Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

anladım arkadasım.tesekkürler.insallah temennin karsılıklı senin icin de hersey güzel olur.:))

bebek kayıplarından sonra psikolojik destek alan oldumu.yoksa benmi cok büyütüyorum.acım hafiflemesi gerekirken her gecen gün dahada cok artıyor.

ben kendım atlatmaya calıstım farklı seylere yoneldım.. destek almak ıstedım ama onlara gore agla parala rahatlat kendını dıyorlar oda bana gore degıl ben oyle yapsaydım bırdaha asla bebiş dusunmezdım..

jetoncum özel mesaj yazamıyorum. sayende biraz daha umutluyum,iyi dr.lara da ulaşabileceğimi gördüm sayende.Allah bebeğine sağsalim kavuşmanı nasip etsin inşallah.bebeğinin kokusunu içine doyasıya çektğin günler gelecek inşallah.

bebek kayıplarından sonra psikolojik destek alan oldumu.yoksa benmi cok büyütüyorum.acım hafiflemesi gerekirken her gecen gün dahada cok artıyor.

Canim.. Benim 5 kaybim oldu.. Hepside benden biseyler aldi goturdu,daha evvel yazmistim,acimi yasadim gecti saniyosun.. İnsanlarda senden iyilesmeni atlatmani bekliyolar.. Sanki hastalik gibi grip gibi iyiles normale don istiyolar.. Sende bi zaman normale donuyosun,sonra sara nobeti gibi arada yokluyo.. İcin sizliyo,aglama krizleri ve hayattan uzaklasma.. Yine geciyo.. Yine vuruyo.. Benim kendi icimde bu savaslarim hep oldu.. Gecen kis artik depresyona girdim.. İcime attiklarim gun yuzune cikti,kalp ritmim bozuldu,uyuyamadim,yemek yemedim.. Sebepsiz sanki icime kor dusmus gibi nefesim daraliyodu.. Psikeatra gittim.. Yasadiklarim daha fazla bilinaltimda tutamadigimi soyledi.. Boyle icine atan hastalarda yillar sonra patlak verir dedi.. Anti depresan verdi celektra.. Onu icince oluden farksiz oldum.. Daha kotu oldum.. Hicde derdim yukum hafiflemedi.. Sonra biraktim ilaci ve Allaha sigindim,dua ve ibadetle yavas yavas iyilestim.. Annem beni hep okudu.. Geceleri basimda bekledi..
Eger imkanin varsa psikologa git derim.. İcinde birikmeden.. Guclu gorunmek insani icten ice curutuyo.. Ben yasadiklarimi hep duvar gibi dik durarak atlattim,bebeklerimi kaybedisim,esimden ayrilmam.. Toplumun baskisi,sorgulayan suratlar.. Hic egmedim basimi.. Herkes hayran kaldi,herkes imrendi,cok guclusun.. Ben olsam boyle dik duramazdim dediler.. Ama icimi ben biliyodum.. Yalniz goguslemeye calisma.. Ve saklamadan acini yasa..

O dönemde çok fazla umutsuzluğa düşmüştüm,her hamile görüşümde ağlar,için için kıskanırdım,sayardım ayları şimdi şu ayda olacaktık diye,gerçi hala sayıyorum,Allahım oğlumun ömrünü şimdiki evladıma versin amin,acın zamanla küllenecek,her işte bir hayır vardır düşüncesiyle yeni umutlarla dolacaksın,bu topik de sana yardımcı olacak,sonra hazır olduğunda yeniden hamile kalıp bebeğini kucağına alacaksın,sadece biraz zaman gerekiyor,bir de benden sana tavsiye seni anlayamayacak olanlara derdini açma insanın dahs çok sinirini bozuyorlar

arkadaşlar 22 haftalık bir kayıptan sonra 4 aylık bir ara yeni bir hamilelik için yeterli midir sizce? gittiğim 3 doktor da 3 ayın yeterli olduğunu söyledi ama acele edip de yine kaybeder miyim acaba diye korkuyorum.. bir yandan da çok istiyorum.. kararsızım

Merhaba arkadasim, basin sag olsun. Perinatologlar 6 ayi uygun buluyorlar rahmin tam kuculmesi icin, yoksa Allah korusun tekrar ayni aciyi yasayabilirmisiz. Gene sen bilirsin ama 22 haftauzun bir sure, 2 ay daha b3klemeni oneririm. Eger pihtilasma testi filan yaptirmadiysan onlari yaptir o arada, ssonra lazim olacak.

