Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

canım geçmiş olsun.sevindim operasyonun güzel geçmesine dikişin 38 kadar sımsıkı tutsun inşallah.sıkı yat wc harici kalkmamaya çalış özellikle ilk 10 gün.doktorlar genelde yatma der ama sen yat canım acıları yasayan biziz

Kizlar nazar degdirdim kendi kendime.dun gece wc kalktigimda az kan gelmis.cok korktum tabi sonrasinda ne kabuslar...bugunde az lekelenmem var.yani cok acik kahverengi akinti.normaldir diye umuyorum.sizce?

Kizlar nazar degdirdim kendi kendime.dun gece wc kalktigimda az kan gelmis.cok korktum tabi sonrasinda ne kabuslar...bugunde az lekelenmem var.yani cok acik kahverengi akinti.normaldir diye umuyorum.sizce?

Cnm korkma bence normal, benim serklaj oldugum gun kan seklindeydi sonraki iki uc gun kahverengi lekelenme vardi dr lar normal oldugunu söylemislerdi, yanlis yönlendirmekte istemem dr una ulasabiliyosan arayabilirsinde, ben serklaj sonrasi hastanede kalmistim ilk bir hafta ws ye bile izin yoktu sonta vardi, sende yat gerekmedikce kalkma, burdaki arkdslar yazarlar zaten yasadiklarini.. Allaha emanet ol..

Son düzenleme:

canım normaldir endişelenme benimde bi iki gün kahverengi leke geldi.hem kahverengiye döndüyse içerde kanama bitmiştir demek bana dr sölemişti.

Kizlar supersiniz ya...desteginiz beni inanilmaz etkiliyor.dediginiz gibi oldu bugun neredeyse kesildi lekelenmem bile.hepinizin allah gonlune gore versin.sizden sonra doktorumu da aradim o da sizler gibi normal dedi.

merhaba 20 haftalık hamileym dün kahverengi leke geldi ve doktor rahim ağzında kısalık var erken doğum riski var dedi nidilat ve progestan verdi hiç kalkmayacaksn dedi çok üzgünüm

kızlar merhaba,

dün akşam reglim bitti; biliyorsunuz salı günü inşallah bir aksilik çıkmaz ise çapaya gideceğim ama ben kaybımdan 1 hafta sonra bizim burada (çapada) nasır aksel diye bir doktora gitmiştim, bana folikasiti, dostinex'i ve cyclo progynova'yı o vermiş, cyclo bittikten 3-4 gün sonra regl olacağımı bittiği gün ona gitmemi ancak o zaman beni muayene edebileceğini o anda etse dahi zaten rahmin açık olduğunu iletmişti.

Bu nedenle ben de bugün için ona randevu aldım akşama, bakalım neler olacak, tam bir ay oldu meleğimi kaybedeli ve bu bir ay bir asır gibiydi. Zaman ne dönek bir kavrammış ruh halimize göre bazen çabucak bazen de tam bir işkence gibi yavaş yavaş geçiyor. Çok korkuyorum dualarınızdan beni de eksik etmeyin ne olur. esas beklentim Arda Beyin söyleyecekleri elbette ama bu doktor da çok iyi bir doktora benziyor, inşallah olumlu şeyler duyarım, farklı testler isterse sizi de bilgilendiririm.

merhaba 20 haftalık hamileym dün kahverengi leke geldi ve doktor rahim ağzında kısalık var erken doğum riski var dedi nidilat ve progestan verdi hiç kalkmayacaksn dedi çok üzgünüm
Progestani agiz yoluyla mi aliyorsun?bu durumda vajinal yoldan almak daha etkiliymis.bu arada hemen karalar baglayip bebegi uzme.calisiyorsan rapor filan al ve doktorun dedigi gibi dik ayaklarini yat.bir de proluton igne yapiliyor genelde dusuk riski olunca.simdiden gecmi olsun dikkat et kendine

evet ağızdan alıyorum dikişten bahsetmedi doktor haftaya heyet raporu verecek artık kalkmak yok dedi rahim ağzı 3ün altında dedi inşallah bebeğimi içerde tutabilirim

