Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Sutanesi maşallah size hep güzel haberlerle gel inş
Amin insallah cnm seninde az kaldi heyecanla bekliyorum...
Maşallah oğluşuna da sana da 😊

Şimdiye kadar 2 kilomu aldın ?? Bravo

Maşallah canım süper gidşyorsun
Tesekkur ediyoruz cnm...
Evet kankisim basindan beri icime oyle doguyordu..amin kankisim benim...
Ayyy canım demek oğluş geliyor Allah tamamına erdirsin çok sevindim frekansın tutmuş özgür beyle...

Evet cnm arkadasim cok tesekkur ederim..benimde icim rahatladi suan..

Canim basin sagolsun...veee hayirli olsun ne guzel bir haber buu insallah kucagina almayi nasip eder rabbim..12 haftaya kadar arkadaslarinda dedigi gibi kendini cok yormamak sartiyla siki yatmana gerek yok bence..dikis atildiktan sonra yaticaksin zaten..

Oyle demeyin bende yatmadim ilk uc ayimda gittim 33mm den 22 mm e dustu

Kadıköy de bagdat caddesinde canım...
bilgilerini eklıyorum hemen listemize...tahmini dgum tarihi nedir canım?cinsiyet belli mi?

ay paşam sen çok yaşa...
Bebisim kız teyzesi :) nasipse nisanin ilk haftasi ama ben o kadar sabredecegini sanmiyorum 5 gebelikten sonra korkularim umutlarimi bastirdi,birde cok gaz sancim var,ozellikle gece uyumuyorum hic ve kabuslar goruyorum,her gece doktor karsima dikiliyo ve uzgunum bebegi kaybettik diyo.. Bu sozu o kadar cok duydum ki,artik o acilari yasamaktan mi yoksa bebegimi kaybetmekten mi daha cok korkuyorum bilmiyorum

Meryemcim benimde hamile kaldim gunum gecti 33 mm cikti bu hamilelik oncesi icin sinir,bi arkadasimin 4 cm di onunki 3. Ayda 33 mm e dustu doktor dikis gerekli degil dedi ama o yinede serklaj oldu benim ne yazikki ilk uc ayda degismemesi gerekirken 2cm dustu o yuzden korkuyorum sende dikkatli ol.. İnsaAllah bebisine kavus :)

canım hayırlı olsun benimde önceki kayıplardan birinde 20 haftalıkken suyum geldi aynı kaderleri paylaşıyoruz burda.bende su an 16 haftadayım.13 haftada dikiş atıldı ben dikişe kadar yatmadım hatta calışıyodum.iki hafta arayla rahim boyum ölçüldü ilkte 33 tü ikincide 28 düştü belki kendimi o kadar yormasaydım bu kadar kısalmayacaktı.sana tavsiyem çalışmıyosan evde ağır iş yapma elinden geldiği kadar dinlenmeye bak.Allah hepimize yavrularımızı kucağımıza almayı hayırlı evlat olarak yetiştirmeyi nasip etsin

Canım ben hepinizi az çok tanıyorum seninde bebişin olmuştu öle hatırlıyorum ALLAH uzun ömürler versin
ALLAH'A çok şükür bir şeyim yok...Doktora haftaya gidicem kısmetse

Cevap veren tüm arkadaşlara çok teşekkürler..Bizim hamileliğimiz normal olmadığı için , "RİSK" insanın içini kemiriyor ...
Allah hepimizin yardımcısı olsun kızlar..Hepinizi öpüyorum..

Herkese merhaba
Bugun Arda bey de kontrolum vardı. Çok şükür güzel gecti. Serklaj su an icin yapmıyor. Muayene aralarını kısaltalım dedi. Nasipse haftaya Cumartesi tekrar kontrolum var. Vajinal ve idrar kültürü verdim. Bir de 4 Lu test yaptı. Sonucları haftaya alırım en geç. Fakat muayene esnasında bebeğimin beyninde kist gördü ama 7 aylik gibi gecer dedi. Bu kistler tek basına yeterli değil yaninda başka bı bulgu yoksa korkmaya gerek yok dedi insAllah dediği gibi geçici bir durumdur. Sanırım 4 lu testi bu yüzden istedi.ne kadar korkma dese de kafama çok taktım.ama biliyorum Allah'ın dediği olacak o yüzden tevekkül etmeye çalışıyorum. 4 lu test sonucum da güzel cikar insAllah.Allahim tüm anne adaylarını ve bebeklerimizi korusun.

