Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
benimde öyle aynen kese yırtıldı hepsi boşaldı öncesinde sızdımı sızmadımı bilemiyorum .öncesinde enfeksiyon yükseldi yükseldi .2 gün sancı pembe akıntı ve kese yırtıldı .sonuç hüsran .şimdi her dakka tedirginim bişey olcak diye

6.gebeliğim canım sabır fln değil resmen ruh sağlığımızla oynuyoruz töbe allahım herkesin gönlükdeki olsun înşallah

6.gebeliğim canım sabır fln değil resmen ruh sağlığımızla oynuyoruz töbe allahım herkesin gönlükdeki olsun înşallah

tövbelik felan degil arkadasım.hevesle aldıgım bebegime dair hersey bende kaldı mahvoldum bittim.cok sükür toparlandım cesaretlendim.9ay dile kolay ancak doktor icin dısarı cıkmalar tabiki zor degil.bir anda suyun gelmesi kucagın yine bos eve dönmeler.genc yasta birilerine muhtac oluyorsun.yasadıkmı bunları yasadım.sen benden cok cok fazla.ben bir kere sen defalarca.yeliiizz ben bir hayalin ardına bir ömür verdim öncelikle bu bilinmeli...dört yıl sonra gelen mücizeydi benimki olmadı ahada simdi hamile kalamıyorum.tekrar tedavilermi giderim.tüp bebeklermi yaparım kimbilir.ruh saglıgımızla oynamak kim normalki hayatta söylermisin.

amiyo sıvısı bembeyaz oluyor su gibi bende öyle geldi meyerse suyum sızıyormuş çok açık sarıylada karışık geldi merak edenler turluson kagıdı alsınlar ya eczanelerde yada medikallerde var sanırım mora dönerse bilki sıvı bende altıma gazlı bezle turluson kagıdı koydular ve suyum geliyor dedim mora döndü eşimede dedim su bak dogru söylemişim doktor hemen baktı haklısınız paşam dedi anlıcagınız dikkat edin enfeksiyondan çok geliyor ben okadar su içmeme antibiyotik dünyanın hapını kullanmam ragmet geldi suyum allahım bu enfeksiyon yedi bitriid beni dikkat edin iç çamaşırı bile giymedimki enfeksiyon kapmıyım diye kadar işte suyum sızdı

bu altaki çizelgeyi nasıl kaldıırcaz ne yaptıysam kalkmıyor o çizelgeyi gördükçe üzülüyorum bugün oglumdan ayrılalı 15 gün oldu uyku tutmadı bugün erken gidicem yanına görmeye işşallah iyidir
hayırlı cumalar kzılar rabbim dualarımızı hayırlarımızı kabul etsin işşallah

ravza selam senin bugün kontrolün vardı dimi

Evet nihancim,gittik,zaten ilk muayenem oldugu icin normal gebe polikliniginden almistim randevuyu,beklemeden girdim,asistan erkek bi doktor,epey genc agzinda sakiz,pek yuzume bakmadi,ben bilincli oldugum icin bunu umursamadim,izmirden neden geldigimi sordu,6.gebeligim bi oncekide serklajliydi erken dogdu,hic yasayan yok,izmirdeki doktorum surekli istirahat ediceksin dedi,ordada bakicak kimsem yoktu buraya geldim,haftalik proluton kullaniyorum,her muayenede serviksim olculuyo dedim,muayene etti,en son 26-27 mm cikmisti dedim,tam 20.haftamdayken,bu doktorda 27mm olctum dedi :) cok rahatladim,kisalma olmamis,bebegin kilosunu boyunu sordum,suan 21+4 deyim 520 gr 21 cm boyunda olmus kizim,ama adama sormadan cevap vermiyo sagolsun,igne yazdirdim iki tane,bide serklaji olunca enfeksiyon kaptimda 3 gun hastanede yatmistim,doktor zalain diye bi fitil vermisti,esim fazladan iki kutu almisti,sordum bi suphemde akintimda enfeksiyon oldum sanirsam kullanayimmi? Kullan dedi,seni yine perinatolojiye yonlendiriyorum dedi,gittim oda kalabalik,doktorun yaninda bi asistan bi sekreter.. Neler neler.. Kadin doktor hic sevmiyorum.. Allah biliyo ya acimalari olmuyo hic.. Doktor yine muhattab olmadan asistan car car konusmaya basladi,niye geldin izmirden? Hep burda mi takip olcaksin? Dedim doktorum istirahat verdi.. Kimsem yoktu filan bastan anlattim,beni bi azarladi,abartmayin bu kadar yatmaniza gerek yok,normal hayatiniza donun,burda sana kapiyi acar 10 tane serklajli kadin gosteririm hicbiri yatmiyo,bizde oyle bisey yok da,abartiyosunuz da,taa izmirden ne diye geldinde,bu benim 6. Dedin,olsun muş. Doktor elinde ajanda bana takvim veriyo,bu car car konusan asistan kari.. Cok doldum ama sustun,ayin 11 ine randevu verdi,gidince bir bir soylicem,bakin dicem bana ilk 3 ay rahim boyu kisalmaz diyende bir doktordu,ama 33 mm den 22 mm e dusmesi 3 ay surmedi.. Ve dicem ben 3aydan sonra yatarak bu olcuyu 27 mm e cikardim.. Siz nasil bana onemi yok dersiniz? Birde kizlar zaten normal hamileye de agir tasima demiyolar mi? Benim ne farkim kaliyo normallerden? Sanki git insaatta calis diyolar normal gebelere de,bana gelmis abartma hayatina devam et,agir is yapma yeter diye azarladi.. Kufur edesim var :/ ama Allaha cok sukur ki bebegim iyi rahim boyumda kisalma olcak diye beklerken uzuyo bile ,siz siz olun boyle doktorlari dinlemeyin,ben bunun gibiler yuzunden 5 bebegimi kaybettim,sonuncusunu topraga verdim.. Artik onumde mucize yaratsalar beni yataktan kaldiramazlar,izmirdeki doktorum,sen kimseye bakma hep yat,hersey yolunda gorunur ama bi suyun gelse,hersey biter dedi.. Bunu soyleyen coban mi? Deneyimli perinatolog.. Akintinizi kontrol edin surekli yatin.. Kafanizi sisirdim kusura bakmayin

