisko
-
- #51.201
slm paşamşimdi acil çıkmam lazım
çok şükür yüsramız sağlıklı. Ben herkese 2. Leri düşündüreceğim ya:)) önceden eskilerin nedenlerini bilelimki 2. Için işimiz kolay olsun:)) inşallah güzel haberlerle gelirsin...
?
evlenmeden önce her zaman 4 oğlum olsun istemişimdir ama Rabbim bana yaşadıklarımı nasip etti
şimdi bir kızım var ve ben ona aşığım bu aşk her geçen gün katmerleniyor
kuçağıma sokulup yumak olmasına bayılıyorum 1800 gr ken de böyle yapıyordu halende
ama rabbim neyi layık görür bilemiyorum bu konudakı yorgunluğumu biliyorsun
veeeeeeeeeeeee dr kontrolum
buradakı dr kendi dr görüşmem gerektiğini benım kızmamın gereksiz olduğunu bir tek hastası sen değilsinki
tabikide tatiline gidecek dedi bir hafta sonra tekrar görüşelim dr git öyle gel dedi
randovu alabilirsem murat beyden gidelim ne yapalım artık
VEEE ARKADAŞALAR İLAÇLAR KONUSUNDA BENDE DR SORDUM NETTE YAZIYOR CALPOL KULLANMAYIN DİYOR HATTA BAKANLIK YASAKLAMIŞ DİYE AMA EN SON GİTTİĞİMİZDE ÇOCUK DR BİZE VERDİ NEDEN VERİYORSUNUZ DEDİĞİMDE BANA İNANMANI GÜVENMANI İSTİYORUM NETTE BİLGİ KIRLILIĞI VAR HER YAZANA İNANMA DEDİ
YINE BU SİTEDEN ARKADAŞIM BAYER İLAÇ FİRMASINA MAİL ATMIŞ HAMİLELİKTE KULLANILAN ELEVİT İLAÇINDA DOMUZ JELETANI KULLANILDIĞINI VE NEDEN BUNU YAPTIĞINI SORMUŞ FIRMADAN YANIT GELMİŞ EVET DOMUZ JELATINI KULLANILIYOR AMA BİLİNEN O JELATİN İŞLEME GİRİNCE SAĞLIK AÇISINDAN HİÇBİR ZARARI YOK DEMİŞLER
NEYE KİME İNANACAĞIZ RANBBİM HAYIRLI İNSANLARLA KARŞILAŞTIRSINLAR
Aminn
Bade arkadasım soruyu bana yazmamıssin ama bende igne kullandigim icin cvp yazmak istedim. Su anda cok şükür ikinci bebeğime hamileyim ve Clexane 0,6lik kullanıyorum. faktör V heterozigot ve mthfr c677 homozigot var. Küçük kayıp yasamadım hiç. 19+2 de kaybettim bebeği muhtemelen r.a. yetmezliğinden. Fakat bebeğin patoloji raporunda plasentada 5 cmlık bir ayrılma vardı. Bu nedenle Arda bey test istedi ve nitekim pihtilasmam çıktı. Arda bey rahim açılmasaydı bile yine de kaybedicekmissin bebeği plâsenta ayrılmasından dedi. Plâsenta ayrılmasının sebebi kandaki pihtilasma dedi.
canım ben kanda pıhtılaşma için tahlil yptırmıştım hamile kalmadan önce kanda heterizigot cıktı.aslında benimkinde tam pıhtılaşma yok ama bi bozukluk var genelde doktorlar bunu önemsemiyor.bugun iğneye başlatacaktı doktorum kontrole gittim aspirin kullan şimdilik sonra başlayabiliriz dedi.benim ilk gebeliğimde 7 hftlık kalp atışı durdu 2.de 20 haftalık 3. 18 haftalıktı kayıplarım.bildiğim kadarıyla pıhtılaşma derecesine göre iğnenin kaçlık olacağına karar veriyolar.senin kayıpların varmı bilmiyorum ama kanda pıhtılaşman varsa hamile kalınca ihmal etme bu pıhtılaşma haftaya bakmıyor herhalde çünkü benim arkadaşımın dokuzuncu ayında bebeğinin kalp atışları durdu kaybetti pıhtılaşmadan. ikinci ve üçüncüde hep iğne oldu şimdi 2 çocuğu var.inşallah hepimize yavrularımızı kucağımıza almayı nasip eder.
