Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Basin sagolsun, Allah sabırlar versin.. dilerim rabbim tekrarini yasatmasin.. Senin yasadigini cok iyi anliyorum ve hepimiz anliyoruz.. tesellisi zor, yetmiyor ne denilse..
Kanama konusunda anliyorum insan endise duyuyor, kendini bunaltma lütfen bir hafta ile kirk gun arasinda surer genellikle.. Sibelcimn nacizane tavsiyem kanamanın bitip ardından ilk adet donemin geçtikten sonra uzman bir yada birkac perinataloga gidersin, tum tetkiklerin yapilir ve sonrasinda herşey Allahın izniyle yolunda gider.. Bir sonraki gebelik icin bekleme suresi fiziksel acidan normal dogumsa genellikle uc ay yada uc adet döngüsü, sezeryan ise narkozdan dolayi alti ay bekleme suresi soylenir cogu hekim tarafından.. Ama diger en onemli suresi senin buna hazir olma durumundur.. konusmak istersen, sormak istersen hepimiz yanındayız..

Canm cok şükür cokkk.. rabbim ömrünu bahtini guzel eylesin, anali babali buyusun inşallah..hep dualarimdasiniz..

Anlaşıldı bugün aglama gunumuz once facede simdi burda(
Daha bircok arkadasima yazacaklarim vardi ama halim kalmadı..

Aman canım ağlamak yok. Baktın duygusal yazılar okuma canım.
Evet paşam bugün Facebook da tüm eski dosyaları ekledi sağ olsun.
Ama hamiş canlar okumasınlar. Okuyup da kuzularını strese sokmasınlar.

arkadaşlarım canlarım sağolun desteğiniz için inşallah sizlerle elele atlatıcam bu sorunu bana doktorum beklemicez dedi ilk regliden sonra herhangibir sakınca görmüyorum dedi ben bilemiyorum neden hemen dediki acaba çok istediğimden mi yada kendimi öyle toplarım diyemi acaba ne kadar beklersen bekle bu değişecek bi durum değil ne zaman hamile kalırsan o zaman dikişi atarız dio perinatoloog bulamadım ama antalyaya gidebilirim orası yakın tavsiye listesinde antalya baya var ama dediğim gibi doktor mevzusu işin en zor kısmı sanırım

Kizlar uzun bir bekleyisten ve iki kimyasal bir dis gebelik olmak uzere uc sagliksiz gebelikten sonra ilk kez saglikli bir hamileligin ilk haftalarindayim.daha once rahim filmi cektirmis ve orada rahim agzi yetmezligi cikmisti.ama ozel doktorum bu rahim filminin duzgun cekilmedigini ve rahim filmini ceken hastaneye de guvenmemem gerektigini soyluyor ve serklaj kararini bana birakiyor.yani riske atilacak bir sey degil bu yuzden yaptirmak istiyorum ama korkuyorum da baska riski olur mu diye...of o kadar zor elde ettim ki bu bebegi ne yapsam sasirdim.kusura bakamayin cok uzatip sisirmisim sizi

hem bulunduğun şehirde hm de madem antalyada dr n olsun. antalyada ali fuat şengör var3-5sene önce yılın tıp dr siseçilmiş. buradan arkadaşlardan da giden vardı ben mail atmıştım yanıtlamıştı en azından birkaç dr ye git hangisi mantıklı gelirse...

öncelikle geçmiş olsun pıhtılaşman var mı? imkanın varsa perinatoloğa gitmen. bu filmi göstermen. serklaj da masum bir işlem değil...

canım sağol hemen eşime söyledim doktorun adını sizin fikriniz çok çok önemli benim için inşallah bundan sonra herşey yolunda gider Yarabbim inşallahhhh doğum yapanları okuyorum Allah ım ne güzel ya bende birde pko var zor hamile kalıyorum ilki boş gebelikti martta kürtaj oldum onun üzerinden 3 ay geçti bu bebeğime doğal yolla hamile kalmıştım ilk tedaviydi bundan sonra inşallah bi daha tedaviye ihityacım kalmaz her geçen gün yeni bi sorun çıkıyo Allah ım daha beterinden saklasın doktorum geç hamile kaldığım için sanırım korunma diyor sadece 1 adet dönemi geçirmen yeterli diyor umarım buda ilerde sorun çıkarmaz

