- Konu Sahibi hidennisko
-
- #51.261
13.-14. Haftalarda böyle ağrılar yaşayan oldumu normalmidir bunlarİki gündür sağ yanım ağrıyor sola yatarsam, ayakta durursam sorun yok hiç bişey hissetmiyorum sağa yatarsam sırt üstü yatarsam oturursam ağrı gibi hassasiyet var zaten kasıkta batmalarım oldu o da sağ taraftan ne olursa sağ tarafımda oluyor daha önce dr böbreğe de bakmıştı bişey yoktu anlamadım gitti
arkadaşım özel sağlık sigortan var mı?Arda beye gidenler kliniğe mi hastaneye mi gidiyor fark eden bir durum var mı hastane yoğun oluyor mu
13.-14. Haftalarda böyle ağrılar yaşayan oldumu normalmidir bunlar
Özel sigortam yok hastaneye randevu almıştım iptal edip kliniğe gitsem daha mantıklı sanırım verdiğin bilgiler için teşekkür ederim canımarkadaşım özel sağlık sigortan var mı?
eger var ise Arda beyinkliniginde hepsi geçmiyor ona dikkat etmelisin..hastane de daha cok anlaşmalı özel saglık sigorta var.
eger özel sağlık sigortan yoksa kliniğine gitmeni tavsiye ederim daha uzun ve detaylı muayene olabilirsin..
canım evet hastane daha yoğun oluyor diye duymuştum ama riskli bir hamile olduğunu,haftanı falan söylersen yardımcı olurlar sanırım..umarım aydınlatabildim
Akreb nasıl yani hamileliğim konusunda birsey paylaşmama fikri aldın canım?
yani doktorun sölediklerini,sıkıntılarını vs paylasmayacakmısın?
neden peki..kimse paylaşmasa burası olmaz zaten:))
Akreb nasıl yani hamileliğim konusunda birsey paylaşmama fikri aldın canım?
yani doktorun sölediklerini,sıkıntılarını vs paylasmayacakmısın?
neden peki..kimse paylaşmasa burası olmaz zaten:))
Bugün rabbimin izniyle 28+0 olduk.
Serklajdan birgun once tam1 5 haftalik hamileyken dr un karşısında agladigim gün hala gözlerimin önünde.
Dr um bana biz rahim ağzını diken kapatırız ama sancı ve kasılma olursa durduramazsak ise yaramaz demişti.
Bugünleri gösteren rabbime binlerce kez şükürler olsun.
Chnb bu arada alıntı yapmayı öğrettiğin icin teşekkür ederim.soylemeyi unutmuştum :)4 OĞUL için hala geç sayılmaz. 2 kere ikiz tamam bu iş...Olmaz mı bunca yaşanmışlık sonrası tabi aşık olunur. Bu sayfayı ilk okuduğumda ilk sayfalarda vardın. Hep merak ederdim hep dua ederdim sana.Şükür kavuştun yavruna. Gerçekten zor yeniden göze almak...Evet tek hasta değilsin ama ben MESELA Ali Fuat Şengörden çok etkilenmiştim. Adam 8 yıl hiç izin kullanmamış yılın dr si seçilmiş 3-4 sene önce. Böyle kayıplar yaşamış hastası varsa kendisi durmasa bile senin için tüm olanakları hazırlamalıydı b ve c planları olmalıydı...Ama yine de görüş değerlendirin durumu...
hadi ya cevap öyle mi dün akşam vitamin olsun diye eşim elevit içirdi( Hamileyken de çok içtim...
Pıhtılaşma çok tehlikeli bir şey. Bak bir de çoğu dr mthfr leri önemsemiyor benim de mthfr m homozigot protrombin heterozigot 2 tane 8, bir 25 haftalık kaybım var. Ben riske atmama taraftarıyım 0.6 cleksan kullandım ben de...
Bu pıhtılaşma çok şeye neden oluyor bebeğin tutunmasından, beslenme geriliğine, kalp durmasına vs...
kayıp haftalarında sık kontrol rahatlatıyor insanı...
kullan gitsin...cleksan marka kullandım ben ne zararı varmış?
maşallah güzel haberlerle gelmişsin...
Chnb bu arada alıntı yapmayı öğrettiğin icin teşekkür ederim.soylemeyi unutmuştum :)
Dedigin gibi Pihtilasma Allah korusun ciddi sonuclara yol açabilecek bı durum. İgneyi olunca icim rahat ediyo her gun. Sıkı takiple daha da rahatlicam insAllah.
Kizlar merhaba, yeni gelenler var sanirim. Insallah saglikla bebeklerini kucaklarina alirlar. Gecen chnb folibol kullaniyor musun diye sormustu. Doktor bana artik folibolun kullanilmadigini soyledi. Onun yerine folic 1 diye bir ilac yazdi. Her gun 1 tane iciyorum. Aranizda kullanan var mi? Bu arada bugun adetim bitti, tekrar calismalara baslayacagiz. Nedense hic heyecan yok icimde, cok bos hissediyorum.
