Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canım bebekler neden kusarın cevabını hemşire demiş zaten:))
Uyku apnesinden bence olabilir kalp durması...
Sanırım kalp dr si gelecek bakmaya...

Bu arada güldüm yüzümü yıkıycam demişsin ya...:)) Uykusuzluktan bebişe süt olmaz bu sefer sen yine de uyu ara ara...

Yelizciğim gerçekten her antibiyotik her enfeksiyonu tedavi etmiyor. Bunu Arda Bey de söylerdi. Biliyorsun yazmıştım 15. haftamda suyum geldi bana antibiyotik tedavisi uygulandı biri galiba ampisina biri de zimakstı galiba. Yani her şeye göre ayrı antibiyotikti... Aslında enfeksiyonun türü öneml...

Canım maşallah bazı şeyler netleşmiş. Çok sevindim. Artık 2. bebeişi fazla beklemeden o dr oradan gitmeden başka yerler dr yi kapmadan yap canım...

Metal de yazmış. Bazen demişsiniz oturarak banyo yaptığınızı. Yine de enfeksiyon nedeniyle duş şeklinde 5 dakikayı geçmeyecek şekilde yapmanızı tavsiye ederim...

Canım için rahatlamıştır. sevindim...

Geçmiş olsun arkadaşım burayı takip et öncelikle vakit buldukça ara ara geçmişi oku. Öncelikle ikiz gebelik-serklaj, ikiz gebelik- yatma, ikiz gebelik- progestan kullanımı ile ilgili farklı görüşler var. Tek gebeliklerde her ne kadar dr ler yatmayın dese de serklaj varken genelde yatanlar karlı çıktı. Yatmayan arkadaşların da zaten net değildi teşhisleri. Tedbiren serklaj yapıldı böyle çalışan arkadaşlarımız da oldu. Genelde yarım ya da tam doz haftalık proluton depot kullandık. Progestan erken doğumu engellemede çok önemli. Kasılmalar için bazılarımız endol, mağnezyum nidilat gibi ilaçlar kullandı. sık sık vajinal kültür, kanda ve idrarda enfeksiyona baktırdık şikayet olmasa bile. Ve dr lerimiz istemeden de yaptırdık. 3 litre su içtik.sola yatmaya çalıştık. Birçoğumuz vajinal temizliğimizi wc sonrası yarım litre suya 4-5 damla elma sirkesi koyarak yaptı. Dr öncesi vajinal temizliği ağdayla değil jiletle yaptık ki bazı yerlerde ağdanın erken doğumu başlatabileceği yazıyor., Kabız ve ishal olmamaya çalıştık. Banyomuzu ayakta (oturarak birikintiden enfeksiyon olabilir) kısa 5 dakikada duş şeklinde yaptık. Bol bol dua ettik.:)) Sormak istediğin şeyler olursa sor herkes cevaplar sevgiler... Bu arada neredesin dr n kim?

Bir de bazılarımıza yattığımız için dr düşük doz kan sulandırıcı iğne ya da coraspin verdi. Ben de pıhtılaşma da var 0.6 lık kullandım...