Merhabalar umarım iyisinizdir kızlar bizim 5 aylık kürler vitaminler rüyası bu hafta itibari ile bitti ve eşimin sperm sayısı yine düşük çıktı bende bugün derledim topladım her şeyi zeynep kamile gittim tüp bebek raporu çıkarmak için baktılar her şeye tamam dediler raporunuz hemen çıkar sperm sayısından dolayı dediler vs vs neyse rapor çıksın da artık yine bize tüp bebek yolları gözüktü devlet artık eskisi kadar karşılamıyor özel hastanelerle sgk prim anlaşması katkı payını %200 e kadar çıkarmış yani arkadaş paran yoksa bebek yok çok üzüldüm çok ordaki insanları görünce (birde kızlar zeynep kamilde tüp bebek ünitesiyle doğumhane yan yana ordaki insanların yüzüne baktım ne bileyim zor yaaa) ama ucundan kıyısından az uz kar kardır valla bugün rapor çıkacağı için sevindim yaaa ne saçma keşke bunlar olmasaydıda rapor filan hiç bilmeseydim ama ne yapalım bardağın dolu tarafı hesabı işteee!!! Allahım herkese sağlıklı sıhatli bebişler nasip etsin kimseye evlat acısı göstermesin ..Hepinizi çook öpüyorum kendinize bebişlerinize iiyi bakın..

evet ağızdan alıyorum dikişten bahsetmedi doktor haftaya heyet raporu verecek artık kalkmak yok dedi rahim ağzı 3ün altında dedi inşallah bebeğimi içerde tutabilirim

Bak ben bu durumda progestani vajinal yolla almanin daha etkili oldugunu biliyorum.daha dogrusu riskli gebeliklerde uzman bir doktor soylemisti.bence sor doktoruna.bu arada hangi sehirdesin

Lütfen çok dikkat et kendine Mersinde riskli gebelik dr si var ı bilmiyorum ama sanırım oradaki üniversite her konuda çok başarılı. Bence riskli gebelik dr sine ulaş belki acil derklaj atarlar. Bir de bu forumda riskli gebeliklerel ilgilenen dr lere giden arkadaşlara haftada yarım ya da tam doz proluton depot iğne veriyorlar. Kanama lekelenme var demişsin kanda crp ye baktır idrar tahlili kültürü vajinal kültür de şikayet olsa da olmasa da sık sık baktır. Bol su iç. Sırf progestan bile erken doğumu engellemede çok etkili...

Canım benim bekliyorum Antakyaya . Ne zaman geliyorsun Regreteden hayır yok. Rapor çıksın işlerin rast gitsin inşallah...

Cümlemizden... Beni çok etkilemişti. Burnumun direği sızlıyor yazı aklıma geldikçe..

dün doktor nidilat vermişti akşam ölüyordum nerdeyse kalp ve sırt ağrısından nasıl kullanacam bilmiyorum nabzım 140lara geldi gece acile zor yetiştiş ordaki nöbetçi kadın doğumcu ölçtü 28 mm dedi çok kötüysen ilacı bırak dedi ne yapacağımı bilmiyorum hala kalp ağrım var doktor nidilatı ne olursa olsun içmen gerekiyor dedi ne yapmam gerek bilmiyorum sizler hangi ilacı kullanıyorsunuz?

Merhaba arkadaşlar ocağın 11 inde 19 haftalık kızını kaybettim Drumu değiştirdim oda rahim ağzı yetmezliği olabileceğimi söyledi rahim filmi istedi bu tanı filmlemi anlaşılıyor ben tam teşhis gebelikte diye okudum birkaç yerde bu konu hakkında bana yardımcı olabilirmisiniz

Merhaba,

Öncelikle başın saolsun ben de 30 aralıkta 20 haftalık kızımı kaybettim, onunla beraber kendimi de sanırım, şimdi yeniden hayata dönmek için cevaplar arayanlardanım cevapları bulunca kendimi de bulurum inşallah. Ben düşük yaptığım gün dr.um bana da ray olabileceğini söyledi, bir hafta sonra başka bir dr. a gittim o da %80 raydir dedi. Benim ilk kızım da 36+4'de doğmuştu bu da etkiledi fikirlerini sanırım. İlk dr 40 gün sonra muayeneye çağırmıştı, ikincisi ise bir ilaç verip ilaç bitince regl olacaksın bittiği gün geleceksin dedi; dün akşam gittim bittiği için ve ultrasonla muayene edip kesin ray dedi, sana cevap yazdıktan sonraki mesajımda muayenemi anlatıyor olacağım çok moral bozucuydu zaten ama benden film istemedi. Bana sadece geblik öncesinde kesin tanı konulamaz zaten ama kısalık belli dedi. Dikiş de % 100 gerekecek dedi.