Amin. Ben de erken saate almaya calisirim insAllah ayni gune denk geliriz. Kayip haftam yaklastigi icin Arda bey o haftalarda daha sık gel dedi bakalim hayirlisi. Perşembe gunü yazarım insAllah muayeneden gelince saatini.
Ay ekip çalışması oldu değil mi bedecim..Bu kadar hızlı değişir yani ..Demek sen sordun ne bileyim işte Süleyman Bey öyle söyledi neyse bir iki daha sorar emin olmaya çalışırız.. yada Doktora derim hocam şu yazı nerde çıktı bir bakabilirmiyim diye ..Adam karısına bile kullandığına göre bişey olmaz sanırım ..Bende durum çok sıkıntılı bir türlü karar veremiyorum kullansam mı yoksa corasprin yeterli mi ..Of o hematologla da irtibata geçmedim henüz ama en kısa zamanda soracağım
canım bana iki hafta önce dikiş atıldı.korkma sen hiç bişey hissetmiyosun narkozla uyutuyolr seni uyandığında çok hafif bi ağrı oluyo oda 10-15 dk sonra geçiyor.amaliyata girmeden endol diye bi fitil veriyolar makattan agrı kesici kasılma önleyici 10 saat arayla veriyolar bu ağrı kesiciyi 2 gün boyunca.ben dikişimi gündüz 2 de olmuştum ertesi sabah 7.30 kadr hiç kalkmadan yattım doktor kalkma dedi en sonunda tuvletim gelince kaktım.o gün bugündür yatıyorum sadece tuvalete kalkıyorum doktor ufak tefek işlerini yap diyor ama ben mecbur kalmadıkça kalkmıyorum.birazda bunca kayıptan sonra kendimiz doktor olalım.bugun dikşten sonraki ilk kontrolüme gittim hersey yolunda çok şükür bebekte iyi dikişte.rahim boyunu ölçmedi dikişten sonra ölçmek doğru bilgi vermez dedi.sormak istediğin bişey olursa sorabilirsin.Allah hepimizin yardımcısı olsun evltlarımızı bize bağışlasın
dikişten sonra 9. aya kadar devamlı mı yattınız sizler? maşallah sana da bebeğine de..inşallah zamanında gelir sağlıkla..dikişten sonra annem gelicek bi müddet ama sonra kardeşimin düğünü var..mecbur gidicek..eşime allah yardım etsin artık ne diyim..inşallah sonu iyi olur..
ne güzel yazmışsın..işte tam da buna ihtiyacım var :) iki kayıptan sonra insanın herşeyden ödü kopuyor ya..teşekkür ederim inşallah her kadın alsın bebeğini kucağına..ne kadr zormuş bi seferde sorunsuz bi bebek doğurmak..
canım çok şükür dedğin gbi allahım gönderdi bebeğimi çok üzmeden..bu haftalara da geldik bakalım şimdi dikiş olayını da atlatırsam inşallah iyi olur..ben bi de 2. gebeliğimi 16. haftada suyum geldiği için kaybettim..fakat sadce suyum geldi bebek değil..hatta hastanede yattım..suni sancı ile 2.günde doğurdum onu..doktor bile şaşırdı senn 2. düşüğündü bu..geç oldu dedi bana..hani rahim ağzı açılmadı yani kolayca..bunu anlatmaya çalışıorum..bu yüzden de sanki gereksiz bi operasyona giriyomuşum gbi hissediorum ya..biliyorum manasız bunlar..doktordan daha mı iyi bilceksin diceksiniz belki ama..bilemiyorum..allah hakkımızda hayrlısını versn diyelim..inşallah sorunsuz atlatırız..