Merhaba aranıza yeni katıldım tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum benim 4. Gebeliğim şuanda 13 haftalığız tek ilk gebeliğim ikizdi 20. Haftada keselerden birinin suyu geldi rahim ağzında herhangi bir açılma olmamıştı 26. Haftada sancım başlayıp crp değeri yükselince normal doğumla ikizlerimi kaybettim çoğul gebeliğin riskli olduğu düşünülürek ikinci ve üçüncü de tek transfer yapıldı ikinci de aşırı kanamadan kese bozuldu 8.haftada kürtaj ile sonlandırıldı üçüncü de kalp atışı gözükmedi 6. Haftanın sonunda kürtaj yapılarak kromozom incelemesine gönderildi temiz çıktı sonuç bende kanamaya eğilim var ikizlerde kan sulandırıcı kullanmadım ikinci de kullandım üçüncü de kullanmadım şimdi ki gebeliğimde 11. Haftada kanama şikayetiyle hastaneye yatınca kan sulandırıcı kullanmaya son verildi biraz uzun oldu ama tüm hikayeyi yazmak istedim arda lembet e muayne olmayı planlıyorum serklaj gerekip gerekmediğini anlamak için nasıl muayne ediyor buradaki doktorum karından ultrosonla ölçtü 12. Haftada 4 cm olduğunu söyledi sizce normal mi bu uzunluk
Arkadaşlar öncelikle belirteyim msjlardan alıntı yapmayı beceremedim cvp verenlere teşekkür ederim tüp bebek için ilk başvurduğumda adet dönemindeki aşırı kanamalarımdan şikayetçi olunca drum hemotolojiye yönlendirerek testlerimi yaptırmıştı faktör eksikliğimden kanamaya eğilim tespit edilmişti adet dönemlerde kullanmam için kan pıhtılaştırıcı işaç verilmişti yumurta toplama işleminden önce ve doğumda da kan puhtılaştırıcı serum takılmıştı ilkizlerde kan sulandırıcı kullanmadım ikinci de ve şimdi kullandım tedbiren verildi bu gebeliğimde 7. Haftada tüp bebek dr yaptığı kontrolde kan sulandırıcı iğnem için faydası var mı bilmiyorum ama kullan bakalım demişti 11. Haftada kanamadan hastaneye yatınca kan pıhtılaştırıcı iğne yapıldı en sonunda tüp bebek dr ile de tel ile görüştüm kan sulandırıcıyı bıraktırdı şuanda sadece progestan fitil kullanıyorum 3. Gebeliğimde tüp bebek dr değiştirdim o da ikiz olmanın verdiği bir şansızlık olarak değerlendirdi ilk gebeliğimi o yüzden 3. Tek transfer 4. De zor ikna ettim iki tane transfer etmeye o da tek tuttu zaten arda bey alttan muayne edermi zor oluyor mu hastanede ya da klinikte muayne olmak fark eder mi
Yasadiklariniz icin gecmis olsun. Ben de Arda beyin hastasıyim. Arda bey önlem amaçlı serklaj atmaktan çok takip ederek kisalma varsa serklaj yapmayi tercih ediyor . Benim de 19+2 de bir kaybım var. Su anda 15+5 haftalık hamileyim. Rahim agzi ölçümü yapıyor her muayenede. Uzunlugunuz masAllah çok güzel hep böyle gider umarım. Ama alttan ölçüm her zaman daha doğru diyo Arda bey aklınızda olsun. Bu arada pihtilasmaniz var mı tam olarak anlayamadım fakat varsa kan sulandirici igne çok önemli benim bildigim, iğneyi ben de kullanıyorum. Muayene hiç zor değil. Arda bey hastasına çok güven ve deger veren ve de hiç bir detayi atlamayan bir Dr bence. O yüzden rahatlıkla tavsiye ederim. Erken dogumu onleme de proluton depot igne kullanıyorum 250 mg. Ben muayene icin kliniğe gidiyorum. Muayeneden sonra odasında bilgi veriyo Dr istediğim herseyi soruyorum. Yogunluk olsa bile bu muayene suresine hic yansimiyo.Hastanede hiç muayene olmadım o yüzden yogun mu bilemiyorum.Arda beye gidenler kliniğe mi hastaneye mi gidiyor fark eden bir durum var mı hastane yoğun oluyor mu
Kendim yapamıyorum esim yapıyo. Ben de cesaret edemedim bı türlü. Allah'tan esim yapmayı öğrendi.Rica ederim. :)) Kendin mi yapıyorsun iğneni ben hiç kendim yapamadım fobim var:))
Hadi ya... Her gün yeni ilaç çıkıyor. Ben folbiolde elevitte kullanmıştım. folic plus kullanmıştım eskiden de folik1 bilmiyorum... İnşallah ilk aydan güzel haberler verirsin. Çok hamiş olsun bu ay...
