Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canım otribebe ile çekerken burnunda ödem yapabilirsiniz , bu daha da tıkanmasına neden olur..
Nacizane bir tavsiye, sırtını veya göğsünü vicks le yağla, tek taraflı olarak sonra bir ince tülbent koy.. Oğlumda çok işe yarar..ter atar sonra çıkarırım tülbenti.. Gerçi biz hiç bronşit olmadık, sakıncası var mıdır bilemem

Cnm ben atağı yaptım, ama sonra doktor komşum kesinlikle çok tehlikeli bir diyet, muhtemelen geri alırsın dedi..

Ben de dün diyetisyene gittim
Yiyerek kilo vereceğim yani 😊
5 ayda veririz 20 kg dedi
Büyük ihtimal cuma günü soğuk radyofrekans ile zayıflamaya da başlıyorum, sarkma olmasın ve daha hızlı vereyim diye

Bakalım ne olacak, 4 kilo verdim toplamda ☺☺

Çok ama çok duygulandım ve sevindim
38-39 haftalara inşallah

Regrete 😚 34+3 olduk çok şükür çıkmadım hastanedeyim Pazartesi ilaçlarım kesilecek duruma göre bakacak mışız ❤️

Maşallah miniklerine 😍😍

Başın sağ olsun aramıza hoş geldin
Alttan ölçüm herzaman doğru sonuç verir

Arda beye gidenler kliniğe mi hastaneye mi gidiyor fark eden bir durum var mı hastane yoğun oluyor mu

Kararını vermişsin canım
Bende Arda beyin hastasıydım
Kesinlikle klinik derim

İnş hepimiz bebeklerimizi kucaklarımıza alır öyle rahatlarız.
Ben de hep ilk haftalarda diyordum bu progestan su gibi akıntı yapıyor ilerde de olursa amniyon sıvısı diye korkmayım ama sanki azcık fazla gibi oldu endişe sardı. İnş canım gelelim hayırlısı ile o haftalara.

folibol kullanılmıyor artık demek..ben de yakn zamanda muayeneye gidicegim soryım bakalım..
gerçi doktorlarımız aynı klinikte aynı fikirde olurlar zannımca :)
Rica ederim. :)) Kendin mi yapıyorsun iğneni ben hiç kendim yapamadım fobim var:))...
chnbb sen İstanbul da iken kim yapmıştı iğnelerini..ay ben sen yapıordun sanıyorm..
abmaya haftaların su gibi geçsin zor zamanların ama sonu güzel olucak canım..
kendini sıkıntıya sokma..ben neredeyse 23 haftadaydı kaybım hiç hissetmemiştim ama..
zaten hissiz bir insanım..kimisi hastalanacağını bilir,yumurtladıgını bilir v.s ben anlamam hiç..

canım bebeklerinin 4ü de tüp bebek mi?
hepsini memorialdamı yaptırdın?
bir de özel olmazsa inferlite sebebin nedir..

Bu arada bebişi olanlar arada bebiş topiğine de yazın , orası da öksüz kalmış .. Bebişi olmayanlarda isterlerse gelsinler yanlış anlaşılmayayım.. Başımızın üstünde yeriniz var yaniii

Şuanda hamilelik varmı ya da tedavi mi görüyorsunuz

hamilelik yok..8 aydır deniyorum tedavi oluyorum..
diğer hamileliğime de 19.ayda hamile kalabilmiştim..
geçtiğimiz aylarda 3 kez klomen ve çatlatma iğnesi kullandık olmadı..
eşime bakıldı en son onda da oranlar biraz düşük cıktı..
anlayacağın oldukça kötü seyler yaşıyorum..sabırla bekliyorm.
senin eşinin değerlerinde sorun yokmuydu?
bana doktorum en basından beri senin durumunda tüpbebeklik birsey yok diyor ama bilemiyorum.

Eşimin değerleri normal ben pco yüzünden sıkıntı yaşıyordum inşllh hepimiz kavuşuruz bebişlerimize zor bir süreç sabırlı olmamızda fayda var

Rabbim günlerini su gibi geçirsin canım. Allah'ın izniyle geçecek sende hamd olsun 38-32-38 oldum diyeceksin inşallah.
Peser olduğu için akıntı hakkında birşey diyemeyeceğim fakat farklılık hissediyorsan Dr bir Danış istersen.

