Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canim hayirli olsun yeni oglun ...bencede dikisekadar bolca dinlen ayakta kalma...insallah dikisindede hersey yolunda gider...

Eylukgulu yazini okuynca duygulandm dusuk yaptigmz ay ayniydi sonra sen 5 ay korunmam gerekiyoms diyodn uzun geliyrdu zor dayaniyodn sonra sen hemn hamike kaldn ben bir sene sonra cok uzuluyordm cok yiprattm kendmi keske ojadr uzulmeseymism sonunda bebegm benmle sen simdi ikinciyi bile yaptn rabbm nasip etti bana ne kadr uzak geliyo bebegm bir yasina gireck galiba demkki akili bir bebek ve sende o cesareti kendnde buldn ben ne bedenen ne ruhen bunlara hazir deglm normldede sinirli bir yapim oldugu icin hamilelkteki zor gunlr sinirlermi cok yipratms hicbir seye tahammulm yok kizima cok sinirleniyorm sonra pismn oluyorm bir psikologa cok ihtiyacm var ama burada yok senin icin cok sevndm rabbm tamamina erdrsn

Evet kizlar ikinci bebek bir daha cocuk bana cok uzak geliyo bedenen ve ruhen cok yorgunm hala uzermdn ne yasadigm zor hamileligi atabildm nede lohusalik depresyonunu ruhen kotuymde encokta bedenmdeki hasarlr beni uzuyo burada herkz bisekilde zor gecrdi hamileligni bir ben degl ama herkz raht bir nefes aldi belkide ama ben degl sinav dunyasndayz ve benim bedenmle olan sinavm devam ediyor makata yirtk olustu ki bu bitcok bayanda dogumdn sonra oluyrms agrisna dayanmk zor olsada bircok bayanda oluyr diyerk kendmi rahtlatiyorm ameliyt riakleri korktmasa hemn olacm ama gaz ve gaita kacagi korkutuyr ki ben zaten vaginadn gaz ve gaita kacirdigm icin bide arkadn olursa naparm diyorm evet tam olark skintm bu icerde bir yirtigm var ve bu cok az dogmda gorunuyoms yani 2 binde 1 nekadrda az ve ameloyti zor ve riskli tekrarlama ihtimali cok yuksek dun bir doc ve profla konustm herkz yapamz kendnizi bilmeyn tecrubesz elkere birakrsanz her nüks bir oncekindn kotudr dedi belkide bidaha cocuk sahibi olamicm rabnime signdm beni iyi dojtrlrla karsilastrsn ki su yirtik kapansn

merhaba arkadaşlar
ben de iyiyim çok şükür.ray dışında normal gebelik problemlerim var .çok büyük karnım ve şişim sanırım nefesim sıkışıyo heryerim ağrıyo .çok sıkıldım yatmaktan .mevsim de tam uygun allahtan zaten kimse çıkamıyo .19 hafta...çok var daha çok yıllar film şeridi gibi gözümün önünden geçiyo ilk bebeğimi 23 haftalık kaybettim ,sonra boş gebelik ,sonra kızım oldu çok şükür serklajla hep yattım hiç zor gelmedi zaten gençtim ve çöp gibiydim .sonra trombofili 8 haftalık kaybettim .bi sonrakinde yatmadım hiç serklajmış clexan mış de devam ettim ama dr yat fln demedi .çok pişmanım.bunda yatıyorum en baştan beri gayet iyiyim ama şimdi o kadar zor geliyo ki eee tabi birde evde çocuk var dersleri var yemek derdi var .her şekilde zor.
ravza_nur allah yardımcın olsun
eylulgulu hayırlı uğurlu olsun
efulim geçmiş olsun en kısa zamanda sağlığına kavuşman dileğiyle
üzülme ben kardeşlerimden arkadaşlarımdan herkesten geç anne oldum allah 2.bebeği bize de nasip eder inşallah

