Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Sadece bugun bakmadim sayfaya,oku oku bitmedi,agla agla icim disima cikti,kizlar zaten zor donemdeyim yapmayin yaa,aciyin bize.. Sibelcim rabbim yardimcin olsun,gecmez saniyosun ama geciyo,ilk bebegim 2 aylikti,17 yasimdaydim,cocuktum hicbirsey anlamamistim,travmam erkek doktorlara muayene olmak olmustu.. Sonrasinda 16 haftalik,18,20 ve ne yazikki 22 haftalik dort kaybim daha oldu,hepsi bir parcami aldi goturdu kizlarimin.. Hepsi yuregimde bi sızı.. Ama rabbim sabrini veriyo.. Ben artik dayanamam deliririm diyodum son bebegimde,bu da giderse yasamam icin bi sebebim kalmaz diyodum ama kaybettim ve delirmedim,yasiyorum.. Artik hicbirsey teselli vermiyodu,ben hamile kalmakta hic sorun yasamadim ama artik onunda benim icin onemi kalmamisti.. Defalarca.. Aylarca karninda tasidigin bebegini kaybedip.. arkasindan sizlayan goguslerinin bebegini kaybettigini yuzune vurmasi oyle aci ki.. Her bi damla sutu bebegim icecekti,rizki akip gidiyo diye aglardim.. Bunun disinda birde evliligimdede sorunlarim vardi ve bosandim,bekardim ozgurdum,kimse evlenip ayrilmis olduguma inanmiyodu,yasimi gostermiyodum ve neseli bi kadindim,herkes beni cok guclu saniyodu,ama icten ice biriktirdigim acilarim korkularim zamanla su yuzune cikti ve ben yemeden icmeden kesildim,doktorlara dustum,psikeatrlar agir travma gecirdigimi,yillarin birikimini tasiyamadigimi soylediler,depresanlar verdiler,kilo kaybetmistim,ne yesem cikariyo,devamli agliyodum,ilaclar beni bi yuruyen ceset haline getirdi,ayagimi bastigim yeri gormuyordum,ilaclarin uyutmasi gerekirken ben bir dakika bile gozumu kirpmiyodum,beynimde fisiltilar birbirine karisiyo,hep bi agizdan konusuyo susmuyolardi,gece o seslerden korkuyo,susturamiyodum,ilaclari biraktim cunku daha beter olmustum,dualarla,okuya ufleye yavas yavas biraz duzeldim,annem basucumdan bi an ayrilmadi,calisiyodum isime geri dondum,okuyodum,okula kafami vermeye calistim,herkes guzel bi hayatim oldugunu dusunuyodu ama kaybettigim bebeklerimin acisi ve tekrar evlenirsem tekrar ayni seyleri yasarsam korkusu yani kapkaranlik bi gelecek korkusu beni hasta etmisti.. Sonra bigun esimle tanistim,ve bi zaman sonra durumu anlattim,bana dedi ki,seni rabbim benim karsima cikardiysa sen nasibimsin,senden.gelecek derde de sevince de amenna cok mutluydum.. Kisa zamanda hayatim degisti.. Aileler tanisti,nisanlandim,guzel bi dugunle evlendim.. Balayina umreye gittik.. Tek korkum kalmisti.. O da bebegimin olmamasi.. Orda tek bi dua vardi dilimde "rabbim nolur bana evlat ver,anneligi nasib et,bu adami baba yapayim rabbim dedim "Suimdi 27 yasimdayim,umreden dondukten hemen sonra hamile kaldim.. 25. Haftamdayim hep yatiyorum ve bi kizim olcak inaniyorum :) ben bu adami baba yapicam :) o da beni anne :)

Son düzenleme:
Arkadaslar ancak geldim.
Bugünkü dr kontrolum iyi geçti çok şükür. Rahimagzi 1.8 cm ve kapalı
Dr 1 hafta sonrasına randev verdi inşallah o günü görmek nasip olur.
Bebegin gelişimi, suyu ve kan akışı normal çok şükür.

Birkaç haftadır dr kontrolu sonrasi görumceme götürüyor eşim. Orda da yatsam bile iki insan görmek çok iyi geliyor insana.
Rabbim bana bu günleri görmeyi nasip etti. Rabbim dileyen isteyen herkese nasip etsin inşallah.
Inanın arkadaslar hep aklımda hep dualarimdasiniz.

Inşallah bebegime sağlıkla kavusmayida nasip eder rabbim.

Âmin.
Allah'ın îzniyle sağlıkla kucağına alacaksın kızını. Allah günlerini sağlıkla su gibi geçirsin.

