Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
cnm hangi şehirdesin sen uzman bi doktor bulabildinmi ben burdurdayım hala doktoru netleştiremedim doktorlara hiç güvenim kalmadı ne yazıkki

canım ben Kocaelinde oturuyorum..doktor buldum İstanbulda..bana 1,5 saat uzak ama napayım hamile kalınca tam donanımlı bir doktor olsun istiyorum ona bir kez gittim korunma sürem bitince r.agzıma baktı dogustan kısalık var mı bunu ögrenmek istemiştim ben neyseki yokmus hersey olması gerektigi gibi dedi..
şimdi gitmiyorum normal doktorlarla takip için devam ediyorum ama hamile kalınca gidecegim önce bir kalayımda..

evet cnm tam tamına 15 gün burnunu tıka dik tepene gitsin başta bende zorlandım ama sonra alıştım aç karna içiliyo bu arada o biraz zorluyo yumurtanın ne zaman çatladığı önemli değil sanırım kaybettiğim bebeğime hamile kalmıştım 27. gün çatlayan yumurtamla ama nasip işte tutsada tutmasada Rabbim nasip etsin ncelikle eşime bakıldı canım morfoloji sınırda çıkmıştı ama doktor sayı çok iyi o yüzden morfoloji sıkıntı deil demişti

evet canım hamile kaldığında iyi bi doktorum olması önemli bana doktorum pkoda rahim ağzı yetmezliği sık karşılaştığımız bi durum demişti sanırım bunada sebep oluyor pko denen illlet bende bi tane prof buldum ayın 26 sına randevu aldım ıspartada olmazsa antalya yada kendi memleketimde bi doktor var telde onla görüşüyoruz sürekli bakalım belkide ona giderim tabi hamile kalabilirsem

içerim caım teşekkür ederim..
evet canım büyüyüp catladıktan sonra gerisi cok önemli degil..
ben ovülasyon testi kullanmıyorum çünkü zaten günaşırı çalısıyoruz kaçırma ihtimalimiz olmasın die
ne tesadf ki benim esiminde morfoloji sorunu yok ama sayımız tam sınırda..18milyon onun içinde kürler uyguluyoruz

Son düzenleme:

canım Rabbim nasip edecek olduktan sonra bir spermle bir yumurta yetiyor neticede Allah ım kucağımızı boş bırakmasın inşallah sütüm kesilmedi benimde hala dostinex kullanıyorum ama hala etki etmedi bana haftada bir dedi doktor bide ona canım sıkılıyo yavrum toprağın altında sütüm geliyo durmadan hergün gözümün önüne geliyo canım kuzum benimmm sanki yeni bebek düşünürken bile ona ihanet ediyomuşum gibi hissediyorum bu duygular bi gtse üzerimden...bizim morfoloji sınırda olduğundan gün aşırı önermedi doktor 3-4 günde bir dedi bende kaçırmamak için kullanmıştım ovu testi yine sipariş ettim adet görebilirsem adetten sonra denicem tekrarr ama benim daha çok yeni bi hafta oldu kuzucum gideli kim bilir yeni adet ne zaman gelecekkk

((( evet sibelcim bunları konusmak cok erken daha benim aklımdan gitmiş..
lütfen kendini sıkma rahat ol..haklısın bir sperm bir yumurta yetiyor..
sütün için bilemedim canım ben dogum yapar yapmaz ilaçç içmeye baslamıstım isimlerini hatırlamıyorum ama 3 ilaçtı
10günde falan bitti...sütümü hiç görmedim...benim de kızıma nasip olmadı(

Hakkımızda hayırlısı olsun canım..biz ne desek boş

amin canım inşallah zamanla geçecek inşallah yaşadığın an hiç geçmeyecek gibi geliyo insana ama her acı geçiyo zamanla unutulmaz ama geçecek diyorum hep kendi kendime Rabbim bi dahaki yavrularımızı büyütmeyi nasip etsin...canım ben çıkıyorum ekrar konuşalım birbirimizden haber alalım

Canım benim sütüm doğumdan 3gün sonra geldi daha doğrusu göğüslerim doldu ama akıtmadan hemen sıkıca sardık 1 hafta öyle durdu, doktorum ilaç vermedi iyice psikolojini bozar dedi. Yazdıkların o kadar tanıdık duygular ki geçen yıl bu saatlerde sancı çekiyordum 21:45 de kaybettim yavrumu hava buz gibiydi evladımı o soğuk toprağın altına nasıl koyduk diye çok ağladım, oysa ki biliyordum o benim ona bakabileceğimden çok daha güzel bir yerde cennette ama ana yüreği dayanmıyor, acılar evet ilk gün ki gibi kalmıyor ama inan hafifliyor yoksa delirmemek elde değil. O zaman her günüm ağlamakla geçerdi, geceleri hem eşime hem kendime zehir ederdim, ama hepsi boş Rabbim bize cennet yavrusu verdi, O öyle istedi, demek ki hakkımızda hayırlısı böyleymiş. Rabbim sana da dileyen herkese de evlat nasip eder inşallah.