Saol canım o günlere gittim bı an ne kadar zordu,korunmaktan nefret ediyordum çok şükür Rabbim senide benide fazla bekletmedi,burda bekleyen bütün arkadaslara Rabbim nasip etsin sanada çok gecmis olsun inşallah tez zamanla iyileşir yırtıgin ikinci cocuğu düşünüyorsan benim kadar olmasada çok açmamak gerek arayı ara verip silbastan yapmak dahada zor olsa gerek,ama önce saglık bunu bu hamileliğimde çok iyi anladım bu sefer bulantılar birde migde ağrıları çok zor gecti açıkcası ,bunu kucagma sag salim alayım bidaha düşünmüyorum

gece baya baktım sonra da yazmazsın cıktım ama iyi haberlerini vermişsin..
dikkat et kendine canım,dilerim iyi olsun hersey
ne güzel anlatmıssın:)
önce kız istemissin sonra neden erkek daha iyi olur dedin..arkadas gibi olurlar büyüyünce diye mi..

doktorunuda hemen ekleyeyim listeye hakkında hayırlısı artık :)

efulim en sorunlu senin dogum oldu sanırım...normal dogum oldugu için mi acaba?
çok geçmiş olsun canım...

mrb bayanlar:)
feryal abla masallah valla cidden yirttin..masallah akilli kizina :*
metal abla artik sik sik olmasada arada girip yazarim cunku telden zor oluyor bide tek basimayim zaman bulamiyorum her neyse seni seviyorum
eylul gulu sanada kolay gelsin cnm masallah sen benden de hizli ciktin
saka bi yana rabbim yardimcin olsun
efulim cnm hamd et bende logusa depresyonu atlattim arada asel de beni cileden cikariyor destek sart
yeni arkadaslar hikayelerinizi bilmiyorum uzgunum insallah hamileliginiz sorunsuz gecer...
artik bende varim
chnb abla slm :*
aaa sutanesi cnm kardesim seni unutacaktim malum coklu alintiyla telden yazmak zor oldugundan okuyup
aklimda kalanlari yaziyorum
sutanesi kardesim hep guzel haberler ver bize insallah akintinda normaldir cnm seni seviyorum
hepinizi seviyorim kizlar gorusuruz
pasam tatli telaslar bunlar
opuldunuz.com

slm kızlar,,

geçen hafta bugün 21+4 günlük bebeğimi rahim yetmezliğinden kaybettim malesef sorun bebek kaybetmeden anlaşılmadı çok zor günler geçmiyor bütün sayfaları okumak çok zor siz nasıl atlattınız bu süreci tekrar gebelikte gecikme yaşadınızmı benimde elimden tutun banada destek olun acıyı yaşayan biliyor dışardan herşey çok kolay kimse sanki beni anlamıyor yada onların söyledikleri bana saçma geliyor

Allah sana sağlık sıhhat versin canım. Çok zor ve yıpratıcı gebelikler geçiriyoruz. Hemen kardeş yapabilmek isteyebilmek çok zor. Ben büyük oğlumdan sonra yaşım var kardeşi olsun dedim fakat etken doğumdan kaynaklanan rahatsızlıklar araya girince hep erteledik kısmet 6 sene sonra Rabbim bende hem psikolojik olarak hemde fiziksel olarak o gücü verdi ve tekrar hamile olmayı nasip. Etti.
Daha erken canım şimdi hiç onları düşünme güzelce ve zevkle kızını büyüt kendinin sağlığıiçşn gerekli tedavini ol. Sonra Rabbim ne zaman istesen o zaman nasip edecektir inşallah.

Rabbim yar ve yardımcın olsun. Günlerin su gibi alıp geçsin. Evde bir kardeş varken yatmak çok ama çok zor. Ben hale büyük oğlumda geçen seneki onunla ilgilenememenin sorunlarıyla uğraşıyorum.

Bulantı ve miğde ağrısı çok zor canım Allah yar ve yardımcın olsun tez rahatlık versin.
Canım bende seni seviyorum. Bende tel den giriyorum o yüzden hep cümlelerim düşük ve kelimelerim bazen garip çıkıyor.
Zorda olsa gir canım.

Rabbim sabırlar versin canım. Birdaha yaşatmasın.
Allah istediğin zaman sağlıklı bir gebrlik geçirtip sağlıkla yavrunu kucağına almayı nasip etsin.