Yesim hanima internetten görüştüğümüzü söyledim aynı zamana denk getirelim dedim. Ama Telefonumu veremeden Yesim hanim cikti Sevgi hanim durdu muayenede. Fakat benim dikkat etmem gereken haftalar yaklaştığı icin Arda bey muayene aralarını sıkı tutalım dedi. 2 haftaya kalmadan 9 gun sonra gidicem muayeneye insAllah. Yani sanırım denk gelemicez.saglik olsun. Telefonu kapıdaki bayana söyledim isterse verirsiniz diye. zaten heyecandan son dakika aklıma geldi. Muhtemelen sen de unutabilirsin heyecandan :) bı sekilde görüşürüz insAllah. İnsAllah muayenen harika gecer hayırlı haberlerle gelirsin.

Canım korkma. Koroid pleksus kisti benimoğlumda da vardı. Bizde de 4 lü yapmıştı arda bey ve maalesef 10 da 1 down riski çıkmıştı. Başka bulgu yoktu . yalnızca kanda bu değer çıktı. Ve şükür sağlıkla doğdu oğlum kist de geçti sonradan...

Merhaba, kızlar benim bugün belimin 4 parmak kadar üstünden 5 dk da falan sancılarım oldu, hafif şiddette ama rahatsız oldum korkumdan endol kullandım.Diğer bebeğimi bel sancısı başladıktan sonra kaybetmiştim ama o zamanla şiddetlenmişti bu şiddetlenmedi acaba yatmaktan belim mi sıkıntı yarattı bilemedim ilaçtan yarım saat sonra geçti ağrı ama tekrar başlarsa diye korkuyorum. Doktor kontrolümde yarın.

Size sorum ki özellikle endol kullanmış olanlara 20+0 dayız haftada 1 endol kullanmış oluyorum resmen siz kaçınca haftaya kadar kullandınız?, ve en fazla ne kadar sıklıkta kullandınız?

canım ben dikişten sonra iki gün kullandım.doktora bunu hergünmü kullanıcam diye sordum oda sakın 2 günü geçirme bebeğe zararlı dedi.sende elinden geldiğince kullanma bence

kızlar benim kanda faktör v heterozigot mthfr 677 heterozigot var aspirin ve folbiol kullanıyorum sizce yeterlimi aranzda heterizigot olan olupta iğne kullanan varmı.şimdiye kadar gittiğim doktorlarda kararsızdı.şimdi gittiğim doktorda en son kontrolümde iğne yazıcam dedi yazmadı sonra gerekkirse yazarım dedi benimde kafam karıştı

Rabbim sağlıkla kuzunu zamanında kucağına almayı nasip etsin
Ben de 5 . Haftadan sonra evdeydim. Dışarı çok çıkmadım genelde dinlendim. 9. Haftadan sora biraz daa sıkı dinlendim 12. Haftadan sonrada 2,5 altına indiği için yattım doğuma kadar.
Çok yorma kendini dışarıda yürüşler de yapma yine de. Allah'a emanet olun.
Canım hayırlı ne ise o olsun. Allahn izniyle takiple sende hıdenisco gibi sonuna kadar götüreceksin hamileliğini.
Arda bey çok titiz bi Dr gerçektende. Beninde küçük oğlumda 28. Haftada kalp de çift atım tesbit ergi hemen o gün çocuk kardiyolığınua yönlendirdi. Hamd olsun Dr sorun olmadığını söylledi. Rabb'ime şükürler olsun gerçektende sonradan birdaha olmadı.

