- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
- 223
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #52.141
ben geldim cennet kokulumla buluştumdoktoruyla konuştum çok şükür herşey yolunda dedi böyle gidersen dedi 3 hafta sonra yanında dedi yani 27 aralık oluyor bu 15 gram vermiş benim kuzum kusuyor yavrum bugün gittim yanına ömrüme aldıgım baddaniyeyi sermişler altına allahım içim bir tuaf oldu dünya sanki durdu dedim güzel kızım ömürüm sana nasip olmadı kardeşine oldu dedim içimi bir çekesim vardıki sormayın benim küçük adamı yüzüstü yatırmışlar kolundaki katadirali çıkarmışlar yavrumun bütün kolları delik deşik kıyamam kuzuma hemşireye dedim kusmuş çok pislenmiş dedim allahım gazlı bezi yastık yapmışlar görseniz gülersiniz okadar küçükki kafası gazlı bez yastık gibi kocaman kalmış degiştirin dedim batmış allah bilir ne kadar yattı kuzucum kusmasını sordum hemşire dedi midesi bagırsaklarıda daha gelişmediginden oluyor dedi kuzuma gene oksijen vermişlerdi minnacık bedeni soyulmuştu pul pul kalp atışları ara ara iniyor aşagıya makina ötmeye başladı küvezine dokundum az oynattım geri geldi kalp atışları bilmiyorum amam yogun bakımından memnun degilim nedense ya 4 bebege 1 hemşire var biri brryerden digeri briyerden aglıyor içim acıdı bebelere bana bugün müjdeli haberi verdiler kızlar yarın güzel bir duş alın gögüslerinizi sagın öyle gelin paşam dediler nedenki dedim emişiceksiniz dedi hemşire allah demişim gözlerimdeki pırıtıyı görseydiniz 32 dişim dışarda nede seviniyorum rabbime şükürler olsun artık ogluma meme vericem okadar bekledim 23 gün sonra muradıma ericem işşallah kafama takılan lar var:44::44:
1- bebek neden kusar:44:
2-uyku aknesindenmi kalp atışı yavaşlar:44:
3-allah korusun kalbinde bri sorun ols adoktor farkederdi degilmi:44:
hemşireye dedim çok hareketliydi buraya geldi hareket yok dedim size öyle geliyor hareketli bebeginiz dedi göz muayenesi var bu hafta 450 milyonu getirin dedi bu hafta dokturu çagırıcaz dedim tamam dedim zamanını o belirlicekmiş 750 milyonda kalp için dedi zamanını ben dicem dedi eşim eve erken gelirse küçük adamıma gene gidicemyarında emişicez işşallah allahım emeklerimi boşa çıkarma ne olur 12 senelik özlemimi bana bagışla yalvarrırım sana o daha çok küçük o hasta olmasın ben olayım agzı dili yokki şuram buram agrıyor desin küçücük bedeniyle yavrum savaşıyor elimden hiç brişey gelmiyor ah paşam diyorum bunada şükür allahtan herşey diyorum ama ne biliyim kollarını gördükçe morluklarını allahım içim acıdı ona birşey olmasın diye yerimden kalkmadım ben saglıgı için yapıyorlar ama ne biliyim canım acıyor igneleri her sokuşlarında kollarına aglıyordur kuzum sag saglim bir çıkaydı şu hastaneden işte ozaman dünya benim olucak inanın bayram ilan edicem ogünü o gece hiç uyumucam 10 dakika görebiliyorum yavrumu çık diyorlar bana ozaman evime gelsin doya doya seyredicem uykummu geldi gidicem yüzümü yıkıcam gene durucam başında içime çekicem kokusunu adınla yaşa bebegim muhammet eminin
rabbim olmayanlarada tez zamanda versin inanaın aklıma geldikçe dua ediyorum
Canım bebekler neden kusarın cevabını hemşire demiş zaten:))
Uyku apnesinden bence olabilir kalp durması...
Sanırım kalp dr si gelecek bakmaya...
Bu arada güldüm yüzümü yıkıycam demişsin ya...:)) Uykusuzluktan bebişe süt olmaz bu sefer sen yine de uyu ara ara...
antibiyotiğini değiştirsin yaa canım benim önceki gebeliğimde dr inatla vermedi bana suprax verdi günde 1 tane arttıda arttı bebeğim gitti .bu dr um alfasilin verdi 3 tane tak diye kesti enfeksiyonu şimdişik iyiyim ben başka dr a git çok merak ettim seni(
Yelizciğim gerçekten her antibiyotik her enfeksiyonu tedavi etmiyor. Bunu Arda Bey de söylerdi. Biliyorsun yazmıştım 15. haftamda suyum geldi bana antibiyotik tedavisi uygulandı biri galiba ampisina biri de zimakstı galiba. Yani her şeye göre ayrı antibiyotikti... Aslında enfeksiyonun türü öneml...