canım Allah kolaylık versin.benimde 3 kaybım var seni bizden başkası anlayamaz.ikinci hamileliğimde 20 haftada kaybettim çok zor atlattım.etrafımdakiler güya teselliye geçmiş olsuna geliyordu ama her dedikleri beni yaralıyordu ters anlıyodum.bende endişelenmiştim tekrar hamile kalabilirmiyim diye kafaya çok taktım ama hamile kaldım.3 ay bekleme süresi veriyolar.ama benim sana tavsiyem psiklojik destek al ben almadığıma pişman oldum 1 sene sonra kendime geldiğimi anladım iyiyim diyodum ama değilmişim.kanda pıhtılaşma genetik test rahim filmi çektir acele etme bu psikolojiyle hemen bidaha hamile kalmak istiyouz bende istedim araştırmanı yap ilk adetinden sonra.ben üçüncüye hamile olmadan yaptırdım bu dediklerimi ama doktor dikişe gerek yok dedi normal hamileymişim gibi davrandı profösördü güvendim oda gitti.iyi dr araştır.tekrar yaşanan acılar çok yıpratıyor.şimdii yine hamileyim dikişliyim inşallah yavrularımızı bize bağışlayacak.

Aman canım sakin ol. Hep güzel şeyler düşün oku. Allah'a emanet ol.

canım hayırlı olsun bebiş.bende rahim filmi çektirmiştim bende septum yani perde vardı bunu histereskopiyle aldırdım.rahim filmini 2 profa 2 doçente bikaçta normal kadın doğumcuya gösterdim bana hiçbiri rahim ağzı yetmezliğin var demedi olduğu halde sana neye göre dedi anlamadım.rahim ağzı uzunluğunu perinatologlar harici ölçen yok maalesef.ben 3 kayıpta bir çok dr gittim kimse rahim boyumu ölçmedi taki bu gebeliğimde perinatoloğa gidene kadar.2 haftada bir ölçtü rahim boyumu kısalma olmasaydı dikmeyecekti kısaldığı için dikti.dikişten yana değildi kısalmasaydı çünkü dikiş enfeksiyon yapıyor.iyi bir riskli gebelik dr bul rahim ağzı yetmezliğine rahim boyunu ölçerek karar veriyolar.umarım hayırlı bir dr karsılastırır

inşallahhhcnm Rabbim bi daha acı yaşatmasın...inşallah kucağımız bomboş kalmasınnn....sanki acısı bi tek yeniden anne olmak umuduyla geçecek gibi

Allah ım yavrunu sana bağışlasın acısını göstermesin canım araştırıyorum doktoları ama güvenim yok sonuçta canı yanan onlar değilki gerçi böle olmasıda kader kısmet doğurmak nasip olsaydı yaşayacakları bi şekilde bu acıyı tatmak varmış kaderde diyorum Allah ım bi daha yaşatmasın ve beretinden saklasın başka dyecek bi söz bulamıyorummm