Maşallah güzel haberlerine canım. Iyi olmuş görümceme gitmen değişiklik olmuş. Rabbim güzel haberlerini daim eylesin.
Allah'ın izniyle kızın da Hasan Basri gibi Ocak bebeği olacak.

Bı kızım olsun hala istiyorum,ama 3. Cocuğu düşünmüyorum hayırlısı bkyleykis cennette biz kızım var zaten,hem oglumla arkadas gibi büyürler araları da fazla yas farkı olmayacağı için belki kardes kavgalarımızda fazla olmaz,aslında kız yada erkek bu dünyada bizden sonra oğlumun sığınacağım olsun yeter,birde erkek cocukları anneye düşkün olur ya birazda ondan:)

Maşallah atlattın sayılır az kaldı,cok iyi yapmissin gercekten iki insan yüzü görmek cok iyi geliyor yanlizlik Allaha mahsus bende gecen sefer annemde kalırken ev kalabalık gelen giden oluyor dü zaman nasıl geçiyor anlamıyordum kendi evime geçince bütün gün yanlız yatıyordum aksam olsada esim gelse diye bekliyordum öyle zamanda zor geçiyordu

cnmmm ne zor şeyler yaşamış ve sabretmişsin ne mutlu sana Rabbim bundan sonra yüzünü güldürsün hep inşallah dualarını bizden eksik etme

canımnaber bayadır gorusemıyoruz arka arkaya doguracaktık guya ıkımızde erken dogurduk bebısın nasıl takıp edmıyorum burayı nasıl gıdıyo annelık

çok bunaldım artık iki gündür ağlama krizindeyim .öğrencilerimi arkadaşlarımı özledim eşimi kırıyorum durmadan o da beni kırıyo .bu yaşta bunları göze alarak hamile kaldımama dayanamıyorum bu strese
chnb canım sen biliyosundur
bi sakinleştirici falan bişey içsem nasıl olur ? dr a sordum gerek yok sen güçlü bi kadınsın saçmalama dedi ama değilim güçlü falan . karnım mosmor iğne yapıcak yer kalmadı bacağımızın neresine nasıl yapılıyo bilgisi olan varsa link atabilirmi ya da anlatabilir mi rica etsem

Maşallah canım benim sana... Çok seviniyorum haberlerine....

Sakin ol canım hep yattığımız için öyle oluyor. Ben de bir kaynana, 5 görümceyle geçirdim çoğunu. Eşim de dönmüştü Antakyaya. Ve görümceler sürekli tartışıyorlardı. Sabır geçecek bu günler inan. İlaç filan unut la havle çek çok sinirlenince...
Ben de cleksan kullanıyordum biliyorsun. Sen kendine mi yapıyorsun iğneyi? Benim görümce yapıyordu. Serklaj sonrası hep koldan çok nadir bacaktan oldum. Bir akşam birine diğer akşam diğer kola yapıyordu. Aynı dik tutup yapıyrdu...

canım geçecek bu günler.ara ara bende bunalıyorum ama sabrediyorum hersey evlatlarımız için.zaten bir sürü ilaç kullanıyoruz sakinleştirici falan sakın.hersey insanın beyninde bitiyor sen istersen halledersin evlatlarımızla geçireceğimiz güzel günleri düşün.ben kolumdan vuruyorum iğneyi bi akşam birinden diğer akşam birinden esim yapıyor.kolunda önceden ası yapılan yer varya yukarı kaslı kısma yapıyorsun

Yeliz sakin ol canım, zor bir surec ama sayılı gun.. sonunda mukafatına kavusacaksın ve herseye değdi diyeceksin...hepimizin bu donemde psikolojisi değişiyor, eskisi gibi hareket edemiyoruz, riskli gebeyiz, bi de kan sulandırırıcılar alıyoruz , hergun igne vs.. ama gececek...bebegini o kadar seveceksin ki birkac sene içinde bu riski tasıdıgını bilmeme ragmen bu bebegime benzer bir bbegim daha olsun diyeceksin.. ben de kan sulandırıcı yapiyorum daha dogrusu esim yapiyor bana,hala karından yapiyoruz, dr 30 a kadar ordan yapmaya caliş dedi, sonrasında bacaga gecersin dedi ama bacak karından daha zormus.. Üst Bacagin iç tarafına yapılıyormus ama ben de daha hic denemedim ordan.. Karından yaptigimda benim de son 2 gundur bir miktar kanıyor nedense, sertleştirgi için mi kanım fazla mı cıvıklasti anlamadim, 0.6 lık igne ve corasprin kullanıyorum...bence ilk bacaktan yapılısı bir hemsireye yaptir gostersin once..

Secill hamileliğin hayırlı uğurlu olsun.Allah tamamına erdirsin.

