Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Merhaba hoş geldin... Vajinal ölçüm yapmasını iste daha doğru olur...

Zor bir gün olmuş sizin için. Özellikle riskli gebelerle nasıl konuşulacağını öğretmeliler bu patavatsız personele ve dr lere. Ben öğretmenim canımızı çıkarıyorlar. Artık öğrenci neredeyse tepemizde. Bu personel ve dr lere ne oluyor Allah aşkına. Nefret ediyorum böyle tiplerden. Keşke imkan olsa da herkeste özellikle riskli gebelerde özel sağlık sigortasıyla gerçekten iyi dr lere gidebilseler. Ben çok şükür yaşamadım bu sıkıntıları sanırım kaldıramazdım çok hassasım çünkü...

Yaaaa bu su sızıntısı nasıl anlaşılır rengi kokusu nasıl olur yapış yapış olur mu sıvı var mı bilenn

Ben 2 kere yaşadım. Bir kere 24 artı 5 te gece wc de idrar sonrası foşşş diye sızdı hastaneye gittik. Ama koku olmadı bende. 2 gün sızdı yine ama kokmadı yine...

Bir de bana 13 artı 4 te laparoskopik serklaj yapıldı. 4-5 gün sonra portakal büyüklüğünde yatakta ıslaklık oldu ama sonda takılıydı idrar sandım. 3-4 gün sonraki kontrolde vajinaya bir çubuk gibi bir şey koydu ucunda turnusol. mora döndü pembe turnusol. amniyo dendi yatış yaptım. Ve gelmeye devam etti hemşireden istedik turnusolü. ince şerit halinde pembe. idrar bitiminde azıcık istemsiz geliyordu su. o zaman bakıyordum mor oluyordu( Ama kokusu olmadı...

pembe turnusol gelen sıvıya batırılınca ya da gazlı beze koyup vajinaya koy. beklenince mor oluyorsa amniyo oluyor . ama bazen akıntıdan da mor olabilirmiş. şayet mor olursa dr ye gitmek lazım...

Hayırlısıyla sen de alırsın yavrunu inşallah. Ben de 1 yıl önce oğlumu dünyaya getirdim 14 kasımda... 36 artı 4 günlük..

Nasıl yani hatırlamadı mı seni... Zaten sevememiştim dr ni şimdi gıcık oldum ya... Nasıl hatırlamaz. Bu arada benim 63 gün sürünce antakyadaki dr me gittim arda beyi aradı. transminine diye hap verdi 3-4 gün içtim kesildi...Gerçekten çok tuhaf dr ymiş...

Ben memorialin dergisinde kızılcık şurubunun idrar yolları enfeksiyonuna çok iyi geldiğini okumuştum...

Maşallah,,, 3 hafta daha geçsin azıcık nefes alırsın...

Bence olmaz. Ben de okumuştum maden suyuna limon sıkmanın iyi geldiğini... Bol su iç. Kış olmasaydı iç çamaşırı da giymeyin derdim benim yazdı giymedim enfeksiyon olmadım:))

Canım çok iyi dayanmışsın..ben şuan okurken bile çıldırdım..nasıl insan bunlar yaaa..

Canım çok iyi dayanmışsın..ben şuan okurken bile çıldırdım..nasıl insan bunlar yaaa..

Bebegim icin katlandim valla.. Esim hep diyo ozele gotureyim diye,izmirde doktorum cook iyiydi,hastane personel herkes ilgili vede deneyimliydi,burda boyle denk geldi,bi aksilik olsa,Allah korusun enfeksiyon filan yada rahimde kisalma olsa,bir dakika cekmem bu tip doktorlari.. Suan bebegimin sagligi,serviks boyumun kisalmamasina dua etsin onlar :) Amaaan ben neler gordum bu on senede.. Doktor tripleri vizz geliyo cancagizim

