Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
sevgili arkadaşlar ben bu satırları yazarken sizlerin muhtemelen totolarınızda pireler uçuşuyorgece saat 04-30 olmuş ben süt sagmaya kalktımaklıma brası geldi bakın kıymetinizi bilin sizleri bu saate bile yanlız bırakmayan paşanız yazıyoryatın anasını saten şurda olucaktınızki 2 lafın belini kıralım amam nerdeanca yatın oysa bu saatlerde uyanmak pahabiçilemezinsan zombi gibi oluyorah anasını satem bugün bebegime gittim allahım memeyi aldı tutu öyle baktı gülme geldi sesli hemşirede benle gülüyor hadi oglum emişelim bak gene biberona talim edicen geldigime deysin dediysemde ne kadar dil döktüysemde nafilehemşireye bu beni emdikten sonra ilk gün 10 2 gün 20 gram verdi etti size 30 gram dedim üzüldügümü dile getriidm oda ne üzülüyorsunuz paşam bakın sırf sizin bebeginzi degil kaç anne var onlarınkide veriyor dedibirde işin komigi 4 arkadaşız 5 arkadaşız 4 kişi emziriyor aynı saatte sırayla hepimizi alıyorlar sen curcunaya bakherkezin hayat hikayesi ayrı ya
1 annenin bebegi ikizmiş 1 kızı 2 kilo diger kızı yatan yanı 1.5 kilo küvezde yatıyor
2 annenin bebegi sarılık olmuş yatıyor gününün bebegi
3 annenin bebegi benim gibi 28+5 suyu gelmiş yatıyor
4 annenin bebegi 4 oglan kadının 4 adet oglu oomuş ilki 7 aylık 2 bebegi 6-5 aylık 3 bebegi 6 aylık vefat etmiş karnında hanım hafada 3 kere diyalize giriyor bebegi zayıf annenden dolayı ve oksijen alıyor makinalara baglı allahım ömür versin hepsinede hepsizde çok zor
benim bebekte biliyorsunuz suyu geldi 32 gündür kuzucugumdan ayrıyımbugün ne canımı acıttı küveze koydu hemşire yüz üstü yatırdı yavrum agzıyla arandı durdu yeri dedim hemşire hanım versenizde emzirsem tam uyandı aranıyor öyle dedi annesi efor çok sarfetti ben onu sonra doyurucam çıtçıtlı badı almıştım allahım kocaman olmuş yemiş oglanı boyu bugün 2 adet tulum aldım kıyafetlerini ayarladım bıraktım işşallah onları giydirilerelleiklerle çoraplarda var takmıyorlar sinir oldum ya neden istedinizki takmıcaksanızbu arad bomba bri laf geliyor benden kulakları açın iyi dinleyin olurda dikişinzi varsa karnınıza bebeginzi varsa aman diyim tutum düşmesin çünkü okadar komik brişey anlatıcakmı gülüceksiniz
annemle aramda diyolok geçti aynı şu
annem kızım saat kaç oldu nerde kaldın merak ettim
ben anne kusura bakma hastaneden tulum istediler bulana kadar canım çıktı anca geldim
annem bakıyım ne aldın
benanne bu 2 tulumu aldım ne zormuş prametüre kıyafet bulmak istedigin yok
annem kııyafeti görüyor annem agzından çıkan kelimeye dikkat edin kaç tl verdin 2 tuluma 50 anne yan yatma yastıgıyla 60 geldi ucuz buldum aldım ne yapayım ihtiyaçannemdeki tepkiye bakın siz düşünür önce sesi çıkmaz ah kızım bu tulumları neden bu kadar küçük aldınki okadar para vermişsin biraz büyük alaydın keşke
benbendeki tepki aynen bu yeminleanne adı üstünde prametüre ne büyük alıcam ben küçügünü bulana kadar anam agladı dedim amam bende bri gülme varmış aklım ageldikçe biraz büyügünü alaydın sonrada giyerdi zamane insanı
annem ne güüyosun kız ayaga kaldırma beni lohusa demen yaşın abakmam döverim seni
olay bu nerden bakarsan bak nerden turatsan tut gülme garantiilahi anne sen çok yaşa hemi okadarda gzüel söylüyorki allahım aklım ageldikçe güleism geliyor

Metalciğim tenhalaşmış bura yine. Yelizzz en son şikayetiolduğunu yazmıştı galiba. umarım sorun yoktur...

