- Konu Sahibi hidennisko
-
- #53.041
doğumun hemen akabinde kürtaj da yaptı doktorum iyice temizlemek için.. kürtajın da bir etkisi olur mu diye düşünüyorum.. gerçi gittiğim tüm doktorlar 3 ay dedi bana da ama bu korkuyu atamıyorum bir türlüü.. bekleyeyim diyorum ama eşim de ben de çok istiyoruz yeni bir umut.. sağol canım cevap yazdığın için.. bebeğin de senin gibi cesur olacak bence.. sağlıkla kucağına alacaksın inşallah.. belki de çok düşünmemek gerekiyor..
Sevgili ravza hayatımı okadar odaklamıştımki hayallerim bedenim ruhum yani herseyim onunla topraga gitti.cok yalnız hissediyorum kendimi.eşimde anlamıyor beni.unut artık diyor acma artık bu konuyu diyor.dile kolay hamile kalabilmek icin 3,5yıl bekledim.zaten allahıma sıgınmasam suan belki yok olmustum.Guclu gorunmek insani icten ice curutuyo.. bu cümlen iyi bir analiz.ben artık güclü görünmek istemiyorum.bagırmak istiyorum hıckıra hıckıra aglamak istiyorum.sahte gülmelerimden sıkıldım .psikolog fikrin icin tesekkür ederim.imkanım olsun olmasın karslıgında bedel ödedigin birine maneviyatımı düzelttiremem,ne bileyim kişisel menkıbem buna izin vermez.babamı kaybettigimde gitmiştim psikiyatriye 3.gitmemde senin problemin neydi diye sorunca aydınlandım ve bir daha tövbe ettim.senin hesap verdiği ilaclar sayesinde ölüden farksızdım dünyada.bazen düşünüyorumda eşimin bu durumuma ilgisiz olması beni dahada cokmu itiyor bunalıma.iki aydır tamamıyla korunmuyoruz.doktora gidelim tedaviye baslayalım diyorum yanasmıyor.acıklamada yapmıyor.bizbu bebek kaybından sonra birbirimize kenetlenmemiz gerekirken uzaklastık gibi geliyor.samimiyetin icin tesekkür edrim.senin kız simdi seslenecek anne ne oluyor yaff diye .bu teyze ammada dertli diyip dile gelmesin.
burada herbir hikayeyi okudumğumda yüreğime bıçaklar saplanıyor neyseki çoğunuz doğurmuşsunuz çoğunuzda gebesiniz Rabbim kucağınıza almayı da nasip etsin inşallahh...biz yeni gelenlerede umut oluyor hikayeleriniz çok şükür...ben aslında daha iyiyim yada daha iyi sayılırım hergün ağlasam isyan etsem ne çare giden geri gelmeyecek diorum evet bende hepiniz gibi yavrumu çok çok özlüyorum içimin hep bi köşesi sızlıyor ama işte verende alanda Allah deyip akışına bırakıyorum derdi veren Allah gerçekten dermanınıda veriyor yavrumun cansız bedenini kucağıma aldığımda hayat durdu bitti herşey artık yaşayamam diyodum bende çok zor gebe kalıyorum çünkü nerdeyse 4 yıllık evliyim hala bi bebeği kucağıma almak nasip olmadı olacakmı onuda bilmiyorum ama hayat bi şekilde öyle yada böyle devam ediyor içimiz acıya acıya öğreniyoruz yaşamayı yeniden anne olabilecekmiyim bekleyişleri...35 gün geçti sanki yıllar geçti gibi üstünden hergünü 1 yıl gibi yaşadım ve eminim hepimizin aynı şekilde canı yandı aynı imtihanı verdik ama başardık ama başaramadık onu Rabbim biliyo tek dileğim Rabbim bi daha aynı acıyı hiçbirimize yaşatmasın...
