Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canım öncelikle başın sağolsun, Allah bir daha evlat acısı ile sınamasın. Arkadaşlarda söylemiş anne karnında ölüm varsa eğer sebebi başka şeylerde aramak lazım, pıhtılaşma gibi ama önce açıklık olup sonra doğumla bebeklerini kaybettiysen tabi raydan şüphelinebilir. Sirkeli suyu benim doktorum önerdi. Bende 8-9 haftalıktan beri kullanıyorum. 1,5 lt kaynamış soğumuş suya 1,5 çorba kaşığı üzüm sirkesi koyuyorum, onunla temizleniyorum hiç normal su kullanmadım şimdiye kadar.

Ay yok sanmam kanser falan yapsın
Allah korusun

Ya chnb haklısın ama o kadar çok yoruluyorum ki, hatta herkese diyorum benim bu kadar yorulmam normal mi? Slogan haline geldi yorgunum sözü bende, giremiyorum sayfaya , bazen giriyorum bir kaç alıntı yapıp cevap yazayım derken birşey çıkıyor , bir daha girdiğimde de konular bambaşka oluyor

Ama yok ben kurucu olsam da annesi sensin bu topiğin

Senin rahatsizligini sadece direkt ray a baglayan bi dr. Cok tecrubesiz olmali,tabi bebeklerin suyun gelip bitmeden filan karninda olduyse.. Cunku rayda arkadaslarinda dedigi gibi bebek anne karninda olmez,kese acilir,sanci baslar,acilma olur felan.. Kan pihtilasmasi yada kromozom bozuklugu olabilir,baska dr a gitmen sart bence

Son düzenleme:
kızlar bizde bugun muayeneye gittik ve 31. haftaya başladık..tabi bizim sıpamız yine durmadı ve NST de yine ağrılar çıktı ve ilk kez 80 lerde olan ağrılar..hemen alttan muayene yaptı doktorumuz ve açılma gecen haftaki gibi 1 cm..yani açılma artmamış..serum ve nidilat dan sonra tekrar NST..ağrılar azaldı ve hastahaneden çıktık..doktorum orada kalmak istemediğimi bildiği için çokda diretmiyor..evim hastahaneye çok yakın olduğu için yine eve geldik..canlarım dualarınızı esirgemeyin lütfen..

Canim arkadasim hersey o guze yuregin gibi cook guzel olacak...bu sene ugurlu gelecek sana insallah....cook opuyorum seni..
Kayiplarin icin cok uzuldum rabbim bir daha gostermesin....rahim agzi uzunlugu en dogru vajinal ultrasyonla olculuyor 2.5 cm alti riskli olarak kabul ediliyor...hikayeni okuyunca pihtilasma sorununda var gibi anladim ben ...kan sulandirici kullaniyormusun...
Canim benim hep aklimdasin bende merak ediyordum facede ugramayinca,..sen kendini nasil rahat hisediyorsan oyle davran..benim yakisikliyi op bolca..arada gel bizide yalniz birakma...
Bende genel anasteziyle olmustum...serklajdan sonra arkadaslarinda dedigi gibi bolca yat...bensadece wc ye kalkiyorumyemegimide yatakta yan donerek yiyorum...birde en cok dikkat etmen gereken enfeksiyon olayi her ay ka da crp idrar kulturune baktir...rabbim yardimcin olsun...
Canim benimde hamilelik oncesinde 6 ay kadar durdu bu dikis adet kanamamin miktarinda bir degisiklik yasamadim ben ayniydi..enfeksiyonda yasamadim hamilelik oncesinde...ama yeni bir hamilelik dusunmuyorsan dikisin alinsamiki...arda bey ne diyecek bakalim..

Gecmis olsun canim...acikligin artmamasi cok iyi olmus..insallah en az 34 e kadar durur bebisin daha...kasilma baslamazsa tekrar boyle gider...en ufak bir kasilma hisettiginde git hemen hastaneye...

