- Konu Sahibi hidennisko
-
- #52.441
slm kızlar,,
geçen hafta bugün 21+4 günlük bebeğimi rahim yetmezliğinden kaybettim malesef sorun bebek kaybetmeden anlaşılmadı çok zor günler geçmiyor bütün sayfaları okumak çok zor siz nasıl atlattınız bu süreci tekrar gebelikte gecikme yaşadınızmı benimde elimden tutun banada destek olun acıyı yaşayan biliyor dışardan herşey çok kolay kimse sanki beni anlamıyor yada onların söyledikleri bana saçma geliyor
Kizlar uzun bir bekleyisten ve iki kimyasal bir dis gebelik olmak uzere uc sagliksiz gebelikten sonra ilk kez saglikli bir hamileligin ilk haftalarindayim.daha once rahim filmi cektirmis ve orada rahim agzi yetmezligi cikmisti.ama ozel doktorum bu rahim filminin duzgun cekilmedigini ve rahim filmini ceken hastaneye de guvenmemem gerektigini soyluyor ve serklaj kararini bana birakiyor.yani riske atilacak bir sey degil bu yuzden yaptirmak istiyorum ama korkuyorum da baska riski olur mu diye...of o kadar zor elde ettim ki bu bebegi ne yapsam sasirdim.kusura bakamayin cok uzatip sisirmisim sizi
Feryal... canm nasılsin iyimisin. Cok şükür bu gunlerine, Allahin izniyle inşallah sağlıkla kucaklayacaksin yavrunu.. Iyi haberlerini bekliyoruz.
Metal... evet canim cok haklisin, dun aglamak hic iyi olmadi aksam heryerim agridi psikolojim bozdum resmen.. zaten bahaneye bakıyoruz
Jeton...Nasilsin canim iyimisin..
Abmaya...Canim nasilsin, epeydir gorusemedik iyimisin nasil gidiyor..
Gurbetcii....Hoşgeldin canim, firsat buldukça burda ol, ol ki sende umut ol
Canim maşallah cok şükür bugunlerine, rabbim tamamina erdirsin insallah.. Allahın izniyle sağlıkla kucaklayacaksin yavrunu.. dularimdasin..
Acini öylesine iyi anliyorumki, o tarihlerin acisihic bitmiyor..
Benimde psikolojik olarak cok zor geçiyor, en ufak birseyi dag gibi büyütüyorum farkindauim ama elde degil.. genellikle kitap okuyorum ve dua ediyorum, biyerlerimde en ufak bir agri birsey hissedersem uzun sure kendime gelemiyorum, kafami bosaltmam o zaman cok zor oluyor.. rabbime şükürlrr olsun, cok şükür her gunume..
Inşallah sağlıkla geçiririz bu gunlerimizi ve hayırlısıyla sağlıkla kucaklariz yavrularimizi..
Arkadaslar oncelikle hepinize ayri ayri yardimlariniz ve paylasimlariniz icin tesekkur ediyorum.izmirde yasiyorum doktor tavsiyeniz varsa dikkate alirim.dediginiz gibi baska doktora mutlaka gidicem.rahim filmini gecen sene cektirmistim ama bu doktorumla tanistigimda dis gebelik geciriyordum ve cok memnun kalmistim.kendiside duzgun bir rahim filmi istemisti ama firsat kalmadan korunmayi biraktigimiz ay hamile kaldim.ama anlamadigim sey doktorum serklajin cok risksiz bir islem oldugunu soyluyor ve rahim agzi uzunlugu olcumunun de pek garantisi olmadigini soyluyor.
basın sağolsun...acını çok derinlerimde hissettim..burada hepimiz aynı seyleri yasadık...15 ay oldu ama acım hiç dinmedi..
sayfaları istedigin zaman okursun canım su an kafanı toparlayamaman normal...
seni kimse anlamaz,sen herkese acını anlatamazsın bunları ck iyi bilirim..için doldukça konusmak istedikçe gel yaz..
biz her zaman sana destek olmaya calısacagız..
evet bu acıyı Allah düşmanıma yasatmasın...insanı yavas yavas öldürüyor..
ben de sen gibi pcoluyum..kızımı kaybettigim günden beri tek korkum bir daha hamile kalamazsamdı..
bir yıldır da kalamadım((
lütfen bu korkuyu aklından cıkar ve beynini buna inandırma...