bu arada ben 34. gün reglim başladı 10-15 güne kadar test sonuçlarımda çıkar sanırım doktor sonuçlardan sonra gebe kalabileceğimi söyledi sanırım çıkan sonuçlara göre bi yol izlicez sadece homosistesin sonucum çıkmış netten baktım sorun görünmüyor referans aralığının içinde diğerlerinin de iyi çıkmasını ümit ediyorum selametle kalın arkadaşlarımm
arkadaşlar 22 haftalık bir kayıptan sonra 4 aylık bir ara yeni bir hamilelik için yeterli midir sizce? gittiğim 3 doktor da 3 ayın yeterli olduğunu söyledi ama acele edip de yine kaybeder miyim acaba diye korkuyorum.. bir yandan da çok istiyorum.. kararsızım
doğumun hemen akabinde kürtaj da yaptı doktorum iyice temizlemek için.. kürtajın da bir etkisi olur mu diye düşünüyorum.. gerçi gittiğim tüm doktorlar 3 ay dedi bana da ama bu korkuyu atamıyorum bir türlüü.. bekleyeyim diyorum ama eşim de ben de çok istiyoruz yeni bir umut.. sağol canım cevap yazdığın için.. bebeğin de senin gibi cesur olacak bence.. sağlıkla kucağına alacaksın inşallah.. belki de çok düşünmemek gerekiyor..
Canım burada hemen hepimiz bu süreçte çok zorlandık kimi zaman eşlerimizle bu meseleleer yüzünden birbirimizi kırdık. Benim eşim de istemedi bir süre 6 ay geçmişti ben istiyordum o daistemiyordu sonra bir gece cidden konuşmuştum dedi ki o gece ki çığlıkların kulağımdan gitmiyor Allahım çok erken daha doğmasın diye bağırmaların( Meğer bu yüzden istemiyormuş ( Bir de kendi yıkayıp definde kendi bulunmuştu Bunlar onda travma yaptı onlar belli etmese de içlerine atıyorlar. ( Sonra ısrarlarıma dayanamadı denedik 2. ayına (7 ay sonra kayıp sonrası) hamile kaldım ama bu seferde 8. haftada kaybettim ( Sonrası anlatsam roman olur... Çok şükür evladıma kavuştum 14 aylık oldu dün...
Atlatma konusuna gelince. Ben bir kere gittim iyi biriydi Zeynep kamilde serpil hanım. Ama ben en çok cevşen ve mealini okuduğumda rahatladım. meali okurken sanki beni anlatıyor gibiydi gözlerimden yaşlar süzülürdü ama sonrası bir huzur kaplardı içimi...
evgili chnb acaba senin eşin durumundamı benimkide.biz gurbetteyiz.kimsemiz yoktu defin işlerini tek basına yaptı.dogumdada biran olsun yanımdan ayrılmadı.zaten duygularını kolay dışa vuran yapısı yok.kısacası beni anlamasını bekliyorum.ve bianda cakısıyoruz.korunmak istemiyor.ama tedaviyede başlama taraftarı degil muallakta olmak dahada yoruyor insanı.
burada sükrü ögrendim sevgili chnb allahıma cok sükür benim ilk bebegimde anlasıldı ray.cok sükür bebegini kucagına almıssın.varlıgı dünyayı dünyanı aydınlatır insallah herdaim.
ben psikolog fikrine sıcak bakmıyorum.belki senden gelecek bi cümle bana ısık olup beni hayata baglayacak.cünkü yasadıklarımız bir yerde kesişiyor. annem dua yazdırmıstı.onu takıyorum.cevsende aklımda suan tesekkür ederim:))
Canim maalesef erkelkerin cogunlugu bu konuda boyle.. Benim eski esim olsada olur olmasa da diyodu.. Ben hastane hastane gezdim,tahlillerimi oldum,esin gelsin dediler.. Adam bende bisey yok dedi kestirip atti.. Bizim aramizda sevgi yoktu.. Sadece ayni evi paylasiyo gibiydik,ama sorsan,cok sever cok.. Sevgi ozveri istiyo... Devamli bi bebegim olsunda bu evlilige katlanabileyim dedim.. O yuzden hata edip sk araliklarla hamile kaldim.. Olan ne yazikki bana oldu.. Sorunlarimiz artti,her kayipta da iyice yabancilastik,toplumumuzda bi kadinin bosanma karari vermesi cok zor.. Herkes karsimdaydi.. Ve ben 5 bebek doguramamis bi dul kadin olarak kesinlikle yalniz olucektim.. Bu laflari civi gibi caktilar beynime.. Neyse kendi derdimle seni uzmiyim.. Simdi cok mutluyum hamd olsun.. Ama sunu gordum bu esim bebek diye olcek cok istiyo,ama benim olaganustu davranmamida bi turlu kabul edemedi.. Alisti cok sukur ama erkekler hersey olagan sekilde yurusun istiyolar.. Biseyler icin savasmak onlara gore degil... Uzme kendini gormezden gel..