Sevgili ravza hayatımı okadar odaklamıştımki hayallerim bedenim ruhum yani herseyim onunla topraga gitti.cok yalnız hissediyorum kendimi.eşimde anlamıyor beni.unut artık diyor acma artık bu konuyu diyor.dile kolay hamile kalabilmek icin 3,5yıl bekledim.zaten allahıma sıgınmasam suan belki yok olmustum.Guclu gorunmek insani icten ice curutuyo.. bu cümlen iyi bir analiz.ben artık güclü görünmek istemiyorum.bagırmak istiyorum hıckıra hıckıra aglamak istiyorum.sahte gülmelerimden sıkıldım .psikolog fikrin icin tesekkür ederim.imkanım olsun olmasın karslıgında bedel ödedigin birine maneviyatımı düzelttiremem,ne bileyim kişisel menkıbem buna izin vermez.babamı kaybettigimde gitmiştim psikiyatriye 3.gitmemde senin problemin neydi diye sorunca aydınlandım ve bir daha tövbe ettim.senin hesap verdiği ilaclar sayesinde ölüden farksızdım dünyada.bazen düşünüyorumda eşimin bu durumuma ilgisiz olması beni dahada cokmu itiyor bunalıma.iki aydır tamamıyla korunmuyoruz.doktora gidelim tedaviye baslayalım diyorum yanasmıyor.acıklamada yapmıyor.bizbu bebek kaybından sonra birbirimize kenetlenmemiz gerekirken uzaklastık gibi geliyor.samimiyetin icin tesekkür edrim.senin kız simdi seslenecek anne ne oluyor yaff diye .bu teyze ammada dertli diyip dile gelmesin.

Bende aglıyorum duyaydın hamile gördügümde (aynı duygulardayım.hakkımda hayırlısı buymus diyor tevekkül ediyorum.insallah rabbim tekrar bu sefer kucagıma alıp kokusunu icime cekecegim hem bu dünyamda hem öbür dünyamda hayırlı evlatlar versin.benle beraber tüm istiyenlere insallah.topik zaten baştacım.bilmedigim okadar cok sey ögrendimki.işte anlatmak istedigimde duyaydin gercekten bozuyorlar sinirini.yasamayan anlamıyor yada anlamak istemiyor!!aslında böyle zor günlerde dostunu yada dost görünen arkadaslarını cözümlüyorsun.

Canim maalesef erkelkerin cogunlugu bu konuda boyle.. Benim eski esim olsada olur olmasa da diyodu.. Ben hastane hastane gezdim,tahlillerimi oldum,esin gelsin dediler.. Adam bende bisey yok dedi kestirip atti.. Bizim aramizda sevgi yoktu.. Sadece ayni evi paylasiyo gibiydik,ama sorsan,cok sever cok.. Sevgi ozveri istiyo... Devamli bi bebegim olsunda bu evlilige katlanabileyim dedim.. O yuzden hata edip sk araliklarla hamile kaldim.. Olan ne yazikki bana oldu.. Sorunlarimiz artti,her kayipta da iyice yabancilastik,toplumumuzda bi kadinin bosanma karari vermesi cok zor.. Herkes karsimdaydi.. Ve ben 5 bebek doguramamis bi dul kadin olarak kesinlikle yalniz olucektim.. Bu laflari civi gibi caktilar beynime.. Neyse kendi derdimle seni uzmiyim.. Simdi cok mutluyum hamd olsun.. Ama sunu gordum bu esim bebek diye olcek cok istiyo,ama benim olaganustu davranmamida bi turlu kabul edemedi.. Alisti cok sukur ama erkekler hersey olagan sekilde yurusun istiyolar.. Biseyler icin savasmak onlara gore degil... Uzme kendini gormezden gel..

burada herbir hikayeyi okudumğumda yüreğime bıçaklar saplanıyor neyseki çoğunuz doğurmuşsunuz çoğunuzda gebesiniz Rabbim kucağınıza almayı da nasip etsin inşallahh...biz yeni gelenlerede umut oluyor hikayeleriniz çok şükür...ben aslında daha iyiyim yada daha iyi sayılırım hergün ağlasam isyan etsem ne çare giden geri gelmeyecek diorum evet bende hepiniz gibi yavrumu çok çok özlüyorum içimin hep bi köşesi sızlıyor ama işte verende alanda Allah deyip akışına bırakıyorum derdi veren Allah gerçekten dermanınıda veriyor yavrumun cansız bedenini kucağıma aldığımda hayat durdu bitti herşey artık yaşayamam diyodum bende çok zor gebe kalıyorum çünkü nerdeyse 4 yıllık evliyim hala bi bebeği kucağıma almak nasip olmadı olacakmı onuda bilmiyorum ama hayat bi şekilde öyle yada böyle devam ediyor içimiz acıya acıya öğreniyoruz yaşamayı yeniden anne olabilecekmiyim bekleyişleri...35 gün geçti sanki yıllar geçti gibi üstünden hergünü 1 yıl gibi yaşadım ve eminim hepimizin aynı şekilde canı yandı aynı imtihanı verdik ama başardık ama başaramadık onu Rabbim biliyo tek dileğim Rabbim bi daha aynı acıyı hiçbirimize yaşatmasın...