Maşallah kilolar verilmeye başlanmış. Darısı başına canım ya. Şu soğuk radyofrekans memnun kalırsan paylaş canım merak ettim..
Çok ama çok duygulandım ve sevindim
38-39 haftalara inşallah

Hıdenısco canım özür
Yazarken kes yapmıştır yapmıştım senin güzel dileklerin de yapışmış.
Pardon 38-39 benim cümlelerim değil. ��

Son düzenleme:
Arkadaslar gunaydin

Bugün u, u de barış beyle randevum var 11.30 da
Inşallah herşey yolundadır ve güzel haberler getiririm.

Arkadaslar gunaydin

Bugün u, u de barış beyle randevum var 11.30 da
Inşallah herşey yolundadır ve güzel haberler getiririm.

İŞŞALLAH HAYIRLI HABERLERLE GELİRSİN BU YAZDIGIMIDA GÖRÜRSÜN İŞŞALAH
BENİMDE YARIN VAR RANDEVUM:18::18:BAKALIM MAVİŞ NE DİCEK GENE AKINTIM ÇOGALSI SARI SARI GELİYOR YUMURATA BEYAZI GİBİ GELMEYE BAŞLADI:18: PESERDEN DOLAYI GENE ÜSTÜME KAÇIRIYORUM ISLANIYORABMAYARUMUZU DOGRUMU YAZDIM BİLEMEDİM ŞİMDİ PESERDEN DOLAYI ISLANIYOR CANIM ÇİŞLİLERİN AY PARDON KAÇIRANLARIN arasına hoş geldinsen sabah beni görseyin foş diye aktı pecetenin bir kuru yeri yok sıksan suyu çıkar bazen bende düşünmüyor degilim acaba suyumu peserdenmi diye:44::44:ama her suyum gidiyor dedigimde arda bey suyu iyi peserden dolayı altında ay pardon ragiminde alet takılı ondan demişti hoş rahimimde yara vardı yaktırmıştım 2 aya yakın iyi olana kadar rahimim üstüme işemiştim namaz bile kılamadım böyle akıntı gelmişti ordan biliyorum sen içini ferah tut peserden o peserden suyun gelmiyor

DÜN HABERLERDE O MİNNACIK BEDENİ GÖRDÜM HANİ ANNESİ BAYRAMDA TATİLE GİDİP BEBGİ DÜN GÖMDÜLER KİMSE SAYİP ÇIKMAMIŞ ALLAHIM MİNNACIK TABUT YAPMİŞLAR NE AGLADIM BEBGİME KURBAN OLUYUM BEN SANA DEDİM AH O KADINI ELİME VERSELER YEMİNLE ÖLENE KADAR DÖVERDİM OKADAR BEBK İSTEYEN KİŞİLER VARKİ AY GENE GÖZLERİM DOLDUMİNNACIK MEZAR YAPMIŞLARBURNUMUN DİREGİ SİZADI EŞİM AGLAMAMI GÖRÜNCE KIZDI HAYAT BU KADAR ACIMASIZ OLAMAZ BEN 3 BEBGİMİ KAYBETTİM BU 4 GEBELİGİM EVLADIM İÇİN NELERE KATLANIYORUM BİR BİLSEN CANINA ZEVAL GELMESİN CANI ACIASIN DİYE NELER YAPIYORUM BUGÜN 2 ÖLEN OGLUM AKLIMA GELDİ SERVİSTE DOGUM YAPMIŞTIM EŞİM YANIMDAYDI KÜRTAJA ALDIKLARINDA HASTA BEZİNİN İÇİNE KOYMUŞLARDI KORDONU BANA BAGLIYDI KÜRTAŞA MASASINA YATIRDIKLARINDA AGZIMDAN TEK KELİME ÇIKTI NE OLUR CANINI YAKMAYIN BEBGİMİN CANI ÇOK YANDI BENDEN AyIRDILAR KORDONUNU KESTİLER MİNNACIK BEDENİNİN CANI ACIMIŞMIDIR
ELALEN DOGURUP SOGAGA ATICAGINA VERSİN OLMAYANLARA NE VAR YADA BÖYLE YAPICAKLARINA AFEDERSİN ORAYI TIKASINLAR BANA YETER