Ravza da yazmamış. umarım iyilerdir...

Sanki büyüsünü kaybetti burası.
Ben eski günleri cokkkkkk özlüyorum.

Ben kendim adına iyiyim çok şükür.
Rabbime şükürler olsun suna itibariyle 34+0 olduk.

Oy oy maşallah BarekAllah 34. Haftada doldu. Allah'ın izniyle 37 den önce doğmayacak güzel kuzu.

:119::119::119::119::119::119:
:124::124::124::124::124::124:

Bende arıyorum eski günleri.

Metalciğim tenhalaşmış bura yine. Yelizzz en son şikayetiolduğunu yazmıştı galiba. umarım sorun yoktur...

Ravza da yazmamış. umarım iyilerdir...

Ben iyiyim canim cok sukur,gun icinde duzenli girip bakiyorum,bugun kimse yazmadi,pasam disinda :) o da sevindirik durumda kiyamamm :)
Ben iyiyim iyi olmasina ama kiskanclik krizlerim cok kotu.. Esim izmirde bensiz gayet iyi idare edebiliyo aslinda ama benim sebepsiz tacizlerim yuzunden,artik gel dedi demin.. Cok sinirlendi,guvensizlige tahammulu yok,bende hamilelikten midir nedir iyice kompleks yaptim,seytan vesvese veriyo,diyo ki gozden uzak olan,gonulden de uzak olur.. Esime soyledim,en yakin tarihe bilet alcam diyo cok kizdi..
24+0 oldum.. Yuzdum yuzdum kuyruguna kadar geldim riske atmakda istemiyorum,burda kalmakta,esim;Allahla pazarlik mi yaptin diyo,orda kalirsan dogcak,buraya gelirsen duscek mi diyo ;( annemde gondermiyo ooofff bana akil verin nolur

Sessiz çok sessiz topiğim. Nasılsın bu gün.
Canlar herkes nasılsınız.

Bizde iyiyiz sukur bu cuma 22 hafta oluyoruz..ctesi arda beyle randevumuz var..akintim hala devam ediyor....bende kabullendim artik artmasinda...gunler cook ama cook yavas ilerliyor...ama ben heranima sukrediyorum...sizleri seviyorum...

Zor bir donemden geciyoruz canim...hem hamilelik psikolojisi hemde bizim icinde bulundugumuz heran birsey olacak korkusu...cok normal boyle dusunmen...insanin hamileyken en cok ihtiyac duydugu insan esi oluyor ama en onemli olan senin ve bebegin icin imkanlar...bakaninda var...bende annemlerde kaliyorum esimle..yeterki saglikli ve hayirlisiyla bebeklerimizi kucagimiza allalimda...hersey duzelir insallah...

Pasam oglusunada 41 kere masallah guzel haberlerini okudukca coooook mutlu oluyorum...