Kizlar merhaba, yeni gelenler var sanirim. Insallah saglikla bebeklerini kucaklarina alirlar. Gecen chnb folibol kullaniyor musun diye sormustu. Doktor bana artik folibolun kullanilmadigini soyledi. Onun yerine folic 1 diye bir ilac yazdi. Her gun 1 tane iciyorum. Aranizda kullanan var mi? Bu arada bugun adetim bitti, tekrar calismalara baslayacagiz. Nedense hic heyecan yok icimde, cok bos hissediyorum.
Özel sigortam yok hastaneye randevu almıştım iptal edip kliniğe gitsem daha mantıklı sanırım verdiğin bilgiler için teşekkür ederim canım
Benim sigortam var fakat gebelik limitim önceki gebeliğimde hastanede 4 gun kaldığım icin tamamen bitti. Yani sigortam yok gibi bir şey oldu. Sizin de sigortanız yoksa ve durumunuz karşılamaya yetiyorsa kliniği tercih etmek daha mantıklı. Çünkü klinikte gercekten çok ilgililer ve zaman sıkıntısı olmuyo muayene ederken. Bizim de su an durumumuz çok sıkışık fakat bı sekilde idare ederek gidiyorum kliniğe.
Geçmiş olsun canım. Anan Yüsra kızı sakın canım. Maske kullan ile yarıyor ben hep kullanmıştım.arada kaçamak yapıp öpüyorum senın içinde öperim ama şimdi çok kötü gripim
Bugün rabbimin izniyle 28+0 olduk.
Serklajdan birgun once tam1 5 haftalik hamileyken dr un karşısında agladigim gün hala gözlerimin önünde.
Dr um bana biz rahim ağzını diken kapatırız ama sancı ve kasılma olursa durduramazsak ise yaramaz demişti.
Bugünleri gösteren rabbime binlerce kez şükürler olsun.
Kayıpların için mevla sabırlar versin.Merhaba aranıza yeni katıldım tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum benim 4. Gebeliğim şuanda 13 haftalığız tek ilk gebeliğim ikizdi 20. Haftada keselerden birinin suyu geldi rahim ağzında herhangi bir açılma olmamıştı 26. Haftada sancım başlayıp crp değeri yükselince normal doğumla ikizlerimi kaybettim çoğul gebeliğin riskli olduğu düşünülürek ikinci ve üçüncü de tek transfer yapıldı ikinci de aşırı kanamadan kese bozuldu 8.haftada kürtaj ile sonlandırıldı üçüncü de kalp atışı gözükmedi 6. Haftanın sonunda kürtaj yapılarak kromozom incelemesine gönderildi temiz çıktı sonuç bende kanamaya eğilim var ikizlerde kan sulandırıcı kullanmadım ikinci de kullandım üçüncü de kullanmadım şimdi ki gebeliğimde 11. Haftada kanama şikayetiyle hastaneye yatınca kan sulandırıcı kullanmaya son verildi biraz uzun oldu ama tüm hikayeyi yazmak istedim arda lembet e muayne olmayı planlıyorum serklaj gerekip gerekmediğini anlamak için nasıl muayne ediyor buradaki doktorum karından ultrosonla ölçtü 12. Haftada 4 cm olduğunu söyledi sizce normal mi bu uzunluk
Canım ilk gebeliğin ile ilğili anlattıkların enfeksiyonu da çağrıştıtıyot. Ikinci bir uzman görüşü alabilirsin belki.önceki gebeliğimde idrarda az düzeyde bi enfeksiyon çıkmştı fakat hatırlıorum çok fazla akıntım vardı..yani ben bu yüzden ve de suyun gelmesini takiben hastanede ilaçla falan 2. güne kadr ancak doğum yapabildiğim içn işte nedense RAY olmadığını düşünüyorum..zaten pazartesi gittiğimde artk çok net konuşmam lazım.. muayene de eder sanırım..bi anormallik var mı yok mu belli olur sanırım..çok karışığım yaa...serklaja rağmen ya enfeksiyondan kaybedersem bebeğimi die içim içimi yiyor..
Rica ederim. :)) Kendin mi yapıyorsun iğneni ben hiç kendim yapamadım fobim var:))
Hadi ya... Her gün yeni ilaç çıkıyor. Ben folbiolde elevitte kullanmıştım. folic plus kullanmıştım eskiden de folik1 bilmiyorum... İnşallah ilk aydan güzel haberler verirsin. Çok hamiş olsun bu ay...