Ben bi yerde olmazsam diğer yerde olurum face de yoksam kk da varım ya da tam tersi oluyor,elimden geldiğince ben de.kendimce kendi tarzımda yalnız bırakmamaya çalışıyorum aileler hep bizim burada ya bizimkiler ya da eşiminkiler geliyor,bebek olunca ev hep bi curcuna,yqlnız olmak ayrı dert ama bazrn de insan kafa dinlemek istiyor

Öpmem mi teyzesi,hergün bol bol,sen de benim aklımdasın,herşey yolunda oşsun bi de sağlıkla doğum haberini alayım rahatlıycam :)

merhaba arkadaşlar, ben yavaş yavaş toparlanmaya başladım. sezeryanın üzerinden 13 gün geçti. sütüm de iyice kesildi. gece terlemelerim de biraz daha azaldı. 2 hafta sonra iş başı yapmayı düşünüyorum dikişlerim sorun çıkarmazsa tabi. kanamalarım hala devam ediyor. bi süre böyle devam edecek sanırım. günlük ped kullanıyorum sürekli. bu süreç içinde yazılarınızı okumaya çalıştım. sizleri hikayelerinizi öğrenmek adına. kendime bir yol haritası çizmek istiyorum. doktor seçimiyle ilgili arda bey ya da cemil hocayı seçicem. öncelikli olarak iyi bir sigorta şirketinden sağlık sigortası yaptıracağım çünkü iki dr da maddi açıdan beni biraz zorlayacak hastanelerde çalışıyorlar.evim biraz uzak kalıyor bu drlara ama bakıcaz çaresine. malum istanbul trafiği 45 dkdan önce ulaşamam bu hastanelere. ne zaman kontrole gitsem onu kestiremiyorum. randevu yoğunluğu nedir? kendi drum min 6 ay beklemelisin çocuk için demişti. platese gidip vücut kas yapımı güçlendirmek istiyorum. malum uzun süre yatak istirahatim olacak. belimde boynumda zaten düzleşme de var. yattıkça kötü olmasından korkuyorum. vs. vs işte

kızlar hepinize merhaba bugün bi rüya gördüm sizlerlede paylaşmak istedim belki bi yorum yaparsınız;

kızlar rüyamda sizlerden 4-5 kişi var burda konuştuklarımızı konuşuyoruz üzüntümüzü acımızı bi yurt pansiyon gibi bir yer sonra bi kutu kağıt geliyor odaya açıyorum küçük küçük pembe kağıtlar çocuğumuz ok ki buna ne yazıcaz diyorum sonra ben çıkıyorum 5-6 kadınla beraber ama bu kadınlar farklı bi tanesi örtülü mavi bi tülbent var başında onlarla giderken 5-6 tane adam koçarak gidiyo afedersiniz birinin pantolonu yok ama bişi görünmüyor kucağınd bi çocuk var adamlar koşarak orman gibi bi yere girip gözden kayboluyor...biz kadınlarla yürümeye devam ediyoruz bi fil sürüsü var küçüklü büyüklü filler yanımdaki mavi başörtülü kadın büyük fillerden bi tanesini kuyruğundan çeke çeke yanıma getiriyor balkon gibi bi yerdeyim o ara kadın yanıma çıkıyor ve fil önümüzde diz çöküyo çok etkilendim normal sıradan bi rüya değildi ama zikir çekiyodum o arada uyumuşum sanırım onun etkisiylemi oldu bilmiyorum Rabbim hakkımızda hayırlı eylesin inşallah

canım sevindim kendini toparlamana bizim kayıplarımızın arası yakın bi gün iyi bi gün kötü gelip geçiyo...bende spora başlıyorum inşallah kafamı dağıtmam için iyi gelecek diye düşünüyorum hiç boş durmak istemiyorum çünkü boş kaldıkça kafamın içi çalkalanıyo resmen Rabbim yar ve yardımcımız olsunnn

amin canım gerçekten zor yaşadıklarımız. en çok işyeri zor geliyor. bi sürü insan soru soracaklar acıyıp vah vah edecekler. gençsiniz yine yaparsınızlar. gidenin acısı sende yaşıyor işte. kim anlar ki? ama bi yandan hayata tutunmamız da lazım farkındayım. sorumlu olduğum ailem eşim dostlarım var. tek kişilik yaşamıyoruz işte. yoksa ömür boyu yas tutarım biliyorum kendimi. gelecek yeni umutlar güzellikler getirsin. rabbim kollarımızı boş bırakmasın.bize zorlu hatatımızda sabır güç versin..