Kizlar benden sumuksu seffaf renksiz bi akinti geldi kan yok ama nisan olabilirmi ya
ayyy bunu da yeni duydum..hergün birsey öğreniyorum
clexsan firmanın kendi açıklama yapmış demek..onu bulmalı yayınlamalı..
aslında pıhtılaşma topicine sorayım bakalım bir böyle bir sey duyan olmuş mu...
evet cnm benım gırdı yasına gercı Ahmet ardada aras ta 37 olmadan doğdular daha gec olucaktı yoksa doğumları degılmı
artık aralık annelerı yok mu chnb orda goremedıgım ıcın burdan yazıyorum
sız cekırdek aıle olarak kutlarsınız canım onemlı olan o gunu doya doya yasamak bız ailelerle 20 25 kısılık bır kutlama yaptık hatıra olsun ıstedık
ben çalışmıyorum chnb ev hanımıyım
bakıcıdan memnun sayılmana sevındım cnm gurbette zor gerçekten bır oğlun daha vardı degılmı?
TAKİPTEYİM.. BOL BOL YAZAMASAMDA OKUYORUM neler oluyor neler bitiyor...
BENİM SON ADETİM 30 EKİMDİ... BAKALIM BU AY 9-22 ARASI ÇOK ÇALIŞACAM...UMARIM BU AY BEBEĞİM BENİMLE OLUR...
TATSIZ TUZSUZ OLAYLAR YAŞANDI... EN GÜZELİ TANIMADAN GÖRMEDEN ETMEDEN BÖYLE BURDA YAZMAK ASLINDA... neyse görüşürüs...
arkadaşlar ben de burda yazmıştım bi ara belki hatırlayanlar olur..doktorum hamile kalırsan dikiş atarız demişti..onun hakkında bilgi almaya çalışmıştım burdan..sağolsun yardımcı olmuştu arkadaşlar..şimdi hamileyim çok şükür 11+3 olduk maşallah..kısmet olursa önümüzdeki hafta kontrole gittiğimde yüksek ihtimal dikiş olcak dedi doktorum..çooook tedirginim..çook korkuyorum..başından geçenler nolur bana biraz moral versin.çok ihtiyacım var buna..
Evet cnm 20. Haftada ayrintilida ortaya cikti ve 15 mm le dikis atıldı. Doktorum bagcilar medipolde doc. Dr. Ebru Ozturk, ilgisinden cok memnun kaldim ve en onemlisi guvendim doktoruma.. 27. Haftamda 10 mm e duatu rahim agzi sonra bidahada olculmedi zaten.. hep yattim 3 ay boyunca banyoya bile cok nadir girdim.. 2 hafta icinde dogumum olcak sezeryanla artik sancilarim cikio nst de.. gerci 25. HHaftamdanberi hep yasadim kasilma.. ama bu 2 jaftada raydan dogurmazsamda, gelisim geriligi sebebiyle alincak bebegim.. hamd olsun buugunumee.
Ay ekip çalışması oldu değil mi bedecim..Bu kadar hızlı değişir yani ..Demek sen sordun ne bileyim işte Süleyman Bey öyle söyledi neyse bir iki daha sorar emin olmaya çalışırız.. yada Doktora derim hocam şu yazı nerde çıktı bir bakabilirmiyim diye ..Adam karısına bile kullandığına göre bişey olmaz sanırım ..Bende durum çok sıkıntılı bir türlü karar veremiyorum kullansam mı yoksa corasprin yeterli mi ..Of o hematologla da irtibata geçmedim henüz ama en kısa zamanda soracağım
Chnb :) harikasın. Otokontrol konusunda birkaç gündür ben de aynı şeyleri düşündüm. :) bazen o kadar anlayışlıyız ki bazen de bir o kadar sabırsız ve anlayışsız. Yaman bir çelişki. Elbette herkes birbirini burada tanıdı yeri ve önemi tartışılmaz bir de kalıcı bilgileri. Ama hamileligim konusunda birşey paylaşmama kararım burası içinde geçerlidir. Yeni arkadaşlara yardım edelim dimi ama :)
Hayırlısı olsun canım. Tek dr görüşü mü serklaj kararı?
