Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Ayy feryal cnm artik zoru bitti gecti...bundan sonra keyfini cikartma zamanii...38leride goruceksin insallah..

cok mutlu oldum feryalcim..
36-38 haftalarını da görecegiz

arada kaçamak yapıp öpüyorum senın içinde öperim ama şimdi çok kötü gripim

Mumu çok geçmiş olsun bu sıra herkes hasta :2::2:..Bol sıvı limon bitki çayları tüket ..Ben dün grip aşısı oldum 2 yıldır yaptırmıyordum bu sene ne olur ne olmaz diye yaptırdım ..öpücük için tşk ederim oh mis :)

Merhaba aranıza yeni katıldım tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum benim 4. Gebeliğim şuanda 13 haftalığız tek ilk gebeliğim ikizdi 20. Haftada keselerden birinin suyu geldi rahim ağzında herhangi bir açılma olmamıştı 26. Haftada sancım başlayıp crp değeri yükselince normal doğumla ikizlerimi kaybettim çoğul gebeliğin riskli olduğu düşünülürek ikinci ve üçüncü de tek transfer yapıldı ikinci de aşırı kanamadan kese bozuldu 8.haftada kürtaj ile sonlandırıldı üçüncü de kalp atışı gözükmedi 6. Haftanın sonunda kürtaj yapılarak kromozom incelemesine gönderildi temiz çıktı sonuç bende kanamaya eğilim var ikizlerde kan sulandırıcı kullanmadım ikinci de kullandım üçüncü de kullanmadım şimdi ki gebeliğimde 11. Haftada kanama şikayetiyle hastaneye yatınca kan sulandırıcı kullanmaya son verildi biraz uzun oldu ama tüm hikayeyi yazmak istedim arda lembet e muayne olmayı planlıyorum serklaj gerekip gerekmediğini anlamak için nasıl muayne ediyor buradaki doktorum karından ultrosonla ölçtü 12. Haftada 4 cm olduğunu söyledi sizce normal mi bu uzunluk

Regrete 😚 34+3 olduk çok şükür çıkmadım hastanedeyim Pazartesi ilaçlarım kesilecek duruma göre bakacak mışız ❤️

minnoşummm hoş geldin...sen pazartesi ilaçlarını almayacaksınya..ben ce cumaya kalmaz gelir minik minnoşlar

Hoş geldin ve basın sağolsun arkadaşım(
yazını okudum ama benim aklıma r.a.yetmezligi gelmeden önce enfeksiyon geldi..
kan sulandırıcı kullanmıssınya 2. gebeliğinde peki sorun hangi geninde var?
yani pıhtılaşma testlerini yaptırdın mı? 1.de kullanıp diğerlerinde kullanmaman ilgimi cekti..
canım 12.haftada 4cm iyi bir uzunluk..2,5un altına inince tehlikeli..

Arda bey serklaj rahim ağzında kısalma ya da açılma farkederse sıkıca takip edip serklaj yapıyor..

Allah ım bu yavrunu kucağına almayı nasip etsin..

Hoş geldiniz arkadaşım geçmiş kayıplarınız için çok üzüldüm malesefe burda birçoğumuz kayıp yada kayıplar yaşadık rahim boyu 4 cm çok güzel bir uzunluk ama bu uzunluk işi belli olmuyor ilerleyen haftlarda hızlıca değişebiliyor..İkiz ve tek gebelik birbirinden çok farklı suyun gelmesinin bir çok nedeni olabiliyor enfeksiyon vs gibi bir çok konu var daha önce yaşadıklarınızdan kaynaklı bir başka doktor görüşü almak bence çok doğru bir karar şuan gittiğiniz doktor riskli gebelik uzmanı mı ? gerçi burda öyle hikayeler gördük ki harika uzman doktorlar yada kötü proflar sonuçta böyle durumlarda birkaç farklı fikir alarak karar vermek en güzeli .. umarım bu hamileliğiniz sağlıkla zamanında sonuçlar güzel haberlerinizi alırız

Önceki kayıplarınız için geçmiş olsun diliyorum. Ben 12. haftaya dek antakyada kaldım. 9 artı 3 te pıhtılı foş diye kanamam oldu hastaneye yattım. bende de pıhtılaşma var. yalnızca o gün kesildi cleksan 0.6 kan sulandırıcı. ben artı coraspin de kullandım. cleksanı hemen devam ettim coraspini kestim. dr m Arda beye danışarak böyle yaptı. sonra arda beye devam ettim uygulama böyle devam etti. bence pıhtılaşma varsa başka sorunlar olabilir. muayeneye gelince ben 2 haftada 1 gidiyordum hep vajinal baktı yalnızca bir kez 34 te karından baktı. vajinal ölçüm doğru derdi hep arda bey.. 4 cm ise şu an normal...

canım masaallah size.ne güzel 28 olmuşun Allah bizede nasip etsin.güzel haberleri okumak umutlandırıyor beni moral buluyorum.hep birlikte 38 e
inşaallah

Feryal ablaaaaa çok sevindim bak şimdi rahatladıkça zaman nasıl geçecek 😘😘darısı 36 ya inş

oooooooooooo MAŞALLAH BAREKALLAH

BUGÜNÜ GÖSTEREN RABBİMİZE SONSUZ HAMDÜ SENALAR OLSUN

Ayy feryal cnm artik zoru bitti gecti...bundan sonra keyfini cikartma zamanii...38leride goruceksin insallah..

cok mutlu oldum feryalcim..
36-38 haftalarını da görecegiz
Arkadaslar çok sağolun
Rabbim ileriki haftalrida görmeyi nasip eder inşallah.

