Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
13.-14. Haftalarda böyle ağrılar yaşayan oldumu normalmidir bunlar

Arda beye gidenler kliniğe mi hastaneye mi gidiyor fark eden bir durum var mı hastane yoğun oluyor mu
arkadaşım özel sağlık sigortan var mı?
eger var ise Arda beyinkliniginde hepsi geçmiyor ona dikkat etmelisin..hastane de daha cok anlaşmalı özel saglık sigorta var.
eger özel sağlık sigortan yoksa kliniğine gitmeni tavsiye ederim daha uzun ve detaylı muayene olabilirsin..

canım evet hastane daha yoğun oluyor diye duymuştum ama riskli bir hamile olduğunu,haftanı falan söylersen yardımcı olurlar sanırım..umarım aydınlatabildim

Özel sigortam yok hastaneye randevu almıştım iptal edip kliniğe gitsem daha mantıklı sanırım verdiğin bilgiler için teşekkür ederim canım

Akreb nasıl yani hamileliğim konusunda birsey paylaşmama fikri aldın canım?
yani doktorun sölediklerini,sıkıntılarını vs paylasmayacakmısın?
neden peki..kimse paylaşmasa burası olmaz zaten:))

Mmery cnm :) tecrübeleri elbette örnek vermek yol göstermek adına paylaşacağım diğer arkadaşlarla sadece havadis haber anlamında ; ) birşey paylaşmama kararı aldım cnm. Hatta senden önce bir arkadaşa yardimci oldum. :)

Akreb nasıl yani hamileliğim konusunda birsey paylaşmama fikri aldın canım?
yani doktorun sölediklerini,sıkıntılarını vs paylasmayacakmısın?
neden peki..kimse paylaşmasa burası olmaz zaten:))

Feryal cnm gözün aydın :) daha ileri haftalar görürsün inş

Chnb bu arada alıntı yapmayı öğrettiğin icin teşekkür ederim.soylemeyi unutmuştum :)
Dedigin gibi Pihtilasma Allah korusun ciddi sonuclara yol açabilecek bı durum. İgneyi olunca icim rahat ediyo her gun. Sıkı takiple daha da rahatlicam insAllah.

Kizlar merhaba, yeni gelenler var sanirim. Insallah saglikla bebeklerini kucaklarina alirlar. Gecen chnb folibol kullaniyor musun diye sormustu. Doktor bana artik folibolun kullanilmadigini soyledi. Onun yerine folic 1 diye bir ilac yazdi. Her gun 1 tane iciyorum. Aranizda kullanan var mi? Bu arada bugun adetim bitti, tekrar calismalara baslayacagiz. Nedense hic heyecan yok icimde, cok bos hissediyorum.

Rica ederim. :)) Kendin mi yapıyorsun iğneni ben hiç kendim yapamadım fobim var:))

Hadi ya... Her gün yeni ilaç çıkıyor. Ben folbiolde elevitte kullanmıştım. folic plus kullanmıştım eskiden de folik1 bilmiyorum... İnşallah ilk aydan güzel haberler verirsin. Çok hamiş olsun bu ay...

Arda beye gidenler kliniğe mi hastaneye mi gidiyor fark eden bir durum var mı hastane yoğun oluyor mu
Yasadiklariniz icin gecmis olsun. Ben de Arda beyin hastasıyim. Arda bey önlem amaçlı serklaj atmaktan çok takip ederek kisalma varsa serklaj yapmayi tercih ediyor . Benim de 19+2 de bir kaybım var. Su anda 15+5 haftalık hamileyim. Rahim agzi ölçümü yapıyor her muayenede. Uzunlugunuz masAllah çok güzel hep böyle gider umarım. Ama alttan ölçüm her zaman daha doğru diyo Arda bey aklınızda olsun. Bu arada pihtilasmaniz var mı tam olarak anlayamadım fakat varsa kan sulandirici igne çok önemli benim bildigim, iğneyi ben de kullanıyorum. Muayene hiç zor değil. Arda bey hastasına çok güven ve deger veren ve de hiç bir detayi atlamayan bir Dr bence. O yüzden rahatlıkla tavsiye ederim. Erken dogumu onleme de proluton depot igne kullanıyorum 250 mg. Ben muayene icin kliniğe gidiyorum. Muayeneden sonra odasında bilgi veriyo Dr istediğim herseyi soruyorum. Yogunluk olsa bile bu muayene suresine hic yansimiyo.Hastanede hiç muayene olmadım o yüzden yogun mu bilemiyorum.