Daha acın çok yeni malesef bu süreçte hep çevrenin bizi anlamasını zor oluyor.

evet sayfalarımız çok ama sende burda senin gibi bu acıları yaşamış bu sorunla uğraşmış canları gördükçe yanlız olmadığını ve neler yapman gerektiğini anlayacaksın. Zaman buldukça geçmiş okumaya çalış canım.
Sormak istediğin het konuda burdaki arkadaşlar sana yardımcı olmaya çalışacaktık.
Tekrar Allah sabırlar versin.

amin canım inşallah okumaya çalışıyorum ama okuduklarımı kafam almıyo şuan en korktuğum şey tekrar hamile kalamamak yada anne olamamak yaşadığım acıdan sanırım çıkış yolu bulamıyorum kendime geldikçe tamamını okurum inşallah sütüm kesilmedi hala tekrar ne zaman regli olurum bu konuda da bana yardımcı olabilir misin canım normal çocuk doğurmuş gibimi oluyo süreç

Varmışsın şükür aklında olsun havaalanında tekerlekli sandalye var bir daha gerekirse iste yazmıştım aslında görmedin...(
Mutlaka dr ye git şüphen var intihap konusunda ihmale gelmez ilerlemeden çareye bakarlar...

Canım sen bazen bende ray yokmuydu diye şüpheye düşüyordun. Demekki varmış. Hayırlısıyla atlat inşallah. vajinal bakınca görmedi mi dikiş atıldığını?

canım mutlaka iyi bir dr de yaptır. zaman iyi gelecektiraceleetme ...

çok sevindim iyiolmana...

canım doğum hikayeni buraya da kopyala umut olsun azmin zaferi...

Öncelikle başın sağ olsun. Birçoğumuz benzer acıları yaşadık. Metalin yazdığı gibi geçmişi ara ara okumaya çalış. Hem sana bu yaşanmış gerçek hikayeler umut olacak hem de çok bilinçleneceksin. Bu arada tavsiyem büyük şehirdeysen sonraki gebelikte iyi bir dr ye gidebilmek için özel sağlık sigortası yaptırman...

Allah ım bizlerden başkasına yaşatmasın inşallah ne yazıkki büyük şehirde değilim doktorlarada güvenim yok burdurdayım çevre illere falan bakıyorum aslen uşaklıyım orda bi doktor vardı onunla görüştüm bugün sadece telefonda anlatabildim durumu tekrar gebe kalırsam eğer 12. haftada serklaj yaparız korkulacak bi durum değil çaresi var falan dedi ama dediğim gibi artık doktorlara zerre inancım kalmadı tekrar hamile kalabilir miyim onu bile bilmiyorum benide alın aranıza yanlız bırakmayın nolurrrr

Chnb canım bende dünden sonra emin oldum evet ben bı ray'im,vajinal bakmadan konustuk ,bi gün önce z.kâmile ikili test için gittim orda doplerde doktor bakarken bı yandan hikayemi anlatıyorum agrili olduysa sende ray yoktur dedi birde 20 haftadan sonra ray kaybı olurmuş uzatmadım şimdi burda okuduklarımı anlatmaya kalksam uzar gider ama en son buraya geldigimde 2cm denmişti dedi konuyu kapattım

Basın sag olsun Allah tekrar yaşatmasın bu acıyı,çok zor bilirim cogumuz yasadık aynı seyleri bende 16. Haftada kaybettim benim doktorumda malesef anlamadı kanama ve agriyla gittiğim halde bişeyin yok diye eve gönderdi evde kaybettim bebeğimi, şimdi bı oğlum var dikisle doğurdum sorun yasamadım cok şükür yine hamilerim haftaya tekrar dikiş atılcak Rabbim dermansiz dert vermesin,yeniden hamile kalana dek acın hep taze kalır ama zamanla hafifler

Ne demek yalnız bırakmak.Hepimiz birbirimize teselli olduk.kucağımda oğlumla yazıyorum şu an. benim de 25 haftalık kaybım vardı. alLAHIN İZNİYLE OLUR. burada tavsiye listemiz var sana yakın illere bak istersen. face kullanıyorsan arkadaşlar ekler istersen seni ayrıca... 3-6 ay arası korunma süresi veriyordr ler... kanama normal doğum gibi olur. süt için dostinex kullandım istersen dr yesor kullan. süt işi de psikolojik olarak çok yıpratıcı. benim oğlum 4 gün yaşamıştı makina kiraladık hastaneden süt istiyorlardı sağıp götürüyordum kaybedincesütüm gelmeye devam etti hemen dr dostineksverdi 2 güne kesildi...