canım ben nisanın 10 bebeğimi kaybettim 18 haftalıktı.2 ay sonra dr gittim rahim toparlanmış hamile kalabilirsin dedi bende hemen korunmayı bıraktım ertesi ay hamile kaldım temmuzda yani.bana hep 3 ay sonra hamile kalabilirsin dediler bende beklemedim acımı ancak yeni bir umut dindirebilirdi.bence korunmayı bırak zaten hemen tutmayabiliyorda benim bundan öncekinde 5 ay sonra hamile kalmıştım.sonuçta bizim bebekler küçüktü rahim o kadarda yıpranmıyor.zaten lohusalığın bitip adet kanın baslarsa rahim kendine gelmiş demektir.bırak gitsin korunmayı Allah ne zaman nasip ederse o zaman olur zaten.ama bi tavsiye ettiğim doktora bi git görün istersen belki farklı tahlil falan ister gidersende yaz bana
Canım burada hemen hepimiz bu süreçte çok zorlandık kimi zaman eşlerimizle bu meseleleer yüzünden birbirimizi kırdık. Benim eşim de istemedi bir süre 6 ay geçmişti ben istiyordum o daistemiyordu sonra bir gece cidden konuşmuştum dedi ki o gece ki çığlıkların kulağımdan gitmiyor Allahım çok erken daha doğmasın diye bağırmaların( Meğer bu yüzden istemiyormuş ( Bir de kendi yıkayıp definde kendi bulunmuştu Bunlar onda travma yaptı onlar belli etmese de içlerine atıyorlar. ( Sonra ısrarlarıma dayanamadı denedik 2. ayına (7 ay sonra kayıp sonrası) hamile kaldım ama bu seferde 8. haftada kaybettim ( Sonrası anlatsam roman olur... Çok şükür evladıma kavuştum 14 aylık oldu dün...
Atlatma konusuna gelince. Ben bir kere gittim iyi biriydi Zeynep kamilde serpil hanım. Ama ben en çok cevşen ve mealini okuduğumda rahatladım. meali okurken sanki beni anlatıyor gibiydi gözlerimden yaşlar süzülürdü ama sonrası bir huzur kaplardı içimi...
evgili chnb acaba senin eşin durumundamı benimkide.biz gurbetteyiz.kimsemiz yoktu defin işlerini tek basına yaptı.dogumdada biran olsun yanımdan ayrılmadı.zaten duygularını kolay dışa vuran yapısı yok.kısacası beni anlamasını bekliyorum.ve bianda cakısıyoruz.korunmak istemiyor.ama tedaviyede başlama taraftarı degil muallakta olmak dahada yoruyor insanı.
burada sükrü ögrendim sevgili chnb allahıma cok sükür benim ilk bebegimde anlasıldı ray.cok sükür bebegini kucagına almıssın.varlıgı dünyayı dünyanı aydınlatır insallah herdaim.