Kendim yapamıyorum esim yapıyo. Ben de cesaret edemedim bı türlü. Allah'tan esim yapmayı öğrendi.

Amin darısı basınıza olsun insAllah. Ben de folbiol kullanıyorum. folbiolun miligrami yüksek doz.pihtilasmasi olanlarda folik asit ihtiyacı daha fazla oldugu icin doktorlar folbiol tercih ediyo bildigim kadarıyla. Bana da o yuzden folbiol verdi doktorum sanirim.Folik 1 duymamıştım daha önce ama bir sürü marka var zaten önemli olan sizin ihtiyacınızı görmesi. İnsAllah sizin icin en hayırlı en tez zamanda hamile oldugunuzu öğrenirsiniz tabi isteyen herkes de insAllah.

Özel sigortam yok hastaneye randevu almıştım iptal edip kliniğe gitsem daha mantıklı sanırım verdiğin bilgiler için teşekkür ederim canım

Benim sigortam var fakat gebelik limitim önceki gebeliğimde hastanede 4 gun kaldığım icin tamamen bitti. Yani sigortam yok gibi bir şey oldu. Sizin de sigortanız yoksa ve durumunuz karşılamaya yetiyorsa kliniği tercih etmek daha mantıklı. Çünkü klinikte gercekten çok ilgililer ve zaman sıkıntısı olmuyo muayene ederken. Bizim de su an durumumuz çok sıkışık fakat bı sekilde idare ederek gidiyorum kliniğe.

Topik bugün bayağı hareketlenmiş :) 28'ler 30 küsürler ne güzel darısı bize inş.
Yeni gelen arkadaşlar var Allah bir daha kayıp yaşatmasın inş.

Ben bu pesserden sonra rahatlarım sanmıştım rahatlamak nerde iyice stres yarın Allah nasip ederse 19+6 olacağız ama ben çok korkuyorum melek oğlumu 19+6 da kaybetmiştim (hoş o haftasından önde bir bebekti ama) Hayatımda zamanın hızlı geçmesini hiç bu kadar istememiştim herhalde. Dün akşamdan beri sulu akıntım arttı acaba bebeğin suyu mu diye endişelendim eczaneden test pedi aldırdım 3-4 saattir değişiklik olmadı inş olmaz.
Bu arada bebeğimin hareketlerini hissedip hissetmediğime hala emin olamıyorum sizce anormallik var mı?

Bir de 2 gündür geçmiş sayfalara takıldım biraz, 2900'lü sayfalarda chnb, sofika, hindenisko, metal41, duyaydin geçen yılın hamileleleri sizler de ne zor günler geçirmişsiniz ama şükür bebekleriniz kucaklarınızda darısı başımıza ayrıca o zaman ki muhabbetleriniz çok hoşuma gitti :)

Sizlerden aldığım bilgiler ışığında kliniği tercih etmeyi düşünüyorum hastanede tüp bebek yaptığım için hastaneyi tercih etmiştim dosyam var orda diye sanırım çok mantıklı davranmamışım

arada kaçamak yapıp öpüyorum senın içinde öperim ama şimdi çok kötü gripim
Geçmiş olsun canım. Anan Yüsra kızı sakın canım. Maske kullan ile yarıyor ben hep kullanmıştım.