Son düzenleme:

merhaba ravzacıgım :))cok sükür rahim boyun iyi cıkmıs.sen bildigini yap bakma ordaki doktorlara.bizizm durumumuzda olan bayanların yatmaktan baska caresi yok.fakat ravza kanuni icin ne düsünüyorsun bilmem ama oradan cok fayda görecegini düsünmüyorum.yada söyle yapabilirsin burada bir bayan arkadas vardı ismini hatırlayamıyorum.gecmiste seninlede yazısmasına sahit olmustum.ordan bir doktorun özeline gidiyordu.tahlilleri vs.kanunide yaptırıyordu.keske detaylı bir bilgi alabilsen.orada cok heba olursun.sana ısrar ediyorum cünkü gercekten heba olursun orada.cok yogun orası ya.minik kızına vaktiyle kavusman dilegiyle

Sagol tatlim.. Su sira bezmialem de bi tanidik doktor bize bi perinatolok ayarlicak insaAllah.. Ama dedigim gibi bende suanki sagligimdan guc aliyorum,Allah korusun bi aksilik olsa ki insaAllah olmaz,yakinda memorial var.. Oraya gidicem.. Esim zaten dogumu devlette yaptirmayalim diyo da,benim icimde nedense bi ferahlik var ki Rabbim verecek olduktan sonra bu doktorlarda benle ilgilenmeseler noolur? Allah ilgilendikten sonra :) bide ben son gebeligimin uzerinden 5 yil gecti en az,buna da guveniyorum,rahmim dinlendi diye hissediyorum,digerlerinde gece gunduz sanki karnim su toplamis gibi zonklardi ve sonunda biri o suyu patlatirdida.. Vucudum sanki buyuk bi yukten kurtulurdu.. Bu defa cok hafifim sanki vucudum bu bebegi kabul ettomi de digerlerini istemiyodu gibi daha once yazmistim bu benim ikinci evliligim ve ilk askim :) belki ondan boyle hissediyorumdur

tabiki önce allah istesin vermeyi.hepimizin tevekkül etmesi gerek güzel düsünce.:))hımmm ask meyvesi.bak kızın dogarsa ilk askının papucu dama atılır söyliyeyim simdiden

tabiki önce allah istesin vermeyi.hepimizin tevekkül etmesi gerek güzel düsünce.:))hımmm ask meyvesi.bak kızın dogarsa ilk askının papucu dama atılır söyliyeyim simdiden

Atilsin :) ikimizde atariz valla gozum gorur mu bilmem artik,esimle isim biter :)) hersey nasip iste.. Guzel dusunmeyip ne yapayim korkularima teslim olmamak icin mecburum iste.. Rabbim alnima yazdiysa olcak,yazmadiysa elimizden bisey gelmez ki hic benimde bebegim olcakmis gibi gelmiyo..

allah herseyin ayırlısını versin.artık herseyde bir hayır arar oldum .olur insallah.bende su sıralarhamile kalamayacakmısım gibi bir his var.bende tekrar doktor doktor gezmekten korkuyorum.cok cabalamıstım ravza 4yıl boyunca hamile kalabilmek icin.nerden bilebilirdim sonrasında hamile kalıpta rahim agzı yetmezliginden kaybedecegimi.cok istiyorum sende cok iste.

Uzulme nolur.. Bende ilk evliliginde pes pese 5 kayip yasamistim,esimle mutlu degildim,ama bosanmaya da cesaret edemiyodum,mutlu aşık ciftleri gordukce imreni,kendime aciyodum cunku benim asla boyle askla baktigim bi kocsm olmayacakti.. Zaten bebegimde olmuyodu.. Tazsiz tuzsuz hayatima bir teselli istemistim ama olmadi.. 5 yil evli kaldim ve her yil bir bebegimi kaybettim.. Rabbim buyuk olmaz derken bi sekilde bosandim,aradan yillar gecti,olmaz derken esimle tanistim.. İnan mutlulugu oyle yakistiramadimki kendime,sanki masalin ruyanin icindeydim de bi engel cikicakti yada uyanicaktim.. Yeniden gelinlik giydim.. Oldu korktugum olmadi.. Demek dedim benim hayatimda da biseyler yolunda gidebiliyormus,ben ilk gelinligimi kefen gibi giymistim ve sanki gelin degil bir cesettim.. Bekar kaldigim yillar boyunca gelinliklere bakmadim bile.. Nefsim ceker diye..giymek nasip olmaz diye.. Ve simdi hamileyim.. Hani olmaz ya.. Belki dogar :) belki kucagima alirim :).. Sende asla umudunu kesme.. Rabbim bir zaman belirlediyse.. O zaman anne olcaz,mutlu olcaz,o zamana kadar en cok istedigimizle imtihan olcaz canim.. Unutma Allah bizi sevdigi icin sınıyo.. Dertsiz insan allahin elini cektigi artik bisey beklemedigi insandir.. Bizdense umidini kesmedi