Ama burada okuduklarımdan rahim filmi istenen çok, başka bir sürü test de istiyorlar kayıp sayına sırana vb. başka kriterlerine göre. Bu nedenle kayıp şeklini ve detayları verirsen daha çok yardımcı olabilir herkes sanıyorum arkadaşım.

Kızlar merhaba,
Dün akşam moralim çok bozuktu ölü gibiydim size yazmak istedim ama elim kolum kalkmadı ağlaya ağlaya yattım.
Dün dediğim doktora gittim, doktor tam bir kabustu önce oturup anlattım ilaçları kullandığımı reglimin bittiğini. Daha muayene etmeden %80 ray var sende zaten dedi, ben de dedim ki doktor bey ben çok okudum çok araştırdım milyon tane başka sebep varmış enfeksiyonuydu, pıhtılaşmasıydı, genetiğiydi vb. dedim. Olabilir olabilir hepsi olabilir deyip onları anlatmaya başladı yok işte enfeksiyon keseyi enfekte edebiliyor dedi, ray nedeniyle çocuk erken doğabiliyor dedi, bu durumlarda genellikle 4. Ayda dikiş atıyoruz dedi ama dikiş de kesin çözüm değil dedi ve dikişin kesin çözüm olmadığını “ama bak o da çözüm değil” diyerek belki yüz kez tekrarladı. Sonra muayeneye aldı bei önce bir aletle ve elle baktı sonra ultrasona aldı orada da alttan muayene etti , rahim boyumun çok kısa olduğunu bende kesin ray olduğunu söyledi, 14. Haftada dikiş atılmasını gerektiğini ama bunun da %100 çözüm olmadığını ayrıca bu işlemin de bir sürü riski olduğunu söyledi.
Bir de istersem şimdi rahmi dondurabileceğini bunun da yara yakmakta kullanılan bir yöntem olduğunu ve aynı zamanda rahim duvarını kalınlaştırdığını bu operasyon ve serklajın birlikte yapılmasının iyi ihtimalini artıracağını ama YİNE KESİN ÇÖZÜM olmadığını söyledi. Hiç aklmda olmayan ve gebelik öncesi ikinci bir operasyonu duyunca üstelik onun bile sadece işi biraz daha iyileştirmek adına yapılacağını duyunca moralim iyice eksilere indi.
Sonra ben yine testlerden bahsedince saolsun şu testleri verdi, ACA IgG; ACA IgM, Lupus Antikoagulan ab, Homosistein, Faktor V Leiden Mutasyon, Antitrombin III Düzeyi, Protein C ve S aktiviteleri, MTHFR enzim mutasyonu, FII G20210A protrombin polimorfizmi. Bu testler 1400 TL civarı tutarmış. Çapaya gittikten sonra onların isteyeceklerini yaptırırım önce onların isteyeceklerinde buraya göre eksik varsa o zaman bakacağım artık.
Bu arada bu testler tekrarlayan gebelik kaybında istenebilecek tetkikler adlı bir kağıtta işaretledikleri.
Size fikir vermesi için işaretlemediklerini de ayrıca yazıyorum: Hb A1c, AKS, TSH, Serbest T4, Prolaktin, APTT, HİS, HSG, Karyotip analizi, PGD, Anti-TG Antikor, Anti Tromboplastin Antikor.
Kan değerlerin düşük o da düşük yaptırır dedi, bir kan şurubu verdi, biz bu durumlarda 5-6 ay bekle deriz ama en azından 3 ay bekle dedi yeniden gebelik için, zaten öyle bir konuştu ki sanki gebeliğe cesaretim kaldı, beklemese ne olur hasbelkader hamile kalsa ne riski var dedi ablam, yani sıkıntı olabilir olmaya da bilir ama 3 ay beklerse daha iyi olur dedi…
İnşallah Arda Bey daha cesaretlendirici bir şeyler söyler.
Moralim çok bozuk oradan çıktığımda yerlerdeydim. Tek umudum dualarım ve dualarıma karşılık bulacağıma dair umutlarım işaretlerim.

Canm neden bukadar umitsizsn allah istemedktn sonraelbette hicbirseykesin cozum degl ama burdaki herkez once allahn sonra dikisinsayesnde bebek sahibi olan bisuruarkads var dikisnasil kesincozum degk ya baska cozummu varmssen daha iyi bir doktrbul icini rahatlt burada dikis attrdiklari halde bebegni kaybedn arkadslr var ama birdahaki bebek icin yine dikis atildi baska cozum yok cunku ve soucta ikinci dikiste bebeklerni kucaklarna ldilr sen allaha tevekkul et O isterse hersey olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…