ben psikolog fikrine sıcak bakmıyorum.belki senden gelecek bi cümle bana ısık olup beni hayata baglayacak.cünkü yasadıklarımız bir yerde kesişiyor. annem dua yazdırmıstı.onu takıyorum.cevsende aklımda suan tesekkür ederim:))
chnnb ve nihan n sizi okurken kendimi gördüm.bizim kaybimiz dört ay önce oldu.ama resmen eşimle sorunlarımız arttı .önceleri fazlasıyla kenetlendik birbirimize ama sonraları ben yavaş yavaş eyni bebek için araştırmalara girişince uyuşmazlıklar başladı.biz de gurbetteyiz burada yardım edecek kimsemiz yok .ve benim de eşim ilgilendi o gördü bebeğimizi.bir gün yeniden aynı şeyleri yaşayamam senin o haline dayanamam dedi.iki gün boyunca ettiğim feryatlar dayanamıyorum diye ağlamalarımı unutamıyormuş.maddi durumumuz daha iyi olsaydı belki de bebeğimiz yaşıyor olacaktı diyor.ona kalsa işe girmem lazım toparlanıp dr.lar için para kazanmalıyız. ama korkuyorum sanki vaktim azalmış da hemen çocuk yapmalıymışım gibi geliyor. nihancım bu arada ben de testler için çookk dil döktü özelde yaptıramadık ve ben bir arkadaşımın aracılığıyla fakülte hastanesinde yaptırabileceğimizi söyledim. onun için bile günlerce kavga ettik .ondan habersiz söz verdim diye. korkuyor resmen farkındayım testler yapılınca hemen çocuk yapcaz sandı.1,5 ay oldu testler yapılalı daha sonuçlar çıkmadı.daha çok işimiz var yani..ama ben de korkuyorum işte hep planlı olmaya çalıştık 3 yıldan sonra bebek yapmaya karar verdik.iki bebeğimiz de bizi bıraktı.o yine planlı olmaktan her şekilde hazırlanmaktan yana ama korkuyorum işte ya her şey hazırken de bırakıp giderse bebeğimiz. ya hazır olduktan sonra da hamile kalamazsam .o kadar karışığım ki....
Herkese merhaba.. bu aralar maalesef yazamadim burayada faceyede.. kafam cok dolu ve zorlu gecen gunler benim icin.. ankarada ev arayisindayim az kaldi 24.haftamdan sonra orda olacagim artik.. 21hafta+3gunluk olduk cok şükür iyiyim merak eden canlarimada ayrıca teşekkür ederim
Bu arada haftalardir omega3 le ilgili araştırmalar yapiyorum. Erken dogumu onledigine dair onemli calismalar var. Fakat kullanilacak olan omega3 tabletin icerigi cok onemli, baligin neresinden yapildigi, a vitamini icermemesi gibi., Sizlerinde fikrini almak istiyorum, hangi marka kullandınız
Ben kullanmadım,kullanmak istedim ve doktoruma gazetede okuduğumu omega3 ün erken doğumu engellemeye yardımcı olduğunu söylediğimde faso fiso bunlar geçerliliği yok kanıtlanmamış dedi ama çok istiyorsan gün aşırı içebilirsin dedi ama içmedim ben balık yedim haftada iki kere,emzirirken kullandım sadece onun adı da marincapHerkese merhaba.. bu aralar maalesef yazamadim burayada faceyede.. kafam cok dolu ve zorlu gecen gunler benim icin.. ankarada ev arayisindayim az kaldi 24.haftamdan sonra orda olacagim artik.. 21hafta+3gunluk olduk cok şükür iyiyim merak eden canlarimada ayrıca teşekkür ederim
Bu arada haftalardir omega3 le ilgili araştırmalar yapiyorum. Erken dogumu onledigine dair onemli calismalar var. Fakat kullanilacak olan omega3 tabletin icerigi cok onemli, baligin neresinden yapildigi, a vitamini icermemesi gibi., Sizlerinde fikrini almak istiyorum, hangi marka kullandınız
Canım biz de gurbetteyiz. 7 haftalık hamileydim kaybettiğim bebeğime. Edirneden antakyaya taşındık taşınmaz olaydık( Kimse yok yanımızda. herkes istanbulda bizim. Bazı şeyleri de akışına bırakmak lazım benim her şey üst üste geldi korunduk 6 ay sonrasında düşük yaptım eşimde genetik bende pıhtılaşma vardı ve ben ısrarla pgt ile tüp istedim plan yaptım hem de menopoz sınırındaydım. istanbulda hızla pgt denedik olmadı planımız tutmadı doğal hamile kaldım şükür sonunda yavruma kavuştum ki benim 10 yaşında bir oğlum daha var...