kalp kalbe karşıymış inan şimdi bende sana yazıcaktımallah razı olsun kardeşim sagolasın inan çok mutluyum birgün hiç unutmuyorum arda beye gidicem allahım akıntım ne arttı ne agladım allahım deidm kendim için istemiyorum eşim için ne olur bebegimizi bize bagışla yalvarırırm ben ona ne derim dedim ogün muayeneye gittim tam femikalden giridm forç diye bri akıntı boşaldı korkumdan bakamadım kanmı akıntımı diye muayene odasına girdik hiç unutmuyorum yeşim hanımda var eşimle üstümü çıkarıyourm muayeneye hazırlanmak için korkumdan yeşim hanıma eşime dedim bakın diye bri korku bri titreme yeşim hanım gördü bu akıntı neyki dediinan yumurta peltesi gibi akıyordu arda bey baktı rahimi temizledi inan okadar her muayenede eziyet çeksemde buna deydi rabbime binlece şükür evladımı bana bagışladı okadar öyle badireler atlattımki deidm paşam hep takıyorsun kafana vesvese gelmesin allahına şükret bu haftaları gördün bunada şükür ama tek üüzntüm gebeligimi yaşayamadım oglumu karnımda tam anlamıylada hissedemedim elalem gibi alış veriş gezmeler yapamadım halen ayaktayım bazen diyorum ah paşam sen ayagadamı kalkıcaktın inan 90 gün yattımya inan daha yeni ayaklarıma can geliyor

onun için umudumuzu kaybetmeyelim dilerim rabbimden saglıklı hayırlı amelli evlatlar olurlar yavrularımız acılarını göstermesin yaradan işşallah hiç birimizin olmayanlarada tez zmanada versin işşalah

bu arada mavişe selamlar iletiyorum canım işşallah götrücem bebegi yanına çıksında hayırlısıyla az kendine gelsin halen korkuyorum ona brişey alırken hevesim kursagımda kalıcak diye ama inanıyorumki beni güldüren rabbim senide güldürücek prametüre annesi olmak çok zormuş unu hergeçen gün anlıyorum inan bebegimi emzirmeye gdicegim için iple çekiyorum sütüm gelmeyince ne vıyaklıyor sıpa dün karı koca ne güldük ne kaddar bri bireyiz degilmibenle bir bayanda vardı emzirmeye gelmiş oglu aglıyor video çekiyor diyorum aglamaya ne seviniyos sevinmezmiyiz diyor sesini duyuyos

hayırlı haberlerle gel işşallah haberdar et beni arda hocaya birini yönlendirdim işşallah gelicek 3 kayıp yaşamış 3 aylık olup düşüyormuş bulgaristanlılar olmaya olmaz aklına gelirse haberi olsun hoş senn heyecandan unutursunda neyse

ben geldim gene allahım ne mesudum bilemezsin havalarda uçuyorum inanın dün küçük adamımla epey seviştik babasının kucagına ilk defa gitti allahım eşimin bir tutması sevmesi konuşması vardı görmeye degerdi ben bu günleri görücekmiydim allahım deidm şükrettim inanın ay nasıl anlatıyım şimdi size anlatamamki o gözlerindeki işiltı sevinç tutmuş oglana tosunum diyor allahım dedim canım ismine hürmetin olsun ne neymiş tosun sonra başladı şekerim demeye senle baş edemiyorum ben dedimsonra aranmaya başladı emzirmeye verdiler eşim çıktı 2 defa geri girdiginde eşim ellerini tutmak istedi eşimin parmagını bir kavraması var sormayıneşim pcye kapagına koydu allahım bu mutlulugum hiç bozulmasın ne olur hevesim kursagımıda kalmasınallah nasip ederse gene düşücem yollara öylen allahım beni mutlu etti dilerim rabbim olmayanlarıda mutlu etsin allahım bir tulum bu kadarmı yakışır biçilmiş kaptan oldu yeminle aldıgım tulum bile az büyük geldi daha annem diyor kızım çok para vermişsin az büyügünü alsaydın ah anacım keşke olsaydında oglanın üstündekini görseydinnerde bu millet nerde bu devlet hey uyanın ben gelsim kimse yok be

Bizde iyiyiz sukur bu cuma 22 hafta oluyoruz..ctesi arda beyle randevumuz var..akintim hala devam ediyor....bende kabullendim artik artmasinda...gunler cook ama cook yavas ilerliyor...ama ben heranima sukrediyorum...sizleri seviyorum...