Chnb canım bende dünden sonra emin oldum evet ben bı ray'im,vajinal bakmadan konuştuk inşallah sag sağlım atlatirm bu hamileligde

Amin canım... 2 cm düşük ray lısın

Yanlız değilsin canım. Bunaldıkça için sıkıldıkta kafan karıştıkta yaz sor sakın çekinme.
Daha acın çok yeni okuduklarını anlaman kafanı toplamam çok zor. Kendine zaman tanı.
Burda 3-4 kayıp yaşayıp sonrasında yavrularına kavuşmuş anneler var.2013 mucizelerin geldiği yıl oldu ray topiği için.
Allah'ın izniyle sende kendini toplayıp iyi bir Dr ile yola çıkacak ve yavrunu kucağına alacaksın.

cennet kokulu oglum sana sesleniyor annecin senin için nelere katlandı ah bir bilsen ey ogul her 2 haftada bir seni görmek için can attım ben her gittigimde panik ataklarım arttı stresin beni yedi bitirdi sana birşey söylülümmü sen karnımdaydınya oglum diye sevdim karnımı senin ismin rüyamda müjdelendi dediler paşam senin ogluN olucam adını muhammet emin koyucaksın sabret dediler ey ogul senle son yatmamızı hatırlıyorumda ne agladım şuan agladıgım için ogul
7 kasımda iyilik melegin arda dediki sabret paşam az kaldı dedi korkma ben yanındayım seni kavuşturucam yavruna dedi 1 hafta dayandın be ogul 13 kasımda öylen 11de sancılarım başladı ne kasıyordun rahmimi ey ogul ne acılar çekti ne çileler annecin ne eziyetler sana kavuşmak için gece 3 DE geldi iyilik melegin haydi paşam yolun sonuna geldin dedi ne agladım senle ayrılacaktım artık ne seni hissedicektim nede tekmelerini duyucaktım çok çabaladım inan senden ayrılmamak için ama ayrıldık be ogul ameliyathaneye giderken babanın yüzü gözümün önünden gitmiyor alnımı öpmesi az kaldı paşam kavuşucaz yavrumuza dedi dedim baban ben ondan ayrılmak istemiyorum karnımda iyiydi o şimdi benden ayrılıcak ya yaşamazsa gene kaybedersem diye içim yandı ameliyathaneye girdigimde bebegim küvezin öyle bekliyordu seni yogun bakım ayarlanmıştı kedinin cigere baktıgı gibi baktım o küveze sen artık orda yaşıcaktın benden ayrı ah bebegin annen ne agladı senden ayrılırken narkozu vericeklerdi dedim az bekleyin ne olur dedim bana birşey olursa beni bırakın yavrumu kurtarın dedim babasına ne derim dedim öyle kapıda beklemiştiki bizi heyecandan cinsiyetini bile bilmek istemedim ey ogul bana hadi birazdan görüşrüz dediler sonra sen dogdum 12 senelik özlemim 90 günlük emegim babanın sesini duydum paşam sesimi duyuyormusun bende oglummu oldu dedim biliyordum senin gelicegini bebegim oglumuz oldu dedi baban ne agladım rabbim sana şükür dedim bana sakat diyenler utansın seni baba yaptım mutlumusun dedim bana baban dediki mutluyum dedi baba olmak nasıl bir duygu dedigimde gözlerindeki yaşları görseydin dediki anlatılmaz yaşanır paşam dedi babanla bir sarılıp aglamamız varmışbabacını çagırmışlar yogun bakıma seni görmek için sonra babacın geldi dediki paşam bak oglumuz allahım ne kötü oldum agzında hortumlar ama şükrettim hayata tutumuştun çünkü koruyucu melegin geldi dediki başardık paşam çok hareketli bir erkek bir aglaması duysaydın şaşardın dedi seni görmek için akşamı beklemek zorunda kaldım allahım sana ulaşmak için 4 kapıdan geçtim baban beni arabayla götürdü yanına gittigimde resimdeki gibi degildi minnacıktın ne agladım seni görünce allahım bu nasıl büyür dedim okadar şirindinki sorma bebegin hemşire teyzen paşam üzülmeyin küçük olabilir biz ne bebekler gördük dedi bende dedim ona aglamıyorum 3 bebegim öldü bu benimmi hayalmi allahım ben bu bebek için dedim nelere katlandım 12 sene sonra anne oldum dedim gözlerimin yaşını babam sildi bebegim ne sarıldım babanla senin yanında ne agladık