Canım Rabbim sağlıkla yavrunu kucağına almayı nasip eylesin.
Kaçıncı haftadasın canım. Dr rahim ağzı boyunu takip ediyormu. Şuan kaç cm.
Yaptırsa vajinal ölçüm mü yapıyor. Dr neden sana bırakıyor. Gerekiyorsa yapmalı. Şimdiki yeni yöntem. Kesin ray değilse önce takip eğer rahim ağzında bi kısalma veya şekil değişikliği oluşursa acil dikişden yana. Malesef kayıp yaşamadan kesin ray olduğu da anlaşılamıyor. Dikiş de enfeksiyon riski çok fazla oluyor. Rabbim hayırlısını nasip etsin. Yar ve yardımcın olsun.

8+2deyiz daha.vajinal ultrasonla kontrole gerek kalmadi hic.kesede kalp atisida karindan duyuldu hep.doktorum rahim filmimin dogru cekilmedigini ve klinik tani koyabilmek icin oncesinde 20 haftaliktan buyuk bir kayip olmasi gerektigini soyluyor.bu yuzden bana birakiyor.risk almak istemiyorsan yapalim sorun degil diyor.rahim agzi olcumunu de sormustum ama onun pek garantisi olmadigini soylemisti.yani takipler yetersiz kalabiliyormus.

İnşallah yolunda gider. Umutsuzluk yok bak burada çoğumuz benzer şeyler yaşadık ama bu forum sayesinde bilinçlendik bebeklerimize kavuştuk. İnan her şey çok güzel olacak...

Vajinal ultarsonla ölçüm önemli. Hem rahim filmini beğenmiyor hem de istersen diyor kesinlikle başka dr lerin fikirlerini de al. Serklaj gerekli değilse yapılmamalı... Nihayetinde enfeksiyon nedeniyle serklaj yüzünden kayıp yaşayan da oluyor.

Sibelsibel pco demişsin. Kilon var mı varsa hem kafan dağılır spora yazıl kilo ver. kİLON VARSA RAY DA KİLO DA ÖNEMLİ SERKLAJ BAŞARISINDA KİLONUN DA ÖNEMİ BÜYÜK.kİLO VERİNCE PCOLUAR daha kolay hamile kalıyor...

canım mutlaka başka bir doktora daha git..bu süreçte perıantolog a görün mutlaka..bende 21-6 haftada öğrendim perıantolog da.benimki 14 mm di...ve serklaj olayını ıse kesınlıkle bana tercıh olarak bırakmadı..doktorumu aradı ve vajinal muayenede poş gorunuorsa serklaj dedi..gorunmuorsa progesteron..Allah ıma sükürler olsunki doktorum serklaj yapmadı ve progesteron tedavısı ne devam edıyorum..şuan 29-2 oldum..mutlaka ama mutlaka iyi bir periantolog a görün derim ben..

evet cnm kilo aldı başını gitti bir senede 2 gebelk ve ikisinden bana kalan 8 kilo var onun önceside vardı baya zaten spor bende istiyorum ama insan göresim yok sanki herkes beni tanıyorda bebeğimi soracak gibi hissediyorum ve sizden başka kimseye merhaba bile diyesim yok evi bırak odada dışarı çıkmak istemiyorum sanırım benim herşeyden çok uzman desteğine ihtiyacım var hiç iyi değilimmmm

basın sağolsun...acını çok derinlerimde hissettim..burada hepimiz aynı seyleri yasadık...15 ay oldu ama acım hiç dinmedi..
sayfaları istedigin zaman okursun canım su an kafanı toparlayamaman normal...
seni kimse anlamaz,sen herkese acını anlatamazsın bunları ck iyi bilirim..için doldukça konusmak istedikçe gel yaz..
biz her zaman sana destek olmaya calısacagız..