Elinizden geldigince yanlariniza yatin ve nar kani sulandiriyo,yazin visnenin gordugu gorevi kisin nar yapiyo,kan pihtilasmasi farkettigim kadariyla rahimagzinin da acilmasina sebep oluyo,bu yuzden egzersizlerinizi yattiginiz yerden;karin kaslarinizi zorlamadan yapin,su cok onemli ben hic kabiz yada isal olmadim 2,5 litreyi mutlaka tuketin,gun icinde yediklerinizi dengeleyin,mesela gaz ve kabizlik yapici seyler yediyseniz,tam aksi etkiyi gosteren yiyecekleride tuketin,biliyoruz ki kabiz ikinma yuzunden,isal se doogum sancisini tetikledigi icin erken dogum riskine sebep olabilir,ve her serklajlinin bilmesi gereken en onemli konu,rahmimizde yabanci bir cisim var ve normal gebelerden kat kat fazla enfeksiyon rizkimiz var ve buda bir numarali erken dogum,kesenin acilmasi,hunilesmesine sebep oluyo,okudugum bi yazida hamilelikteki idrar enfeksiyonunun cok sinsi oldugu,yanma ve sik idrara cikma gibi belirtiler gostermedigini ogrendim doktorum surekli bu korkuyla yasayamazsin,su tukettigin surece idrar enfeksiyonu vucudundan en kolay sekilde atilir dedi.. Aklima bu kadar geliyo,bu arada normal hamileler gibi beslenmemize dikkat edelim,esktra bi durumunuz yoksa ozellikle 20. Haftadan sonra gunde bi haslanmis yumurta,yatmadan once veya gece bi bardak ilik sut,et cok tuketemeyenler mantar ete en yakin protein deposu,ve bol meyve.. Ayrica SİYAH ZEYTİN rahimdeki kaslari,bebegi tutan baglari guclendiriyormus,ben hergun en az 10 zeytin yiyorum ve,karnims hergun 3 felak,3 nas,3 ayetel kursu,3 ihlas ve 1 fatiha okuyup ufluyorum,cok rahatlatiyo :) simdilik bu kadar

arkadaşım geçmiş olsun Allah son haftalara gelmeyi nasip etsin. chnb çok güzel açıklamış, bence kan sulandırıcı kullanıp yatman daha mantıklı. Bir de Ankara'dasın galiba doktorun kim?

canım sakın nar tüketme nar rahmin kasılmasını sağlıyor, bizim gibi riskli gebelerde çok tehlikeli normal gebelere zararı olmayabilir ama bizde riskli

Bende oyle duymustum ama arastirdim oyle bisey okumadim,sadece su var kan pihtilasmasi olmayan gebelerde asiri nar tuketimi kani sulandirdigi icin ve zaten kanin ihtiyaci olmadigi icin,tipki pihtilasma gibi,kanin fazla sulanmasida rahimagzini aciyo ve bu sebepten erken dogum oluyo,yazin visne de normal gebelerin yememesi gerekiyo ama fihtilasma olanlarda yenebilir

ayrica maydanoz nar ve bunu gibi riskli besinlerinde fazlasi zarar,uygun miktarlarda hepsinden tuketebiliriz,bundan korkup hic agziniza surmemezlik etmeyin,ayni sekilde cok faydali diye de herhangi bi besini asiri tuketmeyin.. Yine herseyin asirisi zarar.. Protein hatta vitamin zehirlenmesi diye de bisey var

Son düzenleme:

Kanıtlanmış bir şey yok benim de bildiğim ama şüphesi var? Bence ray sorunlu olarak bu şüpheli gıdayı tüketmemek lazım. Zaten pıhtılaşması olanlara ya da yatanlara dr lar iğne veriyor o zamanda ek kan sulandırıcı gıdalar tehlikeli. Ama hamilelik başlı başına pıhtılaşma eğilimi olan bir dönem ozaman da C vitamini olan gıdalar limon vs. iyi geliyor.

Evet kismetse bazı şeyleri netleştirdi çok şükür.
Inşallah sağlıkla kavusurum bebegime.

Ikinci bebek kısmet isi bakalım.
Barış beyi yakında tr de bile bulamayacağı z galiba.

canım öncelikle geçmiş olsun.benimde kanda hetorozigot var pıhtılaşma türü.ben 13 haftamda serklaj oldum 1,5 aydır yatıyorum.pıhtılasma için iğne kullanıyorum.benim dr ilkten o kadar yatma kanın pıhtılaşır dedi ama sonunda iğneye başladı sende kullanıyosundur sanırım.sürekli yat wc kalk sadece.alışırsın yatmaya bende ilk yattığımda heryerim ağrıyodu şimdi alıştım.senin daha dikkatli olman lazım acil serklajlısın bide ikiz yat canım bebişler için