Allah yardımcın olsun...1 hafta içinde kanaman kesilir sanırım..
benim adetlerim düzensiz oldugu için 3 ay olamamıstım dogum sonrası en son doktora gidip söktürücü kullanmıstım..
inşallah canım Rabbim bi daha bu acıyı yaşatmasın canım kaybettiğin bebeğine tedaviylemi gebe kalmıştın daha öncedende regli düzensizliğin varmıydı yani pko sende tam olarak ne durumda benim gebelik öncesi hormonal bi sorun yoktu sadece ymurtalıkta görünüm olarak pko var denmişti milyonda bir başa gelen olayla başımıza gelince ne yazıkki korkuyoruş
sibel sana yazdım ama bu yazını görünce duramadım lütfen imkanın varsa bir uzman destegi al..
ben ilk zamanlar kabul etmedim eşim söylediginde sinirlendim ama su an pişmanım kendimi çok yıprattım ve yeni bir gebelik için kafamı bosaltamadım...
ah canım aglama aklımdaydı ekledim önceden biliyormuş gibi eklemiştim pcye hayat hikayelerini işe yaradı güzel birşey yaptıysam ne mutlu bana
evet hamişler okumasınlar bu arada metalim sana brişey diyimmi bana hediye olarak yolladıgın prametüre atletler varya 3 set bugün oglana birini giydirmişler allahım büyük gelmiş elime verdiler emzirmeye yavrumun omuzlarına düşmüş ne güldümben omzunu toparlıyorum o geriliyor anlıcagın oda büyük geldi allah razı olsun bu arada pek şirin olmuştu bugün kıyafet götürmüştüm ellik şapka çorap tulum vs istemişlerdi ban bunları alın gerek yok dedikleirnden deidm allahınızı severseniz hem alın diyorsunuz hemde giydirmeyiz diyorsunuz dediniz dedim sinrileirm attı okadar diyim küçük boy buzdolabı poşeti almıştım o kıyafetleri büyük boy buzdolabı poşetinden çıkardım küçüge koydum bantladım halimi görsen güldüler resmen oglum hadı em annende poşet kalmıcak deidler sinirleirm oynadı buzdolobı poşetine koymamın sebebi şu 1 adet prametüre tulumu 1 adet çıtçıtlı badi koydum poşete sonra baktım çıtçıtlı badıyı almışlar tulumu öyle poşete atmışlar posetin agzı ister istemez açılıyor temizlik yapıyorlar ya toz olursa bebegim zaten hijjenik ortamda durması lazım onuda diyicektimde sagolun siizn yzünüzden bu poşetleri degişytiridm dicektimde neyse deidm hepsini tek tek poşetledim kare yaptım bantladım bana allah bilir güldüler umrumda degil hep gidiyorum emzirmek için hep yastıksız kalıyorum bende bugün bebek yastıgı diktiridm elyaf aldım doldurdum götürdüm artık yastıksız kalmıcam çok şükür ah ben o yogun bakında çalışsaydım nefes aldırmazdım yeminle ordakilere ne yapayım huyum pis titizim kardeşim tiizzim diyede gülerlerse kendileir bilir
canım başın sagolsun acılar bri inan rabbim yaşatmasın işşallah bri daha bende 3 tane kaybettim 4 bebegim küvezde takdiri ilahi kardeşim rabbim evlatlarımızın acısını gösteremsin işallah
kesinlikle diktir rahmini arkadaşların dedigi gibi başka doktora git araştırlısın
Bekleme süresi öncelikle senin buna ne zaman hazir hissediyorsun, anladigim kadarinca farkli endiselerinden dolayi beklemek istemiyorsun.. Daha once belirttigim normal dogum ise 3 ay yada 3 adet döngüsü bekleme süresi genellikle algi boyle fakat en onemlisi rahmin toparlanmasi. Ben ilk adet dongum biter bitmez gitmis oldugum perinataloglar beklemem gereken bir durum olmadigini psikolojik olarak hazirmiyim onu öğrenmek istemislrrdi.. Rahmim toparlanmış herşey normaldi ama ben uc adet dongumden sonra kalmak istedim.. psikolojik ve farkli nedenlerden dolayida.. Fakat benim kesin ray teshisi konulmus ve gecmiste tum tetkiklerim yapilmis, hikayem zaten sen raysin diyordu.. Senin durumunda ise yapilmasi gereken teshisin konulabilmesi. Bir sonraki gebeliginde tekrar aci yasamaman icin ne gerekiyorsa yaptir.. Nacizane tavsiyem öncelikle kendinin doktoru olmalisin, bunun icin arastirmalisin.. Gerekli tum tahlillerin yapilmasi, rahim filminin çekilmesi doğru bir yol olacaktır.. Uzman perinataloglara gidersen zaten onlar gerekli olan tetkilleri yapacaktir.. Sibelcim ayrica imkan anlaminda sorunun yok ise uzmanlari illaki yakin cevrende arama.. Ben ve bir cok arkadasim baska sehirlere gidiyoruz.. Benim yaşadığım yer büyük sehir olmasina ragmen bes saatlik uzaklikta olan doktoruma gidiyorum Ankaraya.. Inşallah herşey yolunda gider ve iyi haberler verirsin bize.. Suan acın cok taze bunlari konusmak icin erken fakat sen nasil kendini iyi hissedeceksen biz burdayız.. Allah yardimcin olsun..