rahim boyunun iyi olmasına sevindim canım.perinatoloji çok kalabalık oluyor her zaman bide asıl perinatologlar sadece o ayrıntılı ve ikili üçlü testleri yapıyorlar sanırım muayeneye girmiyolar.benim doktorda sürekli yatma evdeki ufak tefek işlerini yapabilirsin diyordu ama ben yatacam dedim onları boşveriyorum sen gibi. artık biz onlardan tecrübeli olduk.geçen günde başka bi doktora gittim rahim boyum yatmama rağmen 2.33 düşmüş oda bitek tuvalete kalk devamlı yat dedi.bakalım pazartesi kanuninin doktoruna gitcem bu kısalığı görünce ne diyecek

Hayırlı cumalar arkadaşlar öncelikle su sızıntısı hakkında bilgi veren herkese çok teşekkür ederim ilk gebeliğimde benimde suyum birden boşalmıştı şimdi yaşadığım ise arada hergün olmayan çamaşırımda yapışkan süt gibi bi ıslaklık idrar yolu enfeksiyonu da çıktı antibiyotik kullanıyorum şuanda endişlerim ondan

Merhaba,
Bende rahim anomalisi var,dış gebelik sonrası çektirdiğim filmde arkuat uterus diyor yani üstten basık durumda rahim,bu gibi rahim anomalileri durumunda rahim ağzı yetmezliği görülme oranı da fazlaymış doktorumun dediğine göre..En son muaynemde 12.haftanın içindeyken karından yapılan ultrasonda 33mm çıktı rahim ağzı uzunluğu,sizce nasıl 12 hafta için bu hafta tekrar randevum var tekrar ölçmesini istiycem dikiş işini konuşmalımıyım

Ben sana dikkatli ol derim ve kontrol ettir surekli.. Onemli olan kisalmasi,suan sanirim sinirdasin ben gebeligin basindayken serviks im 33 du 12. Haftada 22 olmustu ama somdi yatiyorum yukseldi 27 oldu.. İstirahat kim ne derse desin cok farkediyo

Evet canim.. Bizi bizden baska anlayan yokki.. İzmirdeki doktorum perinatologdu hep kendisi inceleyerek muayene ediyodu.. Dikisimi falan hep kendisi atti,kontrollerimi yapti,odasinda da asistan bile yoktu tekti

Ben sana dikkatli ol derim ve kontrol ettir surekli.. Onemli olan kisalmasi,suan sanirim sinirdasin ben gebeligin basindayken serviks im 33 du 12. Haftada 22 olmustu ama somdi yatiyorum yukseldi 27 oldu.. İstirahat kim ne derse desin cok farkediyo
Teşekkür ederim cevabın için doktor normal dedi ama bana da kısa geldi açıkçası ilk ölçüm için,kendisi ben söylemeden ölçtü bakalım yarın tekrar ölçmesini istiycem ve bundan sonraki her kontrolde de ölçtürürüm..Ben de evdeyim devamlı dinleniyorum yemek dışında bişey yapmıyorum ona da mecburum yoksa yapıcak kimse yok ilk ay kanamam oldu sürekli yattım aç kaldım valla ama doktor sürekli yat vc harici kalkma derse onu da yaparım