2006 yilin da evlendim 2008 yilinin mart ayinda anne olacagimi ogrendim cok mutluyduk hersey yolun da saglikli bir oglum olucakti ta ki o 20. hafta kontrolume kadar o gun oglumu usg de gordum cok guzeldi ama bende bi karin agrisi vardi dr hersey normal bebegin saglikli deyip beni eve yolladi ama agrilar sanciya donustu gecmiyordu bi turlu artik dr geri gittim ve dr 8 cm acilmam oldugunu dogumun basladigini soyledi o gun oglumla gecirdigim son gundu ben bi gun cok mutluyken diger gun olu gibiydim ...
Benim derdimin dermani yine bi bebek olacakti ben tekrar hamile kalmak icin dr gittigimde bu yasadiklarimin normal oldugunu arastirma yapabilmeleri icin iki gebelik kaybetmem gerektigini soylediler bi kac dr gittikten sonra hepsi ayni seyleri soyluyordular bende ikinci defa hamile kaldim ve hic kondurmuyorum bunun da oyle olacagini hic dusunemedim evimin icini ve tum ihtiyaclarimi karsiliyordum tekrar bi oglum olacagini ogrendim cok mutluydum her kontrolde ustune basa basa diger oglumu nasil kaybettigimi anlatiyordum her dr hersey yolunda diyip duruyorlardi yine o korkulu hafta yine ayni hafif karin agrisi sanki bi makina gibi
artik bunu kaybedecem dedim hastaneye gittigim de beni zorla dogurttular bunlari yazarken goz dolu dolu sanki o gunlerin geri icine gelmis gibiyim oglumu.yine kaybettim artik isyan ediyordum o gece hastane odasinda herkes uyurken ben oglumun bu hastanede buz gibi bi odada oldugunu biliyordum ona gitmek istedim butun gece sabah olmak bilmedi bebegim benimle degildi artik
Bu kez cook arastirdim dr dedigini yapmis ikinciyide arastirmalari icin kaybetmistim simdi arastirmamalari icin bi sebep yoktu kan verdim rahim flmi cekindim rahim filmim normal kanda ise pihtasmam vardi genetik dr sadece kan sulandirici bi igne olacagimi soyledi kadin dogumcu ise hamileligimin 12.haftasinda rahim agzini bi balon gibi dikilecegini soyledi ..
Ben ucuncu kez halilelige hazirlaniyordum 6 ay aradan sonra yine hamile kaldim bu kez bi kizim olucakti kizim saglikliydi ama biz tedirgin korku ve biraz da mutluyduk bu kez tedavi gorucektim umutluydum 12 haftamda hic tanimadigim bi dr tarafindan bana dikis uygulandi 20. haftayi atlattik sukurki ama 22.haftafa o hafif karin agrisi yine vardi meger onlar kasilmaymis acile gittigimizde dikisin rahmi.zorladigini almazlarsa rahmi parcalayacagini bu durumda da hic anne olamayacagimi soylediler tabi ben istemedim dikisi aldirmadim ama dr 5 dk bi geliyorlardi imza ver aldiralim dikisi diye her geldiklerinde ayni sey ayni umutsuz konusma ben artik dayanamadim bu baskilara esimde aldiralim.deyince aldirdim ama aglaya aglaya bana soz verin.diye diye bi daha kina bunlari yasamayacagima soz verin yardimci olacaginiza soz verin diye diye aldilar.kizim beni birakmadi taki 26. haftaya kadar o haftaya kadar da ne bi tedavi ne bisey zorla dogurturacaklar kararlilar kizim 25. haftada dunyaya geldi yasiyordu umut melegim beni birakmadi minicik elleri minicik ayaklari vardi nefes aliyordu sadece 620 gr di iki gun yasadi dunya yoktu ben uyusmustum artil asla cocuk.istemiyordum kizimi gomdukten sonra bebegi tamamen aklimdan cikardim ama birilerinin hamilelik haberini dogum haberini aldigimda icim hep buruktu hep yutkunurdum demekki kafamdan atamiyordum b kez cok buyuk bi arastirmaya giristim rahim agzi yetmezligi nedir tedavisi nedir hangi ilaclar kullanilir hangi dr gidilmeli ama bi sorunum vardi bulari arastirmak kolaydi elimden geliyordu fakat maddi yonden hep tikanip kaliyordum onun icin calismaya is bulmaya kara verdim bir..
Bir is buldum ve bir sene boyunca hic durmadan gece gunduz calistim 47 kiloya dustum en sonunda biraz biriktirdim ve ilk isim ankarada en iyi perinatolog olan pr.dr.ozgur derene gitmek oldu..
Bana dedigi sey bende tekrarlaran erken dogumlar ve dikise ragmen gebelik kaybi tek tedavisi saglam bi dikis ve yatak istirahati bu kontrolden üç ay spnra hamile kaldim 4. haftadan sonra clexan igne basladim 12 haftada bi kizim.olacagini ogrendim 14+3 te de dikis atildi ama benim kasilmalarim tekrar basladi dr hemen aradim hikayem yine basliyor ayni sikintilar dedigimde progestan vajinal basla dedi ve ben cok faydasini gordum ondan sonra yatmaya devam haftalarca yikanmadim tek bi adim merdiven cikmadim 5. kattan asagi ya sandalyeyle inip ciktim coook azmattim haftalarim geciyordu sukur ama birde bana sorun nasil geciyordu sonunda tum emeklerimin karsiligini alacaktim benim seker mi seker kizim dikis alindiktan sonra dogmak bilmedi annesinden ayrilmak istemedi 40+0 da spinal sezeryanla esma aselim dunyaya geldi
ben basardim mucizem yanim da sizlerde azmederek mucizelerinize kavusacaksiniz umudunuzu yitirmeyin ustune ustune gidin mutlaka kucaginiza alicaksin...
INSALLAH BU YAZIYI OKUYAN OKUYAMAYAN HERKES EVLATLARINI KUCAGINA ALIR ...
EVLATLARINI KUCAGINA ALAN ANNELERIMIZSE BIR OMUR BOYU SAGLICAKLA MUTLULULLA EVLATLARINI BUYUTURLER INSALLAH
AMIN.