chnnb ve nihan n sizi okurken kendimi gördüm.bizim kaybimiz dört ay önce oldu.ama resmen eşimle sorunlarımız arttı .önceleri fazlasıyla kenetlendik birbirimize ama sonraları ben yavaş yavaş eyni bebek için araştırmalara girişince uyuşmazlıklar başladı.biz de gurbetteyiz burada yardım edecek kimsemiz yok .ve benim de eşim ilgilendi o gördü bebeğimizi.bir gün yeniden aynı şeyleri yaşayamam senin o haline dayanamam dedi.iki gün boyunca ettiğim feryatlar dayanamıyorum diye ağlamalarımı unutamıyormuş.maddi durumumuz daha iyi olsaydı belki de bebeğimiz yaşıyor olacaktı diyor.ona kalsa işe girmem lazım toparlanıp dr.lar için para kazanmalıyız. ama korkuyorum sanki vaktim azalmış da hemen çocuk yapmalıymışım gibi geliyor. nihancım bu arada ben de testler için çookk dil döktü özelde yaptıramadık ve ben bir arkadaşımın aracılığıyla fakülte hastanesinde yaptırabileceğimizi söyledim. onun için bile günlerce kavga ettik .ondan habersiz söz verdim diye. korkuyor resmen farkındayım testler yapılınca hemen çocuk yapcaz sandı.1,5 ay oldu testler yapılalı daha sonuçlar çıkmadı.daha çok işimiz var yani..ama ben de korkuyorum işte hep planlı olmaya çalıştık 3 yıldan sonra bebek yapmaya karar verdik.iki bebeğimiz de bizi bıraktı.o yine planlı olmaktan her şekilde hazırlanmaktan yana ama korkuyorum işte ya her şey hazırken de bırakıp giderse bebeğimiz. ya hazır olduktan sonra da hamile kalamazsam .o kadar karışığım ki....
İnşallah güzel olacak canım iyi düşün bu süreç dualar ile ilerliyor tek teselli yolu tevekkül yoksa tıkanıyorsun. Ben bu oğlumda 13 artı 4 te laparoskopik serklaj oldum bir hafta sonra bbeğin suyu sızmış( Artık ümit yok gibiydi hastaneye yattım bir gece tv de nihat hoca vardı bazen kul elinden geleni yapar gerisi Allahın takdiri dedi. Ben 9 yaşında oğlumu antakyada bıraktım istanbulda serklaj oldum en iyi dr lerden birine ameliyat oldum, maddi manevi elimden geleni yaptım gerisi Allahın takdiri dedim o gece huzur geldi içime çok şükür mucize oldu kesem tamir etti kendini ... Bu sefer de 4 lü testimde 10 da 1 down riski çıktı. Arda beyde zaten amniyosentez önermedi kese tamir edeli yeniydi zaten dedik biri mezarda birini de kendim mi koyayaım. Takdiri ilahi deyip ne olursa kabulümüz dedik çok şükür sağlıklı doğdu oğlum... İşte kul yazar kader gülermiş biz yazsak da kader ...
Herkese merhaba.. bu aralar maalesef yazamadim burayada faceyede.. kafam cok dolu ve zorlu gecen gunler benim icin.. ankarada ev arayisindayim az kaldi 24.haftamdan sonra orda olacagim artik.. 21hafta+3gunluk olduk cok şükür iyiyim merak eden canlarimada ayrıca teşekkür ederim
Canım bilgim yok bu konuda...