Arkadaşlar çarşamba günkü kontrolden sonra gece 1:30 da barış beye mail gönderdim. 15 gün beklemek istemiyorum diye..hemen cevap yazmis sağolsun. Benimde aklimdaydiniz diye cevap yazmis.
Kismetse randevum haftaya perşembeye kendisi ile,
Ve kendisi doğuma giremediği için dogumumu esi bursa cekirge dorukta kendisi yaptıracak.
Perşembe günü gidip kendisi ile tanıştım ve görüştum.
Ne zaman hangi saatte olursa olsun doğuma gelecek.
Bu konudada güvendiğim bir dr olmasi beni psikolojik olarak çok rahatlattı.
Barış bey gibi bir dr la bu süreci geçirmek en buyuk şansım oldu.
Canım maşallah bazı şeyler netleşmiş. Çok sevindim. Artık 2. bebeişi fazla beklemeden o dr oradan gitmeden başka yerler dr yi kapmadan yap canım...
Evet canim,3. Aydan beri yatiyorum,o aydan beri banyoda cok asiri yoruluyorum,zaten oturarak banyo yapiyorum,tansiyonum dusuyo,mutlaka da bir sure akintim oluyo banyo sonrasi,burda okumustum sk banyo olmuyorum kaslari yumusattigi gevsettigi icin,ben zaten korkudan seyrek yapiyorum,siliyo annem islak mendille,doktordan doktora ve cok kaynar suyla olmuyorum ilik oluyorum kaslarim gevsemesin diye.. O kadar canim :) inan saclarim yagli kalmaktan uzadi,dibim geldi bi suru :) napalim katlanicaz
Metal de yazmış. Bazen demişsiniz oturarak banyo yaptığınızı. Yine de enfeksiyon nedeniyle duş şeklinde 5 dakikayı geçmeyecek şekilde yapmanızı tavsiye ederim...
canım antibiyotiğmi değiştirdim.kültür sonucumu az önce öğrendim.kültürdede üreme görülmedi lökosit ve bakteri görülmedi yazıyor.idrar tahlilini ac karnına verdim sabah bide çok az idrar çıktı örneğe zorla yetti.kültürüde öğlen verdim su içmiştim bolca idrarım gelsin diye acaba omu etkiledi bilemedim.ama şimdi doktorumu aradım o kadar enfeksiyonun olmadığı için kültürde çıkmamıştır dedi largopen diye bi ilçla yediden değiştirdi içim rahatladı biraz.
Canım için rahatlamıştır. sevindim...
Arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım 21 haftalık ikiz kızlarıma hamileyim ve iki gün önce serklaj yapıldı Dr um kontrole gittiğimde fark etti ve acilen dikiş atıcam yoksa 2 haftaya doğurursun dedi ve dikişim atıldı şimdi dikkat etmem gereken bişey varmı yada bi önerisi olan varsa sevinirim
Geçmiş olsun arkadaşım burayı takip et öncelikle vakit buldukça ara ara geçmişi oku. Öncelikle ikiz gebelik-serklaj, ikiz gebelik- yatma, ikiz gebelik- progestan kullanımı ile ilgili farklı görüşler var. Tek gebeliklerde her ne kadar dr ler yatmayın dese de serklaj varken genelde yatanlar karlı çıktı. Yatmayan arkadaşların da zaten net değildi teşhisleri. Tedbiren serklaj yapıldı böyle çalışan arkadaşlarımız da oldu. Genelde yarım ya da tam doz haftalık proluton depot kullandık. Progestan erken doğumu engellemede çok önemli. Kasılmalar için bazılarımız endol, mağnezyum nidilat gibi ilaçlar kullandı. sık sık vajinal kültür, kanda ve idrarda enfeksiyona baktırdık şikayet olmasa bile. Ve dr lerimiz istemeden de yaptırdık. 3 litre su içtik.sola yatmaya çalıştık. Birçoğumuz vajinal temizliğimizi wc sonrası yarım litre suya 4-5 damla elma sirkesi koyarak yaptı. Dr öncesi vajinal temizliği ağdayla değil jiletle yaptık ki bazı yerlerde ağdanın erken doğumu başlatabileceği yazıyor., Kabız ve ishal olmamaya çalıştık. Banyomuzu ayakta (oturarak birikintiden enfeksiyon olabilir) kısa 5 dakikada duş şeklinde yaptık. Bol bol dua ettik.:)) Sormak istediğin şeyler olursa sor herkes cevaplar sevgiler... Bu arada neredesin dr n kim?