evet bu acıyı Allah düşmanıma yasatmasın...insanı yavas yavas öldürüyor..
ben de sen gibi pcoluyum..kızımı kaybettigim günden beri tek korkum bir daha hamile kalamazsamdı..
bir yıldır da kalamadım((
lütfen bu korkuyu aklından cıkar ve beynini buna inandırma...
Allah yardımcın olsun...1 hafta içinde kanaman kesilir sanırım..
benim adetlerim düzensiz oldugu için 3 ay olamamıstım dogum sonrası en son doktora gidip söktürücü kullanmıstım..

seçil 9.haftanın içindeymişsin..daha önceki rahim filmine güvenmemişse doktorun neden tekrarlatmadı emin olmak için acaba...gercekten kıızıyorum böyle doktorlara...sana net birsey sölemesi için 20haftalıktan büyük bir kaybın mı olmalı
Arkadasım bu acı çok çok büyük...hamile kalamamak kötüydü ama bu insanı kemiren bir acı...

hangi sehirdesin bilmiyorum ama ben doktor tavsiyeleri listesi yayınlıyorum oradan kendini uygun bir doktor bul..
eger liste dısı bir yerdeysen de lütfen 2-3 doktora daha görün ve bu fikri tek alma...

gereksiz serklaj enfeksiyona davetiye cıkardıgı için tavsiye edilmiyor ama rahim filminde böle birsey varken de serklaj yapılmasın denilmemeli sana..14.haftana kadar 2.3 haftada bir alttan ölçüm yaptır..normal rahimagzının 4.5cm olması gerekmiş senin boyutun ne kadar bir bakılsın..kısalma farkederse de hemen serklaj yapılsın ama onun harici sakın 1 doktorun demesiyle kalma...

güzel haberlerini bekliyoruz

sibel sana yazdım ama bu yazını görünce duramadım lütfen imkanın varsa bir uzman destegi al..
ben ilk zamanlar kabul etmedim eşim söylediginde sinirlendim ama su an pişmanım kendimi çok yıprattım ve yeni bir gebelik için kafamı bosaltamadım...

ah canım aglama aklımdaydı ekledim önceden biliyormuş gibi eklemiştim pcye hayat hikayelerini işe yaradı güzel birşey yaptıysam ne mutlu bana
Aman canım ağlamak yok. Baktın duygusal yazılar okuma canım.
Evet paşam bugün Facebook da tüm eski dosyaları ekledi sağ olsun.
Ama hamiş canlar okumasınlar. Okuyup da kuzularını strese sokmasınlar.
evet hamişler okumasınlar bu arada metalim sana brişey diyimmi bana hediye olarak yolladıgın prametüre atletler varya 3 set bugün oglana birini giydirmişler allahım büyük gelmiş elime verdiler emzirmeye yavrumun omuzlarına düşmüş ne güldümben omzunu toparlıyorum o geriliyor anlıcagın oda büyük geldi allah razı olsun bu arada pek şirin olmuştubugün kıyafet götürmüştüm ellik şapka çorap tulum vs istemişlerdi ban bunları alın gerek yok dedikleirnden deidm allahınızı severseniz hem alın diyorsunuz hemde giydirmeyiz diyorsunuz dediniz dedim sinrileirm attı okadar diyim küçük boy buzdolabı poşeti almıştım o kıyafetleri büyük boy buzdolabı poşetinden çıkardım küçüge koydum bantladım halimi görsen güldüler resmen oglum hadı em annende poşet kalmıcak deidler sinirleirm oynadı buzdolobı poşetine koymamın sebebi şu 1 adet prametüre tulumu 1 adet çıtçıtlı badi koydum poşete sonra baktım çıtçıtlı badıyı almışlar tulumu öyle poşete atmışlar posetin agzı ister istemez açılıyor temizlik yapıyorlar ya toz olursa bebegim zaten hijjenik ortamda durması lazım onuda diyicektimde sagolun siizn yzünüzden bu poşetleri degişytiridm dicektimde neyse deidm hepsini tek tek poşetledim kare yaptım bantladım bana allah bilir güldüler umrumda degil hep gidiyorum emzirmek için hep yastıksız kalıyorum bende bugün bebek yastıgı diktiridm elyaf aldım doldurdum götürdüm artık yastıksız kalmıcam çok şükür ah ben o yogun bakında çalışsaydım nefes aldırmazdım yeminle ordakilerene yapayım huyum pis titizim kardeşim tiizzim diyede gülerlerse kendileir bilir
canım başın sagolsun acılar bri inan rabbim yaşatmasın işşallah bri daha bende 3 tane kaybettim 4 bebegim küvezde takdiri ilahi kardeşim rabbim evlatlarımızın acısını gösteremsin işallah
kesinlikle diktir rahmini arkadaşların dedigi gibi başka doktora git araştırlısın