Maşallah BarekAllah sizlere Rabbim 38-40 gösterecek inşallah.
Darısı diğer gebe canlara 😘😘😘😘😘
Kayıpların için mevla sabırlar versin.
Allah sağlıkla yavrunu kucağına alıp yetiştirmeyi nasip etsin.
Arda hoca vajinal ultrasonlar bakıyor canım. Öyle çok acımıyor korkma ben hep kliniğe gittim. Çok da memnun kalıyordum.
Zaten kendisi de Femical de daha çok zaman ayrabildiği söylerdi hep. Özellikle ilk muayenelerinizi klinike gidin sonra eğer hastanede bir işlem olursa Arda bey dışardan hasta getirdiği için çok indirim yapılabiliyor.
Arda bey ilk önce takip den yana. Fakat izleyici haftslardada dikiş atabiliyor. Benim ilk gebeliğinde 24+5 haftada attı 32 doğdu oğlum ikincidede15. Haftada attı hamd olsun 34 doğdu.
Rabbim yar ve yardımcın olsun.
Canım ilk gebeliğin ile ilğili anlattıkların enfeksiyonu da çağrıştıtıyot. Ikinci bir uzman görüşü alabilirsin belki.

sağ ol canım, inşallah :) nemde doktora direkt folibol diye sordum ama onun 2 doz alınması gerektiğini söyledi. bu yeni çıkmış, günde tek doz alınıyormuş. aslında hepsi aynı ama doktor bunu yazdı işte :)

zaten her gebenin ihityacı var folik asite; hatta çoğu ülkede doğurganlık çağındaki her kadına vitamin olarak veriliyormuş. bebeğin nöral açıklıktan korunması için çok önemli, Allah korusun. Aslında ilaç aynı ilaç ama 400 ml lık tek kapsül haline getirmişler. bu arada kan sulandırıcılarla birlikte nar, mandalina gibi meyveler verilmiyor. gerçi kesin biliyorsundur ama buraya da yazmış olalım sayende, belki bilmeyip buran okuyanlar olur. Bu arada güzel dileklerin için teşekkür ederim, Mevlam isteyen herkese en yakın, en hayırlı zamanda nasip etsin, anneliği tattırsın. 30 yaşındayım, kendimi çok yalnız hissediyorum bu aralar, oğullarımı çok özlüyorum.

Kendim yapamıyorum esim yapıyo. Ben de cesaret edemedim bı türlü. Allah'tan esim yapmayı öğrendi.

Allahtan eşim yapıyormuş:)) Bir anım aklıma geldi. Benim de eşim yapıyordu iğnemi. Bir gün tartıştık küstük. Odada yalnızım iğne zamanım gelmiş. Açtım iğnenin ucunu gözümü kapadım koluma yaklaştırdım bir taraftan ağlıyorum o ara odaya eşim geldi. Güldü halime yine o yapmıştı:))

İlklerde geç hissedilebilir diyorlar . Ben 18 lerde hissederim ama nasıl kelebek uçuşması gibi bir his...Evet çok güzeldi o günler muhabbetlerimiz sonuç da şükür güzel oldu. Darısı başınıza...

Aaa tüp bebek mi yaptırdın? Cem bey mi yaptı? Ben de yaptırmıştım gerçi kısmet olmadı. Benim opumu serkan bey yaptı doğumuma da arda beyle serkan bey girmişti... Ben hamilelik öncesi femicale gittim bir kere. sonra sigoarta yaptırdım ama femicalde geçmiyor diye sonra memoriale gitmiştim. Başta memoriale gitmeden femicali aradım dosyamı memoriale gönderirler mi diye sordum çünkü uzun bir görüşmeydi zaman kaybı olsun istemedim. 12 artı 3 te arda beye memoriale gittiğimde tüm hikayemi tekrar etmişti bakmış dosyaya. Sen de femicali arayıp durumu söyleyebilirsin...

canım inşallah geçecek bu günler. evet folik asit de çok önemli ihmale gelmez...

Riskli haftalar çok zor geçiyor ne yazıkki.
Ben 20 ile 26 arasını haftada 1 acilde geçirdim. Sende riskli haftalari anlatınca bir nebze olsun rahatliyacaksin.
Akinti bende vajinanın protestan dolayı hep var o yüzden ayrım yapamıyorum.

Bende dr a ilk 19 haftalik ben bebegin hareketlerini hissetmiyorum demiştim tam anlamıyla 24 ten sonra hissetmeye başladım.
Merak etme ilerleyen haftalarda bir sağdan bir soldan vuracak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…