bu arada ben 34. gün reglim başladı 10-15 güne kadar test sonuçlarımda çıkar sanırım doktor sonuçlardan sonra gebe kalabileceğimi söyledi sanırım çıkan sonuçlara göre bi yol izlicez sadece homosistesin sonucum çıkmış netten baktım sorun görünmüyor referans aralığının içinde diğerlerinin de iyi çıkmasını ümit ediyorum selametle kalın arkadaşlarımm

inşallah canım bende sende burdaki bütün arkadaşlarda hepimiz kavuşuruz bebişlere.burdan bende çok şey öğrendim.3 düşükten sonra çok umutsuzluklara kapıldım.koskoca istanbulda iyi bi doktor bulamadım.bir sürü profa gittim hepsi ayrı şeyler söylediler kafam allak bullak oldu bende kafayı yemek üzereye geldim birine güvenmek zorundaydım güvendimde ama bana dikişe gerek yok dedi inandırdı beni güzel sözlerle bu kişide çapanın kadın doğum ana bilim dalı başkanı düşün yani 18 haftada rahim 3 cm açıldı suyum geldi oda gitti.iyice karamsar oldum ama pes etmedim 3 ay sonra tekrar hamile kaldım doktor arayışı yine başladı bu sefer devlet hastanesinde çalışan bi dr bulmak istiyodum çünkü öncekilerde birsürü paralar harcadım paracı doktorlarla karşılaştım.burdaki tavsiyelere baktım maddi acıdan zorluyolardı.arkadaşlara tavsiye edebileceğiniz doktor varmı diye hem buraya yazdım hemde facebooka(bizim face grubumuz var bu arada katılmak istersen yaz yönetici arkadaşlar onaylarlar) arkadaşlardan biri önerdi bi doktor hem devlette çalışıyodu hem özeli vardı tam aradığım gibi onada güvenmek zorundaydım güvendimde şimdi 26 başladık Allah tamamına erdirsin.inşallah sanada hayırlı bir dr olur gidersen gelişmeleri yaz

Sibelcim.. Bu hayatta bisey ogrendiysem..Rabbim herseye bi zaman biçmis,biz cirpinsak didinsekte,isyan edip sabretsek te.. Bir sekilde o sureci yasayip bitirmemiz ve mutlu sona dogru ulasmamiz gerekiyo.. Herkesin imtahani baska.. Kimi anneden ,kimi babadan,kimi dosttan kimi eşden imtahan oluyo.. Kimide bizim gibi iste.. Ozlemle yogruluyo.. Aciyla bekliyo.. Bu bizim imtahanimiz.. Rabbim hayirli sonuclarla yuzumuz ak cikarsin bu sinavdan ins. Senin icin de ins.guzel gunler yakindir canim.. Tahlillerin birbir cikcak.. İna. Sorunun cabucak anlasilip dogru bi tedaviyle bwbegine kavusacaksin.. Esim hep soyle soyler,kotu ornek,ornek degildir.. Ve guzel seyler beklersen,guzellikleri cagirirsan guzel seyler olur.. İns. Bizde kotu senaryolari aticak ve umutla mutlu hayaller kurcaz yarinlara.. Ve tek tek gerceklesicek hayallerimiz :)

jeton son kaybının üstünden 3 ay geçtikten sonra hemen hamile mi kaldın? benim de 4 ay geçti.. deneyip denememe konusunda kararsızım.. biraz daha zaman gerekir diyor arkadaşlar.. bu konuda senin düşünceni de merak ediyorum.. paylaşırsan sevinirim

canım ben nisanın 10 bebeğimi kaybettim 18 haftalıktı.2 ay sonra dr gittim rahim toparlanmış hamile kalabilirsin dedi bende hemen korunmayı bıraktım ertesi ay hamile kaldım temmuzda yani.bana hep 3 ay sonra hamile kalabilirsin dediler bende beklemedim acımı ancak yeni bir umut dindirebilirdi.bence korunmayı bırak zaten hemen tutmayabiliyorda benim bundan öncekinde 5 ay sonra hamile kalmıştım.sonuçta bizim bebekler küçüktü rahim o kadarda yıpranmıyor.zaten lohusalığın bitip adet kanın baslarsa rahim kendine gelmiş demektir.bırak gitsin korunmayı Allah ne zaman nasip ederse o zaman olur zaten.ama bi tavsiye ettiğim doktora bi git görün istersen belki farklı tahlil falan ister gidersende yaz bana

doğumun hemen akabinde kürtaj da yaptı doktorum iyice temizlemek için.. kürtajın da bir etkisi olur mu diye düşünüyorum.. gerçi gittiğim tüm doktorlar 3 ay dedi bana da ama bu korkuyu atamıyorum bir türlüü.. bekleyeyim diyorum ama eşim de ben de çok istiyoruz yeni bir umut.. sağol canım cevap yazdığın için.. bebeğin de senin gibi cesur olacak bence.. sağlıkla kucağına alacaksın inşallah.. belki de çok düşünmemek gerekiyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…