Arkadaşlar ne güzel açıklamışsınız teşekkür ederim ben bu forumlardan çok şey öğrendim kısaca kendimi tanıtayım ismim neşe öğretmenim ama hamileliğin başından beri okula gitmiyorum raporluyum Ankara'da yaşıyorum doktorum Tolga Ecemiş kendisinden çok memnunum 21. Haftalık ikiz kızlarıma hamileyim bundan önce bir kaybım var 9 haftalık kalbi durdu ve sonrasında benim kanımda pıhtılaşma olduğu ortaya çıktı 0.4 lük cleaxsan vuruyorum hergün anlayacağınız hem ikiz hem pıhtılaşmalı hemde serklajlı ultra riskli bir gebeyim 😊Rabbim hayırlısıyla kucağımıza aldırsın inşallah

mrb arkadaşlar uzun zamndır kısmet olmadı yazmak yeni gelen arkadaşlar var Allah yar ve yardımcınız olsun sağ salim kuzularınıza kavuşursunuz inşallah.Rabbim olmayan arkadaşlarıma tez zamanda hayırlısıyla bebişler nasip etsin.Arkadaşlarımız iyi haberlerini okumak beni ziyadesiyle mutlu ediyor.Umarım hepiniz için her şey yolunda gider.Sevgilerle...

Evet kismetse bazı şeyleri netleştirdi çok şükür.
Inşallah sağlıkla kavusurum bebegime.

Ikinci bebek kısmet isi bakalım.
Barış beyi yakında tr de bile bulamayacağı z galiba.

Aman gitmesin iyi dr lere ihtiyaç var...

Meslektaşmışız:)) Ben Antakyadayım. Riskli gebelik zor ama sonuçta başarı imkansız değil....Doğal ikiz sanırım... Dr ni de mery çiğim yazar listeye. Ankaradan sutanesi ve abmaya var şu an forumdan...

Canım şimdi gördüm yazını.
Geçmiş oldun canım. Allah şifa versin.
Sen yine arada idrar ve kan tahlillerini yaptırmayı ihmal etme canım.
Ayrıca Sabah ilk idrar hep sorun çıkartıyormuş. O yüzden ilk idrarı tavsiye etmiyordu burdaki labaratuvar
Yanılmıyorsam Largopen de hafif bir antibiyotik diye hatırlıyorum ben.

Merhaba arkadaslar uzun zmandir giremiyorum bulantılar beni hayattan bezdirdi bu sefer,su dan tiksindim bu havada icim yanıyor ve icemiyorum,ben 12. Haftama giriyorum ayın 16. İkili test yaptırıp bu Afet dogum yaptıgım doktora gitmeyi dusunuyorum dikişe yanaşmazsa ne yaparım bilmiyorum 2. Bir Plan'ım yok benden şimdilik bu kadar
Ferhal maşallah haftan cok guzel,Allah tamamına erdirsin,paşam Muhammed emini face den takip ediyorum insallah eve geldig gunleride yazacaksın,bı cok arkadaşı face'den takip ediyorum,merry benide hamileler listesine ekleyebilirsin cinsiyet belli degil beklenen dogum tarihi 29.06.2014 insallah görürüz o gunleri

canım sağol ilk enfexia,üromisin antibiyotik kullandım.buna rağmen geçmemş.sonra monurol ve zinnatı halen kullanıyorum günde 2 kez.dün akşamda dr aradım geçmemiş diye largopen kullan dedi.ben pazar olduğu için largopeni daha almadım zinnatı kullanıyorum hala.iki gün sonra bida yaptırıcam idrar testi bakalım nolcak.dr kültürde hangi mikroba karsı duyarlısın bakalım ilacını değiştircem dedi kültür temiz çıktı lökosit bakteri yok.kanda sadece crp baktırdın yoksa başka bişeyede baktırıyormuydun