Benim kanamam oldu ilk. 2 gün yattım 24 artı 3 tü kanama olduğunda, 24 artı 5 te foş diye suyum geldi yatmaya devam ettim hastanede. 2 gün sonra adet gibi sancım oldu azıcık. Kasılam şeklinde. Ebe geldi baktı 7 cm açılmış 10 dakikada 25. haftamda 2-3 ıkınmada doğum yapmıştım( Bu teşhis aşaması da çok zor...
Canım bilemedim dr ne sordun mu?
İyi fikir...
senin tam kaç haftalık doğmuştu neden olarak ne denmişti?Hiç oğlunun hareketlerine yansıdı mı bu durum?
Ne güzel bir kutlama olmuş biz başbaşayız:))
İyi çalışmalar diyeyim önce...
Buranın kalıcılığı diğer tarafın kolaylığı sanırım avantajları.... bir de kk da otokontrol mekanizması daha iyi işliyor sanırım...
kızlar kolay olduğunu yaznmış..kolay olsun inşallah seninki de...
inşallah 37 yi doldurur...
Yorgun bulutlar ben de oğlumda 31 haftada suyum geldi. 1 hafta sonra sancım başladı. Doğum yaptım. Sancı kısmını hiç anlatmayayım yani :) bazılarında sancı ve açılma hemen oluyor. Ben de zor oldu çatı darmıs
Evet cnm genelde hep yattim ben, sadece yanimda kimse kalmadiginda yemegimi koyup yedim.. dedigin gibi eslerimize buyuk gorev dusuo, sabir cnm gecip gitcek ins.
Hoş geldiniz arkadaşım İnşallah zaman su gibi akıp geçer ve kızlar 38 haftaya geldik yazdığın günler gelir..Burda senin gibi endişeyle gelip sonra bebeğini sağlıkla kucağına alan o kadar çok kişi oldu ki sende onlardan olur hepimize moral olursun İnşallah
Bu RAY olayında tam bir tanı yok hiç belli olmuyor bende önce kanama sonra sancı ağrı olmuştu o zaman bana sancı ve ağrı varsa ray olmaz dendi ..Ama gittiğim bir çok doktor kese sarktıktan sonra sancı kanam su gelmesi olur dediler ..
işte ben de kesede ve rahim ağzında doğum belirtisi yoktu..çünkü araştırma hastanesinde düşük yaptım ve orda kimse sende rahim ağzı yetmezliği olabilir demedi..enfeksiyon ya da stresden olabilir dediler..ısrarla sorduk sebebini ama bunlardan başka ihtimal duymadık..ben de sonuçta o su gelme olayını yaşadığım anda beni gören doktor daha iyi bilmez mi die düşnüyorum ister istemez..şu anki doktoruma da belki 5 kez anlatmışımdır ben doğum yapmadım, rahim ağzı ilaçla bile 2 günde açıldı die ama bilemiyorum işte..
canım benm basımdan geçmese de burda onlarca arkadaşımdan okudum..
zor oldu diyen olmadı anestezi altında 15dklık bir işlemmiş..
ağrısı da pek olmuyor agrı kesicilerle geçiyormuş..
sen şimdi işin en kolay tarafındasın..hamile kalmak 1.zorluk
sagsalım tamamlamak işe 2.
kızlar da sölemişler yemek işini akrabalar-eşin halletsin sen hep yat..