Ben her iki gebeliğimdede Endol fitil kullandım. Çünkü benim rahmin bebeği bence istemiyordu küçük oğlumda daha 11. Haftası kadılmaların başladı. Büyük oğlumda 25. Haftadan 30. Haftaya kadar hastanede yatarken veridi. Küçük oğlumdada 30. Haftaya kadar kullandım. Genelde tarlalarını açmaya çalışıyordum. Arda bey 3-4 günde bir kullanabilirsin desede 7-9 arasına çıkarmaya çalışıyordum.
Endol fitili sanırım pıhtılaşma sorunu olanlarda çok tavsiye etmiyorlar. Çünkü anne karnında bebeğin akciğerleri devreye girmediği için kalp den vücuda kan taşıyan bir damar var bu damarın tıkanma olasılığı 30. Haftadan onar daha yüksek o yüzden yasak kullanmak.
Bebek doğduktan sonra akciğerler devreye girince atar ve toplar damarlar devreye giriyor ve bu damar kapanıyor. Büyük oğlum da 30. Haftaa Endol bırakdık fakat kasılmalarım çok sıklarında 32 haftada doğum oldu oğlum küçük olduğu için bu damar açık kaldı ve tedavi gördü.

Eğer Dr kullanmanda bir sakınca görmüyorsa kullan canım. Fakat belindeki ğrı içinde Dr Danış istersen ben kasılmam olunca kullanıyordum.

Doktorum kullanabilirsin dedi ameliyat öncesi ve sonrası verdiler 9 gün oldu bugün yine kullandım. Bel ağrısı bazen oluyordu ama hareket yada yön değiştirince düzeliyordu bu değişmedi. Dr da iki güne bir arıyorum yarın kontrolüm olduğu iç,n arayamadım inş önemli değildir dua edin nolur.

Canım Rabbim yar ve yardımcın olsun.
Benimde ilk zamanlar oluyordu farkettim ki ben kendimi çok sıkıyoru daha doğrusu hiç hareket etmiyorum yatarken bacaklarımı sanki kazık gibi tutuyorum. Sonra yavaş yavaş hareket ettikçe yatak içinde geçiyordu.

kızlar paşamla konuşmuş. ( bebeğin suyu sızmış peseri çıkarmış enfeksiyon varmış ambulansla memoriale götürüyorlarmış. dua etmemizi istedi...

Allah hepimizin yardımcısı olsun arkadaşlar..Şu an hamileliği devam eden herkese Rabbim acılar göstemeden emeklerinin karşılığını versin inşallah..
Ve benim gibi bir an evvel tekrar hamile kalmak isteyenlerede sabır diliyorum.
Arkadaşlar 18 haftada ikiz kaybım ve erken doğumla dünyaya getirdiğim 3 bucuk yaşında bir kızım var. Çok vakit geçirmeden ikinciyi istiyorum. Pkoda olunca maalesef henüz iki defa klomenle takibe gittim olmadı. Bu ay iğneye geçecek doktorum. İkizlerime iğneyle ilk denemede kalmıştım haliyle umutluyum. Ama kafam çok karışık bi çok sorum var. Bana fikir verin kızlar.
İlk sorum kilo kızlar? Bu konunun uzmanı arda hoca kesinlikle kiloya karşı paşama nasıl verdirdigini biliyorum. Aranızda yüksek kilolu olup serklaj olan yatan var mı onu merak ediyorum?
Sutanesi senin doktorun nerede görevli canım nasıl biri bilgi verebilir misin?
Ben gazi Üniversitesi Nuray bozkurt hocanın poliklinik hastasıyım. Çok detaylı bir diyalogumuz olmuyor durum öyle olunca. Kendisine R.A.Yetmezligimden bahsettigimde kilo mühim değil biz risk alamayız serklaj yaparız dedi o kadar.
Benim ikinci gebeliğimde serklajsiz yatmadan 31 haftaya getirdim kızımı ama kilom bir tık daha azdı.
Yani anlıycanız kilo serklaj ve yatma konusu kafamı kurcaliyor. Tabi beklenen gebeliği elde edersek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…