inşallah canım Rabbim bi daha bu acıyı yaşatmasın canım kaybettiğin bebeğine tedaviylemi gebe kalmıştın daha öncedende regli düzensizliğin varmıydı yani pko sende tam olarak ne durumda benim gebelik öncesi hormonal bi sorun yoktu sadece ymurtalıkta görünüm olarak pko var denmişti milyonda bir başa gelen olayla başımıza gelince ne yazıkki korkuyoruş
amin canım cümlemize inşallahhhhCanım başın sağolsun Rabbim bir daha evlat acısı yaşatmasın.
arkadaşlar gerekenleri söylemiş bence de başka doktora görün, vajinal ölçüm çok önemli benim 1 kaybım var onda hiç bir şüphe olmamasına rağmen vajinal usg yapardı doktorum ama bu noktada önemli bir şeyde var süre çok önemli o zaman kontrollerim ayda birdi bu hamileliğimde haftada bir oldu ve teşhisim öyle koyuldu.
sağol canım iyi olmak için uğraşıyorum Rabbime çok şükür bugün 26+0 olduk, ama bugün benim için çok zor bir gün geçen yıl tam bugün oğlumu kaybettim, içimde ki oğlum acımı biraz olsun dindirsede melek oğlum aklımdan çıkmıyor, tekrar kaybedersem korkusu da cabası inşallah Rabbim bu evladımı kucaklamayı bana nasip eder, tabi isteyen herkese.
Bu arada senin günler nasıl geçiyor?
canım ben 1.5yıl hamile kalamayınca doktora gtmiştim adetlerim hep düzensiz..kilo fazlası var..yani ben tam bir pcos hastasıyım.
bana kilo vermemi önerdi..yapılan tahlillerde troidim yüksek oldugu çıktı..
ilaç kullanmaya basladım.sonra dietle 10kg verdim ve 7ay sonrada hamile kaldım
23 haftada kaybettim kızımı..2012 eylül ayında..
15 ay gecti..kaybımın üzerinden aklımı oynatacak gibi oldum..sadece eşime agladım
ben gurbetteyim ailem 1000km ötede bu sehirde kimsem yok..
hemen yeniden anne olmak istedim..5ay korunma süre vardı..
sonrasında calısmalar basladı bu sefer hızlandırdı doktorum 3 kez klomen+catlatma ignesi oldum sonuc alamadım
.gecen ay yumurta takibi yaptırdım yumurtam kendiliginden büyüdü catladı sevindim ama yine olmadı..
bende 4 yılımı dolduracagım evliyim 1 gün bile korunmadım ama hala elde birsey yok canım
canım senle durumumuz aynı sürekli haberleşelim ben daha önce klomen + çatlatma iğnesiyle denedim olmadı sonra serophene e geçtik onda boş gebelik oldu en son kürtajdan sonra üç ay bekledim 4. ay soğan suyu ve ovulasyon testiyle kaybettiğim bebeğime doğal yolla kalabilmiştim ama nasip olmadı kucağıma almak şimdi doktorum bana beklemenin manası yok bir adet sonrası korunmayı bırak dedi sanırım öyle yapıcam ama olsada olmasada zor çok zor bi süreç var önümüzde
tamam canım her işlemden haberdar edelim birbirimizi ben hep buradayım zaten :)
görüşürüz hep...Allah yardımcımız olsun..
sogan suyunu içemem die yapmadım ama bu ay denesemmi..
15.de kırmızıları gördüm bugün 5.günüm ne zaman baslayayım?kaç gün yapayım bir de nasıl yapıldıgını tam anlatırmısın bana..
canım dene tabi zehir olsa içecek hale geldik içemiyorum deme hiç...ben reglinin 7. günü başladım 15 gün sabah akşam içtim 1,5 su bağrdağı klorsuz kaynayan suya yemeklik orta boy soğanı 4 e böl 5 dakika kaynat sonra ılınınca hafif sıcak iç...bu arada ovulasyon testide kullandım 27. günümde yumurtlamıştım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?