evi işi düşünme,can sıkma artık en önemlisi yavrun ve sen..Allah yardımcın olsun
evet canım içimi rahatlattılar sağolsun burdaki herkes..inşallah rabbim sağ salim tamamladığımız günleri de gösterir ne diyelim hayrlısı allahtan..evi falan 1 aydır bıraktım zaten ben..hiiiç takmıyorum dağılmış, toz olmuş bilmem ne..bi tek eşime çoook üzülüyorum canım herşeye koşturuyor..
canım bana iki hafta önce dikiş atıldı.korkma sen hiç bişey hissetmiyosun narkozla uyutuyolr seni uyandığında çok hafif bi ağrı oluyo oda 10-15 dk sonra geçiyor.amaliyata girmeden endol diye bi fitil veriyolar makattan agrı kesici kasılma önleyici 10 saat arayla veriyolar bu ağrı kesiciyi 2 gün boyunca.ben dikişimi gündüz 2 de olmuştum ertesi sabah 7.30 kadr hiç kalkmadan yattım doktor kalkma dedi en sonunda tuvletim gelince kaktım.o gün bugündür yatıyorum sadece tuvalete kalkıyorum doktor ufak tefek işlerini yap diyor ama ben mecbur kalmadıkça kalkmıyorum.birazda bunca kayıptan sonra kendimiz doktor olalım.bugun dikşten sonraki ilk kontrolüme gittim hersey yolunda çok şükür bebekte iyi dikişte.rahim boyunu ölçmedi dikişten sonra ölçmek doğru bilgi vermez dedi.sormak istediğin bişey olursa sorabilirsin.Allah hepimizin yardımcısı olsun evltlarımızı bize bağışlasın
ya bu makattan fitili yeni duyuyorum yaaallahım yardımıcımz olsn inşallah..bebeğinin iyi olmasına ççokk sevindim arkadaşım..inşallah doğuma kadr hiiç sıkıntı yaşamazsın..teşekkür ederim bilgiler için bu arada..
Hayırlısı olsun canım. Tek dr görüşü mü serklaj kararı?
Benim kanamam oldu ilk. 2 gün yattım 24 artı 3 tü kanama olduğunda, 24 artı 5 te foş diye suyum geldi yatmaya devam ettim hastanede. 2 gün sonra adet gibi sancım oldu azıcık. Kasılam şeklinde. Ebe geldi baktı 7 cm açılmış 10 dakikada 25. haftamda 2-3 ıkınmada doğum yapmıştım( Bu teşhis aşaması da çok zor...
evet canım tek doktor..başka başka doktor gezip de kafamı iyice bulandırmak istemedim inanki..şimdi diyorum başka doktora gitsem..o da dikişe gerek yok dese..e napıcam ben hangisine inanıcam diyorum? o yüzden hiiç bulaşmadım 2. doktor işine..ama yanlış mı yapıorum acaba?evet teşhisi zormuş gerçekten..sanırım doktorum da bu yüzden nolur nolmaz ya RAY ise diye düşünüp önlemini almak istiyor..
36+5 ti cnm kordon uc.kez.dolanmis.ve micik.ayagi.ile kordonu bir kenari.slklstirmis oksijen gitmemis.kalp atislarin2oo lerde cikiyordu
Acil sezeryan ile aldi dr muz mosmos dogdu rabbim.bagisladi onu bize
Sizin ne kadarlkti r.a.y sebebi ilemi erken olmustu ki masalla.haftasi oldukca iyi tabi ikisininde kg iyiydide sorun olmadi degilmi
Hareketlere gelince cok azalmisti ben buyuk bebek yeri daraldi ya baglamistim.oysaki iceride kordon mucadelesi varmis
evet canım tek doktor..başka başka doktor gezip de kafamı iyice bulandırmak istemedim inanki..şimdi diyorum başka doktora gitsem..o da dikişe gerek yok dese..e napıcam ben hangisine inanıcam diyorum? o yüzden hiiç bulaşmadım 2. doktor işine..ama yanlış mı yapıorum acaba?evet teşhisi zormuş gerçekten..sanırım doktorum da bu yüzden nolur nolmaz ya RAY ise diye düşünüp önlemini almak istiyor..