Rabbim evladi olanlara uzun ömürler , bebek haberi bekleyenlere en kısa zamanda sağlıklı hamilelikler, benim gibi gün sayanlarada sağlıklı günler nasip etsin inşallah.

Arkadaşlar öncelikle belirteyim msjlardan alıntı yapmayı beceremedim cvp verenlere teşekkür ederim tüp bebek için ilk başvurduğumda adet dönemindeki aşırı kanamalarımdan şikayetçi olunca drum hemotolojiye yönlendirerek testlerimi yaptırmıştı faktör eksikliğimden kanamaya eğilim tespit edilmişti adet dönemlerde kullanmam için kan pıhtılaştırıcı işaç verilmişti yumurta toplama işleminden önce ve doğumda da kan puhtılaştırıcı serum takılmıştı ilkizlerde kan sulandırıcı kullanmadım ikinci de ve şimdi kullandım tedbiren verildi bu gebeliğimde 7. Haftada tüp bebek dr yaptığı kontrolde kan sulandırıcı iğnem için faydası var mı bilmiyorum ama kullan bakalım demişti 11. Haftada kanamadan hastaneye yatınca kan pıhtılaştırıcı iğne yapıldı en sonunda tüp bebek dr ile de tel ile görüştüm kan sulandırıcıyı bıraktırdı şuanda sadece progestan fitil kullanıyorum 3. Gebeliğimde tüp bebek dr değiştirdim o da ikiz olmanın verdiği bir şansızlık olarak değerlendirdi ilk gebeliğimi o yüzden 3. Tek transfer 4. De zor ikna ettim iki tane transfer etmeye o da tek tuttu zaten arda bey alttan muayne edermi zor oluyor mu hastanede ya da klinikte muayne olmak fark eder mi

bilmemmi feryalcim o duyguyubugünümüzede şükür rabbim ömür verirse cuma 28 biticek yani bu oluyor cumartesi 28+1 oluceknice 40 haftalara işşallah :18:2 gündür akıntım çogaldı su gibi rutin yani inanın dün suyum geliyor diye ne korktıum birde 2 gündür süzün jelibon rahimime vuruyor normalmı böyle yapması:18::18:dünden berei elimi karnıma koyuyorum dua ediyorum rahimime vuruyor diye aklım çıkıyor bugün farkettim akıntıyı geçtim yumurtanın akı gibi akıntım oluyor oda normalmı acaba benle hamiş olanlarda geliyormu
Regrete 😚 34+3 olduk çok şükür çıkmadım hastanedeyim Pazartesi ilaçlarım kesilecek duruma göre bakacak mışız ❤️
maşallah ikiz sıpalarımahayırlısıyla zamanında dogsunlarda paşa teyzeleri sevsin

canım burda kaç kişi arda beye gidiyor içindede ben tabeperşembe benimde randevum var bana dikiş uygylamadı peser taktı allah yardımcın olsun bende 3 tane kaybettim allah ömür verirse 4 melegime mucizeme hmileyim rabbim acılarnı göstermesin yavrulşarımızın işşallah
bu arada kayıpların için ne desek boş başımız sag olsun kardeşim

önceki gebeliğimde idrarda az düzeyde bi enfeksiyon çıkmştı fakat hatırlıorum çok fazla akıntım vardı..yani ben bu yüzden ve de suyun gelmesini takiben hastanede ilaçla falan 2. güne kadr ancak doğum yapabildiğim içn işte nedense RAY olmadığını düşünüyorum..zaten pazartesi gittiğimde artk çok net konuşmam lazım.. muayene de eder sanırım..bi anormallik var mı yok mu belli olur sanırım..çok karışığım yaa...serklaja rağmen ya enfeksiyondan kaybedersem bebeğimi die içim içimi yiyor..

Rabbim hepimizin kucağını yuvasını sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar ile şenlendirsin inşllh burada herkesin birbirine destek olması çok güzel teşekkürler

başın sağolsun arkadaşım..ben de aynı şeyi yaşadım senle..16. haftamda suyum geldi birden fakat rahim ağzında açılma olmadı..hatta hastaneye yatıp gebeliği sonlandırma kararı alındıktan sonra vajinal ilaçlarla sancı başlatıldığı halde 2 gün sürdü doğum yapmam..ben de serklaja ihtiyacım var mı die öğrenmeye çalışıorum..senn sancın ağrın olmamış mıydı suyun geldiğinde?

İki gündür sağ yanım ağrıyor sola yatarsam, ayakta durursam sorun yok hiç bişey hissetmiyorum sağa yatarsam sırt üstü yatarsam oturursam ağrı gibi hassasiyet var zaten kasıkta batmalarım oldu o da sağ taraftan ne olursa sağ tarafımda oluyor daha önce dr böbreğe de bakmıştı bişey yoktu anlamadım gitti

Suyum geldiğinde bir günce muayne olmuştum herşey yolundaydı ne ağrı ne bişey yolda yürüyordum birden geldi tek gebelik olsaydı hemen alacaklardı ikiz olunca diğeri için beklettiler ilaçlar ve üç günde bir crp ölçümü ile devam ettik ta ki doğuma kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…