Kızlar nasılsınız inşlh herşey yolundadır sizden bir ricam var DR ARDA LEMBET klinik telefonunu yazarmısınız çok acilen biran önce randevuyu almamız lazım hepinizi öptüm.:90::90::90:
burada hepimiz biriz aslında farklı yerlerde farklı bedenlerde yasadıklarımız bir.hepimiz umut bekcileriyiz.paylastıkca dolanıyoruz.dolandıkca birbirmize ögretmeye ögrenmeye baslıyoruz görünmesekte birbirimize.hakkında hakkımızda hayırlısı buymus hazanmus rızkı yokmus bu dünyada yavrularımızın.ben haziranda kaybettim bebegimi eylüldede bir cok testi yaptırdım bir fakülte hastanesinde.cok sükür bir problem cıkmadı.doktor eylülden sonra bir altı ay daha beklememi istedi.ama biz 2.5aydır korunmuyoruz.esim evlendigimiz günden beri tedavi icin cok yormak istemedi kendini.ben ilk bir yıl sonunda hamile kalamayınca sıkıstırdım.ve basladı sürec biri ilacla digeri iğneli 2asılamam oldu.diger tedavileri saymıyorum bile.am hep bu süreclerde hep yanımda oldu.hamileykende yeri geliyo ev işi bile yaptırmadı.bebegi kaybedince sok olduk ikimizde.önceleri bizde birbirimize kenetlendik.su sıralar paylasımlarımız azaldı.ben buaralar cok sabırsızım herseye parlıyorum.dünden beri burada icimi biraz dökünce rahatladım inan.sevgili hazanmus cokta planlı olmamak gerek salise sonrası ne olacagımız mechul.daha simdiden yenilgi !!!! hamile kalıpta tekrar bebegimi kucagıma alamamak düsüncesi...aslında bunu bizim durumumuzda olan her bayan yasıyor olsa gerek.hamile kalamama korkusunu ben 3.5yıl yasadım bilirim o duyguyu:))nasip ya hazanmus nasip arkadasım.benim yas 34 hayalimdi benim genc anne olmak kısmet olmadı.yasamımda sunu diyebilirmki ben cabaladım cabalıyorumda sana bu cümleleri kıdaca olsa yazmıssam sende cabalıyorsun.burada ki bütün bayanlar cabalıyor...güzel olan hayırlı olan neyse hepimizin hakkında hayırlısı o olsun.
Canım biz de gurbetteyiz. 7 haftalık hamileydim kaybettiğim bebeğime. Edirneden antakyaya taşındık taşınmaz olaydık( Kimse yok yanımızda. herkes istanbulda bizim. Bazı şeyleri de akışına bırakmak lazım benim her şey üst üste geldi korunduk 6 ay sonrasında düşük yaptım eşimde genetik bende pıhtılaşma vardı ve ben ısrarla pgt ile tüp istedim plan yaptım hem de menopoz sınırındaydım. istanbulda hızla pgt denedik olmadı planımız tutmadı doğal hamile kaldım şükür sonunda yavruma kavuştum ki benim 10 yaşında bir oğlum daha var...
yerim senin cocuklarını:))değiş tokusmu yaptık biz senle simdi.ben antakyalıyım ve de istanbulda oturuyorum.hadi tasınalım sen oraya ben buraya:))sana öncelikle tesekkürü borc bilirim. bu gece eşimle uzun uzun konustum.sakinledim ilkin.sonrası corap sökügü gibi geldi.ben anlattım o anlattı.oda istiyormus cocuk sahibi olmak fakat benim ısrarcı herseye parlıyor olmam sabırsızlıgım vs. olmam onu yormus.kıssadan hisseye dügüm naoktalarımızı cözmeye calısacagız.ben herseyde onu sucladıgımın farkına vardım.bide su düsüncedeyim yanlısım varsa düzelt lütfen bizler hamile olur olmaz anneligi yasıyoruz.fakat erkekler babalıgı yasayamıyor.yani acısını bizler kadar özümseyemiyor .yani yazdıkların bana ufuk acmadı desem yalan olur.herikisidemi dogal yolla oldu senin.sevgiyle kal
Femical yazınca çıkıyor gogleye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?