Son düzenleme:
şimdi rapor veriyorum ne kullandıysan çare olmadı gene kabız oldum ilaçlar hakgetire :18:devamlı yatıyorum vucud hareket etmiyor tabi kabız olurum neyse dün crinonu sıktı eşim tam olay bitti çubugu çıkarırken eşimin suratı degiştine old kanmı var dedim yokta dedi sümükümsü akıntı aktı dedive crinonu çekerken içinede girmiş peçeteye sıktı bildigin burun sümügü gibiydi:18:şimdi önümüzde 3 seçenek var
1- bebegin nişanımı geldi
2- crinon progetston ham dünde ignemi oldum ondanmı geldi
3-rahimmi temizleniyor
4-2 gündür cennet hurması yedim ondanmı oldu:44::44:neden geliyor bu sümükümsü akıntı
5-birde kadınların yumurlama günleri vardıya gebeliktede olurmuş benim bunu mavişe sormam lazım
sizce neden olmuş olabilir birde 3 gündür rahime çalışıyor jelibon vurup duruyor neden acaba:18::18:
maşalLAH SÜPHAN ALLAH RABBİMİE ŞÜKÜR ARTIK NET HİSSEDİYORUM TEPİKLERİNİ DÜN EŞİM FARKETMİŞ MAÇ YAPIYOR İÇERDE DEDİ
RABBİM OLMAYAN KARDEŞLERİME TEZ ZAMANDA VERSİN İŞŞALLAH BENİ MUTLU EDEN YARDAN ONLARIDA ETSİN İŞŞALLAH ONLAR KENDİLERİNİ BİLİYORLAR
BUGÜN ABLAMLA KAYNANSI GELİCEK OGLUMU GÖRÜCEMBAKALIM NELER OLUCAK NEYSE ANNEM KIZMAYA BAŞLADI BEN ÇIKIYIM

Merhaba arkadaslar
ben 5 bebegimi 16 - 22 haftalarda kaybettim,son bebegimde serklaj olmustum ve surekli yatiyordum ama 22.haftamda suyum geldi.. Bebegim kuvezde bir gun yasadi.. Aradan 5 yil gecti ben yine hamileyim,bukez kendi tedbirimi kendim alip ilk muayemde doktora rahim agzi boyunu olcturdum,bunu mutlaka siz sormalisiniz hicbi doktor siz sormadan olcmuyo,usttende olculebiliyo ama alttan daha net bilgi 1-2 milim degisebiliyo.. Doktorum 33 mm yapisal olarak kisa oldugunu soyledi ve gecmisimide goz onunde bulundurarak perinatolojiye riskli gebelige yonlendirdi,12.haftamda serviks boyum 22 mm e dustu 14 . Haftamda ikili testin sonucu ve rahimde enfeksiyon varmi diye test yapilip temiz cikinca serklaj oldum.Şimdi 18+4 haftamdayim,benim icin en riskli zamanlardayim ve rahim boyum 24 mm oldu.. Cok korkuyorum

Son düzenleme:

Paşam Allah korusun. Korktugun gibi bir şey değildir Allah'ın izniyle. Oyle sumuksu kıvamda akıntı bende hamileliğin basından beri oluyor. Bunun icin iki kere Arda Bey'e acil gittim. Sagolsun o da araya aldı beni evhamli oldugumu bildigi icin. Spekturum taktı baktı hiç bişeyr yok dedi. Bebeğin suyu iyi dedi. Hamilelikte akıntının çoğalması çok normal dedi.akıntımin rengi cogu zaman açık sarı renkte.Bazen az bazense çamaşırımı kaplıyor hatta su oluyo etrafında. Ozellikle ayaga kalktigimda. biz tedbirimizi alalım gerisi Rabbimin takdiri.Allah bebegini ve hepimizin bebeklerini korusun. Yarın Arda Bey'e gidince rahatlarsin.

Çok çok gecmis olsun. Allah tekrarını yaşatmasın. Bu bebeğinizi saglikla kucağınıza alacağınıza inanıyorum siz de inanın. Rabbim saglikla hayirlisiyla kavustursun. daha önceki gebeliğinizde progesteron takviyesi aldınız mı? Yapılan araştırmalar haftada 1 250 mglik progesteron takviyesinin %46 oranında erken dogumu engellediğini ortaya koymuş. Rahim boyunuz da kötü değil. Burada okuduğum kadarıyla rahim boyu 0olup da sadece serklajin tuttuğu zamanında dogum yapan çok kisi oldu. Sizin suanda yapacağınız sıkı bir dr takibi ve bol bol istirahat. Burda yatarak rahim boyunu uzatanlar da oldu. Allahım yardımcınız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…