Korkma nihan sen elinden geleni yap gerekirse yine doktordu git tedaviydi ol. Rabbim bu şekilde nasip edecek demekki . Bu yoldaysan eğer bıkkınlık yok yılmak yok. Bizimkide böyle bir imtihan işte.

yasadıkların zor günlermiş.hem esten vede kayıplarından.son cümlelerin ne kadar güzel.:))cok sükür bende asık olup severek evlendim.cok sükür allaha mutluyuz.esim birgün olsun cocuk istiyorum demedi buda beni hep teselli ve mutlu etmiştir.benim cok istemem ve olmaması onu üzmüstür hep.belkileri cıkar ya.dogacak de ve tevekkül et.kesmiyorum kessem suan burada olurmuyum.ahada bak aylardır burada yazılanları takip ediyorumki ya hamile kalırsam bunda daha bilincli olayım diye.benim en büyük endisem dogum sonrası kez kürtaj oldum.ölümlerden döndüm.dokturum dediki ozamanlar rahmin zor toparlanıyor.kürtaj sonrası patolojiden icimde parca kaldıgı cıktı.ininm inim inletti bu durum kandegerim 3e indi.tansiyon 6-3 gezdim ta eylül ayına kadar .su son üc aydır iyiyimde maasallah.

Korkma nihan sen elinden geleni yap gerekirse yine doktordu git tedaviydi ol. Rabbim bu şekilde nasip edecek demekki . Bu yoldaysan eğer bıkkınlık yok yılmak yok. Bizimkide böyle bir imtihan işte.

sen gibi sizler gibi arkadaslar oldukca birbirimize destek bu sekilde olunca hepimizde bıkma yılma kalmayacak insallah.tedavi icin 2ay daha bekleyecegim.eylül ayında gittim doktora suan folikasit kullanıyorum bide bir seker hapı hem kilo vermek hemde yumurtlamaya fayda saglar dedi.dur bakalım hayırlısı.sen hamilemisin yoksa bebek isteyenlerdenmisin

Rabbim daha saglikli gunler gostersin insaAllah canim.. Ve bu gunleride tebessumle an,guzelce kendine gel ve hazir olduktan sonra yola çik,dua etmeyi ihmal etmemek lazin,hep israrla istemek lazim,yuzsuzce arsizca istemeliyiz.. Verecegi yoksada verir :) senin icin dua edicem hep.. Rabbim nasib ederde dogurursam,seni hatirlamaya calisicam ve doguma giderken sana dua edicem.. Rabbim kucagimizi boş birakmasin :) amin..

:

aaa pardon maasallah senin bebiş dogmusta resimler konunulmus sanırım.rahim agzı yetmezligin varmıydı .

aaaa ravza ben sana duaya coktan basladım.kızdım sana bak simdi :)))tüm istiyenleri canım tüm istiyenleri.bak greyfurt cok iyiymiş bu rahimagzı yetmezligine gecmişteki paylasımlarda okudum.