Kendini yorma,arkadasimin bi kaybi olmus hastanede tanistik,ayni odada yatip ayni gun serklaj olduk,o da doktor gerekli gormemis ama gozu korkmus ondan yaptirmis serklaji,simdi 6. Ayini doldurdu,o her isini yapiyo,bide ustune cocuk bakiyo ama tam teshisi rahim yetmezligi degil,bundanda olabilir sen kontrollerine dikkat et cunku gereksiz serklaj da sonrasinda enfeksiyon riski yuksrk oldugundan tehlikeli

canım bendede rahim anomalisi var ama benimki septum yani perde.bu perdeyi aldırdım ama hepsini alamıyorlar rahim delinir diye yani hala normal değil.perdeyi alan doktorum bi önceki kaybımda dikişe gerek yok perdeyi aldım nasıl olsa dedi ama rahim erken açıldı kaybettim.meğer rahim anomalisi olanlarda rahim ağzı yetmezliğide oluyormuş.burdan bi arkadaşında rahimine üstten çökük kalp seklinde demiş doktor seninkiyle aynımıdır bilmem ama ona dikiş atıldı şimdi kızı var.benim sana tavsiyem rahim boyunu ölçtür 3 altına inerse bekleme diktir.benimde 11+6 da 33 tü 2 hafta sonra 28 düştü.Aman ihmal etme canım

Jeton,simdi kac haftaliksin,ne durumdasin canim? Ayrintili bilgi verebilir misin? Musaitsen

Jeton,simdi kac haftaliksin,ne durumdasin canim? Ayrintili bilgi verebilir misin? Musaitsen

canım 20 haftaya girdim bugun.en son salı günü doktora gittim vajinal enfeksiyon ve idrar enfeksiyonu varmış ilaç kullanıyorum.kanımda heterozigot var yani kanda pıhtılaşmaya meyilliymişim ve rahim boyum kısalmış 2.33 düşmüş doktor sürekli yat tek tuvalete kalk dedi ve kanımda heterozigot olduğu için sürekli yatacağım için clexan 0,4 iğne başlattı.pregestanı 3 e çıkardı vajinal olarak kullanıyorum.haftada bir pruloton iğne vuruluyorum.bu ölçümü kendi doktorum yapmadı tabi pazartesi gideyim onada ölçtrcem.rahimde perde olduğu için doktorum bebek yanlara tununması lazım üste tutunursa işimiz biraz zor olur demişti onuda sorucam nereye tutunmuş.biz elimizden geleni yaptık diyor doktorum gerisi nasip diyor.benden böle sormak istediğn bişey olursa sorabilirsin ben buranın sayesinde çok şey öğrendim burdaki arkadaşlar yat demese doktora uyup yatmayacaktım belkide

Canim sana oncelikli tavsiyem,memnun kaldigin bi doktor bulduysan daha kanuniye gitme,kendini kurcalatma,bide benim simdilik bi aksilik yok ona ragmen hastaneye gidince annem kimligini verdi tekerlekli sandalye aldi bana,sirf o koridorlar yuru yuru bitmiyo,sende hangi hastaneye gideceksen git mutlaka sandalye kullan,dedigim gibi suan kafama takilan teksey sirf doktor olsun diye kendini devamli hastanelere atma,bi tane duzgun olsun,onun takibinde ol,kafanda karismasin,benim simdi problem gorunmuyo ama doktorum bana da gerisi Allaha kalmis dedi.. Yani umidimizi inancimizi kaybetmiyoruz.. Bide bebeginin cinsiyeti ne :)

canım ben kanuniye sadece rapor almak ve ikili testimi olmak için gittim ikili testimide yine ali bey yaptı.benim doktor kanuninin doktoru ama özel muayenehanesine gidiyorum özeline gittiğim için hastanede direk onu buluyorum onun odası farklı bi yerde o perinatoloji bölümünde değil.iyi bi doktor doçent perinatolog en azından memnunum ama ben sırf içim rahat olsun diye başka bi doktorada gittim.önceki kaybımda keşke başka bi doktora daha gitseydim dedim pişmanlık yasadım şimdide o pişmanlığı yasamak istemiyorum anlayacağın.bu arada cinsiyetimiz kız teyzesi seninkinin ne

İcine nasil siniyosa oyle yap canim,bizde kiz bekliyoruz teyzesi :) insaAllah rabbim hepimizin bebeklerini kucagimiza verir :)

Benim doktorum ben söylemeden kendisi ölçtü rahim boyunu ve 33 cm e iyi dedi..Bana da kısa geldi açıkçası yarın tekrar randevum var tekrar ölçtürücem hatta her gittiğimde ölçmesini söyliycem ve serklajıda konuşucam bakalım takip mi diycek yoksa serklaj yapalım mı olmazsa bi de Arda beye gitmek istiyorum o da görsün bakalım ne diyecek.Evet benimki üstten basık kalp şeklinde gibi sanki serklaj yapılsa daha rahat olcam gibi böyle içim hiç rahat değil

Yeni Gelen arkadaşlar hoşgeldiniz. Burcehan serklaj için mutlaka ölçtur. Benimde rahim anomali var. Kalp gibi rahim ağzı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…