Amin darısı basınıza olsun insAllah. Ben de folbiol kullanıyorum. folbiolun miligrami yüksek doz.pihtilasmasi olanlarda folik asit ihtiyacı daha fazla oldugu icin doktorlar folbiol tercih ediyo bildigim kadarıyla. Bana da o yuzden folbiol verdi doktorum sanirim.Folik 1 duymamıştım daha önce ama bir sürü marka var zaten önemli olan sizin ihtiyacınızı görmesi. İnsAllah sizin icin en hayırlı en tez zamanda hamile oldugunuzu öğrenirsiniz tabi isteyen herkes de insAllah.
Kendim yapamıyorum esim yapıyo. Ben de cesaret edemedim bı türlü. Allah'tan esim yapmayı öğrendi.
Topik bugün bayağı hareketlenmiş :) 28'ler 30 küsürler ne güzel darısı bize inş.
Yeni gelen arkadaşlar var Allah bir daha kayıp yaşatmasın inş.
Ben bu pesserden sonra rahatlarım sanmıştım rahatlamak nerde iyice stres yarın Allah nasip ederse 19+6 olacağız ama ben çok korkuyorum melek oğlumu 19+6 da kaybetmiştim (hoş o haftasından önde bir bebekti ama) Hayatımda zamanın hızlı geçmesini hiç bu kadar istememiştim herhalde. Dün akşamdan beri sulu akıntım arttı acaba bebeğin suyu mu diye endişelendim eczaneden test pedi aldırdım 3-4 saattir değişiklik olmadı inş olmaz.
Bu arada bebeğimin hareketlerini hissedip hissetmediğime hala emin olamıyorum sizce anormallik var mı?
Bir de 2 gündür geçmiş sayfalara takıldım biraz, 2900'lü sayfalarda chnb, sofika, hindenisko, metal41, duyaydin geçen yılın hamileleleri sizler de ne zor günler geçirmişsiniz ama şükür bebekleriniz kucaklarınızda darısı başımıza ayrıca o zaman ki muhabbetleriniz çok hoşuma gitti :)
Sizlerden aldığım bilgiler ışığında kliniği tercih etmeyi düşünüyorum hastanede tüp bebek yaptığım için hastaneyi tercih etmiştim dosyam var orda diye sanırım çok mantıklı davranmamışım
sağ ol canım, inşallah :) nemde doktora direkt folibol diye sordum ama onun 2 doz alınması gerektiğini söyledi. bu yeni çıkmış, günde tek doz alınıyormuş. aslında hepsi aynı ama doktor bunu yazdı işte :)
zaten her gebenin ihityacı var folik asite; hatta çoğu ülkede doğurganlık çağındaki her kadına vitamin olarak veriliyormuş. bebeğin nöral açıklıktan korunması için çok önemli, Allah korusun. Aslında ilaç aynı ilaç ama 400 ml lık tek kapsül haline getirmişler. bu arada kan sulandırıcılarla birlikte nar, mandalina gibi meyveler verilmiyor. gerçi kesin biliyorsundur ama buraya da yazmış olalım sayende, belki bilmeyip buran okuyanlar olur. Bu arada güzel dileklerin için teşekkür ederim, Mevlam isteyen herkese en yakın, en hayırlı zamanda nasip etsin, anneliği tattırsın. 30 yaşındayım, kendimi çok yalnız hissediyorum bu aralar, oğullarımı çok özlüyorum.
Topik bugün bayağı hareketlenmiş :) 28'ler 30 küsürler ne güzel darısı bize inş.
Yeni gelen arkadaşlar var Allah bir daha kayıp yaşatmasın inş.
Ben bu pesserden sonra rahatlarım sanmıştım rahatlamak nerde iyice stres yarın Allah nasip ederse 19+6 olacağız ama ben çok korkuyorum melek oğlumu 19+6 da kaybetmiştim (hoş o haftasından önde bir bebekti ama) Hayatımda zamanın hızlı geçmesini hiç bu kadar istememiştim herhalde. Dün akşamdan beri sulu akıntım arttı acaba bebeğin suyu mu diye endişelendim eczaneden test pedi aldırdım 3-4 saattir değişiklik olmadı inş olmaz.
Bu arada bebeğimin hareketlerini hissedip hissetmediğime hala emin olamıyorum sizce anormallik var mı?
Bir de 2 gündür geçmiş sayfalara takıldım biraz, 2900'lü sayfalarda chnb, sofika, hindenisko, metal41, duyaydin geçen yılın hamileleleri sizler de ne zor günler geçirmişsiniz ama şükür bebekleriniz kucaklarınızda darısı başımıza ayrıca o zaman ki muhabbetleriniz çok hoşuma gitti :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?