Bu arada öyle pat diye giriverdim konuya ama dayanamadım seni okuyunca 4 yıl önceki beni , paşamı okuyunca 3 yıl önceki beni hep kendimi görüyorum. Ve dayanamayıp sakın umutsuzluğa kapılmayın ben varım ben de sizin gibiyim diye seslenmek istiyorum.
ben sayfanın sessiz sedasız sürekli takipçilerindenim ama pek yazmaya fırsatım olmuyor o kadar.
hikayeme gelince, senin ilk gebeliğime 4 yıl sonra ilk aşılama tedavisiyle hamile kaldım. ve ikiz. 18 haftamda foş suyum patladı ikisinide kaybettim. o günlere dönemiyorum bile artık. yaşadıklarımın hiç birisini unutmadım asla yeri dolmuycak bi acı ama üstüne o kadar çok şey ekledim ki biraz yıllandı. tam 1 yıl sonra hikayem biraz paşama benzetiyorum 30 kilo verdim ve kızıma hamile kaldım. kaldım ama ne büyük talihsizlik ne serklaj ne yat diyen ne servkis ölçen. bende cahilmişim diyorum.bu sayfayı o zamanda takip ediyordum ama olumsuzluklara denk geldim sanırım canım sıkılıp moralim bozulunca bırakıyordum. hamile piskolojisi yanlış yapmşım çok şey öğrendim son 2 yılda. Kızımı Allah a emanet 31. haftaya getirdim yine foş diye suyum acil sezaryen ve kızım çok şükür hayatta.
Bu noktada paşama söyleyeceklerim, aynısını yaşadım bende. zor günler katılıyorum ama ben hep korku doluydum ağlayamazdım bile inan paşam. şoka girmiş gibi sadece kızımı görmeye gider sütümü götürür onunla konuşur konuşur gelirdim. Bana versinler demedim verin diye ağlamadım duygusallığı yaşayamadım korkudan. ödüm koptu bir şey olucak diye öylece bekledim izledim hayata tutunuşunu. 31 hafta 1580 gr 41 cm doğdu. 25 gün küvozde kaldı. emmeyi hiç bırakmadı 2 yaşına kadar emdi. taburculuk sonrası korkularım çok daha arttı paranoyak oldum adeta. doktorumuz günlük 20 gr altına düşerse alırım hastaneye diye verdi eve. ne günlerdi ya doya doya çıkaramadım tadını. eğer imtihan da sabırda varsa o çile hiç bitmiyorki kızlar.. bugün geldiğimiz nokta mart ayında 4 yaşına girecek. anne bana bebek yapsana diyor.
ve ben yine göbek iğnelerimle dün ilk randevumu yaptım . yine bu yola çıktım Allah nasip ederse .. bakalım Rabbim neyleyecek..

Mandalina Kabukları
Yazar: Garo

Yolda karşılaştığımızda
Mandalina kabukları koyardık gözlerimizin üzerine,
Artsın acılara dayanıklılığımız diye

Yıllar sonra, ne olmuştur acaba
O bir zamanlar mandalina kabukları konulan
Göz kapaklarına

O sonu mutlaka ayrılıkla bitecek çocukluk
Ama tüm yaşamın tek gerçek aşkına

Neler gösterilmiştir o iki çift göze
Artık neleri görmesi istenmemiştir o iki çift gözün
Değmez yağmurlar yağarken yanaklara
Ve kim
Bir daha, hangi başka gözün üzerine koymuş
Koyabilmek için yanıp tutuşmuştur
Bir başka mandalinanın kabukalarını
Dayanıklılığı artsın diye acılara

Kaç saniyede
Kaç göz açıp kapayışında geçer uzun seneler
Yağmaz yağmurları beklerken çorak yanaklar
Gözlerin altındaki torbalar
Geçmişi göremezken büyükler
Geleceği mi görür çocuklar

"Haris Alexiou"

:

aaa pardon maasallah senin bebiş dogmusta resimler konunulmus sanırım.rahim agzı yetmezligin varmıydı .

evet 3 yaşımız biticek taşekkür ederiz.Darısı dualarımda olan sizlere her daim. o konu ise tam bir muamma bunu inan şuan bende bilmiyorum bende rahim ağzı yetmezliği var mı acaba sorularım var zaten sizlere ben anne oldum bu yolda ama sen benden daha tecrübelisin bu konuda inan.. Allah bir acı yaşatmasın tamamına erdirsin bir avazda kurtulursun inş..

sende mi pkolusun canım yoksa? ben kızımdan önce kilo verdim ama gebelik doğum derken öylece aldım ve bir daha veremedim. gözümü kararttım bu şekilde bu ay tedaviye başladım valla. dün ilk iğnemi yabtım bakalım yumoşlar ne dicek :)
bu arada kafamı kurcalayan şu kilo konusu şu an hamile olan serklaj yaptıran kızlar kaç kiloyla hamile kaldınız gidişat nasıl merak ediyorum. bu konuyu daha önce tekrar gündeme getirdim tam paşamın doğum telaşı girdi araya kaynadı benim sorum ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…