Bizim dr miz arda bey de pconun rahim ağzını hızla kısalttığını söylüyor...

Ağrısız açılma en büyük belirtilerinden...buji ile de ölçüm yapıyorlar ama bazı dr ler eski yöntem diyor...

as. canım şükür iyiyiz.sen ne yaptın kuş sitelerindeydin sanırım sen. ne yaptın dr işini edirneden kime gideceksin gebelik olursa. orada benim arkadaş vardı 38. haftada karnında kalbi durmuştu bebeğin arda beye geldi kızı var 1 yaşında imkan varsa sen de gelmeni tavsiye ederim..

çok şükür iyim ablacım ne olsun ya hayatla mücadele içerisindeyiz işte evet halen kuş sitesinde oturuyorum. evimden memnunum ama bilirsin belki bu evleri merdivenli ve asansör yok ve benim gibi 2 kayıbı olan biri için artık risk olmaya başladı

mevlam ol derse inşallah bu yıl şubat ayında ankara bayındır hastanesinden gelen ünal eren diye bir doktor var özel trakya hastanesinde görev yapıyor ona gidiyorum aşılamamı da o yaptı eyer negatif sonuç alırsam istanbulda bekleyen bir tane embriyom var onu nakil ettirmeden önce mecbur arda beye görünmeye düşünüyorum. sonra da tüp bebeği yaptırırız

kalıcak yer var ailem istanbulda yaşıyor ama sürekli kalamam artık onlarda gittikçe kalabalık aile oldular aileye yeni bir bebiş geldi yiğenim oldu ve eve anca sığıyorlar birde ben yük olmak istemem zaten eşimde razı gelmez olmadı çok sıkışırsak arda beye devam edersem eyer hastane yakınlarında 1+1 ev tutmayı düşünüyoruz . Maddi ve manevi herşeyi gözden çıkardık.

Aşılamayı yapan doktorumda çok iyi riskli gebelik üzerinde bilgileri mevcut inşallah 3.de olursa mevlam nasip ederse emeklerimiz zayi olmaz çok korkuyorum bu korkumdan dolayı 2 yıl ara verdim ancak bende istiyorum en çokda eşim istiyor bebeğimizin olmasını hayırlısı diyorum nasip herşey

küçük bey büyümüştür maşallah sen neler yapıyosun uzun zaman oldu siteye ziyaret etmeyeli yeni yeni giriyorum. birde facede kadınlar kulubü grubunuz varmış paşam demişti mümkünse bende dahil olmak isterim. Paşamıda arayamadım msj çekmiştim. Sanırım bebişle uğraşıyor mevlam inşallah sağlıklı bir şekilde hastaneden çıkmayı nasip eder yavrusuna çok zor ve meşakkatli yollardan geçiyoruz. Bizim ve bizim gibi olanların bu yalancı dünyadaki sınavıda bu sadece zaman,sabır ve en büyük destek dua.... ONA SIĞINIYORUZ sadece

Mrb kizlar kusura bakmayin bayadir giremiyordum cnbnin kizdigi kadar var valla face daha kolay geliyo oysaki hamikelugimde yatarken burdan baska zaman gecirdigim biyer yoktu sadece burdakiler anliyirdu beni ama dogum sonrasi cok toparlanamadkm bebegin ve benim surekli saglik sorunlarimiz oldu gecmisi okuyamadim ama baya yeni arkadad var aramizda
Allahim hamile olanlara saglikli bi sekilde bebeklerini kucagina almayi bu yolda cabalayanlarinda tez zamanda karinlarinin dolmasini nasip etsin ins vakit buldukca takip edecem ins burayida

Biliyorum canım biz de 80 evlerdeydik karşı yolunuzdaki bloklardaydım:)) Evet bir de düz yürüme de var merdivenlerinizde... Keşke gebelik öncesi arda beye gitseydin belki testler isterdi. Şayet bu aşılama olmazsa bence tüp öncesi mutlaka git ona gitmesende en azından bir perinatolağa git canım naçizane tavsiyem...

Oğlan 13aylık oldu Allahım size de nasip etsin. Faceye ben eklemeyi bilmiyorum paşamla facede arkadaşsan ekler seni...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…