Allah korumuş... Çok şükür. Ahmet Arda 36 artı 4 te doğdu. 3 cm açılma olmuş kontrole gitmiştim düzenli sancı çıktı nst de. 1 saatte doğum yaptım:)) Kilolu bebekti biraz da ayaklanmıştım ondan mı bilmiyorum şükür haftası iyiydi...
Son anda aklını bulandırmak istemem. Ama genelde burada birçoğumuz birkaç dr ye gidip fikir aldık. Mümkünse bir riskli gebelik dr sine gitmeni tavsiye ederim. Burada çok olmasa da maalesef serklaj sonrası kayıplar da gördük. Ben de bu kayıplar için acaba ray değil miydi? Enfeksiyona mı neden oldu ondan mı erken oldu diye düşündüm. Serklaj deneyimi hakkında dr ile konuştun mu? Progestan verdi di mi? Bunları ihmal etme bence. Mutlaka sık idrar ve kanda hatta vajinada enfeksiyona baktırmanı tavsiye ederim ...
Chnb :) harikasın. Otokontrol konusunda birkaç gündür ben de aynı şeyleri düşündüm. :) bazen o kadar anlayışlıyız ki bazen de bir o kadar sabırsız ve anlayışsız. Yaman bir çelişki. Elbette herkes birbirini burada tanıdı yeri ve önemi tartışılmaz bir de kalıcı bilgileri. Ama hamileligim konusunda birşey paylaşmama kararım burası içinde geçerlidir. Yeni arkadaşlara yardım edelim dimi ama :)
Allah korumuş... Çok şükür. Ahmet Arda 36 artı 4 te doğdu. 3 cm açılma olmuş kontrole gitmiştim düzenli sancı çıktı nst de. 1 saatte doğum yaptım:)) Kilolu bebekti biraz da ayaklanmıştım ondan mı bilmiyorum şükür haftası iyiydi...
Son anda aklını bulandırmak istemem. Ama genelde burada birçoğumuz birkaç dr ye gidip fikir aldık. Mümkünse bir riskli gebelik dr sine gitmeni tavsiye ederim. Burada çok olmasa da maalesef serklaj sonrası kayıplar da gördük. Ben de bu kayıplar için acaba ray değil miydi? Enfeksiyona mı neden oldu ondan mı erken oldu diye düşündüm. Serklaj deneyimi hakkında dr ile konuştun mu? Progestan verdi di mi? Bunları ihmal etme bence. Mutlaka sık idrar ve kanda hatta vajinada enfeksiyona baktırmanı tavsiye ederim ...
evlenmeden önce her zaman 4 oğlum olsun istemişimdir ama Rabbim bana yaşadıklarımı nasip etti
şimdi bir kızım var ve ben ona aşığım bu aşk her geçen gün katmerleniyor
kuçağıma sokulup yumak olmasına bayılıyorum 1800 gr ken de böyle yapıyordu halende
ama rabbim neyi layık görür bilemiyorum bu konudakı yorgunluğumu biliyorsun
veeeeeeeeeeeee dr kontrolum
buradakı dr kendi dr görüşmem gerektiğini benım kızmamın gereksiz olduğunu bir tek hastası sen değilsinki
tabikide tatiline gidecek dedi bir hafta sonra tekrar görüşelim dr git öyle gel dedi
randovu alabilirsem murat beyden gidelim ne yapalım artık
Valla değiştimi yoksa benim gittiğim doktormu bilmiyor...Bu konuda emin değilim.Ama şu var benim gittiğim genç bir kadın doğumcu..Karısının da kayıbı olmuş.Benim gittiğim hocaya gidip fikrini almış..Düşünebiliyormusun.ve bu adamın bir sürü hastası var..terzi kendi söküğünü dikemez misali..Süleyman bey eminim ondan kat kat tecrübelidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?