slm kızlar bugünde dr kontrolumuz vardı yumoşlar şimdilik iyiler

kısmet olursa perşembe günü yumurta toplama işleemi olacak

hepinizin dualarına ihtiyaçım var başka yapılacak birşey yok

o gün bunları yzmışız :)

En başta sağlık olmak üzere,yeniyıl herkese mutluluk getirsin,umutlarının dualarının gerçekleştiği bir yıl olsun,aşklar güçlensin,yeni bebekler gelsin,var olanlara da anne ve babalarıyla uzun ve sağlıklı ömürler versin,herkesin yeni yılı kutlu mutlu olsun :)

Mutlu Yıllar arkadaslar... Bir sorum olacakti, dogum yapan arkadaslara? memorial atasehir de dogum yaptınız mı hic ve memnun kaldiniz mi?

Cok tesekkurler.

Canım yorma kendini. Çok mu iş yapıyorsun belki de demir eksikliği de vardır ve az uyuyorsan saat olarak yoruluyorsundur? NE zaman döneceksin işe?

Dualarımız seninle bir gün de bir gündür. Bak benim oğlum 36 artı 4 te doğdu ona rağmen gelişimi 1 aya yakın geriden geldi hep...

Canım Femicalden aramışlar duymamışım((

Toparlandığına sevindim işe başlamak malesef başlarda can sıkıcı( Sigortayı da mutlaka yaptır. Dr konusunda da imkanın varsa sigorta yapılınca ikisine de git frekansın hangisiyle tutarsa. Gerçekten iki dr de iyi dr ler...

Hayırdır inşallah... Ben pek beceremem yorumlamayı,fil ne demek acaba?

Mutlu Yıllar arkadaslar... Bir sorum olacakti, dogum yapan arkadaslara? memorial atasehir de dogum yaptınız mı hic ve memnun kaldiniz mi?

Cok tesekkurler.

Ben yaptım canım. Ben aradada yatmıştım o zamana göre doğumda daha ilgilelrdi. Anlatmışlardır zaten paket program. 2 gece 3 gün kalınıyor. Refakatçi dahildi. Lohusa şerbeti, kapı süsü ve 5 poz fotoğraf var. Fotoğrafçı ile konuş sezaryen olacaksan. Ben çok memnun kaldım fotoğraf işinden. Foto öncesi kuaför geliyor saçına förn çekiyor ama makyaj yapmıyor. Bir bayan öncesi duş aldırıyor... Bbebk hemşiresi ve emzirme hemşiresi hatice hemşire çok iyiydi. Yorulursan bebeği alıp bir saat bakıyorlar böyle hizmetler var diyetisyen ve çocuk dr si geliyor işitme testi yapıyorlar. diyetisyen beslenmeden bahsediyor. Odayı önceden seç yola bakan olsun ben yatarken bir ara diğer binaya bakanda yatmıştım sıkıc. Yataklar çok hoş çok yükseğe kadar kalkıyor benim odam mimar sinan cami manzaralı ve yüksek binalar vardı karşımda...

2014 ülkemdeki tüm insanlara mutluluk getirsin özellikle anne olmak isteyen tüm kadınlara...

2014 acılarımızı unuttursun.. 2013'güzeldi anne oldum yaşadım yavruma sütümü verdim hiç bir anına sövmicem ah etmicem. varlığının mutluluğunu yaşattın annene bitanem yokluğun acısı da güzel. seni çok seviyorum cennette bekle anneni meleğim. allah bir gün kavuşturacak bizi.. herkese sağlık mutluluk dolu bir bir ömür diliyorum. can yoldaşlarım kader arkadaşlarım.
allah hepimize acılarımızı unutturacak sabır ve sağlıklı evlarlar versin...

Dagittin beni perisan ettin ;( biliyosun yasadigimiz seninle paylastigimiz seyler bunlar.. Ama inan bizimde acilarimiz canlandi.. Tazelendi.. Seninle icim yaniyo millosh.. Rabbim sabrini tevekkulunu daim etsin.. Rabbim mukafatini iki cihanda kat be kat versin insaAllaj.. Rabbim oyle tatli oyle hayirli evlatlar versin ki,bu gunlerin acisini unuttursun;sadece anisi kalsin canim benim.. Rabbim yarin ve yardimcin olsun..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…