ordakilerde kötü oldu bebegim sana dokunamadım en acısıda o bebegim biliyormusun ameliyattan çıktıgım için duş almadan dokunmak yasaktı 12 senelik özlemin önünde ve dokunamıyorsun öyle bir aglayarak çıktımki ordan babanla koridorlarda gezerken bebek aglama sesleri duyunca ne agladım canım dedim babana herkezi bebegi var yanında bizim yok seni günde 2 kere görüyordum bir kerede baban geç geldi gitmek istedim almadılar yanına be ogul ne agladı annecigin ben eve geldim sen orda kaldın gögüslerim şişti acıdı sızladı her sızladıgında yavrum acıktınmı anne oglum acıktı dedim agladım çok küçüktün be ogul nasıl büyüyecektin çok yalvardım yogum bakımdakilere ne olur bir kere dokunuyum dokundum sana öpemedim be ogul ne agırıma gitti oysa bagrıma basıcaktım kokunu içime çekicektim olmadı seni gördügümde hep sevindim tranfer oldugunda hastaneden ne agladım seni makinalardan ayırdılar beni dışarı attılar aglıyorum diye elimden birşey gelmedi ogul trasferde ambulansa binmek yasaktı arkadan gelin dediler bendeki aglamaya adam dayanamadı normalde almak yasak ama gelin dedi seni ordan aldık hastanen getirdik o akşam hiç uyuyamadım ogul ne alemedesin nasılsın diye kendimi alamadım sabahı zor ettim sana geldim bebegim içeri soktular küvezdeydin sana dokunamamak beni kahrediyordu arkadan bir ses annesi zaman doldu dışarı çıkın ne agladım her çıktıgımda senin doktorun beni çagırdı konuştu bana neden aglıyorsunuz zaten sütünüz yok dedi bir kere dokunamadım kucagım alamadım koklayamadım sarılamadım dedim ne agladım doktorunun yanında ertesi gün doktorun normalde yapmadıgım şey ama hemşirelere dedim kucagınıza vericekler dedi allahım 30 saniye durdun durmadın kucagımdan sonra geri yatırdılar küveze ordan çıkarken ne agladım seni ilk aldımya kucagıma dedimki 12 senelik özlemim hasretim nerelerdeydin be ogul neden geç geldin dedim acaba kardeşlerinde senin gibi güzelmiydi dedim seni kokladım öptüm alnından çıkardılar yanından eve gelene kadar agladım ey ogul sonra dediler emziirceksin ilk buluşma ilk emişme ne sevindim yalanmış olsanda benleydin kucagımdan seni alıcaklardı ne olur az dursun kokusunu içime çekiyim dedim oglum güzeller güzeli muhammedim artık kucagımdaydın küvezde yatıyordun sana dokunsanda ellerini seni öpememek ne acı yanımda degildin be ogul artık senin için okadar yolu geliyordum kar kış yagmur rüzgar demeden geceleri kalkıp sırf sen aç kalma diye süt sagıyorum bebegim sana yetsinde aç kalma diye artık 33 günlük oldun oglum 33 gündür senle ayrıyız ne zor geliyor annecigine önceleri dokunamıyorum diye aglarken şimdi az emsende kucagımdan alıyorlar annesi yoruldu yeter diyorlar ben senle ne zaman doya doya vakit geçiricem be ogul senin kokun okadar güzel kokuyorki her akşam yastıgımın altından ilk giydirdikleri çorapların şapkanı koklayıp yatıyorıum ogul sanki yanımdaymışın gibi içim yanıyor be ogul yanımda yoksun bugün ne yalvardım hemşireye seni doyurucaktı az yanında kalıyım diye baktı gözleri doldu anneciginin tamam durun dedi ne sevindi annecin senle kavuşmamıza az kaldı koklaşmamaıza 12 senelik özlemim muhammet eminim hoş geldin yuvamıza bizi babanla mutlu ettin rabbime binlerce şükrüler olsunki yaşıyorsun 33 gündür annecin aglasada desede ayrıyız olsun saglıgın yerinde olsun o yeter az kaldı bebegim rabbime her aklıma geldikçe şükrediyorum seni bana bagışladıgı için şükürler olsun ne kadar secde etsemde şükretsemde nasıl öderim rabbimin hakkını hoş geldin 12 senelik özlemim hoş geldin annecini mutlu ettin muhammet eminim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…