Canım kesinlikle başka bir uzman Dr tavsiyesi al. Mümkünse riskli gebelik uzmanı olsun. Birkere rahim ağzı yetmezliğinde vajinal ölçüm çok önemli. Malesef birçok arkadaşımız senim Dr düşündüğü gibi düşünen Dr lar yüzünden evlatlarını kaybettiler. Kesin ray olmayabilirsin fakat en azından takip etmeli. Benim Dr daha önce bir acil dikişim ce erken doğumun olmasına rağmen küçük oğlumda 5. Haftadan itibaren vajinal kontrol yaparak 15. Haftada dikîş attı. Çünkü benimde kesin değildi fakat rahim ağzı boyum hızla küçüldü.
1,5 cm indi. Ve Buda zır bi dikiş atılmasına sebep oldu. Ayrıca ray şüphesi olanlar çok kendini yormamalı. Çok ayakta kalmamalı. Uzun yürüyüşler yapmamalı senin haftalarında bile. En riskli haftalar 16-24 arası.

Canımoradı terli ortamdır sendeok pimpiriklenme evettitiz olmalısın fakat aşırısı seni ve oğlunu yıpratır. Bende büyükte yaşadım aman diyeyim.

Bekleme süresi öncelikle senin buna ne zaman hazir hissediyorsun, anladigim kadarinca farkli endiselerinden dolayi beklemek istemiyorsun.. Daha once belirttigim normal dogum ise 3 ay yada 3 adet döngüsü bekleme süresi genellikle algi boyle fakat en onemlisi rahmin toparlanmasi. Ben ilk adet dongum biter bitmez gitmis oldugum perinataloglar beklemem gereken bir durum olmadigini psikolojik olarak hazirmiyim onu öğrenmek istemislrrdi.. Rahmim toparlanmış herşey normaldi ama ben uc adet dongumden sonra kalmak istedim.. psikolojik ve farkli nedenlerden dolayida.. Fakat benim kesin ray teshisi konulmus ve gecmiste tum tetkiklerim yapilmis, hikayem zaten sen raysin diyordu.. Senin durumunda ise yapilmasi gereken teshisin konulabilmesi. Bir sonraki gebeliginde tekrar aci yasamaman icin ne gerekiyorsa yaptir.. Nacizane tavsiyem öncelikle kendinin doktoru olmalisin, bunun icin arastirmalisin.. Gerekli tum tahlillerin yapilmasi, rahim filminin çekilmesi doğru bir yol olacaktır.. Uzman perinataloglara gidersen zaten onlar gerekli olan tetkilleri yapacaktir.. Sibelcim ayrica imkan anlaminda sorunun yok ise uzmanlari illaki yakin cevrende arama.. Ben ve bir cok arkadasim baska sehirlere gidiyoruz.. Benim yaşadığım yer büyük sehir olmasina ragmen bes saatlik uzaklikta olan doktoruma gidiyorum Ankaraya.. Inşallah herşey yolunda gider ve iyi haberler verirsin bize.. Suan acın cok taze bunlari konusmak icin erken fakat sen nasil kendini iyi hissedeceksen biz burdayız.. Allah yardimcin olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…