Bende hep seni merak ediyordum bu kız hiç yazmıyor nasıl diye. Maşallah haftaların ilerlemiş. Allah sağlıkla zamanında kucağına almayı nasip etsin. Emir oğlana bakalım ne kardeş gelecek. Kızmı erkek mi. Allah gönlünüze göre versin.
Nasıl oğlanla zor olmuyormu. Çok hareklendii bizimki. Buğünde ilk hastalığımız olduk. Küçük nezleleri hastalık olarak saymazsak.
Bende 15. Haftaya kadar su içememiştim. Hemde yaz dı bide.
Allah yar ve yardımcın olsun kuzum.
Inşallah Dr konusunda. Herşey gönlüne göre hayırlısı nasip olur.

Tam Kan tahlili ve ayrıca Crp baktırıyordum. 24. Haftadan sonra Crp atlamışız. 28.haftada bi baktık 29 çıkmış. Bende çok antibiyotik kullandım. Ilk bir hafta çok yoğun sonrada Bir ay. Günde bir gr kullanıyordum.

ay utandım bak görmemişin bri oglu olmuş çekmiş çüçüsünü koparmışbenimkide o hesap olsun be gülüm 10 dakika görüyordumya oglumu evime gelsin doya doya seyredicem küçük adamımıbugün bebek küvetlerine baktım eşime deidm küç.ük degilmi büyügünü alalım eşim güldü bizimki sanki çok büyük dedibugün bebeg giderken tandııklar eşime bri sarıldılar kutladılar beni ne ka sevindim deidm pşama rüyadamısın gerçekmisag sgalim bebegide getriyim evime daha ne isterim saglıklıısndan işşallah
nar dereotu yeşil sogan maydonoz yemeklik sogan yeme taze nane yasakdüşük yapıyor kereviz ananas yemedaha aklıma gelmedi gelince yazarım

naber bebiş kız ne var ne yok bakalım

rabbime bir degil binlerce şükür ne kadar secde etsem şükretsem az oglumu kucagıma aldım emzirdim hoş yalandır durdu ememedide okadar güzel bir duyguduki sormayın allahım 12 seneldir bu anı bekledim ben o an hiç bitmesin istedim hemşre dedi teninize yatırın sizi hissetsin dedi yerim onun hissetmesini öyle gözlerini dikti baktı eşime bir bakıyor bana bir eşime diyorumki bize bakıyorya buna anne bunada baba diyorlar galiba diye der dedim gülüştük ellerini öptüm suratını okşadım saçlarını başşını neresi gelrise artıkvideosunu çektik o kadar sevinçliyimki sormayın 4 adet baddaniyesi var kirlenmiş okadar dedim hanımalara kirlisi varmı diye var dediler bugün sinirlerim tepeme çıktı kirlileri görünce yanımda baddaniye götürdüm allahtan şimdi kalkıcam kıyafetlerini baddaniyesini yıkıcam ütülenicek yarınada ıssız adam keki ve gül böregi yapıp götürücem söz verdim ordakilere maksat rüşvet vereyimde bebegime iyi baksınlar bebegim 15 gramı geri almış kızlar ama oksiyeni açık halen yarın doktoruyla epey bir konuşma yapıcam bakalım neler dicek şimdi süt sagmam lazım çıkmam laızm dilerim rabbimden evaldımı sag saglim evime getiriyim mevlam olmayanlarada te zzamanda versin işşallah tek dilegim var ben mutlu oldum onlarda olsun işşallah

BEBEGİMLE EMİŞTİKKKKKKKKKKKKKK YAŞAŞSINNNNNNNNNNNNNN

Ah canim benim.ne kadar cok sevindim

Kotu gunler geride kaldi.artik minik.adam bundan sonra bu guzellikleri yasatmaya devam.edicek insalla
Yuzun hep gulsun arkadasim

Bencede gitmesin bir yere.
Hatta u.u den bile gitmesin. O kadar çok insan umudunu ona bağlamış durumdaki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…