Sibelsibel38 ve evladın kaybetmiş yüreği yaralı canlar.Ne olur umutsuzluğa kapılmayın.Okurken gözlerim dola dola okudum.Bu acı hepimizde aynı.Abmaya demiş ya alıyor diye azalıyor ama asla geçmiyor.İşin ilginç yanı geçmesini de istemiyorsun.2012 temmuzunda ben de kızımı Zeynep'imi kaybettim.Çok çaresiz ve umutsuzdum.Sonra araştırırken burayı buldum.Okudukça umutlandım Çok Şükür Feyza'm şimdi kollarımda rabbim olmayan herkese nasip etsin.Ne olur kendinizi bırakmayın.Kimsenin sizi anlmasını beklemeyin çünkü anlyamazlar.Üzüldüğünüzle kalırsınız.Hiç takmayın,önemsemeyin.Ben görmezden gelince o insanları o zaman düzelmeye başladım.Yeri geliyor eşin bile anlamıyor maalesef

Bu arada Sibelsibel38 Kayseri'de misin?Dr kim?

canımnaber bayadır gorusemıyoruz arka arkaya doguracaktık guya ıkımızde erken dogurduk bebısın nasıl takıp edmıyorum burayı nasıl gıdıyo annelık

iyiyim cnm sen nasılsın yüsramla aşkımız hergeçen gün katmerleniyor daha da mutlu heyecanlı sevinçli umutlu güzel ve daha bir çok duyguyla devam ediyor bu günü gösteren RABBİME sonsuz hamdü senalar olsun

biz denizin sırasını kaptık acele ettik ama HAMD OLSUN ŞİMDİLİK HERHANGI BİR SAĞLIK PROBLEMIMIZ YOK ANNESİ GİBİ kilo almaya musait yüsra gelişimi şimdilik iyi gidiyor

sizler nelr yapıyorsunuz

yaşadığı acıları acıtasyon yapan onlarla senelerce yaşayan veee cevresindeki herkeside mutsuz edip geride yaşayan insanları hiç sevmem hayatımı anlatsam oooooo ama RABBİMDEN GELENE NE DİYECEĞİM Kİ

bugün YÜSRAMIN RESİMLERİNE BAKIYORDUM VEEE 1800 GR LIK BEBEKLE EVDE TEK BAŞINA GEÇEN GÜNLERDE HAMDÜ SENALAR OLSUN RABBİM BANA GÜÇ VERMİŞ GERÇEKTEN ÇOK ÇOK KÜÇÜÇÜK BİR BEBEKMİŞ

sennn de ne kadar güçlü olduğunu yaşadıklarından olumlu sonuşlar çıkarak HAMDÜ SENALAR OLSUN BU GÜNLERE GELMİŞSİN

ilk önce RABBİM İNŞALLAH BU SEFER OL DEDİ VEEE SEN ANNE OLACAKSIN güzel bakıyorsun güzel düşünüyorsun veee mutlu sona az kaldı

canımmm seni canı gönülden tebrikler ediyorum güçlüsün ayaktasın dimdik dur veee anneliğinin tadını çıkar mesela bol bol uyku depo ett kızınla geçireceğin uykusuz geçelere hazırlık olsun

tehlikeli haftalardayım ya hep stresten
kızımı da üzüyorum o hiç bilmiyo beni böyle .çok güçlü bi annesi var diye biliyo .karnımdan kendim yapıyorum kimse yok ki yanımda eşim yapamaz beceremez o .olmazsa bi hemşireden öğreneyim bacağımdan yapayım acı fln sorun değil neler yaşadık ne acılar hele ilk hamileliğimde 13 sene geçti hiçbişey bilmiyodum ne acılar çektim .sağol canım iyiki varsınız

öbür eliyle kası kavrayıp mı yapıyo ? yoksa direk tek eliyle mi ? morarıyo mu ? saol cvp için

sağol canımmm ne güzel yazmışsın :) istenmezmi hiç 10 yaşında bi kızım var benim yaşım 38 .istedik hem nasıl .eşimden ve benden çok kızım deli oluyo kardeşim olcak diye .gözümün içine bakıyolar ama benim psikoloji bozuk tek sebep korku allah yardım etsin cümlemize

kızlar ağladım ağladım bugün dışarı çıktım mağazadan alışveriş yaptım kardeşimin oğluna .kendi kızıma .
toplasan 1 saat gel git .tabi eşim ve kızımda vardı yanımda çok komiklerdi biri sağomda biri solumda .tanıdık biri görmez inş.diye dua ettim kimse görmedi .
nasıl iyi geldi anlatamam dr dan başka biyere gitmiyorum aylardır .:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…