Bu haftalarda günler geçmek bilmiyor fakat 25 den sonra daha hızlı geçiyor. Allah günlerimizi gibi akıp geçirsin.
Arda hocamdanda güzel haberlerle gel canım. İnşallaj akıntın içinde normal diyecek ve için en azından daha rahatlayacak. Ç
Allah'a emanet olun.

Masallah masallah canim ya....bu gunleri gosteren rabbime binlerce sukur...darisi bana ve burada isteyen tum arkadaslara insallah...

Ne kadar sukretsem ınan az. Rüya görüyormusum gibi geliyor.
Rabbim dileyen herkese nasip etsin.

Bu haftalar çok zor geçiyor. Benim kendime bile tahammülüm yoktu.ama 26 sonra 28 heleki 30 dan sonra zaman çabuk geçiyor.
Cumartesi günü güzel haberlerle döneceksin inşallah.
Bakalım pasamiz ne kadar olmuş.

Ne güzel haberler böyle.
Insanın bebeğine dokunması nasıl bir duygudur acaba acaba sen yazdikca ben okurken gülümsüyorum.
Inşallah kavusmaya az kaldi.

Sessiz çok sessiz topiğim. Nasılsın bu gün.
Canlar herkes nasılsınız.

Canım Ahmet Arda iğne antibiyotiğe başladı sürekli emeklediği için sanırım böyle hasta oluyor26: Seninkiler düzeldi mi?

Sanki büyüsünü kaybetti burası.
Ben eski günleri cokkkkkk özlüyorum.

Ben kendim adına iyiyim çok şükür.
Rabbime şükürler olsun suna itibariyle 34+0 olduk.

Oyyy oyyy oyyy 34 olduk demek... Maşallah... Kupa işaretini bulamadım tebrik ederim canım...

Biz de bir süre öyle yaşadık. Büyük oğlum ve eşim antakyada ben istanbulda. Bu bir süreç şayet izmirde yardımcın yoksa 34 e dek bence gitme. Ya da izmirdeki dr ne sor. sanırım burada onun gibi dr bulamadın. 28 den sonra gel derse gidersin eşin yemek yapar sen de ısıtır yersin sadece... Eşine de güvenmiyorum sana hissi verme bence...

Canım telde de görüştük inanıyorum ki güzel olacak her şey... Arda Bey de güzel haberler verecek bence...

Tosun ha... Maşallah tosun paşaya... Çok tatlı maşallah canım... Tosun da olacak bak gör... Oğluşum benim o...

Sabah bana sormadan bu gece 23:55 e ucak bileti almis,sabiha gokcenden,persembe randevum vardi kanuni sultan suleymanda,annem babam cok kizdilar,karsidan gorumcem geldi beni aldi,emsey hospital da muayene oldum nesrin hanima,ilk gebeligimide onda ogrenmistim,bebegin durumu iyi,rahim boyum 28 mm e yukselmis hatta alttan olcsem 30 mm cikar dedi,hunilesme filan yok cok sukur,yine surekli yatma namazini kil,yemegini yavas yavas hazirla ama is yapma dedi,24 haftayi guzel geride birakmissin dedi :) cok sevindim,kizimin yuzunu gordum hatta dil cikariyodu :) bagdas kurmus kizim icerde izmire gidebilirsin ama artik evden cok cikma dedi :) kizlar ben adim gibi eminim ki serviks boyum 22 mm den 30 mm e ciktiysa.. Yatmam sayesindedir.. Yoksa hizla duserdi sizde mutlaka yatin,evime esime gidiyorum,is felan yapmicam,kusura bakmasin,makinaya camasir bile koymicam yani Zaten rabbimr emanetti simdi daha da emanet yarin izmirden yazicam size kizlar :)

Aryamia doğum yapmış 32 artı 1 de. 2400 grammış sağlıklıymış maşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…